Miljoenenbudget voor inauguratie president Suriname

39

PARAMARIBO, 27 jul – Het parlement heeft een miljoenenbudget ter beschikking. Het geld is bestemd voor de activiteiten rond de beëdiging van de president en vicepresident. Dit zegt parlementariër Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van het organisatiecomité. Er is achttien miljoen Surinaamse dollar beschikbaar.

Dat is omgerekend ongeveer vier miljoen euro. Het is niet uitgesloten dat slechts een deel van het bedrag wordt besteed. Bezuiniging en mate zijn immers al wat de klok slaat op dit moment. “Het is wel een feestvergadering, maar natuurlijk gaan we niet overdrijven en we zullen alles binnen de perken van redelijkheid en billijkheid houden”, zegt Abdoel tegenover de Ware Tijd. De vraag is alleen wie de perken stelt.

Dew Sharman (VHP), die ook lid is van het comité, weet dat zeker vanuit de samenleving wordt opgelet. De afgelopen weken is er niets anders gehoord dan dat de overheid het moeilijk heeft. Het is dus te verwachten dat ook het leiderschap elke kans grijpt om een goed voorbeeld te geven. “Ik denk dat zo een initiatief mag rekenen op veel sympathie van de samenleving in deze moeilijke financiële periode”, aldus Sharman.

39 REACTIES

 1. NDP = Njang Dringie en Priserie

  De paarse hyena’s zullen iedere cent verbrassen aan deze onzin terwijl Suriname op haar gat ligt. Van enige terughoudendheid geloof ik niets van.


  Maak melding

 2. De poppenkast/inauguratie van de moordenaar, crimineel DDB en de gangsters kost miljoenen, terwijl vele gezinnen geen dak boven hun hoofd hebben/huis hebben, een bed hebben om in te slapen, gasfornhuis om te kunnen koken, geen voedsel hebben, geen kleding hebben en honderden kinderen niet naar school kunnen omdat de schoolgebouwen schade hebben geleden door de sibie boesie.

  Deze clown is bezig met zijn eigen belangen en schreeuwt dat Suriname een crisis zal meemaken de komende jaren die vele malen erger zal zijn, dan de economische wereldcrisis van 1929.

  Surinamers, weet u het nog?
  jaren 80 en 90 van de vorige eeuw onder de dictator DDB en de gangsters.
  Wissel, wissel, wissel!, Beatrix!, Reagan, Beatrix!, oom , taante wissel, wissel, wissel
  Geen valuta, lege winkelschappen in de winkels. geen medicijnen, hongersnood, grote gaten in de straten, trucks die werden omgebouwd tot bussen die op de laterietweg van Zanderij naar het Stuwmeer reden,
  moorden, Moiwanamoorden 86, 8 december 1982 moorden, moorden op indianen/inheemsen, vele Surinamers die naar Nederland, Frans-Guyana en andere buitenlanden vluchten om hun vege lijf te redden, bang voor DDB en het nationaal leger/SKM,
  Geen mensenrechten, geen samenscholing, niet vergaderen, geen eigen mening hebben, bang om te praten, militairen die meisjes verkrachten, drugscriminaliteit, slecht onderwijs en wetenschappen, branden, heel grote armoede, alles in suriname ging heel sterk achteruit, enz, enz.

  Weg met DDB die alleen maar aan zijn eigen belang denk, zie nu weer dit poppenkast en zie dat mensen en kinderen nu geen dak boven hun hoofd hebben om in te wonen of naar school kunnen.

  Volk van Suriname, jaagt u deze clown en zijn gangsters weg. Zie hoe ze met uw geld omgaan.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 3. De verspilling zal gpprgaan !Vooral als Abdoel-boy wat te zeggen heeft.Volgens hem hebben we geen financiël probleem.Geld in overvloed volgens deze boy.Winti wai lanti pai!


