KMO weigeren deelname in platform Bouterse

22

PARAMARIBO, 27 jul – Kleine en middelgrote bedrijven zullen niet vertegenwoordigd zijn in het Financieel Economisch Platform. Dit zegt Anthony Wong, voorzitter van aannemersvereniging AAV. Samen met de andere KMO-koepel Akmos wordt een afwijkend standpunt ingenomen.

Voor het doel van het platform, een bestaande of aankomende crisis bezweren, is er geen begrip. AAV-voorzitter Anthony Wong zei tegenover Radio ABC niet in een aankomende wereldcrisis te geloven. President Desiré Bouterse noemde die kort na zijn herverkiezing. Zowel Akmos als AAV vindt dat de regering verantwoordelijk is voor eventuele economische ellende. Het wanbeleid van de afgelopen jaren laat kennelijk sporen na.

Als het uitgangspunt dus wereldcrisis is, zal de aanpak van geen kant deugen. Wong wil dat ook de andere werkgeversorganisaties wegblijven. De Associatie van Surinaamse Fabrikanten en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven lijken wel geneigd deel te nemen. Beide zijn ervan overtuigd dat met een gezamenlijke aanpak de economische problemen opgelost kunnen worden. Ook het beleid kan zo worden beïnvloed.

22 REACTIES

 1. Laat de mensen die ons land in zo’n moeras gestort hebben hun rotzooi maar zelf opruimen.Prof Abdoel-boy kan mini-ster van Financën worden: hij is toch de domste oner de dommen!


  Maak melding

 2. Wij willen graag van de optimistische kliek van de ndp willen horen!!!
  Zo te zien heeft niemand zin om naar de indianen verhaaltjes te luisteren van opa desi.


  Maak melding

 3. Pies in mijn broek van het lachen… een wereldcrises ? Whahaaaa
  Kennelijk heeft Bouterse met zijn gok in de waspoeder gezeten. De wereld krabbelt weer op behalve Suriname, die gaat frontaal de crises in. Zoek de verschillen. Een wereldcrises ….


  Maak melding

 4. U was niet welkom bij het VERKWANSELEN van
  de staatsreserves, niet welkom bij het doen van
  onzinnige NDP-uitgaven waardoor een Mega-
  staatsschuld ontstond, niet welkom bij het laten
  bijdrukken van extra bankbiljetten, niet welkom bij
  het misbruiken van pensioengelden om lopende
  uitgaven te betalen, niet welkom bij de besluitvorming
  om de Surinaamse bedrijven langer dan een jaar
  NIET te betalen voor geleverde goederen en diensten,

  MAARRRRRRR NU :

  BENT U WELKOM in MIJN PLATFORM om het Volk
  te belasten en op te schepen met prijsverhogingen,
  nieuwe belastingen, belastingverhogingen, ontslagen !

  Ook VOLKSVIJANDEN mogen daarom zitting nemen
  in MIJN PLATFORM !

  PS : Ik heb Sandew Hira beloofd hem SPROOKJES
  te vertellen over de 8 December-gebeurtenissen en
  de Moiwana-gebeurtenissen !

  Voor de Massamoorden gepleegd bij die
  “gebeurtenissen” zal ik mij eindelijk melden bij de
  KRIJGSRAAD !
  DAAR wordt aan EKTE waarheidsvinding gedaan in
  een RECHTSSTAAT en NERGENS ANDERS !


  Maak melding

 5. AVV en AMKOS laten zich terecht niet misbruiken en gebruiken door in het leven geroepen Financieel Economisch Platform door Bouterse en zijn NDP in het leven geroepen. Laten ze hun eigen financieel economische rotzooi opruimen. Dit zou onder onze grote voorzitter Simons moeten gebeuren. En laten de dieven maar 50% van het geroofd geld terugploegen in de Surinaamse economie. Dat zal een enorme boost geven aan de economie.
  Door middel van de Platform willen ze (Bouterse en zijn NDP-elite) de financiële- en economische ellende collectiviseren, socialiseren, democratiseren en uitbesteden. De werkelijke veroorzakers van deze ellende blijven op deze manier buiten schot.
  Oppositie en maatschappelijke groepen: laat de NDP haar eigen rotzooi opruimen. Of ze zullen worden opgeruimd door het muitende volk. En geeft het volk wat ze verdienen.


