Dissidenten PL ‘volwaardig lid’ Surinaams parlement

9

PARAMARIBO, 26 jul – Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, zijn volwaardig lid van het parlement. Dit stelt het Centraal Hoofd Stembureau. In een brief aan PL-voorzitter Paul Somohardjo wordt ook aangegeven dat de verkiezingsautoriteit aan handen en voeten gebonden is.

Sapoen en Chitan kunnen met geen mogelijkheid terug geroepen worden. De wet zou de mogelijkheid niet bieden. De brief is een reactie op een verzoek van Somohardjo om het terugroepen door de partij te bekrachtigen. Het verzoek kwam kort voor de toelating van nieuwe leden tot het parlement. De rechter besliste intussen dat terugroepen niet kan als er nog geen toelating plaats heeft gehad.

Het rechterlijk besluit viel in een kort geding tegen parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Intussen overweegt PL weer een kort geding aan te spannen. Volgens de partij mag Simons de twee parlementariërs niet uitnodigen voor vergaderingen. Ook de VHP en NPS dreigen met stappen tegen het Centraal Hoofd Stembureau. Het bureau zou dwarsliggen bij het inzetten van de vervanging van Sapoen en Chitan.

9 REACTIES

 1. Wat een gedoe. Omdat de wetmakers toen een slegte dag hadden en de DNA een nog slegtere dag want anders was deze rammelende wet nooit goedgekeurt, kan nu niet goed besloten worden wat legaal is en wat illegaal is. Al die advocaten die nu hun mond roeren en het nu beter weten hebben zich toen ook stil gehouden. Ze hebben destijds de legaliteit of de tegenstrijdigheid van deze wetten niet onderzocht en niet aangevochten. Nu zit men met de verbrande peren.


  Maak melding

 2. Wie was voorzitter van de comissie van rapporteurs toen deze wet werd behandeld? Was dat opa Theo? Als dat zo was wordt opa alsnog bedankt!


  Maak melding

 3. Waarheid, loyaliteit en eerlijkheid behoren niet tot de normale normen en waarden van onze parlement. Jammer dat deze mannen hebben gekozen voor omkoopbaarheid en zich voor de rest van hun leven als onbetrouwbare rand debielen zullen doorbrengen.


  Maak melding

 4. dat geld eveneens voor die amnestie wet..

  die deugt ook voor geen bal..

  zowel vóór als tégen standers zijn het niet mee eens met die hele amnestie gedoe..

  zelf mevrouw simons is tegen stander,maar moet van haar lijder zich daarbij neerleggen en doen alsof..

  zo blijven wij kwakkelen met allerlei besluiten die die elkaars tegen polen zijn,maar toch blijven doorgaan.

  en de jeugd wordt er mee opgevoed als of hét dé waarheid is..

  maar ja..


  Maak melding

 5. Dus tijdens de verkiezingen bezweer je tegen Bouterse te zijn en op grond daarvan wordt je door kiezers gekozen, en eenmaal gekozen sluit je je aan bij Bouterse…

  Typische Surinaamse politiek, je stem is te koop voor de meest biedende. Walgelijk.


  Maak melding

 6. Dit is de volledige zin:
  Dissidenten PL ‘volwaardig lid’ Surinaams parlement GEWEEST
  En nu zij worden teruggeroepen netjes weer terug gaan.
  Gekozen worden ging toch ook niet zo moeilijk toch?
  Al deze zaken worden internaal geregistreerd en werken Suriname alleen maar tegen in een global perspectief.
  En voor de mensen die het raakt en die het proces negatief beinvloeden maakt de internationale opinie toch niet meer uit.
  Zij kunnen en komen immers niet meer buiten de Surinaamse grenzen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.