PL-leider Somohardjo wil koppen zien rollen

20
Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur

PARAMARIBO, 27 jul – Eugène Merkus, voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau, moet weg. Dit zegt Paul Somohardjo, leider van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL. Merkus heeft het weten op te brengen handelingen van PL onwettig te verklaren.

“Na toetsing is gebleken dat deze terugroeping niet voldoet aan de wettelijke bepalingen”, stelt Merkus in een brief aan Somohardjo. De terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan door PL zou niet mogen. Tijdens een persconferentie sprak Somohardjo van machtsvertoon. Merkus mist de bevoegdheid handelingen van politieke partijen te toetsen. Dus is hij zijn boekje te buiten gegaan.

Somohardjo zal president Desiré Bouterse dan ook vragen de man te ontslaan. Ook komt er een rechtszaak. PL wil ook een rechtszaak beginnen tegen parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Die zou het duo onterecht uitnodigen voor vergaderingen. Hoewel de twee beweren nog steeds PL-lid te zijn, is dit volgens Somohardjo niet waar. Ooit zeiden zij zelf een eigen fractie te vormen in het parlement.

20 REACTIES

 1. zoals die kop van die moordenaar, die nu weer gekozen is als president, wat onrechtmatig is, en die kop van Abrahams, die voor miljoenen gestolen heeft bij Ow.


  Maak melding

 2. Somo heeft vanaf zijn intrede in de politiek alleen maar voor politieke rampen gezorgd. Het beste voor SU en de PL zou zijn als deze figuur zijn kop zou rollen.


  Maak melding

 3. “Somohardjo zal Bouterse vragen de man te ontslaan”.

  Somohardjo heeft net zoveel kans, dat zijn verzoek gehonoreerd zal worden, als je hebt wanneer je een jury bestaande uit alleen KKK leden vraagt een blanke Amerikaan, die een zwarte Amerikaan heeft gelyncht, schuldig te vinden aan moord.


  Maak melding

 4. De voorzitter van de PL de Hr, Paul Somohardjo schiet voorbij zijn grens als parlementslid. Hij beschuldigd de Voorzitter van onze DNA en de Voorzitter van het Hoofdstembureau van malversatie / knoeierij

  Dit is een zware beschuldiging aan het adres van de twee (wetsdienaar) voorzitters. De personen worden gehinderd bij het uitoefenen van hun beroep. Het is tijd dat men deze man tot orde roept.

  Je kan niet bezig zijn met een rechtszaak en dan lul je achteraf in de pers over knoeierij. Zelfs een koe van zondag weet dat hij voor z`n rechten opkomt, Maar beheerst je. en probeer anderen geen woorden in de mond te praten.


  Maak melding

 5. Somohardjo is zelf de kop van jut en alle pogingen die hij zal ondernemen om zijn imagoprobleem op te lossen zullen falen.Deze vruchteloze poging zal net zo falen als de V7 combinatie. De huichelaar heeft ook niet door dat de twee zetels die zijn partij zo simpel kwijt is geraakt, door zijn twijfelachtige vrienden van de VHP en NPS werden geclaimd. Als ” brothers in arms ” ga je niet zo met elkaar om.


  Maak melding

 6. via Starnieuws heb ik vernomen dat de ” Surinaamse PALJAS “, Merkus, voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau, zich SCHANDELIJK, AFKEURENSWAARDIG en in sommige gevallen STRAFBAAR heeft gedragen !!!!

  Gebleken is dat deze “Clown “, als voorzitter van een BELANGRIJKE orgaan in Suriname, het heeft geflikt om eigenhandig 3 HANDTEKENINGEN van AFWEZIGE leden te VERVALSEN in een OFFICIËLE brief gericht aan Somohardjo.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/30415

  Een lid was ziek en twee waren uitlandig.

  In een NORMALE en BESCHAAFDE samenleving wordt de schuldige aan VALSHEID in GESCHRIFT op STAANDE VOET ERUIT GEBONJOURD !!!!!

  Wat denkt u dat er TEGENWOORDIG in SURINAME, de ” BANABÁ Republiek ” bij uitstek, hiermee zal gebeuren…..???? U mag het raden.

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Zelden zo’n soap meegemaakt in de politiek.
  Het wordt tijd dat het Surinaamse parlement de handen ineen slaan om zich te gaan buigen over ‘ HET PROBLEEM SOMOHARDJO’. Suriname komt met Somo niet meer uit. Misschien is het verstandig om een team van psychologen en psychiaters te formeren om naar de het probleem Somo te kijken i.p.v. tot in den treurde te blijven procederen. Ik had al eerder op gehamerd over DE MACHT VAN HET MANIPULEREN. Misschien hoopt hij dat ergens in de advocatuur nog een komma hem solaas kan bieden.

  De dagen van Somohardjo zijn duidelijk geteld en dat weet/ voelt hij zelf ook. ANDERE MENSEN MOETEN HUN GEZOND VERSTAND GEBRUIKEN EN ZICH SCHRAP GAAN ZETTEN TEGEN ZIJN KAMIKAZE ACTIES! Want à mang no kaba eti!

  Hier in Holland maak je in bijna alle zittingsperiode mee dat parlementsleden hun partij vaarwel zeggen om alleen verder te gaan binnen de Tweede Kamer maar alleen in Suriname vormt dat een heet hangijzer en moet de politiek daardoor stilgelegd worden. À mang Somo disi na wang takru ziel!