  Maak melding

 6. De regering liegt de mensen voor en gelukkig zijn sommigen snuggerder dan de VHP en de NPS en trappen niet in de leugens van de president en z’n team.


  Maak melding

 7. Onze grote dictator, de man die het parlement nooit heeft gerespecteerd, de man die grossierde in monologen, de man die het parlement een poppenkast heeft genoemd, lijkt zich te transformeren tot een democraat. Want zijn intentie is om de financiële chaos waarin Suriname verkeert te socialiseren en te democratiseren. En de schuld van deze financiële debacle aan externe krachten wijten.


  Maak melding

 8. Suriname mag rijst naar venuzuela exporteren!. Maar wat gebeurd er met onze rijst boeren de zogenaamde exporteurs. Ze weten niets eens hoe een rijstschuur opgezet moet worden. telkens weer wordt de rijst uitvoer geweigerd. Ze klagen over de regering. Nu mogen wij exporteren en zie daar het bredrijfsleven is niet waardig om te exporteren. Ze hebben wel een grote mond maar als ze een steentje bij moeten dragen dan kan dat niet, en maar klagen over de regering,
  en maar geld willen ontvangen. jonge jonge wat is dit nou. Ga maar toch je werk goed doen. WROKO BOENG !!


  Maak melding

 9. Hoe kan Sandra bira dat voor elkaar krijgen? Vindt hij het goed om zich te laten voorliegen? En waarvoor? Genade van zijn baas? Wat een kl0kker rijmt op…


  Maak melding

 10. Akmos en AVV zijn voorheen de grote profiteurs geweest onder de ondernemers in Suriname. Het zijn nu kleine jongens die op een bepaald moment getrapt hebben tegen de schenen van de grote belangenorganisatie. Daarnaast hebben zij tijdens de NieuwFront regeringen altijd een voorkeursbehandeling genoten van het corrupt VHP/NPS kliekje. Hun weigering om in het landsbelang mee te werken moet je dus altijd in een bepaald kader plaatsen.


  Maak melding

 11. 27 juli 2015

  Bestaat de mogelijkheid op een aankomende (economische) wereldcrisis?

  Laten wij de huidige wereld problematiek in ogenschouw nemen.

  Op dit moment heerst er daadwerkelijk een politieke wereldcrisis.

  IS kan nog steeds niet verslagen worden.De rijke Arabische landen kunnen hierdoor, als IS meer invloed in die landen krijgt, politiek en economisch instabiel worden. Althans, IS kan leiden tot een groot regionale oorlog.

  De EU staat langs de afgrond en Rusland heeft de Koude Oorlog weer aangewakkerd.

  Kijken wij naar de huidige economische wereld, dan zien wij dat door de perikelen binnen de EU de Euro onstabiel kan raken en zien wij ook dat de werkloosheid binnen de EU alleen maar toeneemt.

  De Shanghai beurs is op dit moment negatief oncontroleerbaar geworden met een mogelijk gevolg dat de economie van China instort. Dit kan direct mondiale economische (ook politieke) gevolgen hebben. Bijvoorbeeld kunnen de Chinezen dan besluiten niet veel interesse meer te hebben in Suriname.
  Ook Japan is op dit moment economisch instabiel !

  Bekijken wij de zuiderburen van Suriname, Brazilië, dan is nu te zien dat de sterke economische groei hard aan het teruglopen is. Een sterke krimp in de economie van Brazilië zal ook directe gevolgen hebben voor de rest van Zuid-Amerika.

  Hoe ziet het voorlopig effect van bedoelde wereld verschijnsel er nu uit?

  De prijzen van grondstoffen en halffabricaten kelderen. De rijke industrialiseerde landen maken hiervan gretig gebruik om grote hoeveelheden grondstoffen voor deze lage prijzen op te kopen. Vaak dan als buffer !! Gevolg: de arme landen, die de grondstoffen produceren, raken economisch verder achter, krijgen hun begroting niet op orde en dit versterkt de richting van een economische crisis.

