Bouterse wil getuigenis afleggen over decembermoorden

85
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

President Desi Bouterse van Suriname is bereid om in een vraaggesprek een getuigenis af te leggen over de gebeurtenissen die in de jaren tachtig hebben geleid tot de moord van vijftien politieke tegenstanders in december 1982. Hij schrijft dat aan een van de nabestaanden, de publicist Sandew Hira.

Hira deed vorige week in een column een oproep aan Bouterse om mee te werken aan waarheidsvinding. Bouterse reageerde vervolgens afgelopen zaterdag in een brief op het voorstel van Hira. “Bij deze wil ik u zeggen dat ik uw voorstel accepteer om door waarheidsvinding deze zwarte bladzijde in onze geschiedenis om te slaan”, schrijft Bouterse.

Bij de Decembermoorden, op 8 december 1982, werden vijftien tegenstanders van het toenmalige militaire regime van Bouterse in Fort Zeelandia om het leven gebracht. Onder hen was ook de broer van Sandew Hira, John Baboeram. Lees ook het uitgebreide artikel van de NOS hierover: ‘Bouterse wil meewerken aan waarheidsvinding Decembermoorden

85 REACTIES

 1. De rechtszaal is de plek waar Bouterse getuigenis moet afleggen. Onder ede waarbij zijn verklaringen op waarheid worden getoetst. Niet vrijblijvend in een interview met een burger.
  Dit heeft niets met waarheidsvinding te maken maar de zoveelste poging om veroordeling te ontlopen.


  Maak melding

 2. Naar mijn mening bewijst Hira(h) Suriname een heel slechte dienst.

  Een historicus die zo een grote draai maakt zet te denken.

  Vraag me af waarom hij witte voetjes bij DDB wil halen inzake dit onderzoek.

  Bouterse moet naar de rechter stappen en daar zijn verhaal maar gaan houden.
  In onze democratie is dit het instituut dat recht spreekt en niet één of andere politiek activist. Daarom zegt met dat Suriname een rechtsstaat is.


  Maak melding

 3. Wablieffff!

  Wie heeft die baboeng baboeram toestemming verleend, om een waarheids-bevindings-toneel-stukje op te voeren?

  Hondsbrutaal, ongekend, schaamteloos, walgelijk en verachtelijk en vooral onverteerbaar.
  Babung baboerang speak for yourself!

  @ bouterse; Drop Death!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Het enige wat jij hoort te doen, is plaats nemen in de beklaagdenbank om je vonnis met respect aan te horen.
  Zo makkelijk kom jij er niet van af.

  Vieze vuile Moordenaar!


  Maak melding

 4. Enne…

  Onderstaand citaat van die babung baboerang geld ook voor mij;

  “Ik zal niet reageren op verzoeken van de media. Ik wil geen journalisten spreken, dus doe geen moeite. Niemand hoeft via mail, whatsapp, sms, Facebook of op welke manier dan ook contact met mij te zoeken over deze zaken.”

  Ik zit ook niet te wachten op reacties van die walgelijke paarse rioolratten!


  Maak melding

 5. Deze hypocriete, pathologische leugenaar jankt zijn welbekende krokodillentranen over zijn eigen zgn verdriet en moeilijke periodes in zijn leven. Drugsveroordeeld, meervoudig moordenaar van 15 onschuldige landgenoten die door hem, DESIRE DELANO BOUTERSE, persoonlijk zijn gefolterd, gemarteld, verminkt en standrechtelijk zijn vermoord en eveneens de DADER van de slachting op 39 onschuldige vrouwen en kinderen. Nu komt hij met 1 grote klaagzang en op zoek naar begrip en medelijden. Deze beroepslafaard moet gewoon naar Den Haag, om zich voor het Internationaal Strafhof te laten berechten en veroordelen voor zijn MENSENRECHTENSCHENDINGEN. Maar dit angstige, laffe monster, met bloed aan zijn klauwen heeft geen ballen, het is geen echte vent maar een bange, trillende straathond.


  Maak melding

 6. Ha,ha,ha……….
  Wie gaat deze moordenaar kunen tegenspreken? Waar zijn de getuigen dan ?
  Hij heEft geen getuigen achter gelaten! Ze zijn morsdood neergeknald en het is zijn woord vs zijn woord!
  Ha,ha,ha en hij wil een waarheidscommissie waar hij NIKS anders dan de LEUGEN hoeft te vertellen !
  Dit wordt ONZE INDIANEN SPROOKJE van de EEUW!!!
  Sopms twijfel ik of deze sandew Hira een broer is van Baboeram die neergenald werd op 8 Dec 1982!
  Aan de rest van de nabestaanden doe ik het beroep niet deel te nemen aan deze circus van regisseur Sandew Hira!!


  Maak melding

 7. In een democratische rechtsstaat hoort iedere burger, DDB en de gangsters, voor de rechtbank/krijgsraad van Boxel in Commewijne zijn verhaal te gaan vertellen en nergens anders.

  Aangezien Suriname momenteel een bacovenlandje is en de clown DDB aan het touwtje trekt niet weet hoe het hoort, wil hij zijn leugens aan SH, die een persoon is waar ook grote vraagtekens bij geplaatst moeten worden, wiens broer ook vermoord is vertellen. Sandew Hira kan dit verhaal beter voor zijn eigen familie en zichzelf bewaren. SH moet goed weten waar hij mee bezig is en er rekening mee houden dat DDB weigert voor de rechtbank te verschijnen, zoals dat in een democratische rechtsstaat hoort.

  SH moet geen geesten gaan oproepen (of een slaatje hieruit willen slaan), die hij niet kan bezweren en de zaak laten voor de rechtbank in Boxel, zo als het hoort en niet anders. Er zijn ook andere families en vele democraten in Suriname en de wereld, die mensenrechten hoog in het vaandel dragen.

  De andere familie van de nabestaanden en democraten van de rechtsstaat Suriname en de wereld zitten/staan niet op het verhaal van Sandew Hira te wachten, maar kijken uit naar het vonnis van de rechtbank/krijgsraad in Boxel in Commewijne over de 8 december 1982 moorden.

  DDB is grootste crimineel en misdadiger van de republiek Suriname van de afgelopen 60 /70 jaar of beter gezegd bijna 40 jaar sinds Suriname op 25 november 1975 onafhankelijk werd. DDB (en anderen moet/en) voor zijn/hun misdaden die hij/zij gepleegd heeft/hebben in Suriname en het buitenland meer dan (5 x) in het oneindige in het kwadraat levenslang krijgen.

  DDB is een zeer slecht mens, wie dat niet wil inzien of geloven, moet maar in valse liedjes van hen luisteren, bermclown praatjes en in zijn luchtkastelen. Zie het resultaat dan van zijn luchtkastelen. DDB is alleen bezig zichzelf, gezin, familie, naaste familieleden te verrijken en ook die van de situatie misbruik maken. Deze zijn net zo erg als deze misdadiger en horen ook voor het gerecht gebracht te worden.
  Die paarse kakkerlakken nemen alles voor lief, lachen, worden bedrogen, kijken ernaar, kunnen niet nadenken, lezen, een wijs besluit nemen. Triest van deze paarse kakkerlakken.

  Telkens als DDB en de gangsters aan het bewind zijn gaat het slecht, staatkast leeg, met Suriname, deze man is bezeten door de duivel en kan geen goed of kwaad van elkaar onderscheiden. Dat zegt genoeg over deze man.
  DDB zegt dat de komende jaren voor Suriname nog erger zullen zijn, dan de economische wereldcrisis van 1929. Begrijpen , vooral de paarse kakkerlakken, de Surinamers wel wat die crisis van 1929 was?

