Training voor Surinamers in China

15

In 2015 alleen al hebben ongeveer 100 Surinamers een training in China gevolgd, kwamen 20 in aanmerking voor een mastersopleiding en zijn er 6 beurzen beschikbaar gesteld door de Volksrepubliek China. Binnenkort zullen Surinaamse officieren deelnemen aan de jaarlijkse defensie seminars en militaire trainingen in China. Op de foto ambassadepersoneel met Surinamers die de afgelopen jaren een studie of training hebben gevolgd in China.

De Chinese ambassadeur Yang Zigang (l) en Suriname’s Defensieminister Lamuré Latour ® vrijdag voor aanvang van een reünie met Surinamers die de afgelopen jaren een studie of training hebben gevolgd in China:

China2

15 REACTIES

 1. Mooi mang! Liever de Chinezen. Met Chinezen betekent wel zaken doen: Voor wat, hoort wat, maar bij andere rijkere landen even goed. Ze verwachten dat je TROUW blijft in de RELATIE maar verder leggen ze je geen restricties op of dat ze als pottenkijkers zich gaan bemoeien in interne aangelegen, laat staan dat ze als ‘ schijn’ moraalridders een land gaan boycotten omdat dissidenten dat afdwingen!

  Het is wel zo dat als je als andere ras in China gaat rondlopen jij je net een aap in een dierentuin voelt omdat ze alleen Chinezen gewend zijn 🙂 verder hele trouwe mensen, dus: LIEVER DE CHINEZEN!


  Maak melding

 2. Natuurlijk krijgt men in China ook training op welke wijze de democratie moet worden onderdrukt.ik vraag mij af of wij zo blij moeten zijn met de toenemende invloed van china en import-chinezen op onze samenleving.


  Maak melding

 3. De moksi alesie wordt ingewisseld voor babi pangang. Derde rangs Chinese arbeiders hebben het land overspoeld en hun toegevoegde waarde is 0,0. En dat allemaal voor leningen.


  Maak melding

 4. Suriname wordt overgenomen door China.Straks heb je meer Chinezen in Suriname wonen dan Surinamers.Herrenberg heeft zijn zakken allang gevuld.Ronnie Brunswijk had al gewaarschuwd dat dat zou gaan gebeuren.


  Maak melding

 5. De Chinezen hebben goed gekeken naar de Amerikanen. Ze kopieren zowat alles van de Amerikanen om de grootste wereldmacht te worden en de VS te veslaan met VS-tools en ideeen!

  De USA heeft al tijden diverse beurzen voor politici en wetenschappers van diverse landen die naar de VS mogen voor een opleiding, gehersenspoeld terugkeren en als spionnen voor de VS opereren. China heeft ook deze taktiek van de VS gekopieeerd en past het nu succesvol toe. Zeker 5% van de China-studeerders zal als spion van China opereren. No doubt! Ze zullen ook in de watten worden gelegd met vervolgstudies of studies voor hun kinderen in China enz. Voor niks gaat de zon op!


  Maak melding

 6. P.S: hoeft niet per se spionage te zijn, maar in het beleid dat door deze mensen zal worden ontwikkeld of gestuurd, zal een voorkeur voor China en Chinese bedrijven en middelen te zien zijn en dat is precies wat China wil! De hogere ambtenaren beinvloeden ten gunste van China, t.k.v. andere landen!!


  Maak melding

 7. Hahahahaaaaa…
  Wat is de titel van zo een training die het maakt naar China te gaan?
  O,ja , Titel is….Hoe dictator te worden of how te become a dictator with the compliments of China.


  Maak melding

 8. Al deze ambtenaren krijgen een Lenovo laptop met ingebouwde spyware ,waarmee de chinezen hun constant kunnen bespieden.
  Wij als klein en eenvoudig land hebben geen antwoord op de hackers van china.Zelfs Amerika zit in problemen nu de chinezen gegevens van hun geheimagenten hebben gehackt.


  Maak melding

 9. goedzo china nederland kan van leren hoe het moet .het moet een win win situatie zijn ,en daar kan suriname flink gebruik van maken .deze redimusus zijn verslaaft aan nederland ze weten niet beter ze blijven steken .vraag ze waarom nederland geen brede wegen en grote bruggen heeft kunnen bouwen .nee die oude politieke partijen waaronder de nps ,vhp hebben die nederlanders nooit durven vragen voor een grote brug wel mochten zij een oude verroeste brug verschepen naar su op eigen kosten .deze oude politieke partijen hebben su jaren achter gehouden met hun waardeloze verbroederings politiek .zie nu wil de vhp van naam veranderen en ook andere bevolkings groepen in hun politieke partij .ze gaan de ndp na apen .de vhp weet dat ze geen recht van bestaan gaat hebben als ze hun verenigde hindoestaanse partij niet van naam veranderen .zo jullie vhpers hebben weer wat geleerd van de ndp en nu doen en niet maar bla bla bla .je bent in su dus veranderen die vhp wij zijn niet in india of pakistan .