  Wat ook meespeelt is dat RECHT IN SURINAME AAN INFLATIE ONDERHEVIG LIJKT TE ZIJN want de sjouwers van weleer gaan ermee aan de haal waardoor waardoor het zijn ontzag gaat verliezen. Dit speelt zich al af in buurten omdat ik tijdens een vakantie meemaakte dat een snotneus die de lagere school nog niet had doorlopen zijn beklag bij buren kwam doen voorafgaande met de woorden: artikel…. zus en artikel…. zo.

  Dus Somo no kaba eti. De beste oplossing is dat de hele PL overgaat tot het royeren van hem als leider als hij geen zoden aan de dijk weet te leggen. Want jongens, het gaat over de toekomst van Suriname hoor. Stilstand betekent achteruitgang. Of is dat juist de bedoeling van tegenstanders van de regering om vooruitgang te stagneren?


  Maak melding

 8. Ik weet niet wat ik precies over Somo moet zeggen,maar ik merk dat hij een leider is met gut.Hij is geen slijmbal die alles rechtpraat als Abdoel-boy of in militaire kleding rondloopt om te imponeren als de zoon van de dominee.Hij bedelt niet als Bokito om als voetveeg mee te mogen regeren.Hoe dan ook is Sapoen een verrader.


  Maak melding

 9. onze Paramaribo – Leliedorp leider heeft niet door dat NDP lid Merkus doet wat hem gezegd wordt. Somo is blind en doof voor zijn eigen verleden.

  Waarom is Somo nog steeds niet benoemd als ambassadeur in Saudie Arabie? Als eerlijke moslim is hij de juiste man op de juiste plaats.


  Maak melding

 10. Laat de natuur zijn werk doen en dit ranzige, misselijkmakende, corrupte, criminele drugsland middels een Tsunami van de aardbodem laten verdwijnen. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 11. Heeft deze collaborateur het niet door dat hij waardeloos is geworden!
  Hij ziet er met de dag uit als een koppensneller en wie weet?


  Maak melding

 12. DDB wil ook kosten wat kost, niet in de gevangenis in Nederland en Suriname te worden opgesloten. Hoe komt al die onrust in de PL.Waarom heeft Sapoen nooit voor de verkiezing van 25 mei 2015 de ongenigheid met PL of Somo aangegeven? Hoe komt het dat Sapoen plotseling met DDB in gesprek stond? Niet Pl-bestuur heeft hem daarvoor toestemming gegeven.

  Hoe komt het dat Remy Polok Kensenhuis van de NPS n bij de NDP zijn?
  Hoe komt het dat Soewarto Moestadja nu bij de NDP is?

  zie AC! Hoe komt het dat deze blok verdeeld is?

  Hoe komt het dat er verdeel- en heers-politiek in Suriname plaats vindt?
  Wie heeft er voordeel aan dat er verdeel-en heerspolitiek in Suriname plaats vindt?

  Mensen moeten hun garnalenhersenen gebruiken en verder kijken dan hun neuzen dik zijn, voordat men een reactie opschrijft.

  DDB is de aller grootste crimineel en misdadiger die Suriname heeft sinds 25 februari 1980 en hij mag allerlei leugens vertellen om zijn straatje schoon te wassen.

  In een democratische rechtsstaat overal in de wereld kan alleen de rechterlijke macht een vonnis geven als het om criminele daden gaat en daar moet iedereen zich bij neerleggen en dat zal DDB moeten gaan begrijpen.

  DDB moet naar de rechtbank/krijgsraad van Boxel in Commewijne verschijnen en zijn verhaal daar te vertellen en nergens anders.
  Iedereen die denkt dat hij met DDB gaat praten over 8 december 1980 en andere misdaden van Suriname moet dat maar voor zichzelf doen en kan dat beter voor zichzelf houden.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 13. Vroeger hadden onze Javaanse broeders : Papa Iding Soemita .
  Een man die het leuk kon zeggen in slands vergaderzaal .
  Nu hebben ze Koorddanser Paul Somohardjo .
  In DNA en daarbuiten ……denk aan schoenincident ..denk aan gluren naar missen Jawa….enz. Wordt tijd dat mijn Javaanse Broerders luid en duidelijk zeggen : WE WILLEN SOMO NIET MEER !!!


  Maak melding

 14. Goed zo, Somo, door blijven gaan en die regeringsfunctionarissen zoals de CHS-voorzitter en de parlementsvoorzitter, die beiden duidelijk bevooroordeeld handelen, flink onder druk zetten.

  Gun deze rovers van het recht geen seconde rust, evenals die volksverraders Chitan en Sapoen geen moment van rust verdienen. Ze hebben gekozen voor de zilverstukken, dan moeten ze maar ook de gevolgen aanvaarden.

  Somo toont aan dat hij de enige waardige tegenstander van Bouterse is. De rest is een zacht gekookt eitje.


  Maak melding

 15. Grappig, iedereen moet wijken, iedereen moet ontslagen worden, iedereen moet opstappen, iedereen moet terugtreden….behalve deze halve zool zelf. De man is het echt helemaal kwijt en de aasgieren Karta Bink, Tamsiran en Sewcharan plukken hem nog snel even kaal, voordat zijn directe omgeving ingrijpt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.