  “Mijn god!, mijn god!, waarom heeft u Suriname en de Surinamers die het goed met het land menen verlaten”.

  Surinamers jagen jullie DDB en de gangsters weg. If a boz, wik a boz. Zie Venezuela, zie Cuba, zie Noord-Korea, Zie Libië, zie Syrië, zie Zimbabwe, zie Soedan, , zie Equatoriaal Guinee, zie moslimlanden enz, enz; zie Sapoen en zie ook Chitan, enz, enz. zie ook Belford, die wijdkeels schreeuwde dat ABOB moet NDP moest samen werken.

  De rechtbank/krijgsraad is de enige echte plaats waar DDB en de gangsters hun verhaal kunnen vertellen en nergens anders in een democratische rechtsstaat. Suriname is lid van de UN en heeft ook de internationale verdragen, cq mensenrechten hiervoor getekend. De grondwet van Suriname geeft ook aan dat voor moord en misdaden tegen de menselijkheid mensen voor het gerecht moeten verschijnen en deze clown, die president is van het bananenlandje noemt zich president van Suriname. DDB mocht volgens de grondwet van Suriname, omdat hij misdaden op zijn naam had/heeft staan nooit DNA-lid mogen worden en helemaal geen president van Suriname, dus geen goed gedrag had/heeft, enz

  Een zaak dat bij de rechter/rachtbank/krijgsraad is, kan volgens de grondwet van de republiek Suriname ook niet worden gestuit door een omstreden amnestiewet.

  Wie houdt wie voor de gek en ziet dus niet in dat Suriname geen democratische rechtsstaat is. De omstreden amnestiewet in lager dan de grondwet van Suriname. Ook de personen die de amnestiewet hebben goed hebben ingediend, goed gekeurd, zijn allen misdadigers en zullen en moeten ook vervolgd worden en voor de rechtbank moeten verschijnen.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 8. hij moet voor de rechtbank verschijnen en al daar zijn verklaring af leggen..

  alles daar buiten klopt niet,,anders kun je die hele recht bank opdoeken..


  Maak melding

 9. Verdachten dienen hun getuigenissen voor de rechtbank te doen plaatsvinden, de rechter vormt haar oordeel aan de hand van de getuigenissen van de verdachten, de slachtoffers en eventuele getuigen.


  Maak melding

 10. En dino dan heeft hij werkelijk geen gram cocaïne gezien en moet hij ook voor een waarheidscommissie verschijnen.
  Wat is dibrie tegenwoordig zo gul geworden is er soms een buitenaardse wezen in Suriname geland of is het de kracht van gado steve Meye?
  Binnen kort zullen wij meer te weten komen over deze twee wezen als Edmunt muntslag uitgeleverd wordt aan Amerika.
  Het wordt vuurwerk!


  Maak melding

 11. Heel goed, maar als het gaat werken is punt twee.
  Ik wil niet vooruit lopen op zaken dat nog plaats moet vinden.
  Bij alles dat we doen is een stukje consequentie aan verbonden.

  WAT ZOU AZIJN NOG ZUURDER MAKEN?
  Gewoon gebruikt maken van de gelegenheid. Het leven is een kans, die ons gegeven is.

  Geen mens heeft ooit van nature zijn vijanden liefgehad. Onze vijanden liefhebben is een overwinning op al onze
  natuurlijke neigingen en emoties


  Maak melding

 12. Getuigenissen in moordzaken horen bij de rechtbank. Voorzover rechtzaken zijn opgeschort/stopgezet deze heropenen.
  Ook de binnenlandse oorlog moet in de rechtbank uitvoerig worden besproken. Alle betrokkenen moeten ter verantwoording worden geroepen. Rechter doet zoals een rechtstaat betaamd (eind)uitspraak inzake veroordeling.


  Maak melding

 13. hij voelt zijn einde naderen. In de hel staan ze al te juichen voor deze nieuwe participant.
  Op aarde begint hij na te denken over zijn nalatenschap ( familie ne vrienden hub zakken zijn al goed gevuld).

  Nu nog de plek bedenken voor zijn mausoleum.


  Maak melding

 14. Zijn er nog landgenoten die in sprookjes geloven?
  Zijn we niet lang genoeg voor de gek gehouden en voorgelogen?
  Jaren geleden heeft de geschiedenis van ons land een draai gemaakt,maar zeker niet in de goede richting!
  De revolutie heeft moreel verval veroorzaakt.


  Maak melding

 15. Heb het stuk vluchtig gelezen van wat de adviseurs van Bouterse hebben geschreven over van onder andere de decembermoorden. Bouterse heeft dit stuk niet zelf geschreven wat daarvoor mist hij de intelligentie ervoor. Met dit stuk probeert hij empathie te kweken voor zichzelf en er wordt weer zand in de ogen gestrooid bij de nabestaanden van de vele moorden die zijn gepleegd onder de leiding van Bouterse. In het stuk wordt aan Bouterse een passieve houding toegeschreven. Dat het hem allemaal overkwam. Bouterse doet aan de verkrachting van de werkelijkheid en aan geschiedvervalsing. Bouterse en consorten hebben bewust gehandeld vanuit een rationeel plan. Ze hadden een dodenlijst samengesteld wie zou worden vermoord. Mensen werden thuis planmatig opgehaald en vermoord. Bouterse was een actieve actor in het hele proces. Hij heeft zelf meegedaan door Rambocus en Daal eigenhandig te castreren. De intentie van dit schrijven aan de idioot Hira, probeert Bouterse weer voor de zoveelste keer de geschiedenis te verkrachten en sympathie en empathie voor zichzelf te kweken. Waarheidsvinding moet in de rechtszaal plaats vinden.


  Maak melding

 16. 27 juli 2015

  Goed idee !!!

  Bouterse luistert naar goed advies.

  Als dat ook werkelijk gebeurt, zullen wij met z’n allen de waarheid van de kant van Bouterse te horen.

  Esmerald, de waarheid komt steeds dichterbij en dat is goed nieuws !

  Het vergadercentrum Flora-A zal misschien ook als uitgangspunt van de aankomende waarheid besproken worden.
  Srika


  Maak melding

 17. Het LEUGEN DRAAIBOEK voor dit ( eventuele ) gesprek is reeds in mekaar gezet door ” Desiderius ” en de BENDELEDEN die dagelijks rondhangen in zijn ” Saloon ” en Sandew Hira zal tijdens het uur van de waarheid gegarandeerd volgepompt worden met LEUGENS !!!!

  Voor zo een beladen onderwerp behoort wat mij betreft een getuigenis of verklaring slechts te geschieden in de RECHTZAAL en onder EDE !!!
  Al het overige heeft de uitstraling van een GOEDKOPE show, vol GEVEINSDE emoties á la ” Desiderius “.

  Sandew Hira, succes met de eerste aflevering van de ” DESIDERIUS SHOW “, een WAZIGE Surinaamse versie van de Dr. PHIL show !!!!

  Hou het doosje met Kleenex tissues gereed voor de eventuele ” KROKODILLENTRAANTJES ” van je gast.

  P.s. zij die nooit een aflevering van ” the Dr. Phil show ” gezien hebben check op YouTube of google.

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 18. Als de kracht van Licht en Waarheid zich openbaart….vindt er Zuivering en Rechtvaardigheid plaats.

