‘Optimisme over goed begin Bouterse II raakt snel op’

38

PARAMARIBO, 21 jul – De hoop op een goed, fris begin voor de tweede regering Bouterse raakt in hoog tempo op. Dit zegt parlementariër Asiskoemar Gajadien (VHP). Om nog te redden wat er te redden valt, zou de waarheid eens geprobeerd moeten worden.

Daar wil het nogal aan schorten de afgelopen weken. De regering en regeringspartij NDP presenteren het nieuws op een eigenaardige manier. “We willen met goede hoop beginnen, maar we zien dat er al een valse start gemaakt wordt met de verkeerde informatie, die naar de samenleving wordt gestuurd. Men praat over een wereldcrisis terwijl er geen wereldcrisis gaande is”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname.

Over het beleid van Bouterse I wordt gezwegen als het graf. Er zijn duizenden personen in dienst genomen bij de overheid. Ook is veel geld verspild door corruptie en mismanagement. “Als de regering niet bereid is aan te geven wat zij bewust heeft misdaan en wat de aanleiding is geweest voor het verval, dan moeten wij de conclusie trekken dat de regering niet echt werkt aan een oplossing”, aldus Gajadien.

38 REACTIES

 1. Bouterse houdt het volk nu een opkomende wereldwijde crisis voor om zijn eigen falen van de afgelopen 5 jaar te verbloemen. Er was een crisis in 2008. En inmiddels krabbelt de gehele wereld weer uit het dal. Maar onze megalomane, pathologische leugenaar DESIRE DELANO BOUTERSE heeft deze jaren waarschijnlijk met zijn neus vol wit gezeten en is hem alle realiteit ontgaan. Maar het Surinaamse volk laat zich graag belazeren, besodemieteren en bestelen door deze gevaarlijke gek en kiezen ervoor om de komende decennia hun eigen drek te moeten vreten.


  Maak melding

 2. Leden van de oppositie (VHP) hebben plechtig beloofd een constructieve oppositie te voeren maar valt terug in het voeren van de riool politiek.
  Men moet naar oplossingen zoeken en geen schuldigen.

  Dan kunnen wij even goed zeggen dat de heer Chandrikapersad Santokhi moet gestraft worden voor het dood schieten van Boyke Bikharie


  Maak melding

 3. Gajadien jij met je corruptie verhalen kom je geen stap verder, integendeel gaat de vhp achteruit.
  Mensen zijn indienst genomen met lage salarissen en jij grijpt van alle kanten , maar daarover praat je niet.
  Het volk geloof je voor geen cent.
  Jullie hebben maar 2 zetels in wanica kunnen behalen. de derde zijn de stemmen van NPS en bep.


  Maak melding

 4. Gajadinh tjoep kare man stil blijven , doen jullie niet alsof je nooit regeermacht hebt gehad.jullie hebben de regering bouterse nooit wat gegund ,het was alleen maar leugens en haat zaaien .wachten jullie rustig af .


  Maak melding

 5. Een deel van de Suri’s heeft bewust voor gekozen om op de verspillende wijze door te gaan.Nu moet men niet klagen als men een deel van hun inkomen kwijtraken.Denkt men dat Abrahams of Abdoel iets zullen voelen? De governor van CBvS krijgt zelfs salarisverhoging voor zijn waardeloos monetair beleid!
  Wij djoeka’s gaan het wel voelen en de landbouwers en de lage anbtenaren,maar mensen dichtbij de honingpot zullen hun njangs blijven maken en de handelaten in “witte poeder” zullen blijven importeren en exporteren.


  Maak melding

 6. wat zijn de mofinas nou toch zo stil..,,geen enkele lawaai meer op straat.

  .ze hebben gewonnen en toch verloren..

  streef defo stree,maar we pina no ka..

  baas kies oenoe no ka-ka ba-ka..


  Maak melding

 7. Eerst creëerde de NDP een onoplosbaar probleem voor de ABOP toen ze eisten dat de ABOP haar partijprogramma op schrift stelde, Brunswijk vond dat de NDP al wist wat het programma van de ABOP inhield, zo’n programma was dus totaal overbodig, m.a.w. de ABOP had geen enkel plan.

