Optreden Hakuna Matata Gang in Almere afgelast

18

Het optreden van de Surinaamse band Hakuna Matata Gang (HMG) op 24 juli in de Almeerse Club Jiggerz is afgelast. Dat meldt clubeigenaar Jerry Schreuder donderdag bij omroep Flevoland. COC Nederland drong samen met Surinaams-Nederlandse LHBT-activisten aan op afgelasting van de optredens van HMG in Nederland.

‘Dit is het enige juiste besluit,’ zegt COC-directeur Koen van Dijk over de afgelasting. ‘De haatdragende en discriminerende teksten van HMG moet je niet tolereren.’ Het nummer Bullet van HMG gaat over de ‘bullet’ (kogel) voor ‘batty boys,’ een scheldwoord voor homo’s. HMG zingt onder meer: “Toch vertel je op school, dat je zo bent geboren, laat me die sprookjes niet horen, ik ga je fokken hoofd boren.’

‘Zolang er geen begrip wordt getoond naar de homogemeenschap dat deze teksten kwetsend zijn, ga ik ze geen podium geven,’ zei clubeigenaar Jerry Schreuder van Jiggerz donderdag tegen omroep Flevoland. Jiggerz liet een optreden van HMG op 10 juli wel doorgaan op voorwaarde dat het nummer Bullet niet gespeeld zou worden. Schreuder zegt het tweede optreden af te gelasten wegens ‘veel vragen uit de publieke opinie.’

Een optreden van HMG in Club Supreme in Arnhem op 31 juli gaat vooralsnog wel door. COC lidvereniging Midden-Gelderland probeert in contact te komen met de club om ook hen er van te overtuigen het optreden af te zeggen.

18 REACTIES

 1. In Suriname, Trinidad & Tobago, Indonesia en Japan kennen wij het linkse verkeer.
  Het is uiteraard uw democratisch recht om rechts te gaan rijden.


  Maak melding

 2. Jij moet jou grote mond dichthouden over democratische recht. Discriminatie is verboden yu leki negre musu de laatste die andere discrimineren om hun geaardheid.


  Maak melding

 3. geen haatzaaiers en propagandisten van onverdraagzaamheid in de wereld…een op de 4 is toch Gay dus in hun gelederen zitten er ook Gays toch of tel ik verkeerd…?whuhahaha..is toch zo in elke Boyband gebleken in the past. dat laatste doe ik niet om te generaliseren maar om mijn point te maken.


  Maak melding

 4. Deze gasten kunnen het tij keren door op de Gay Pride een optreden te geven. Dat zou ludiek zijn. Zo niet dan kunnen ze beter op de vliegtuig gezet worden.


  Maak melding

 5. Mi gado ding blaka aardapel slikkers zijn begaan met die goudzoekerssss bukkers,,,bajaaaaaaa…淘金 …oja die goudzoekers moet er zijn dan heb ik 4 extra vrouwen bij………..
  I LOVE SU WOON EN WERK……sranang swietie …….


  Maak melding

 6. Waterkant moet de foto van deze lieden verwijderen en vervangen door wat anders.
  Zulke lelijke tronie’s kunnen onmogelijk de totale Suri bevolking representeren.
  Een foto van de Masai of Dinka gaat veel beter staan.


  Maak melding

 7. Absurd dat deze jongens niet mogen optreden. Als een witte Nederlander iets zegt en achteraf zegt dat hij het niet zo bedoelt, gelooft een ieder hem op zijn blauwe ogen. Echter als een zwarte, in dit geval deze groep zwarte jongens zegt dat ze het niet zo hebben bedoeld, gelooft niemand ze. Dit is een pure vorm van white privilege. Hoeveel keer heeft Wilders niet een hele gemeenschap weg gezet? Trouwens witte Nederlanders hebben hun mond vol van vrijheid van meningsuiting als het ze goed uitkomt.