  En al zijn aanhangers waren verbaasd en met stomheid geslagen toen de president van Suriname tot bewustwording kwam, en zich naar het volk richtte:
‘ Aanhangers en tegenstanders van mij, ik, waarschijnlijk weder toekomstige president van Suriname wil vanaf Nu eerlijk zijn en de waarheid uitspreken, en zorgen dat er nu Rechtvaardigheid komt in het land. Ik wil nu starten met mijn noodzakelijke Zuiveringsproces,en heb alleen eerlijke burgers om mij heen nodig, anders zal het mij niet lukken om Gerechtigheid te brengen. Ik heb jullie steun heel hard nodig voor mijn ZUIVERINGSPROCES.
Dit is Gods Wil….want het ware geloof is gericht op Licht…..Waarheid en Rechtvaardigheid, en niet op duisternis…..machtsmisbruik en onrechtvaardigheid.’

  Beste aanhangers, hoe komt het dat jullie zeggen ‘ gelovig’ te zijn en mij toch als een soort af-god dienden? Licht en Duisternis gaan niet samen, jullie blijven alles accepteren van mij, en jullie blijven je oren en ogen gesloten houden voor mijn fouten, voor de Waarheid, terwijl jullie mij juist kunnen helpen. Ik heb juist opbouwende kritiek nodig om te veranderen….om lichamelijk en geestelijk te genezen….om te werken aan mezelf….en respectvol met iedere burger om te gaan, en mijn gemaakte fouten in te zien en die toe te geven zoals ik dat ook van anderen verwacht.
  Zolang mijn Aanhangers mij in grote aantallen blijven ondersteunen… aanbidden en verheerlijken krijg ik niet de gelegenheid en ruimte om aan mezelf te werken, en ook werkelijk als goed voorbeeld te dienen voor het volk.Jullie kennen mijn onrechtvaardig verleden en dat mijn zoon ook nu jarenlang in gevangenisschap zit…jullie weten dat ik angst creeer omdat ik geen tegenspraak accepteer …jullie weten dat ik de amnestiewet heb ingevoerd en de geschiedenisboeken wil laten herschrijven, en dit allemaal in verband met mij duister verleden.
  Diep in jullie hart weten jullie dat ik niet altijd eerlijk bezig ben, maar jullie blijven ook graag in de grote ontkenning leven….jullie weten dat ik respectloos met mensen omga, en hen in het bijzijn van anderen heb vernederd,, Ik hoor nogmaals als Goed voorbeeld te dienen wat ook geldt voor elke volksleider in de wereld..

  Toepassen van Zelfreflectie kan leiden tot Inzicht en Verbetering.

  Geleid door het Licht…….
With the Power and Spirit from the Light.! publicatie: 18 juni 2015.


  Maak melding

 19. Ik heb de uitnodiging, reacties op de uitnodiging en de brief van de President gelezen.
  Geef het een kans zonder voor ingenomenheid.

  Ik ben oprecht benieuwd hoe dit gaat verlopen.


  Maak melding

 20. Waarheidsvinding kan niet meer daar er reeds een proces gaande is die eerst moet worden afgerond.
  Het is of een rechtszaak of een waarheidsvinding.
  Of is Bouterse bang om voor de rechtbank te verschijnen????
  Bouterse kan toch ook in de beklaagdenbank de waarheid vertellen want hij is daar om te getuigen onder ede.
  of denkt hij de ede het zelfde is als het boesnengre taal édé?


  Maak melding

 21. Zijn verweer is, we werden constant aangevallen dus moesten we reageren met tegenaanvallen en we liepen steeds op onze tenen.

  Maar waarom martel je dan mensen die je al gevangen hebt genomen en die niets meer kunnen doen op gruwelijke wijze door oren, tong, neus, geslachtsdeel af te snijden, ogen uit te steken, te scalperen, lichaamsdelen te verbrijzelen en met tientallen kogels te doorzeven? Dat wijst op een intense gemeenheid, een duivelsheid, een enorme ego dat absoluut niks meer met zelfverdediging te doen heeft, maar met pure persoonlijke wraakzucht en het genot ervan.

  Dus zelfs al weet hij zich eruit te kletsen met zijn kant van het verhaal, de onnodige satanische behandeling van de 15 vermoorden zal hem en ook de nabestaanden van de slachtoffers altijd blijven achtervolgen.


  Maak melding

 22. 27-7-2015

  Open brief aan President Desi Bouterse en Sandew Hira (Dew Baboeram) inzake het positieve/constructieve initiatief van waarheidsvinding.

  De republiek Suriname is al klaar en volwassen genoeg voor een waarheidsvinding à la Zuid-Afrika?

  Deze stelling is bestemd voor de (nabestaanden) beleidsmakers, de geestelijke leiders, het bedrijfsleven & de totale Surinaamse samenleving.

  Om de sociaal-maatschappelijke politieke-militaire, catastrofale, tragische, traumatische kwesties die ontstaan zijn na de zelfstandige staatskundige onafhankelijkheid ’75, na de militaire staatsgreep van ’80 en de daarop volgende tegencoups, (vermeende samenzweringen/burgerlijke ongehoorzaamheid) en de catastrofale, tragische, traumatische incidenten/gebeurtenissen als de 8 december ’82 zogeheten moorden en het Moiwana (burger)oorlogstragedies van ’86-92 tijdens de vuile binnenlandse oorlog etc.

  http://dwtonline.com/…/monumenten-binnenlandse-oorlog-bij…/…

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/30430

  http://gfcnieuws.org/open-brief-aan-nabestaanden-slachtoffers-8-decembermoorden/

  http://www.mamjo.com/forum/index.php/topic,403221.msg4128049.html

  http://nl.viadin.me/documents/desi_heer

  http://www.mamjo.com/forum/index.php?action=printpage;topic=403221.0

  http://issuu.com/the_surinam_highlights/docs/1-_ths_nov_2007.qxd_opmaak_1

  De waarheidsvinding à la Zuid-Afrika is om het verleden een plek te geven en om ergens ruimte te creëren om weer toekomstgericht te denken/leven. Gedenkt het verleden/traumatische verleden maar niet om stil te blijven staan.

  Al deze (burgerlijke) sociaal-maatschappelijke politieke-militaire incidenten/gebeurtenissen moeten omlijst worden in een constructieve vorm van de Zuid-Afrikaanse verzoeningsblauwdruk (/waarheidsvindingblauwdruk) om in Suriname te implementeren?

  Suriname is een land dat wereldwijd symbool staat, voor tolerantie, saamhorigheid, eenheid, solidariteit, geborgenheid, vaderlandse liefde, vrede, verzoening en vergevingsgezindheid.

  Roy Frits Lansdorf


  Maak melding

 23. Ik onderschat Sandew Hiria niet, hij zal best wel verstand hebben van wet en recht. Ik kan best een mondje Duits of Engels verstaan, maar ik ben daarom nog niet bevoegd om als tolk vertaler op te treden tijdens een officieel gebeuren.
  En waarom denkt Sandew de waarheid uit Bouterse te krijgen, terwijl we al meer dan 30 jaar niets anders dan leugens van hem te horen hebben gekregen?

  Wie zegt mij verder dat Sandew Hira, niet omgekocht is, net als de vele overlopers die we in de loop van de 35 jaar de revue hebben zien passeren?. Al komt Sandew me straks vertellen dat hij de waarheid uit Bouterse heeft kunnen lospeuteren, dan nog geloof ik er niets van en zijn de bevindingen van Sandew van nul en generlei waarde.

  Alleen een rechter is bevoegd om in een eerlijk strafproces de waarheid van Bouterse te beoordelen.