  Nu creëert de AKMOS een even onoplosbaar mega probleem voor de NDP om te eisen dat de NDP eerst een masterplan presenteert voordat de AKMOS kan zeggen of ze mee willen doen met de regering. Net als de ABOP weet de NDP op de eerste plaats voornamelijk de persoonlijke belangen van de partijbonzen te behartigen en hebben ze hoegenaamd geen flauw idee hoe ze de problemen van het land moeten aanpakken..


  Maak melding

 8. de verkiezing is nauwelijks voorbij,,,,of de regering zit omhoog met het benoemen van …heilige mannetjes n.l. ministers..

  miemand wil onder lijding van deze profeet ddb minister worden..

  iemand heeft hem voorgesteld,,ga naar colera en zoek aldaar de beste ministers uit..

  want je wordt per maand toch weer ontslagen..,wegens ongeschiktheid..


  Maak melding

 9. Gajadien, Ben je het met me eens dat wat je ook doet, het nooit goed is als mensen zoals jij bloed ruiken? Hoe kun je een regering wat nauwelijks is geïnstalleerd vuur aan de schenen leggen?

  Het is zal nooit goed zijn. Welk goeds de regering Boutetse ook mag doen (dat blijkt vast te staan). Gelukkig ziet de regering WEL in dat die het volk moet waarschuwen voor een recessie!

  En waar slaat het op dat ‘MEN’ schuld moet bekennen? Is dat een voorwaarde voor samenwerking of is toegezegde steun niet van harte!

  Bouta is het volk aan het voorbereiden en dat is zeer verstandig want het zijn dezelfe mensen die nu ageren tegen Bouta hem straks onder de neus gaan wrijven dat hij het VOLK ALLES TE ROOSKLEURIG HEEFT VOORGESTELD. Allemaal dus kletskoek die publiekelijke aanvallen en verwijten van jullie steeds.

  Sranang Mang, leest u verhalen dus alstublieft KRITISCH. Want voor zover ik weet is Desi Delano Bouterse, na Johan Adolf Pengel, de enige bewindslieden geweest die zelf wakker hebben gelegen over de Welvaart en Welzijn van de gehele Surinaamse bevolking. DESI BOUTERSE doet dus zijn best!
  U als het volk kunt uw steentje bijdragen dat wat de president heeft voorspeld minder hard kan aankomen.

  En Gajadien heeft het over de vele mensen die de regering in dienst nam? WEL OOK HIER GEBEURDE HETZELFDE bij naderende crisis en werkloosheid. WERKLOZE MENSEN WERDEN MASSAAL IN DIENST GENOMEN DOOR DE OVERHEID!!!!
  Ze werden banen aangeboden die eigenlijk niet bestonden. Dat waren de zogenaamde ‘MELKERTBANEN’!

  Dus gewoon kletskoek van Gajadien. Ik heb het gevoel dat mensen als Gajadien dingen expres naar buiten toe roepen omdat de boodschappen in feite voor dr de Nederlandse regering zijn bedoeld om op te pikken. Het is puur ACTING OUT.
  Alleen, Nederland heeft niks met de Surinaamse politiek te maken want Suriname is een Republiek. Bovendien heeft Holland zelf veel shit in eigen land om daar eens naar te kijken.


  Maak melding

 10. ‘Optimisme over goed begin Bouterse II raakt snel op’

  Het heeft wel heel lang geduurd voor dat die paarse kakkerlakken het door hebben.

  Gouden kerst!?

  Gouden bergen!? luchtkastelen, die komen er niet.
  Voor de gouden kerst is DDB weg! Er komt geen enkele gouden kerst, let op! Al het goud is van buitenlandse multinationals en de Surinamers zullen in armoede blijven leven.

  DDB heeft het gezegd, de crisis die Suriname te wachten staat is erger dan de economische wereldcrisis van 1929. Als dit nog niet duidelijk is voor de paarse kakkerlakken dan weet ik het niet meer.

  Die Misikaba, die awaridomri, die van 25 febrauri 1980 en 8 december 1982 niets af weet, zegt dat de goede zaken van 25 februari 1980 nu gaat beginnen. Snapt u het nog? DDB geeft aan dat er een crisis aankomt die nog groter is dan de economische wereldcrisis van 1929.

  wie houdt wie voor de gek?
  wie strooit het volk zand in de ogen?

