Jörgen Raymann mobiliseert hulp voor getroffen Zorg & Hoop

22

De Surinaams-Nederlandse cabaretier Jörgen Raymann is diep getroffen door de verwoestingen als gevolg van de natuurramp deze week in Suriname. Raymann is ondermeer geschokt door de verwoestingen van zijn oude school en kerk te Zorg & Hoop. Hij schiet de inwoners daarom te hulp.

“De school waar ik mijn diploma heb gehaald, die is heel zwaar getroffen. Het dak is eraf gewaaid, de schade is ongelooflijk. Ook de kerk waar onze kinderen zijn gedoopt is getroffen, dus het treft ons behoorlijk in het hart”, zegt een geschokte Jörgen tegen RTL Boulevard.‬

Met de speciale Facebookpagina ‘Zorgen voor Hoop‘ probeert ‪hij zoveel mogelijk geld te verzamelen om de school en kerk in hun oude glorie te herstellen. ‬”We zijn nu bezig met een groep op Facebook waarbij we inventarisatie proberen te maken van de schade die geleden is en kijken we hoe we deze schade voor de mensen zo snel mogelijk kunnen oplossen. Zodat de kinderen weer naar school gaan en de zwaarst getroffenen zo snel mogelijk een dak boven hun hoofd krijgen.” Raymann vertrekt vandaag naar Suriname om de hulp in goede banen te leiden, aldus RTL Boulevard (filmpje).

22 REACTIES

 1. @ Jorgen, met alle respect, laat deze rotzooi oplossen door de regering! Ze hebben met geld gesmeten voor allerlei niet ter zake doende projecten, maar nu het volk in nood is, doen ze geen moer! Ik heb medelijden met de mensen die voor deze paarse shit hebben gekozen. Nu zitten ze op de blaren! Nog vijf jaar ellende? Jazeker. Eigen schuld.


  Maak melding

 2. ” Met de speciale Facebookpagina ” Zorgen voor Hoop ” probeert hij zoveel mogelijk geld te verzamelen om de school en kerk in hun oude glorie te herstellen ”

  Zijn vertrek naar Suriname om de hulp IN GOEDE BANEN TE LEIDEN is natuurlijk een heel WIJS besluit.
  Deed hij dat niet dan stond bij VOORBAAT vast dat de HOOP en VOORAL het GELD zouden VERVLIEGEN !!!!!

  Vraagje:
  wie heeft ergens gelezen dat ” Desiderius “, de zogenaamde ” vader des vaderlands “, zich naar het rampgebied heeft begeven om de getroffenen een hart onder de riem te steken ???????????????

  ” hart onder de riem steken PÉ ???!! Ó SÓRTU hart onder de riem steken ” !!!

  ” SLAAP kindje SLAAP ! Daarbuiten loopt een schaap “. De ENIGE DIE SLAAPT ALS EEN ROOS dat ben ik, ” Desiderius “, natuurlijk.
  ” Ingrid, maak mij niet wakker om allerlei onbenulligheden ” !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Ja natuurlijk en wie gaat met de eer strijken! Waar is de overheid nu. Wel domme volk dit is jullie verdiende loon! Ruimen jullue rotzooi maar zelf op


  Maak melding

 4. Wij in Suriname moeten niet elke keer wachten op hulp van buiten.
  Deze situaties zullen steeds vaker optreden vanwege de klimaatsverandering.Misabikeba en Abdullul moeten nu met oplossingen komen of hebben zij geen tijd meer nu de verkiezingen achter de rug zijn?


  Maak melding

 5. Ja, hier zijn we erg geschokt over wat er in Zorg en Hoop is gebeurd. Burgers zijn niet alleen financieel getroffen maar sociaal want het leven moet door: Je moet ergens wonen/slapen, je moet naar je werk, kinderen moeten naar school etc. We danken God dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

  En dan die Rayman! Ik wil hierbij een grote knuffel aan aan Rayman overbrengen dat hij zijn nek heeft uitgestoken. Via hem was alles gelijk hier op tv te zien en dat hij steun vroeg voor de actie ‘Zorgen voor Hoop’. Ook zijn we RTL Boulevard dankbaar voor de aandacht hiervoor!