  Maak melding

 24. Is DB een sluwe vos. Gaat hij eindelijk bekennen voor hij sterft. Kijkend naar hoe hij de afgelopen acteert heb ik er geen geloof in. Maar je weet het nooit. Graag onderzoek uitbreiden met corruptie die heeft plaatsgevonden en geld dat hij heeft gestolen. Hoe komt het dat hij miljardair is geworden?


  Maak melding

 25. Getuigenis afleggen zal moeten gebeuren maar wel voor de rechter in de rechtzaal nadat de amnestiewet is ingetrokken.
  We moeten ons niet laten misleiden door deze moordenaar, de grootste vijand van Suriname.
  Meneer Bouterse moet zich begeven naar de krijgsraad om zijn getuigenis af te leggen. Deze man denkt kennelijk dat alle Surinamers even dom zijn als de NDP kudde. Misschien begint het tot deze moordenaar door te dringen dat hij hoe dan ook berecht zal worden. Hij is totaal ongeloofwaardig, wil hij geloofwaardig overkomen moet hij de amnestiewet laten terugdraaien en vragen voor hervatten van het strafproces.
  Bouterse is de grote sta in de weg voor de ontwikkeling van Suriname in de goede richting.
  Suriname is beteraf zonder moordenaar Bouterse en zijn NDP gangster bende.


  Maak melding

 26. Wasrom zou deze moordenaar ineens na ruim 30 jaar een getuigenis willen afleggen, hij zal zeker alllerlei voorwaarden gaan stellen, zoals het niet voortzetten van het strafproces, en wie die brief gelezen heeft van die moordenaar, dan zou je niet de schuld bij Bouterse moeten zoeken, maar buitenlandse mogendheden, en dat is die lafheid van deze man, die constant de schuld bij anderen legd. en probeerd zelf zijn gezicht te redden, deze doortrapte medogenloze moordenaar gaat nooit de echte waarheid vertellen.


  Maak melding

 27. De meeste weldenkenden hebben twijfels over de vergoddelijking van de president. Het zijn vooral armen en ongeschoolden die de president vereren en aanbidden .Een man die een goede show kan geven, geen inhoud heeft en schittert van aan afwezigheid. Juist daar waar het moet de nationale assemblee. Deze man zou voor het gerecht moeten maar durf het niet of weet niet wat het is.
  Het draait allemaal om deze man. Alles is om hem heen gebouwd zodat hij buitenschot blijft.
  Iemand heeft het verwoord.
  Dat Suriname een bedrijf is met een directeur. En alles is om hem heen gebouwd. zijn aanwezigheid, presentatie en charme. Hij heeft het vermogen om aan te sluiten bij dat deel van het volk waarop een beetje wordt neergekeken, en daarmee stemmen te winnen. Helaas heeft hij als machthebber niet kunnen voorkomen dat oneerlijke mensen zich ten koste van de staat hebben verrijkt. mensenrechtenschendingen blijven hem achtervolgen. Nu probeert hij in een one man show in een soort waarheidsvinding. Hoe kan het in een rechtstaat dat daders weg komen zonder straft. Dat kan alleen in bedrijf Suriname met één directeur.


  Maak melding

 28. Lees de brief van Bouterse goed. Hij biedt niet aan getuigenis af te leggen, maar wil meewerken aan waarheidsvinding. In de brief somt hij al diverse factoren en omstandigheden op, die hebben geleid tot wat hij “de december gebeurtenissen” noemt. Het was gewoon moord in koelen bloede van mensen die ongewapend waren en zonder vorm van proces standrechtelijk zijn geëxecuteerd. Als het zo aan Bouterse heeft gevreten de afgelopen jaren, waarom is hij dan nooit op een zitting van het Hof verschenen? En waarom moest er een Amnestiewet komen. Hoeveel ouders, die hun zoon hebben verloren, zijn met dit verdriet inmiddels ook al overleden. En hoeveel echtgenoten en kinderen wachten al decennia lang op een getuigenis. Bouterse heeft dat nooit gedaan, hij heeft in de loop der jaren zelfs gesproken over “dat december ding”. Wat een gebrek aan respect en wat een schaamteloosheid.


  Maak melding

 29. Als Sandew Hira (baboeram) verstandig is speelt hij de uitvoering door aan de juiste mensen die daartoe bevoegd en bekwaam zijn.
  Prima dat DDB zijn waarheid wil prijsgeven.
  Gaat DDB via Sandew Hira zijn eigen escape veilig spelen?
  Hoe vindt vastlegging plaats?
  Hoe wordt gevalideerd dat wat wordt beweerd ook klopt?
  Wel even opletten of Sandew Hira hier niet voor het karretje van DDB wordt gespannen
  Is het voor DDB alleen een opluchtsessie?
  Waarheidsvinding is fase 1
  Juridisch afhandelen met of zonder veroordeling is fase 2
  Vergeving en of verzoening is fase 3
  Van te voren moet duidelijk zijn wat de kaders zijn.
  Van te voren moet duidelijk zijn hoe het zit met mandaat
  Van te voren moet duidelijk zijn wanneer het proces succesvol is zodat er niet gemarchandeerd kan worden
  en zo heb ik nog wel enkele vragen.


  Maak melding

 30. hij wil praten over de moorden..

  waarom nu wel..

  tijd-noot,,is hij werkelijk bekeert,,angst,,slaploze nachten,, ziet hij spoken op zijn oude dagen..,spijt zal hij niet hebben..,

  is al die vloek werkelijk tot hem doorgedrongen..

  het kan ook een grote misleiding zijn..

  we wachten af..


  Maak melding

 31. DDB gaat weer proberen èèn van zijn LULVERHALEN aan de Samenleving op te hangen. Waarom moest een lopend Rechtsproces door middel van een Supersnelle Amnestiewet worden gestuit?

  DDB heeft de Rechtbank op zijn eigenwijze geschoffeerd door nooit in de rechtszaal te verschijnen.

  De Nabestaanden wist hij wel keer op keer op de HAK te nemen en BELACHELIJK te maken in OCER.

  WEG MET DEZE ZOGENAAMDE WAARHEIDSVINDING!!!!


  Maak melding

 32. Als hij al eerlijk wil vertellen wat er is gebeurd waarom dan niet voor een onafhankelijke rechter? Of is alleen in het geval van de case DiDiBri de rechter niet onafhankelijk. Vreemd he dat mevr Dijk Silos nog niets gezegd heeft…ze bemoeit zich toch overal mee?


  Maak melding

 33. Bull! Dominee Andre Miesikaba heeft toch duidelijk aangegeven dat hij slechts 3 jaar oud was toen dit geval zich voordeed? Met andere woorden: “Who cares!” Well, the spirits care, and they will care until the day is called.


  Maak melding

 34. Mooie woorden, nu nog de daadwerkelijke daad.
  Ook dit zal wel weer zo’n onwerkelijkheid worden, net als alle loze beloftes van de vorige regering Bouterse.

  Nooit zal deze landverrader, moordenaar en drugsdealer de waarheid vertellen, nooit!


  Maak melding

 35. “Ik had nimmer andere intenties dan alleen een beter Suriname te scheppen. Hoe, wist ik nog niet helemaal. Ik wist wel dat het moest!” zegt DDB in zijn brief.

  M.a.w ik had geen idee hoe ik een land zou moeten regeren dus heb ik het geruïneerd. Het moest!

  Sandew Hira geeft DDB een kans om vergiffenis te vragen, (net als die bisschop Meye toen), door zijn droevige verhaal te vertellen. Hoe hij niet geleden heeft om zijn volk te verlossen. En wat hij allemaal niet heeft moeten doorstaan met huurlingen, tegencoupers, snode plannen etc. O, hoe hard heeft hij niet moeten vechten voor zijn eigen leven en zijn eigen volk.

