[UPDATE] Storm: Kwaku-festival gaat gewoon door, Zomercarnaval niet

5

UPDATE: De organisatie van het Kwaku-festival in het Nelson Mandelapark heeft het evenement alsnog afgeblazen. “Veel dranghekken en vlaggenmasten zijn weggewaaid. We kunnen niet alle schade meer herstellen vandaag, dus we hebben besloten om toch dicht te gaan” aldus de organisatie. Morgen gaat Kwaku weer open.

Het Kwaku-festival in het Nelson Mandelapark gaat ondanks de storm van vanmiddag gewoon door. Dat zegt de organisatie tegen AT5. ‘We verwachten het slechtste weer tussen 14.00 uur en 17.00 uur, vandaar dat we standhouders vragen om hun spullen goed vast te zetten en in sommige gevallen ingepakt te laten tot de ergste buien voorbij zijn. Maar Kwaku gaat wel gewoon open’, aldus Yvette Foster van de organisatie tegen de zender.

Eerder vandaag werd het Zomercarnaval in Rotterdam afgelast vanwege noodweer. Het KNMI heeft vandaag een weeralarm afgegeven voor de kustprovincies en waarschuwt voor zeer zware windstoten in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Vanaf ongeveer 11.00 uur gaat de waarschuwing in voor Zuid-Holland en Zeeland. Code rood geldt vanaf 12.00 uur voor Noord-Holland. Zeer zware windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur worden verwacht. Het noodweer trekt vanuit het zuidwesten naar het noordoosten over het land.

De grote optredens op het Kwaku-festival buiten gaan tijdens de buien waarschijnlijk niet door.’ De organisatie blijft de situatie in de gaten houden en kan het evenement, mocht het nodig zijn, in overleg met de politie alsnog afblazen.

UPDATE: De organisatie van het Kwaku-festival in het Nelson Mandelapark heeft het evenement alsnog afgeblazen. “Veel dranghekken en vlaggenmasten zijn weggewaaid. We kunnen niet alle schade meer herstellen vandaag, dus we hebben besloten om toch dicht te gaan” aldus de organisatie. Morgen gaat Kwaku weer open.

5 REACTIES

 1. @SHEILA A

  Standhouders zijn daar gewoon tegen verzekerd, als ze hun zaken op orde hebben.

  De organisatie in Rotterdam heeft bijna 1.000.000 euro gekost, maar de verzekering dekt alles – dus natuurlijk is het jammer, maar niemand gaat er financieel het schip mee in (behalve de verzekering… maar dat is afgekocht risico).


  Maak melding

 2. Niemand hoeft er rouwig om te zijn dat activiteiten zoals Kwakoe (Kwaku) gisteren werden afgelast want het weer ging werkelijk flink tekeer! Ik heb hele grote dikke bomen gezien die omgewaaid zijn en schade hebben veroorzaak. Er viel zelfs een dode. Ik zag ‘ avonds laat nog busjes van de gemeente groenvoorziening rondrijden om wegen vrij te maken van takken en bomen. Ze waren natuurlijk opgetrommeld om te komen werken want normaal zijn ze in het weekend vrij.

  Nu dat Kwakoe aan de orde is, wil ik het Surinaamse volk vragen om SAMEN EEN VUIST TE MAKEN VOOR HET ORGANISEREN VAN HET KWAKOE FESTIVAL IN SURINAME ZELF! Want er is een strijd geweest over het behoud van Kwakoe festival hoor mensen. Het stond hier zelfs op losse schroeven waardoor de regering in Suriname hulp bood om het toch door te laten gaan( Da ding ben de Takei dati den no wani drugs moni fu Bouta). Het is de arme Surinaamse man geweest die het Kwakoe festival heeft uitgevonden. Mensen die niet op vakantie gingen konden dan op Kwakoe festival komen flanereren. Je kwam dan mensen tegen di ook tu ben kon koiri. Mensen verkochten hun bloedworst etc. En als het echt warm weer was, waande jij je dan in Suriname. Kwakoe festival was een ‘ no place to go’ voor blanken. En nu? Geld stinkt niet mensen, dus ding wang Meki moni now!!!!!!!!!!
  In feite ligt het patent van HET KWAKOE FESTIVAL dus bij de arme Surinamer uit de Bijlmer. Nu ziet u dat het een hele strijd blijkt om daar het patent of GRANI van te krijgen.

  Met het introduceren van HET KWAKOE FESTIVAL NAAR SURINAME zou Suriname een unieke toeristische trekpleister erbij kunnen krijgen want we hebben land genoeg liggen die de regering hiervoor beschikbaar zou kunnen stellen. Je hebt een deel van de toeristen die in hoogseizoen naar Suriname gaan en een deel die rond jaarwisseling gaan. Het festival hoeft dan niet 1x per jaar maar misschien frequenter gehouden kunnen worden. Als je toch moet zien te werken aan stimulering van de toerisme branche dan zijn denk ik velen met mij eens dat dit HOOG PRIJKEND OP HET VERLANGLIJSTJE gezet mag worden. A gron de kaba! Kwakoe in Sranang mu de Leki wan BOENG BIGI BAZAR, zodat niemand die Suriname bezoekt kan zeggen dat ze naar Suriname gingen maar dat er niks te beleven was.

  HET KWAKOE FESTIFAL zal dan ook een bron van inkomsten zijn voor inheemse mensen die souvenirs, ambachten etc. aan de toeristische man zou kunnen brengen. Kortom: een goeie inkomstenbron voor niet alleen de kleine man die dan zichzelf zou kunnen onderhouden maar ook voor ander handelaren èn de overheid.

  Kondre mang, ik hoop dat ik u voor het KWAKU FESTIVAL IN SURINAME WARM HEB WETEN TE MAKEN.
  Soso lobi!


  Maak melding

 3. Hadden ze dan hun duur betaalde plek moeten bezetten regen en wind trotserend, terwijl er geen of nauwelijks klanten zouden zijn ? Mens, denk toch eens na.


  Maak melding

 4. Van 1502 tot 1863

  Nu dat Kwakoe aan de orde is, wil ik het Surinaamse volk vragen om SAMEN EEN VUIST TE MAKEN VOOR HET ORGANISEREN VAN HET KWAKOE FESTIVAL IN SURINAME ZELF!

  Dont hold your breath……..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.