  Met de bovenstaande feiten en verwachtingen is het best mogelijk dat op termijn de wereld economie instabieler wordt. Dus Suriname zal de effecten hiervan ook voelen.

  Heeft Anthony Wong gelijk niet mee te willen doen?
  Dit hangt af van het perspectief en de schaal waarmee Anthony Wong naar de economie van Suriname kijkt. En dit is Srika in bovenstaande item niet duidelijk.

  Feit is wel, dat alle Surinamers in Suriname de verantwoordelijkheid mede moeten nemen om te verzekeren dat de economisch ontwikkeling van Suriname de positieve richting opgestuwd wordt. En daar moet Wong en zijn platform mee aan werken. Langs de lijn blijven staan is in dezen geen optie !!!
  Anthony Wong, ken jou verantwoording en doe, wel kritisch,mee !!
  Srika


  Maak melding

 12. Heel simpel.Gewoon wegboycotten deze landverraders van Akmos en AVV.Men moet ze zelfs niet de kruimels gunnen. Deze proleten handelen uit rancune, jaloezie en wraak.Volgens deze valse profeten is er geen wereldcrises.Niet voor niets pompt de EU centrale bank €1600 mld in de Europese economieën. Ook de Braziliaanse, Chinese, Indiase economieën hebben thans te kampen met een teruggang.Akmos en AVV zijn fanatieke sympathisanten van de oppositie en zijn rancuneus bezig.


  Maak melding

 13. Na soso ka sani e go kong bakka. Lek na jari tagtig a gersie drai bakka. Dezelfde perikelen als begin jaren tachtig, hihihihahaha. Neks no fout, soso paarse revo ka.


  Maak melding

 14. Nu al wordt zoveel geld dagelijks via televisie verspild voor de promotie v d inauguratie v d president
  Is dit de manier van buikriem strakker aantrekken.


  Maak melding

 15. @RobG,

  Volgens jou zijn AKMOS en de AVV LANDVERRADERS; Ook worden zij uitgemaakt voor SYMPATHISANTEN van de OPPOSITIE en zijn RANCUNEUS.

  Voor mij is het niets nieuws wat jij te berde brengt: EEN IEDER DIE EEN AFWIJKENDE MENING HEEFT of NIET IN DE BAUTA PAS LOOPT wordt op deze BEKENDE NDP MANIER weggezet.

  In de jaren 80 werd je op de VLUCHT DOODGESCHOTEN als je een AFWIJKENDE MENING had!!!

  Daaaaaaaaaaag RobG,


  Maak melding

 16. hee, sommigen hebben vast geadviseerd de rekenkamer en of de clad weer in ere te herstellen. dat is mijns inziens een goed idee. ome Dees!


  Maak melding

 17. PLATFORM gaat geen politiek voeren, slechts
  BEZUINIGINGSVOORSTELLEN van commentaar
  voorzien ! Hoe verzin je het !

  DESI, de man van ZES MILJARD staatsschuld,
  zal de zogenaamde uiteindelijke beslissing
  nemen, HOE/HOE VAAK de bevolking verder wordt
  UITGEPERST !

  Wie dit spelletje van NDP-DESI doorziet , is “of
  course” een landverrader !

  PS : Desi heeft nog niet begrepen dat de
  bezuinigingen,ten koste van de arme bevolking,
  op korte termijn NIETS zullen opleveren !

  Ook de belastingverhogingen zullen op termijn
  pas enig soelaas bieden, indien de belastingdienst
  VRIJ/ONAFHANKELIJK kan opereren en ook nog
  wordt vernieuwd !

  Het is niet te hopen dat, als gevolg van NDP-budget-
  gerommel, een ramp de bewoners en belanghebben
  te Weg naar Zee treft !
  Een DIJK is door WANBELEID voorlopig niet te
  realiseren wegens geldgebrek !

  Maf idee : Een sobere innauguratieceremonie,
  en de bewoners hun dijk kan worden aangelegd !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.