  En daarna krijgt hij de zegen van Hira want dan kan die de last van die CIA COUP ook van zich afzetten. Vooral het verdiet van die ouders die hun laatste hoop hadden gevestigd op Sandew. Hij liet het afweten en zit ermee in zijn maag. Al 35 jaar lang. Nu wil hij die onverwerkte lafheid afsluiten door te hopen dat DDB sorry zegt. Dan is alles vergeten en vergeven.


  Maak melding

 36. Dit is een vooropgezet plan,waarbij de verrader,bedrieger Sandew Hira de zogenaamde indruk probeert te wekken met een nationale zaak bezig te zijn.Deze man kan gerust getypeert worden alszijnde het type gevaarlijk en is al geruime tijd bezig te solliciteren naar een facature in het Bouterse kamp.Denk dan aan een functie als adiviseur.


  Maak melding

 37. Beste heer Roy Frits Lansdorf,
  Het valt mij op dat u als zogenaamde columnist met een hoop onzin recht probeert te spreken dat krom is.Waarom praat u niet over een gang naar de rechter?Suriname is toch een democratisch land?


  Maak melding

 38. enige scepsis, want u beziet de zaken redelijk eenzijdig. Uw visie is de enige juiste, punt uit. Nee,zo werkt het niet. Bovendien, is er enige jurisprudentie wanneer Bouterse zijn hart zou willen luchten tengenover u? Neen, hij kan u op de mouw spelden wat hij wil, en dat gaat ook gebeuren. U gaat leugens horen, verdraaiingen, verwijzingen naar anderen, enfin de waarheid zal nooit boven tafel komen. Of had u enige hoop daarop? Dan bent u erg naief en kent u Bouterse niet. Ik bewonder uw moed om dit aanhangig te maken, maar het zal geen zoden aan de dijk zetten. Misschien voor een deel van het ongeletterde paarse klootjesvolk, want die geloven alles wat hij zegt. Als Bouterse zegt dat de aarde plat is, geloven ze het ook.
  Een juridische waarheidscommissie is het enige dat misschien nog enig licht kan doen schijnen.


  Maak melding

 39. Zij die gereageerd hebben weten zeer weinig of helemaal niks (vraagt het aan je ouders of ga lezen) over ons
  vaderlandse geschiedenis. Als de militair Lachmon de opdracht van Rambocus niet naast zich had neergelegd. Waren wij
  de K.

  Weet men hoeveel keren deze heren militairen geprobeerd hadden de groep van Bouterse te elimineren? Als men niet weet waarover men praat, dan maar liever stil blijven!
  Hier is ook niet de plaats om alles te vertellen.

  Het is jullie goedrecht om op te komen voor de 8 december gebeurtenis, maar wie komt op voor de lagere sociale klasse
  van het land die zijn vermoord door de bende van Ronnie en wat heeft deze uitgespookt met de groot warenhuis op
  Mongo van de Heer P.I.

  Jou mening te etaleren is prima, maar probeert dit oprecht te doen.
  Dit is normaal gesproken een schaamteloze vertoning.

  Wat hebben de nabestaanden van de 8 december gebeurtenis in de afgelopen 33 jaren intussen bereikt?

  Heeft Ronnie Brunswijk en Kofi Ajonpon met hun bende een dag in de gevangenis gezeten? Ze hebben toch ook
  onschuldige burgers vermoord.
  President Venetiaan heeft toch de amnestiewet aangepast om deze vrij te pleiten voor hun zonde. Zijn ook niet voor het
  gerecht verschenen.
  Maken jullie geen slapende leeuw wakker door stom handelen.

  Men is hier bezig geesten op te roepen dat zij niet kunnen bezweren!!!!!!!!
  Het was echt geen prettige tijd.
  GOD BEHOEDE MIJN GELIEFT LAND SURINAME


  Maak melding

 40. Bouterse,de grootste man aller tijden.
  De mensen hier op dit forum met het Bouterse syndroom,ha ha.
  Er is eentje hier op dit forum met tien verschillende namen.
  Wat een toestand zeg!!

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 41. @Henk Molenaar,

  Hiervoor is hij net zo laf als ervoor en laat zijn manke advocaat het woord voeren met de mededeling dat hij in het binnenland zit om de bomen te tellen.


  Maak melding

 42. Roy Frits Lansdorf

  Suriname is een land dat wereldwijd symbool staat, voor tolerantie, saamhorigheid, eenheid, solidariteit, geborgenheid, vaderlandse liefde, vrede, verzoening en vergevingsgezindheid.

  Beste Roy Frits Lansdorf,

  Ik weet dat jij je informatie haalt uit De Fabeltjeskrant en via Info Act.

  In België hebben ze al nog nooit van Suriname gehoord wat lul je nu dat Suriname wereldwijd symbool staat voor vaderlandsliefde vrede etc.

  Suriname heeft minder inwoners dat Rotterdam en staat bekend als de ultieme bananenrepubliek met een drugscrimineel als president en als één van de meest corrupte lander ter wereld.

  Kap nu eens met die onzin van je. Iedereen weet dat je door de Paarse Roversbende wordt betaald om hier Bouterse te verdedigen. Je bent een schande voor Suriname.


  Maak melding

 43. Wat een bloeddorstigheid hier! Iedereen roept wat en toont weinig respect voor wat Sandew Hira als nabestaande beoogt.
  Zelfs Gerard Spong roeptin Holland in de media iets van ” een sterk staaltje bedriegerij “. Die Gerard Spong weet u wel? Gerard Spong die zichzelf een TOP- ADVOCAAT noemt, maar zelf niet de moordenaar van de dubbele moord op zijn nicht en haar kind achter de tralies kon krijgen!!! Kennelijk heeft die moordenaar een betere advocaat!

  NOS heeft dit opgepakt als nieuws. Alleen jammer dat deze nieuws medium zo gekleurd is als ik weet niet wat! Het is uniek wat hier gebeurt want nog nooit heb ik een wereldleider die ze die ze ‘moordenaar’ of ‘dictator’ noemen in een beklaagdenbank gezien.Ik wil niet bagatelliseren wat in Suriname gebeurd is maar ik kan mij voorstellen dat er zat wereldleiders zijn die zich afvragen wat een Surinamer dan wel zou doen als die met een ECHT SCHRIJNENDE LEEFOMSTANDIGHEID TE MAKEN ZOU HEBBEN.

  Ik Zuid- Afrika alleen hebben zwarten generaties na generaties onder het juk van blanke overheersers moeten leven waarbij ze dagelijks met bosjes werden uitgemoord. O. a. Holland steunde dit regime. Activisten hadden steeds tevergeefs getracht om Holland zo ver te krijgen voor een boycot van Zuid- Afrika waar Holland zaken mee deed terwijl er toch miljoenen zwarten werden gedood.

  Een klein beetje boycot van Zuid- Afrika ging niet van harte omdat het belang van de eigen economie veel zwaarder woog dan het leven van de miljoenen zwarte slachtoffers! Met het mes op de keel door activisten gebeurde eindelijk wat . Alleen de BOYCOT GING ZO TRÁÁG ALS STRONT!!!!! Dat terwijl dagelijks mensen werden geëxecuteerd! Na de dood van 15 Surinamers ging boycot maatregel tegen Suriname wèl van de een op de andere dag! Een rol van Holland inzake berechting van Bouterse zou daarom mijns inziens een onfrisse zijn.

