Lening voor getroffenen noodweer Suriname

6

Burgers die renovaties moeten uitvoeren aan hun woningen, omdat die schade hebben opgelopen als gevolg van de hevige wervelwinden dinsdagmiddag, maken aanspraak op een lening tot een maximumbedrag van SRD 15.000, tegen een rente van 5%. Dat is woensdag tijdens een persconferentie van het Ministerie van Openbare Werken bekendgemaakt. De lening wordt verstrekt via de Surinaamse Postspaarbank.

Wervelwinden die dinsdag hebben geraasd over verschillende wijken in Paramaribo en Commewijne, lieten niet alleen twee complete scholengemeenschappen zwaar gehavend achter. Nadat de lucht woensdag was opgeklaard hebben het Ministerie van Openbare Werken en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing het aantal beschadigde woning bijgesteld van 35 naar 70. Het aantal gewonden staat op vier, hetzelfde als dinsdagavond.

Storm2

Storm3

6 REACTIES

 1. Waar zijn de “lijders”van de NDP die nog steeds beweren dat het ons financieel zo goed gaat? Voor de verkiezingen waren ze overal te zien.Waarom dokken ze nu?


  Maak melding

 2. Hoezo straf van God? Hoe verklaar je dan dat soms hier ook dakpannen van huizen afvliegen en bomen worden ontworteld door natuurgeweld? Alleen de schade blijft beperkt omdat de huizen in Holland goed tegen zware stormen bestand zijn. Als mensen pech hebben komt een boom op hun auto, caravan of woning terecht en kunnen er soms slachtoffert vallen.

  Is dat dan hun schuld of straf van God als mensen zulke dingen meemaken? God beware Suriname want regelmatig worden er elders op de wereld enorme verwoestingen aangericht door natuurgeweld! De oorzaak schijnt te liggen aan klimaatverandering op de wereld.

  Enige wat we kunnen doen is anticiperen op een aantal dingen door bijvoorbeeld rekening te houden met de bouw, goede afwateringen, het ophogen van je perceel vóór de bouw en goed uitbaggeren van afwateringsgebieden.

  Bijvoorberld bij wateroverlast veroorzaakt door slechte afwatering als gevolg van verstopte riolering vind ik wel dat burgers hun verantwoording niet altijd nemen. De taak van bijhouden hoeven burgers per definitie niet in zijn geheel op de overheid af te wentelen want dat noem ik LESI OF MORSOE!

  Buurtbewoners kunnen samen een collectief opzetten waar ze zulke dingen gezamenlijk oppakken. Burgers kunnen bijvoorbeeld buurtoverleggen of iets dergelijks organiseren of tenminste peilen of anderen interesse tonen om de eigen buurt gezamenlijk schoon te houden. Om te beginnen zou een ministerie deze voorwaarden ervoor kunnen scheppen door ervoor te zorgen dat buurtcentra komen voor zulke activiteiten. Dit zou een vleugel in een schoolgebouw kunnen zijn waar een beheerder een beheerder een rol zou kunnen spelen. Ik zie hierin wel een uitdaging voor OPBOUWWERKERS!

  Ik wil hier dus geen verwijten uiten maar misschien ziet u WEL iets in wat ik hier aandraag/aankaart. Plastic afval is een gróót probleem in ontwikkelingslanden maar ik moet toegeven dat het vele plastic wat ik in de sloten van Suriname zag me wel aan het hart ging hoor mensen!


  Maak melding

 3. Bouterse kan wel Sapoen, Chitan, Waterberg, Breeveld en anderen omkopen, maar laat hem eens moeder Natuur omkopen! Moeder Natuur hoedt over haar kinderen en zal het leven van deze dictator zo zuur en zwaar maken dat hij uiteindelijk de benen neemt.


  Maak melding

 4. Blaka bakra, alles wordt in Japan tot in de puntjes geregeld, onderhouden en georganiseerd en toch worden ze regelmatig door aardbevingen en tsunami’s getroffen, waar ze in Suriname in hun stoutste nachtmerries nog niet eens van kunnen dromen, hebben de Japanners er dan ook zelf om gevraagd?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.