  Als je de ravage met de golfplaten ziet dan moeten we deze gebeurtenis in ons achterhoofd houden met het bouwen van woningen. Tegenwoordig heb je namelijk veel veiliger, praktischer en duurzamer e materialen dan golfplaten die bovendien niet roesten voor op daken. Golfplaten zijn handig maar dan fu bouw wan tenti fu prisiri.

  Nou mensen, vooral uit Holland, Toon u loyaal en steun de actie ‘Zorgen voor Hoop’ van Rayman of desnoods een eigen initiatief maar doe iets!


  Maak melding

 6. Goede zaak. Hopelijk dat het geld rechtsstreeks bij de slachtoffers komt, want zo moeilijk kan dat niet zijn. Het adres en de plaats van de schade is duidelijk.

  Wat Surinamers, bouwvakkers, vaklui zullen moeten gaan begrijpen dat zij geen halfwas moeten zijn, maar vakmanschap is meesterwerk.
  Hiervoor is goede vakscholing/technische scholing nodig. Weer en klimaat, windkrachten, windsnelheden, sibie boesie, rukwinden, enz, met deze krachten moet men rekening houden en weten hoe sterk die zijn. Als elektrische straatpalen met bedradingen moeten deze krachten kunnen weerstaan, daken van huizen zullen speciale dakconstructies moeten hebben, waardoor ze deze krachten kunnen weerstaan en zinkplaten zullen niet meer alleen met spijkers moeten worden vastgezet, waardoor deze al bij een puf weg waaien.

  Ook bomen zullen regelmatig moeten worden onderhouden en of worden verwijderd, om in de regenseizoen of anders geen gevaar voor de omgeving te vormen.

  Verder alles wat los en vastzit op erven, huizen, gebouwen langs de straat, die een gevaar kunnen vormen, moet worden verwijderd.

  De regelgeving en wetgeving moet in stand zijn en worden toegepast , zo niet dan moeten de overtreders voor de gevolgen instaan. Ook de vakmannen/ vakmanschap is meesterwerk. De klant moet weten dat de vakman een meesterkunstwerk heeft geleverd en goed en betrouwbaar is, zoals de wet dat stelt en dat die veilig in zijn/haar/hun huis, gebouw of onderneming bij welke weergesteldheid er ook plaats vindt en er is.

  De tijd dat Surinamers genoegen namen met bamboesietenten en krotten of zomaar als een geestelijk gestoorde zaken doen, moet afgelopen zijn. Zie maar de wilde bussen, straatverkopers, vieze eettentjes, op straat lopen plassen, vuil overal lopen weggooien, chauffeurs van auto/bussen die op los toeteren, als wilde beesten in het verkeer met hun auto rijden, enz, enz, enz.

  De overheid moet ook haar verantwoordelijkheid nemen voor zaken, waarvoor zij verantwoordelijk is.

  Aan het gedrag en de mentaliteit van de Surinamers moet erin de 21 ste eeuw nog heel veel gebeuren. Het zal niet eenvoudig worden als Surinamers een leven willen leiden op westerse leest gestoeld en er een DDB, familie en vrienden zijn, die alles wat uit het westen komt, koloniaal noemen ( omdat zij persoonlijke problemen hebben met Nederland en USA) en als je naar deze figuren kijkt zij niets anders doen dan een westerse levensstijl op na houden, zie maar de limousines van DDB, zie zijn beveiliging, zie zijn kleding ( het volk kan in armoede leven), zie Ronald Hooghaard in zijn kostuum, en zie ook zijn voornaam en familienaam, ik ga vanuit dat zijn familie in Afrika geen Hooghaard heette en Ronald ook niet een Afrikaanse voornaam is van een van zijn (beroemde/beruchte of iets daar tussen of niets) voorvaders, enz, enz.

  Het geld moet rechtstreeks aan de getroffen families worden gegeven, zo moeilijk kan het heus niet zijn. Vakmannen die meesters zijn moeten deze schade herstellen, waardoor ook hun naam.vakgebied kunnen bepalen. Goed en betrouwbaar.