  Het rijtje van volkeren moorden waar Holland een passieve houding heeft ingenomen is eindeloos! U weet die heus wel zelf aan te vullen. Wel ben ik bang dat als u begonnen bent met ze opsommen u steeds weer van voren af aan zou moeten tellen omdat u doofpot zaken over het hoofd zal zien.

  Vele landgenoten zijn verbitterd geraakt door de manier waarop Holland met Suriname is omgegaan. Er wordt niet eens humanitaire hulp geboden bij calamiteiten: dat doen Vrienden van Suriname. Wat ook niet te verteren valt is dat landgenoten beschimpt worden door de onnozele autochtone bevolking die niet weet dat ze hun rijkdom te danken hebben aan de opgepotte saldo van ons slavenarbeid.

  Ik roep alle Surinamers op om een eventuele rechtszaak van Bouterse met fatsoen te behandelen want met zoveel BARI BARI zijn jullie niet meer dan bliksemafleiders die ook nog verdeel en heers politiek van de oude Kolonisator dienen. Er kan misschien wel een storm in Suriname gewoed hebben, maar Bouterse past niet in het rijtje thuis van KIM JUNG IL etc. etc.


  Maak melding

 44. Voor de wetenschap is het belangrijk dat president Bouterse zijn verhaal openbaar maakt en dat wij inzicht krijgen in de moverende redenen die aanleiding zijn geweest voor de coup en de december gebeurtenissen. Ik ben ervan overtuigd dat de waarheid uit die gesprekken boven water komt en dat wij ook geconfronteerd gaan worden met nieuwe informatie waardoor wij een andere kijk op de zaak krijgen. Een aantal mensen zijn erg bang dat de waarheid boven water komt. Zij willen dat de rechter repressief gaat optreden t.a.v. de waarheid.President Bouterse vertel uw verhaal.


  Maak melding

 45. @ Sjang
  Bouterse, de grootste moordenaar aller tijden.
  De mensen hier op dit forum met een Bouterse verheerlijking, ha ha.
  Wat een toestand zeg!!

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 46. Het is goed om het stuk te lezen van Theo Parra. Dan weet je wat voor vlees we in Hira in het kuip hebben en wie deze zogenaamde waarheidsvinding heeft geïnstigeerd. Hira is stinkend en rottend vlees in de kuip. Oceanen ver te ruiken. Stank is niet te harden. Een idioot met een verborgen agenda om zijn grote nationale held vrij te pleiten van al de maniakale, wreedaardige moorden die hij had gepleegd. Wie is Hira wel. Hira is met zijn agenda bezig en met zijn eigen ego. Hij wil de ego van klein duimpje gaan oppoetsen en een bootst geven. Rottend stikkend klomp vlees dienaar van de pathologische moordenaars in Suriname.


  Maak melding

 47. Beste mensen,

  1. In de eerste instantie kijk ik ook hier sceptisch tegen aan echter Bouterse op korte termijn strafrechtelijk vervolgen gaat niet gebeuren.

  2. Een verklaring opent wel de weg om Bouterse en de staat der Nederlanden aansprakelijk te stellen. De nabestaanden zouden een schadevergoeding kunnen eisen.

  3. Een verklaring waarbij Bouterse toegeeft dat hij de moorden heeft begaan het zal de uitspraak in het voordeel van de nabestaande werken bij het Inter-Amerikaans Hof. De kans dat de amnestiewetgeving wordt veroordeeld is levensgroot.

  4. Een verklaring waarbij Bouterse toegeeft dat hij de moorden heeft begaan heeft het effect dat Suriname zich verder zal isoleren. Mensenrechten organisaties zullen Suriname het vuur aan de schenen leggen.


  Maak melding

 48. Een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen.Dat is een bekende spreekwoord.Wat bezield die man om nu met zo een voorstel te komen.Na jaren gezwegen te hebben .Die geest van die mensen houden hem vast.Voor het land Suriname is het een schande.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 49. Roy Frits Lansdorf begrijpt er ook helemaal niets van : in Zuid Afrika werd begonnen met waarheidsvinding.
  Als een beschuldigde schuldig werd bevonden en over zijn daden spijt betuigde, kwam hij voor amnestie in aanmerking.

  Hier draait men de zaken om : kwijtschelding verlenen voor iets waarvan nog niet bekend is of iemand die misdaad heeft begaan en daarna uitzoeken of hij wel echt schuldig is.

  Als Bouterse toezegt dat hij mee wil werken aan waarheidsvinding is hij dus ook van mening dat de verleende amnestie een wassen neus is.


  Maak melding

 50. laat dan de “interviewer” het rapport van Amos Wako voorhouden.

  ongelofelijk dat Sandew Hira in zijn onwijsheid heeft beslist dat hij goed genoeg is om de 8-9 decembermoorden door middel van een interview op te lossen!


  Maak melding

 51. @Sjang,
  je woont en werk in suriname en toch ben je elke dag in nederland,
  ben je soms een super alien van de duivel dibrie.
  Ik denk dat je moet opsodemieteren naar su.waar je zogenaamd woon en werk (go piena) en klets hier niet.


  Maak melding

 52. Alleen personen die bezeten zijn van de duivel lukt het om onberecht verder te leven, verder te misleiden en aanbeden te worden door terecht, oliedomme stommelingen, wat hun maatschappelijke status ook betreft, paars benevelde knechten des duivels zijn het. Wahahahaha. NERKS NO FOUT EFOE A FOUT NANEKS. SOSO LOBI ONBERECHTE MISDADIGERS.


  Maak melding

 53. Het Stockholm syndroom is een bekend fenomeen; gegijzelden gaan op den duur de gijzelnemers, degenen die hen van hun vrijheid beroofd hebben en dreigen te vermoorden, steunen en zelfs adoreren.

  Sandew Hira wordt al meer dan 35 jaar door Bouterse ‘gegijzeld’ en is Bouterse op den duur gaan bewonderen en nu wil Sandew Bouterse zelfs gaan steunen. Straks krijgen we een nieuw begrip erbij namelijk het Sandew Hira syndroom.

  Enkele bekende Surinamers die ook al lijden aan het Sandew Hira syndroom zijn; Hooghart, Breeveld, Waterberg, Algoe, Sapoen en Adhin. Ook Rusland en Santokhi vertonen al gedragingen die duiden op het Sandew Hira syndroom


  Maak melding

 54. Allen,

  Denk dat het tijd wordt om de “Beerput ” te openen.
  Er zal veel achter zitten die wij niet weten, denk bijvoorbeeld aan de schuld van Nederland tijdens deze coup.
  Hopen dat de waarheid nu echt naar buiten zal komen.

  Succes.


  Maak melding

 55. Wat een blunder voor die laffe paarse aanhang!

  Dertig lange jaren hebben we moeten aanhoren dat;

  •‘het Decemberding’ een politieke stunt is;
  •dat ‘het December gedoe’ de vooruitgang van suri tegenhoud;
  •dat de nabestaanden geen haatgevoelens moeten koesteren (nog ff en het was Godswil);
  •dat de jongeren geen beef hebben met de December moorden(tuurlijk, als je principeloze en ongeschoolde ouders hebt tok?;
  •dat de Decembermoorden erger hebben voorkomen, het was nodig, anders zouden er duizenden slachtoffers vallen;
  •dat niemand aandacht schenkt aan de Moiwanna nabestaanden (de mensen die bouta op handen dragen voor een stuiver);
  •dat de (in het Openbaar Nederlands Archief opgeslagen  ) documenten geopenbaard moeten worden;
  •dat die bouterse, met een slavenketting om zijn nek en een gun van het kaliber 85 gericht op zijn kop, door van der Valk vanaf 8000km aan de Noordzee, gedwongen is, om Surinamers te martelen en te vermoorden;
  •dat suri een paradijs is en (opnieuw) zou worden geconfisqueerd door de blanken, vanwege het goud en whatever Bullocks more…..