  Maak melding

 4. ‘ Miljoenenbudget voor de armen in het land.( rechtvaardigheid) ….voor het milieu ( duurzaamheid) …voor goede fiets-en voetpaden ( veilig verkeer) ……voor beter onderwijs en bescherming aan kinderen ( goede toekomst) …….voor goede welzijn voor ouderen’ ( goede zorg voor ouderen) ‘

  Inzichtrijke- en wijze mensen in een regering kennen hun verantwoordelijkheid goed….en stellen volksbelang boven eigen belang.

  Message from the Great Spirit of Light!


  Maak melding

 5. De schade aan de scholen door de rukwind kost ons SRD 2 miljoen. De schade door de inauguratie van de windbuil, kost ons SRD 18 miljoen, daar kunnen we acht rukwinden mee opvangen.


  Maak melding

 6. Ay baya voor Inauguratie is er miljoenen srd gepland voor Pres en VP. Wel de elite mensen die uitgenodigd zijn gaat toch een enorm bedrag kosten. Ik vind ,dat van die 4 miljoen maar 1 miljoen srd genoeg zou zijn voor een arm land als Suri. Voor gezichtsverlies houd men toch aan de voorgenomen miljoenen budget. Che mi Gado.


  Maak melding

 7. Waarom heeft een arm derde wereld land een budget van €4MM nodig voor een inauguratie? Dit slaat werkelijk nergens op nu blijkt dat er bezuinigd moet worden. Voor een kwart van dat bedrag kan er ook leuk gefeest worden (want dat is wat men wil). Prioriteiten in dat land zijn volkomen scheef, wat ook duidelijk werd met storm die over het land trok. Mensen van wie hun krot, of het dak ervan was weggeblazen maakten zich zorgen om hun auto’s.


  Maak melding

 8. ze weten niet wat soberheid is…

  dit noem ik nou verspilling vernietigen van geld van de samenleving..

  je zou dit geld best kunnen gebruiken om die benadeelden windhoes tegemoet te komen..

  dit is water naar zee dragen..


  Maak melding

 9. De commissie onder leiding van Ramon Abrahams schijnt het budget te beheren.
  Dat zegt genoeg.
  Straks blijkt 90% niet te zijn verantwoord omdat het simpelweg is verdwenen.


  Maak melding

 10. Soberheid? Voorbeeldfunctie?
  15.000 srd lening + 5 % rente?
  Aanleg van dijken (beginfase)?
  Krien Swietie 2015 (afgelast)?
  Vervanging electriciteitsmasten?
  Investeren in gezondheidszorg onderwijs schoon drinkwater?

  Ach ja er is democratisch gekozen voor 5 jaren deugdelijk bestuur.


  Maak melding

 11. Het is dan maar goed dat er geen VVV is gehouden zoals de V7 combinatie en met name Somo wilde hebben, want die alleen zou dit budget met een factor 4 a 5 doen stijgen !


  Maak melding

 12. Grappenmakers zijn het.
  Iedereen krijgt gewoon z’n salaris. Waaraan kun je in vredesnaam voor de beëdiging van de President in een paar uur binnen de DNA zoveel geld aan kapot slaan.
  Dit budget komt ongeveer overeen met wat de DNA in een jaar kost.
  ??????????


  Maak melding

 13. Jullie hebben allemaal gelijk, het is gewoon een poppenkast vertoning.Ik mist mijn President lover ( Pero) nu gaat zijn President een uitgebreide interview geven over de december moorden. Ai baja a kung² no mang tang moro ina k@ barril watra a mang é go drijf now.


  Maak melding

 14. Ambtsketen omhangen, twee vingers in de lucht en zeggen “Zo waarlijk helpe mij God Almachtig”, en een borreltje achteraf. Hier is het bonnetje: 18 mln. SRD! Wat een farce. Schandalig gewoon!


  Maak melding

 15. Abdoel moet je helemaal niet serieus nemen, al die miljoenen die nu weer in een bodemloze put gaan t.b.v. een moordenaar zonder visie die onrechtmatig president is geworden van dit land, dat geld kunnen ze beter besteden, maar nee hoor we gaan door met feesten, want tenslotte heb ik al jaren buiten de gevangenispoorten kunnen vertoeven moet hij gedacht hebben, en dit volk interresseerd hem echt geen moer, dat heeft hij al bewezen


  Maak melding

 16. ” Er is 18 MILJOEN SURINAAMSE DOLLAR beschikbaar “.