  Maak melding

 7. die mooie ndp vlag zal toch meer ndp leiders moeten trekken die nu hun mensen vertellen dat het gevoel wederzijds is.

  pas dan zal ik een bijdrage storten, want ja, ide bernadetteschool en het maria hofje zijn ook mijn scholen geweest.

  maar ik wacht af…..


  Maak melding

 8. Van 1502 tot 1863

  Is jou Vader des Vaderland al wezen kijken en heeft hij de slachtoffers getroost en hulp toegezegd..?

  Laat me raden…..


  Maak melding

 9. Ik schrok wel even van de ravage op de scholen St. Thomas van Aquino en de Sint Pascalis waar ik mijn basisvorming heb genoten. De vorming op deze scholen zijn de stevige fundamenten geweest voor mijn verdere schoolcarriere op het Atheneum en de Universiteit in Nederland. Als bijvangst heb ik vervolgens nog een aantal cursussen op HBO niveau afgerond. Trouwens president Bouterse heeft ook zijn vorming genoten op de door mij genoemde scholen. Als rechtgeaarde NDP-er zal ik nu anoniem blijven.


  Maak melding

 10. A.Noniem
  Trouwens president Bouterse heeft ook zijn vorming genoten op de door mij genoemde scholen. Als rechtgeaarde NDP-er zal ik nu anoniem blijven.

  Dus Bouterse heeft daar zijn veterdiploma gehaald……..

  Altijd handig een president met een hoogwaardige opleiding toch?


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar, Eigenlijk heeft het geen zin op lui zoals jij te reageren maar: Beter lezen man! Bouta heeft zijn mensen al naar de rampplek afgevaardigd!!! Hij hoeft toch NIET overal persoonlijk naar toe? Stel je voor zeg! Heb je nooit gehoord over delegeren? Kom loop jij!

  Verder is binnen een mum van tijd een lening aan de getroffenen toegezegd. Dat moet je hier in Holland nog voor elkaar zien te krijgen in zo’n fase. Hier moet je het in eerste instantie eerst zèlf uitzoeken.

  Ik kan me heugen dat getroffen burgers hier furieus waren tijdens de aarbeving in Roermond. Wijlen Minister Dales moest het tussen die massa ontgelden toen ze die rampplek bezocht. let wel, NIET de premier ging er naar toe!

  Enfin, zulke dingen zijn NIET te verzekeren! Met de aardbeving in Roermond en de watersnood in de Betuwe stonden mensen hier dus ook voor zulke voldongen feiten. Je bent dan afhankelijk van de solidariteit van anderen.

  Maar zo solidair ben je dus niet heb ik gemerkt, Henk Molenaar, dus wat zit je nou hier uit je nek te kletsen? Ik lees hier en daar ook dat bekrompen zielen zoals jij schuld zoeken bij de mensen zelf èn de president. Jullie reacties hier zijn zó voorspelbaar: ALLEMAAL BAGGER!!!!!!!


  Maak melding

 12. Elke keer weer bewijzen Surinamers dat ze sociale mensen zijn. molenaarje komt frequent naar dit forum om aan zijn seksuele behoeften te voldoen. En mijn god, wat komt hij aan zijn trekken.

  Dat hij met zijn gal hier op dit forum zich onsterfelijk belachelijk maakt is helemaal een grote grap. De grote sociale werkers onder ons reageren af en toe nog op zijn braaksel.

  Er is een gezegde, it is better to stay silent and to be thought a fool, than to speak and confirm you are a fool.

  Bevestiging op bevestiging krijgen we van molenaartje. Maar ach gun de man zijn seksuele climaxen. Dit forum is een fetish van de man.


  Maak melding

 13. Van 1502 tot 1863,

  Ik krijg de indruk, dat jij onze regering neerzet als een stel barmhartige Sameritanen.
  Dat is je goed recht, maar ik heb als inwoner van Suriname en het district Wanica toch een heel ander beeld van onze regering.
  Die regering laat het namelijk nogal eens afweten als het gaat om noodsituaties.
  Om die reden vind ik het initiatief van Raymann prima.