  En wat is de status nu?

  De bij verstek veroordeelde vijftien-voudige moordenaar, drugsdealer en crimineel, rakelt het orakel zelf op, tot grote ontstentenis van de boutisten.
  Deze volksmenner is vanwege het ‘onverwerkte’ verdriet van de nabestaanden, bereid om persoonlijk nog héél even een blik te werpen in de welbekende achteruitkijkspiegel.

  Huilend, biddend, knielend en smekend zal hij op het Onafhankelijkheidsplein, ten overstaande van de Internationale pers, op de tonen van één of ander kabula band, feitelijke openbaarheid van de gepleegde December moorden geven.
  Vervolgens stapt hij dan gedwee in een dwangbuis, richting Schiphol!

  Phoehoehoe,….nog effe wachten mang!

  Het nieuwe gebouw van het Internationaal Gerechtshof is nog ‘under construction’.
  Bij dezen wordt bouterse van harte uitgenodigd de opening te verrichten, om vervolgens zijn met goud en paars- beklede vleugel, te betrekken.

  Donder een eind op man!


  Maak melding

 56. Interpol, moet dit epistel van jouw DDB nu vrijpleiten van de decembermoorden en de de massa moord in Moiwana.
  Mislukt paars rookgordijn hoor wat mij betreft, gewoon met de billen bloot voor de rechtbank, de lafbek met een grote mond.


  Maak melding

 57. Waarschijnlijk is deze Baboeram overgehaald door familielid Ashwin Adhin, die al z’n ambities op slinkse wijze weet waar te maken. Waarschijnlijk wil ook Baboeram eindelijk rust en dat gezeik over Bouterse en de moorden achter zich hebben, immers de mens is vergevingsgezind en zoekt naar vrede.
  Maar hij moet zich ook dit afvragen: waarom is deze episode niet opgenomen in de officiele geschiedenis van Suriname en leren de kindertjes er niks over op school? Immers, ze weten wel dat er een Revolutie was, maar ze weten niet wie de ‘boosdoeners’ (dec slachtoffers) in die Revolutie waren. Vreemd toch? Geen enkele kind of student dat denkt van: zijn er mensen gedood in onze Revo? Wie dan? En waarom?
  Wat Baboeram wil bereiken is mij niet duidelijk, maar wel heb ik het idee dat hij flink bewerkt is door de genoemde zeer ambitieuze familielid.


  Maak melding

 58. Bouterse heeft nooit iemand vermoord en nooit een grammetje coca gezien,zo zal het gaan geen getuigen geen verklaringen meer.
  De duivel weet precies wanneer hij toeslaat en wordt ook nog geholpen door de V.H.P.


  Maak melding

 59. U zult zien dat als Muntje in USA is aangekomen er een stroomversnelling zal plaatsvinden in het achter slot en grendel krijgen van Desi…niemand wil in de USA vastzitten. Die Muntje gaat echt praten. Hij weet veel dus hij gaat die info gewoon inzetten als ruilmiddel voor strafkorting let maar op.
  Desi zijn dagen zijn echt geteld. Het geld is al geteld, drie knopen zijn nog over van de riante kas van dhr Masra Telting. stelletje boeven zijn het.
  give me a break…hij gaat nu de waarheid vertellen..echt niet Volk van Suriname en diaspora …laat u niet in de luren leggen.
  foei meneer HIRA dat u zich hiervoor laat lenen..bah!


  Maak melding

 60. Er zit een handje vol mensen hier die door gebruikmaking van alias je zou ZWEREN dat dé Surinamer zich massaal ageert tegen Bouterse.deze mensen duiken overal opin de media inzake Bouterse. Hoe ze dat voor elkaar krijgen, weet ik niet!!

  Ze zijn tegen een ieder die vrede nastreeft. Nu moeten Aschwin Adhin en Sandew Hira het ontgelden. Deze twee mannen worden nu voor van alles beschuldigd. Kunt u nagaan HOE GELOOFWAARDIG DEZE MENSEN ZIJN!!!

  Tegen tegenstanders van Bouterse wil ik zeggen: Een ieder verwerkt wat die heeft meegemaakt op zijn manier hoor? Neem een voorbeeld aan de familie. Gandhi. Mahatma, Indira en Radjiv. (Nelson Mandela past ookmin dat rijtje thuis).Stuk voor stuk trauma’s hadden deze mensen te verwerken maar ze maakten telkens weer schoon schip. Ze stonden altijd zèlf erboven. ZÓ VERLICHT GINGEN DEZE MENSEN DOOR HET LEVEN!!

  Dus toon uw piëteit aan Sandew Hira voor zìjn manier van een streep trekken hier doorheen trekken want U LEEFT NIET VOOR HEM!


  Maak melding

 61. 28 juli 2015

  Mensen, jullie verliezen te veel energie met het steeds blijven bekvechten !

  Rustig afwachten tot Bouterse zijn kant van het verhaal verteld heeft.

  Pas dan hebben wij echte stof om verder te reageren.
  Srika


  Maak melding

 62. Waarom al dat gespeculeer. Wacht af wat er gaat gebeuren. Hopelijk maakt men een livestream zodat we allemaal getuige zijn.

  Hoewel ik sceptisch ben wil ik graag zien hoe dit afloopt.


  Maak melding

 63. In feite dient het Gerechtshof bij dagvaarding Bouterse inzake ‘de decembermoorden’ ook mee te wegen: De documenten over het omvergooien het het regime wat HOLLAND pas na plm. 60 jaar openbaar wil maken.

  ZONDER DEZE DOCUMENTEN DIE PAS NA 60 JAAR VRIJ KOMEN KUN JE TOCH ONMOGELIJK (OBJECTIEF) TOT EEN RECHTSPRAAK KOMEN?!

  Houdt dus in dat: Mocht er met tastbare bewijslasten tot een (voorlopige) veroordeling overgegaan kunnen worden, dit feitelijk een postuum veroordeling van Bouterse zou betekenen want als bewijzen boven tafel komen zijn we allemaal allang dood! Een kind kan de was doen; zó simpel ligt het!

  Smerige rol speelt heeft Holland steeds gespeeld met zijn verdeel en heers politiek, niet waar hè mensen?


