Surinaams crisisteam voor hulp aan slachtoffers noodweer

9

PARAMARIBO, 22 jul – De regering heeft de slachtoffers van het noodweer hulp geboden. “We gaan iedereen helpen die in nood zit”, zei Jerry Slijngaard van rampenteam NCCR tijdens een persconferentie. Er is een crisisteam samengesteld dat bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende diensten.

Er zijn contactlijnen aangelegd voor de mensen die materiële schade hebben geleden door de rukwinden te Zorg en Hoop. Mensen die er behoefte aan hebben mogen een relatief goedkope lening opnemen bij de bank. De rente is gesteld op vijf procent. Tussen zestig en zeventig woningen hebben materiële schade. Waar mogelijk worden de mensen geholpen om hun woningen te herstellen.

Er zijn gedetineerden ingezet om te helpen bij het herstelwerk. Energiebedrijf EBS tracht zo snel mogelijk de energievoorziening te herstellen. Nogal wat masten van het bedrijf zijn uit de grond gerukt. Ook bomen die her en der verspreid lagen, zijn opgeruimd. Volgens Slijngaard zijn de meeste slachtoffers al geregistreerd.

9 REACTIES

 1. Ik vind niet dat personen die al zoveel hebben geleden nu een lening moeten nemen om hun huis te herstellen.Waarom wordt er geen rampenfonds opgericht om de schade bij natuurgeweld uit te keren?
  Ik stel voo om 1% van de te heffen BTW in dit fonds te storten en dan bedoel ik echt strorten gelijk na inning van de BTW.
  Het mag niet zo gaan als bij het Pensioenfonds Suriname dat de overheid de ingehouden pensioenpremie en het werkgeverdeel nooit overmaakte,maar het geld gebruikte om lopende uitgaven te doen.


  Maak melding

 2. Ik hoop dat de “zeer geleerde”heer Abdoel met een goede oplossing komt.Dit is geen oplossing! Hoelang moeten arme mensen de lening aflossen? Zijn ze daartoe in staat?Slijmbal Abdoel bedenk iets goeds voor de getroffenen!


  Maak melding

 3. Er zijn gedetineerden ingezet om te helpen bij het herstelwerk ?
  Anno 2015 bestaat slavernij nog steeds in Suriname.

  Deze regering gaat geen ene moer doen voor de mensen.


  Maak melding

 4. Ik neemt aan dat men weet waarover men praat. De feiten liegen niet om, dat de meeste woningen dat zijn getroffen waren bewoond door christenen en of één of ander geloofsovertuiging. Mijn vraag is wat voor stappen zal/heeft de religie genomen om de getroffenen te helpen? I.p.v. rotsooi te vertellen via de branding
  .
  Laat de mensen ophouden de getroffenen voor gek aan te zien.
  De wereld bestaat al 4,54 miljard jaar. Men moet ons niet komen vertellen dat king jezus dit heeft gezegd of apostel zus dat had voorspeld.
  dit is normaal gesproken bullshit.

  Jezus en de bijbel waren nog niet eens geboren. Toen deze calamiteiten al bestonden.
  wat klets men dan over.

  Volgens mij zijn gelovigen ligt begaafde mensen of mensen met een gebrek.


  Maak melding

 5. Het is belachelijk dat men lening aan de slachtoffers van een natuur ramp aanbiedt tegen zogenaamde lage rente.
  De arme mensen hebben hulp nodig in zo’n situatie en geen business. Een FONDS voor de arme slachtoffers is de oplossing en geen business. Zelfs in de grootste kapitalistische
  landen doet men dit niet.
  Ho toch op met vervloekte mentaliteiten en activiteiten.


  Maak melding

 6. de ruk winden ravage is een afstraffing van GADO aan deze regering,jammer voor die tjé potie mang..

  dit moest in leonsberg gebeuren om die boef persoonlijk te treffen,dan kom hij een andere taal praten..

  moro é doro..


  Maak melding

 7. De beste hulp die de regering Bouterse kan bieden is om zelf op te hoepelen. Deze regering en deze president zijn jinxed. Als een magneet trekken ze rampspoed aan. Zolang ze blijven zitten zal het land getroffen worden door de ene na de andere ramp. Mamma Nature is nu bezig de stommiteit en dwaasheden van haar domme kinderen die op deze rampbejaarde stemden te herstellen op een heel duidelijke manier: kiezers te straffen en tegelijk hun ogen te openen. Want Surinamers zijn gevoeliger voor een natuurramp dan voor een politieke ramp, dat deze regering met deze president is.
  Dat er ook nog een collaborerende VP is maakt alles nog erger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.