  Maak melding

 14. A. Noniem: Trouwens president Bouterse heeft ook zijn vorming genoten op de door mij genoemde scholen. Als rechtgeaarde NDP-er zal ik nu anoniem blijven.

  Aangezien er in Suriname geen enkele moeder is te vinden die het leven heeft geschonken aan een heldhaftige zoon die de strijd met (de tirannie van) Bouterse onbevreesd wil aangaan (wat een armoedig land zeg met een heleboel bang uitgevallen of ongeinteresseerde moeders), begint moeder Natuur nu zelf acties te ondernemen om deze despoot weg te krijgen. More ei kong!


  Maak melding

 15. Eigenlijk is het om het lachen als het niet zo triest is. Minister Parmeessar van OW betwijfelde eergisteren nog het nut en de effici”entie van een Doppler Radar, die al jaren geleden was aangeschaft voor veel geld en nog ge”installeerd moest worden. Nu plotseling wordt er overgegaan tot installatie van die radar t.b.v. de Meteorologische Dienst. Ziet hij het nut ervan nu plotseling wel in? Wat een jokers, zeg!


  Maak melding

 16. blaka bakra .
  je doet je grote smoel open ademt uit die grote neusgaten van je en kraait alleen maar stront uit .heeft de regering bouterse iets aan nederland gevraagd .nee toch ,dat syndroom van bouterse die velen van jullie hebben is een teken dat jullie veel heel veel tekort komen .
  worden jullie wakker .een ding moeten jullie weten ,deze regering doet haar best en zal nederland niet om hulp vragen daar moet je van uit gaan .als mensen hun dingen willen doen om een bijdragen te leveren prima maar ga niet de regering bij betrekken je bent gewoon achterlijk dom ,die achterste van een varken heeft meer verstand dan jou blaka ka .ik stuur ook dozen naar nederland en ik krijg ook dozen uit nederland ,ben ik dan arm als ik een doos krijg of stuur .velen in su hebben het beter dan velen van jou soort in nederland dat kan ik staven het is geen opschepperij ,nederland is voor jou soort het paradijs omdat jullie niet weten wat opbouw is of betekent men moet het voor jullie doen anders hebben jullie niet te vreten .breek mij de bek niet open mie mang .so so poorlai.


  Maak melding

 17. schande schande aan allen die negatief zijn als het jullie fam waren zouden jullie anders piepen zal j moeder of fam wezen dan zouden jullie anders kraaien


  Maak melding

 18. Van 1502 tot 1863
  @Henk Molenaar, Eigenlijk heeft het geen zin op lui zoals jij te reageren maar: Beter lezen man! Bouta heeft zijn mensen al naar de rampplek afgevaardigd!!! Hij hoeft toch NIET overal persoonlijk naar toe? Stel je voor zeg! Heb je nooit gehoord over delegeren? Kom loop jij!

  Als schijt Bouta op je hoofd en plast in je mond en veegt zijn reet al met je handen dan nog zeg je “Dank u Vaders des Vaderlands”.


  Maak melding

 19. Ik ben anti niemand en ik verheerlijk niemand. Ik ben solidair met wat in Suriname gebeurt omdat daar nou eenmaal mijn geboorte grond ligt. Ik kies liever voor ECHT RECHT SPREKEN dan voor manipuleren van recht. Ze leven niet in India waar RECHT en de mogelijkheid om alles naar je hand zetten te koop is. Dus: WEG MET CORRUPTIE, WEG INDOCTRINATIES EN HET MANIPULEREN VAN ALLES!!

  Ik MAG van een afstand mijn steun uitspreken aan regering Bouterse heeft IN EEN WOESTIJN VERZOEKINGEN VAN SATAN WETEN TE DOORDTAAN!!!
  Maar daarnaast hen ik ook een TROTSE NEDERLANDER. ( Hier laat ik op elke gedenkdag onze DRIEKLEUR wapperen). Dus ik wens door geen énkel despoot van de andere kamp in een hokje geduwd te worden.