  Maak melding

 64. Ik heb de brief gelezen.
  Eerste wat opvalt is dat DDB het heeft over het redden van bevolking & land in 1980 en 1982.
  Dat is natuurlijk grote flauwekul. De grope van 16 had een arbeidsconflict met haar werkgever dat uiteindelijk is omgedoopt tot later een zgn Revolutie.
  Hij hoefde het land helemaal niet te beschermen. Daarnaast kreeg hij 500 miljoen gulden van Nederland als financiele steun. Dat was voor die tijd een enorme berg met geld.
  DDB is een sluwe man. Hij ziet dat hij geen kant uit kan gaan.
  Internationaal was de boel al op slot voor hem en nationaal is de ramp compleet. Land is volledig geroofd en er is geen enkele uitzicht op herstel.
  Op bijna 70 jarige leeftijd ziet hij dat hij uiteindelijk toch gaat verliezen. Zoon is opgesloten dus geen opvolging. Roger Khan moet nog een keertje gaan praten, Vorige week is meneer Quincy Muntslag wederom teruggefloten in hoger beroep.
  Bouterse is president van een failliete boedel.
  Dew Baboeram moet zich afvragen wiens belang hij hiermee dient. Wat vinden de andere families van zijn actie dwars door alle lopende juridische acties.
  Prima als hij op persoonlijke titel gaat interviewen en zo mischien een boek schrijft en er geld mee gaat verdienen.
  Er is nog Badrisein Sital die ook gehoord zou moeten worden anders is alleen het verhaal van DDB.
  Dat is zijn perceptie en zijn werkelijkheid. Nemen we dat gewoon voor zoete koek zomaar over.
  We hebben het over waarheidsvinding om een bladzijde om te slaan. Gaat het zo makkelijk?
  de som van de andere slachtoffers die DDB heeft gemaakt is meer dan 15. Hoe doen we dat gedeelte dan?
  Ben benieuwd wie voor wie gaat prostitueren.
  Prostitueren is doen als of. (voor die mensen die het woord misschien verkeerd interpreteren)
  Hoe red ik mijn vege lijf en zorg ik dat Suriname voor de komende 6 maanden de aandacht op iets anders heeft gefocussed ipv de allende waar Suriname nu echt in zit.
  Sluwe afleidingsactie. Verzoek en reactie volgen wel erg snel op elkaar.
  Teveel vraagtekens. Heeft de geur van een opzetje wat al veel eerder is gestart.


  Maak melding

 65. Eerdere leugens van Surinaamse militaire
  onderdrukkers :

  Wij hebben tijdens de gebeurtenissen rond
  8 december 1982 helaas enkele verdachte
  personen die wij wilden ondervragen,
  bij hun gezamenlijke vlucht moeten neerschieten !

  Wij hebben meneer WAKO (VN onderzoeker) fouten
  gemaakt en er zijn helaas personen omgekomen,
  wij zullen er voor zorgen dat deze gebeurtenissen
  zich niet zullen herhalen !

  Bij HIRA : Ja wij heben fouten gemaakt waardoor
  zekere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden
  in december 1982.
  Deze gebeurtenissen zijn heel jammer en spijtig,
  maar wij militairen werden van alle kanten belaagd
  door diverse geheime diensten, hetgeen tot tragische gebeurtenisen heeft geleid.
  Ik kan u verzekeren heer Hira dat deze zaak alle
  militairen spijt en dat dit gedoe nooit onze bedoeling
  is geweest.
  Ik moet erbij zeggen dat wij daarbij ook in de
  maling genomen zijn door onze toenmalige
  mede-coupplegers, onze Nederlandse counterparts.
  Ook de CIA heeft een dubieuze rol gespeeld.

  Misschien kunt u nu begrijpen waarom ik te bang
  en te laf ben om voor de Krijgsraad te verschijnen
  om als man en als militair verantwoordelijkheid te
  nemen voor mijn daden en voor de daden van de
  organisatie waarvan ik de eenhoofdige leiding had.

  Ons “op de vlucht neergeschoten verhaal” was een
  uitvlucht en toen hr Wako op bezoek kwam, waren
  wij te bang om zinnige verklaringen af te leggen.

  Nu zitten wij met een tiental zeer tegenstrijdige
  verklaringen, die in een rechtszaal allemaal duiden
  op schuldigheid van de verdachten.

  Vandaar dat ik via u en via een waarheidscommissie
  alsnog tracht te ontkomen aan een veroordeling door
  de Krijgsraad.
  Ik moet bovendien snel handelen omdat ,mijn
  bronnen mij onlangs hebben vezekerd dat mijn
  amnestiewet door de Inter-Amerikaanse Mensenrechten Commissie (van de OAS) naar de prullenbak zal worden verwezen.

  Deze wet strijdt namelijk met onze Grondwet en met internationale verdragen.

  Ik zal daarom ook snel een poging doen om een
  Surinaams Constitutioneel Hof door te drukken,
  echter het oordeel van dit Hof zal ook getroffen worden
  door de nietigverklaring van de amnestiewet door de Mensenrechtencommissie.

  U vraagt naar de reden waarom ik u iets vertel over
  de december-gebeurtenissen, wel meneer Hira,
  alles is beter dan voor die Krijgsraad te moeten
  verschijnen en bovendien weet niemand hoeveel
  tijd God ons gunt op deze wereld !

  PS : In een rechtsstaat doet zoals de wet en de
  Grondwet voorschrijven voor dit soort zaken
  (massamoord), de RECHTER/KRIJGDSRAADaan
  waarheidsvinding en aan al dan niet schuldigberklaring
  en strafoplegging ! NIEMAND ANDERS !


  Maak melding

 66. Dus van …. tot …., DDB zou met een pistool van Nl. tegen zijn hoofd besloten hebben die 15 mensen maar te liquideren, ik dacht toch echt dat de eigenlijke reden meer lag in het feit dat die 15 man stelling namen tegen de handel en wandel van en hier ruchtbaarheid aan gaven, probeer niet zoals gewoonlijk iets of iemand verantwoordelijk te stellen voor de wandaden van een massamoordenaar en latere drugscrimineel, iedereen ook DDB is verantwoordelijk voor zich zelf, tenzij hij kinds is, dementerend, of geestelijk gestoord, zeg maar een gevaarlijke gek


  Maak melding

 67. @Misabitoch,
  Je moet je niet intelligenter voordoen dan dat je bent hoor?

  Een flink gedeelte van je tekst heb je via NOS NIEUWSUUR van de journalist HARMEN BOERBOOM die correspondent is vanuit Suriname. Toevallig heb ik de reportage ook gezien. Geef dat dan ook verdomme eerlijk toe als ‘ bron’. Mensen, bekijk NOS NIEUWSUUR TERUG via Nos app. ” Verzoek en actie volgen elkaar snel op”. Letterlijke woorden van BOERBOOM. @Misabiyoch, had je maar je eigen woorden gebruikt, dan viel je niet zo door de mand met je na-aap nuancering 🙂


  Maak melding

 68. 🙂 🙂 @ Esmerald, Dan zou die juist Harmen, ook incognito niet moeten verzuimen om aan bronvermelding te doen. Want vandaar dat schrijvers van artikelen worden beticht van plagiaat. Iedereen die een klein beetje scholing heeft genoten weet dat dit een ‘ doodzonde’ is. Want het is wel erg zuur als een ander gaat voortborduren op en de eer opstrijken van JOU WERK!
  Gesnopen Esmerald?


  Maak melding

 69. Gewoon ff tjes afwachten 1 weet ik deze gast niet optimistisch is en geen intrinsieke betrouwbaarheid heb,hij is en blijft 1 gruwelijke zuid-Amerikaanse SERIE MOORDENAAR der alle tijden,a gast di no mang go no wan see moro soso ini na bus kondre fu SRANANG! Se ye du nanga fa yu e libie nanga libie sma datie ye kisie tapu yu pretie!

  V.H.P. soso lobie nanga na fesie…..


  Maak melding

 70. Ga toch ff van 1502 tot 1863 van repliek dienen.

  Mahatma Gandhi en Indira Gandhi waren geen familie van elkaar. Het enige dat Mahatma en Indira wel met elkaar gemeen hebben is dat ze beiden zijn vermoord.
  Mahatma Gandhi werd vermoord door een extremistische hindu,
  Indira Gandhi door 2 van haar lijfwachten.

  Tegen personen zoals van 1502 tot 1863 wil ik met nadruk zeggen dat ze eerst de feiten (vooral als betreft feiten over India) goed moet weten, eer ze zomaar dingen randbazuinen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.