  Maak melding

 8. Deze minkukels schieten zichzelf liever in de voet dan openlijk te zeggen dat ze fout zijn geweest, terwijl ze dat, door te besluiten het nummer niet meer uit te voeren, eigenlijk al hebben toegegeven. Dat ze hun hele missie op die manier laten mislukken, is alleen te verklaren als Lackin de tickets voor de reis naar Nederland aan hen cadeau heeft gedaan (met zo’n megasalaris let Lackin niet op een dollartje meer of minder), eerst prijst Lackin hen de hemel in en benoemt hen tot ambassadeurs van Suriname, maar wanneer er kritiek op hen geleverd wordt, zegt hij dat ze, i.p.v. een beetje gas terug te nemen, ze onverrichter zake naar Suriname moeten terugkeren.


  Maak melding

 9. Prima.
  Laat ze maar weer terugkomen naar Suriname.
  Verder helemaal geen aandacht meer besteden aan dit soort jongeren, dat zich een band durft te noemen.
  We staan er internationaal al slecht genoeg op.


  Maak melding

 10. Ik vraag me af of deze jongens menen wat ze verkondigen. Is het waar of is het in de media aangedikt?

  Ik weet niet beter dan dat we in de Surinaamse gemeenschap (dan praat ik over creolen) heel tolerant zijn t.o.v. homo’s en lesbo’s. Het is wel vaak zo dat we de geaardheid van onze familie of kennissen weten, alleen we praten er niet over. Maar dat betekent niet dat een homo of lesbo niet geaccepteerd wordt.

  Uit ervaring weet ik dat vooral de Surinaamse mannen die uitkomen voor hun geaardheid gangmakers zijn op feesjes en partijtjes. Het zijn graag geziene gasten.

  Dit moet een vergissing zijn dat Hakuna Matata Gang, bestaande uit Surinaamse jongens zich afzetten tegen homo’s. Want in onze gemeenschap hebben we behoorlijk wat V.I.P. homo’s die we op handen dragen. Ook omdat ze veel steun bieden in culturele zaken. Dus handen af van onze homo’s hoor? Want o moro ding uma wege o moro ung lobi unu homo boi’s


  Maak melding

 11. Het ging er toch om dat ze de anti-homo liedjes niet zouden opvoeren? Vanwaar dan ineens dat ze afstand moeten nemen van hun ideeen over homo’s? Dus nu mag een eigenaar van een zaal een ieder weren wiens mening hem niet bevalt? Het wordt met de dag gekker in de wereld….


  Maak melding

 12. “Van 1502 tot 1863” maak je geen zorgen, niemand komt aan je homo’s 🙂

  Maar als je iets niet meent maar wel in de media verkondigt of als tekst in een lied gebruikt bereik je meteen een groot publiek. Dus valt het onder aanzetten tot haat of beïnvloeding van een grote groep.


  Maak melding

 13. Mooie periode voor Hakuna Matata Gang om in Nederland aanwezig te zijn om tot inkeer te komen of om inspiratie op te doen. Afgelopen maandag had men in Tilburg de roze maandag http://www.rozemaandag.nl, en woensdag jongstleden had men in Nijmegen de roze woensdag. https://nl-nl.facebook.com/rozewoensdag

  Als klap op de vuurpijl kunnen ze a.s. zaterdag de Canal Parade, de decadente Gay Pride in Amsterdam meemaken. Attentie!!! Het woord decadent kan men op verschillende manieren interpreteren.
  Dat men in Nederland veel verder wil gaan met de ‘homo promo’ blijkt uit de uitspraken van bepaalde politici. Men wil buitenlandse homo’s de mogelijkheid bieden om in Nederland te trouwen.


  Maak melding

 14. @ Rob G.,

  Hakuna PATATA Gang! Misschien kunnen ze in Nederlands iets leren over onderling respect en geen discriminatie op basis van geaardheid. Zo niet: Terug naar Suriname sturen! Ze denken zeker een bigi njang te maken in Ptata, nou, niet dus!! Op dit soort gekken zit Nederland niet te wachten, er zijn er al genoeg van…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.