  Cochise yu musu kon opo wroko now prefu tang nanga bita hati! Cochise yu no musu sidon wakti regering fu kon krin yu morsu morsu nanga yu kaka fu yu kon taki tide dati REGERING LAAT AFWETEN! Want voor niks gaat de zon op hoor mi gudu Cochise.


  Maak melding

 20. Niet alleen Molenaar komt aan zijn trekken, ik ook. Wat mij betreft geen enkele hulp vanuit Nederland naar de getroffenen. Ze kijken altijd richting Europa, wanneer nood aan de man is. Jurgen haalt zijn hart maar op. De Surinamers in Nederland beschimpt en bespuugd door die luilakken, armoedzaaiers en bedelaars in Suriname. Die tijd van containers met hulpgoederen is voorbij. Laten ze zelf hun broek ophouden en minder salaris geven aan de President van de Centrale Bank, de directeur van het Academisch Ziekenhuis, mevrouw Bouterse, die zogaamde bischop Meye, de medewerkers van het Kabinet van de President en ga zo maar door.


  Maak melding

 21. Even de FEITEN :

  Sranang had toen regering-Desi startte een
  RESERVE van RUIM EEN MILJARD !

  Reserve bedoeld voor importen en voor andere
  ZEER noodzakelijke utgaven, waaronder hulp
  bij onvoorziene rampen/calamiteiten etc !

  Deze RESERVE is door DESI en regering, ten
  onrechte gebruikt voor onproductieve niet-direct-
  noodzakelijke (lopende) uitgaven !

  Desi heeft in drie jaar de Salariskosten laten
  oplopen met een bedrag van structureel EEN
  HALF MILJARD!
  Denki a tori : EEN HALF MILJARD MEER
  (dus STIJGING van) aan Salariskosten !

  En dan komen clowns als Parmessar en
  Geerlings NU babbelen over NOODFONDSEN
  in het leven roepen ?? Wie is gek dan ???

  ONZE NOODFONDSEN (DE RESERVES) zijn
  nu net door de uitgaven-zieke NDP-regering
  UITGEGEVEN , AANGETAST, VERBRAST !

  Helaas zal Sranang bevolking moeten opdraaien
  voor de TEKORTEN die door de NDP-regering
  zijn gecreeerd !

  PS I : Staatsschuld ZEVEN MILJARD, reserves van
  ruim een MLJARD, nu nog ongeveer 400 miljoen !

  Nog steeds zijn de salariskosten extreem hoog en
  wordt de SRD ten onrechte ondersteund, hoe wil
  de regering dan plannen uitvoeren en ontwikkeling
  in gang zetten ??

  DESI stop met onwaarheden (crisis-sprookje etc) ,
  kom met de juiste rampzalige financiele cijfers en
  zet het mes in ALLE onzin-NDP-uitgaven !

  Begrijp aub dat de DEVALUATIE al in gang is gezet
  door JOUW MEGA-uitgavenziekte !

  PS II : JURGEN, zet je in voor de getroffenen !!!


  Maak melding

 22. Erg asociaal dat Bouterse zelf niet een kijkje is gaan nemen op de rampplek. Kijk naar de afstand, daar moet je geen afgevaardigde op afsturen. Zorg en Hoop en omgeving waren voornamelijk in 1980, enorm belangrijke plekken voor Bouterse en zijn Kornuitjes of is hij dat al gauw vergeten. NOG geen 2 a 3km van Memre Bokoe Kazerne. Grootste sholen gemeenschap in Suriname, een unieke en historische plek. Laten de regeringsleider zelf geld uit hun eigen zak halen en dit alles herstellen. Het gaat om een stuk geschiedenis. Vele balangrijke figuren zijn aldaar op school geweest. Van doktoren to President.
  En het is juist Suriname heeft geen buitenlandse hulp nodig. Er zijn genoeg bedrijfen in het land en ministers die het land plunderen.
  Kijk maar naar I AM Gold, SURALCO die door toedoen van de Surinaamse regering het mooie binnenland van Suriname en de inheemse bevolking vernietigen.

  HET IS ONTZETTEND JAMMER EN EEN SCHANDE!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.