  Met dit bedrag konden een GROOT AANTAL AANNEMERS die NOGSTEEDS op hun GELD wachten worden BETAALD en daarmede GEDWONGEN ONTSLAG van hun werknemers vermijden !!!!!

  Maar nee, ondanks ECONOMISCH ZWAAR WEER moet er KOSTE WAT KOST FEEST GEVIERD worden !!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. Wat een belachelijk bedrag zeker als je de calamiteit van de afgelopen week in ogenschouw neemt. Het lijkt wel of de rukwinden ze van de pot hebben gerukt. De Fransen hebben ooit de Bastille bestormd. Het wordt tijd dat men in Suriname ook iets gaat bestormen.


  Maak melding

 18. Dus er is reeds achttien miljoen Surinaamse dollar beschikbaar gesteld voor inauguratie van de president van Suriname.
  Wat een enorme uitgave zeg.
  De vraag of dit nu echt nodig is.
  Het kan toch wat minder in deze worden uitgegeven?
  Dus er wordt helemaal niet bezuinigd zoals men het had gezegd.

  Zoek het verschil maar zelf uit met betrekking tot het volgende verhaal.
  In deze dienen ze wel geld ter beschikking te stellen.

  Lening voor getroffenen noodweer in Suriname.
  Deze maken aanspraak op een lening tot een maximumbedrag van SRD 15.000, tegen een rente van 5%.
  Jörgen Raymann helpt slachtoffers noodweer Suriname.

  Wie houden die gasten met hun achttien miljoen SRD voor de gek?


  Maak melding

 19. Na soso ka sa e go kong bakka leki jare tachtig. Hihihihahaha, Neks no fout efoe deng oliedomme paars dongwang e go njang a gevolg foe deng keuze……..neks no fout, nanga revo paarse ka sa e kong, soso lobi.


  Maak melding

 20. En de slachtoffers van de afgelopen windstormen krijgen van de regering een lening vanSRD15,000.00 tegen een rente van 5%. In dit geval heeft Bellie groot gelijk hoor!


  Maak melding

 21. Ik heb heel erge spijt van die dollar die ik via TeleG heb ge-smst aan de getroffenen van de storm die onlangs heeft gewoed op Zorg en Hoop, nu ik lees dat er zoveel geld vergooid wordt aan een feest. Kan de president zijn werk niet gewoon oppakken en doorgaan?
  Verkwisting is het motto!


  Maak melding

 22. herstel en renovatie van de Weg naar Zee moet maar wachten, zodat de boel bij de eerstvolgende flinke springvloed kan verzuipen, zodat er wel geld is om bij de inauguratie om te zuipen, laat ze maar een rondrit maken op een strondkar getrokken door paarse ezels, er zijn er genoeg van in Su. Tja het is maar waar je je priotiteiten stelt


  Maak melding

 23. Hoe durven ze in zo’n tijd.
  Dit is de wereld op zijn kop.
  Laten de politici, die zich volvreten van ons geld en hun zakken vullen met (vaak) oneigenlijk verkregen middelen, zo snel mogelijk oprotten.
  Dit is toch niet te verkopen in deze tijd van armoe.


  Maak melding

 24. Suriname heeft toch geen geld waarom zo een nutteloze uitgaven voor het land.De president heeft 5 jaren lang zijn zak lopen vullen en nu dit weer.Het volk wordt belazerd maar het is hun eigen schuld.Wie gaat nog op deze man stemmen na 5 verloren jaren voor het land.Sital lacht zich rot wat in het land gebeurt.


  Maak melding

 25. De president heeft geen verstand van economie daarom zo een domme uitgaven voor het land.Vanaf de staatsgreep is Suriname nooit vooruit gegaan onder de militairen.Vind je het gek de militairen hebben alleen maar verstand van wapens om te doden.Economische kennis hebben ze niet.Het zijn domkoppen die het land niet kunnen besturen punt uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.