  Maak melding

 10. Forummers/reageerders: Wij blijven de ontwikkelingen op de voet volgen tussen Suriname en China.

  Wat dacht u ook van de volgende artikelen hierover.
  http://www.vpro.nl/buitenland/programmas/dwars-door-afrika/een-spoor-van-chinezen.html

  http://www.bbc.com/news/business-28367438
  BBC News – Zambia’s dynamic relationship with China

  http://article.wn.com/view/2015/06/29/Kenya_Zambia_Agree_On_Strong_Trade_Relations/

  Wat doet een Chinese kip in Zambia?
  http://www.oneworld.nl/business/wat-doet-een-chinese-kip-zambia

  Maar ook de familieleden van (Koos) B.V. Nederland dumpen hun PLOFKIPPEN in Ghana.
  Nederlandse plofkippen draaien Ghanese boer nek om.

  Ghana: lokale kipvleesproductie in plaats van gedumpte (Nederlandse) plofkip

  Maar vergeet niet, dat er een enorme (expat) is van hoogopgeleide Chinezen naar Europa w.o. Nederland en de VS.
  En ook uit India.
  Ze worden ook wel kennismigranten genoemd.
  Komen deze hoogopgeleide Chinezen ook naar Suriname?

  @anitha!
  Misschien is er ook een kleine oplossing in deze.
  Mogelijk kan onze Bravo Ronnie Brunsie, ons hiermee helpen.
  Dan krijgen wij ook een (mix) van andersoortige Chinezen.
  Want de achterban van Bravo Ronnie Brunsie, is enorm vruchtbaar.
  Toevallig kwam ik vandaag het volgende artikel tegen.

  Webreus Alibaba stort zich op spermadonor.
  China´s grootste internetbedrijf Alibaba, met webwinkels, bankdiensten tot taxi’s, stort zich op een nieuwe schaarstemarkt: sperma.

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24310656/__Webreus_Alibaba_stort_zich_op_spermadonor__.html

  Dus studie & trainingen voor Surinamers in China is helemaal niet slecht.


  Maak melding

 11. President Obama sprak gisteren nog over de gigantische economische groei in Afrika. Laten we ook eerlijk zijn en toegeven dat de economische groei van Afrika het gevolg is van de economische steun van o.a. China en Rusland en niet door de rijke westerse landen. De rijke westerse landen hebben Afrika alleen nodig gehad voor de levering van grondstoffen tegen zeer, zeer, zeer lage prijzen. Afrika is letterlijk tot op het bot uitgebuit. Diamanten werden gekocht met koperen centen, enz.

  Maar wat zien we nu gebeuren. De Chinezen betalen 10 x beter dan westerse landen en het inkomen van de landen schiet pijlsnel omhoog. In alle Afrikaanse landen groeit de middenklasse. Ook de investeringen in het onderwijs en de infrastructuur in Afrika is gigantisch toegenomen. In diverse Afrikaanse landen hebben de Russen hoogovens, aluminium smelterijen en olieraffinaderijen gebouwd. Ook het medisch onderwijs wordt door Rusland sterk gemoderniseerd. Diverse medische faculteiten zijn er neergezet met de modernste medische onderwijsvoorzieningen.

  Ik ben van mening dat Suriname meer moet profiteren van de mogelijkheden die China Suriname te bieden heeft. De regering van Suriname zou ook de economische banden met Rusland moeten aanhalen. Russische geologen helpen de Afrikaanse landen met de exploratie naar grondstoffen, edelstenen, mineralen, enz. Suriname kan van deze kennis profiteren. De Russen helpen de verschillende Afrikaanse landen ook met het aanleggen van havens en modernisering van vliegvelden. Suriname kan met deze ondersteuning er economisch alleen maar beter van worden.


  Maak melding

 12. En ook al komen de Chinezen met horden om delfstoffen/ grondstoffen te halen, SO WHAT! Dat deden rijke westerse landen ook al. Alleen het verschil is dat de Chinezen er dik voor betalen en in ruil daarvoor helpen ze je om JEZELF TE ONTWIKKELEN OP TECHNOLOGISCH GEBIED. CHINA DEELT DUS KENNIS MET WIE HAAR VRIENDEN ZIJN. Hiertegenover staat wat we geleerd hadden van rijke westerse landen, inclusief oude kolonisator Holland: Onze landen zoveel mogelijk uitbuiten en ons achterlijk houden; wurgcontracten met ons sluiten om zo veel mogelijk en zo làng mogelijk van onze goedkope grondstoffen te profiteren en eindproducten te maken die vooral wij die de grondstoffen hebben geleverd niet eens kunnen afnemen omdat ze grof geld willen zien waarvan ze weten dat wij die niet kunnen opbrengen. Dan worden er wurgleningen met ons gesloten om ons eeuwig bij hun in het krijt te houden. We krijgen niet eens een schenking voor ons bewezen diensten! Ja een verroeste brug konden we krijgen voor over onze COMMEWIJNE RIVIER die ons k
  Land in tweeën deelde. “Maar die brug komt er niet omdat verschepen inclusief monteren al zo duur kost. Dus lekker Puh”! Zou Holland gedacht hebben met Suriname blij maken met een dode mus.

  Zulke dingen moeten we dus niet vergeten mensen. Deze smerige politiek voeringen van onze oude kolonisatoren moeten nu ECHT TOT HET VERLEDEN BEHOREN! Werk zelf hard en zorg dat jij je schoolt om je verder te ontwikkelen want alleen zó kan jij je ONTDOEN VAN JE SLAVENKETEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.