  Die paarse paupers hebben het nu eindelijk door dat DDB hen
  bedrogen heeft met al zijn luchtkastelen en op eigen belang uit is, oa: niet in de gevangenis in Nederland en Suriname te worden opgesloten, schatrijk te zijn en in weelde leven, in limousines in de rondte rijden, met het SLM vliegtuig naar onbelangrijke landen te reizen, die geen enkele vooruitgang en ontwikkeling brengen voor de Surinamers, vals zingen op het podium, en op zeer hoge/bejaarde leeftijd met een dikke pens en dikke dijen onbeschaafde (ver)wilde(rde) bewegingen maken op het podium, waarvoor de paters van het jongensinternaat waar hij was ondergebracht en anderen zich rot voor zijn geschrokken. man, man, man, wat een schaamteloze vertoning.

  Paupers: grote delen van de paarse achterban.
  Tot de laagste maatschappelijke klasse behorende armen.
  Iemand die in een arm gezin geboren is en die er nooit in zal slagen enige welstand te bereiken. Deze mensen vinden het normaal dat anderen hen veel zand in de ogen strooien, oa DDB en de gangsters en ze gaan nog lachen ook. Triest om zo met deze mensen om te gaan en misbruik van deze mensen te maken. De slavernij/contractperiode was net zo erg als wat DDB nu met deze mensen en de andere Surinamers gedaan heeft en doet. De Kolonisator uit Europa is weg en zie nu wie zich als kolonisator gedraagt, leeft, kleedt, mensen belazert enz, enz. Het heeft er veel van dat Hans Valk precies weet wat hij moest doen. Het zal mij niet verwonderen als Nederland hier een dikke vinger in de pap heeft, om zo van Suriname af te komen.

  Wat was de rol van Nederland in de staatsgreep van 25 februari 1980 en waarom moest het plaats vinden. Wie hebben er allemaal hieraan gewerkt?

  Alle archieven moeten per direct worden open gesteld. Surinamers in Nederland moeten eisen en weten waar Nederland Suriname/rs in zijn algemeen terecht heeft laten komen.

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 11. Tot 2 maal toe heeft Venetiaan de rommel van Bouterse moeten opruimen, dit is hem nooit in dank afgenomen.
  Bouterse heeft nu 5 jaren de tijd om zijn eigen chaos op te ruimen.
  Aan de ene kant goed dat V7 niet in het machtcentrum zit, want men zou ontkennen dat er een lege kast vol schulden is overgedragen.


  Maak melding

 12. Reden voor optimisme was er nooit !

  De officiele cijfers van de staatsschuld zijn net
  geplubliceerd, het financiele gat is iets meer dan
  ZES MILJARD !

  Niemand weet waaraan deze bedragen precies zijn
  besteed ! DESI zwijgt hierover !

  Alleen enkele betaalde krachten van Desi op dit forum
  melden nog dat het goed gaat in Sranang ! Zij vergeten
  te vermelden dat het goed gaat met de bankrekening
  van Desi, Abrahams en Sardjoe !

  Deng mofina wang e pina en moro pina o doro
  hesbeting !

  PS : NDP moet uit het machtscentrum, een land binnen
  vijf jaar financieel vernietigen, moet konsekwenties hebben !

  RAMPKeuze voor DESI en NDP is nu : SRD nog
  ondersteunen (las monnie) of de importen betalen !

  SRD niet meer steunen betekent wel vrijwel
  direct ZWARE devaluatie en grotere financiele
  achteruitgang en chaos !

  Sranang bevolking o tek slag !! Trafasi no de !


  Maak melding

 13. De enige hoop die dit volk kan verwachten van deze paarse roversbende is valse hoop, niet voor niets zijn de afgelopen 5 jaar weer leden van die paarse club miljonair geworden, maar helaas blijven er nog steeds een stelletje naieve volgelingen geloof hebben in deze fossiel Bouterse, die nu een groot platform nodig heeft, om zijn rotzooi op te ruimen


  Maak melding

 14. Wanneer begint bouta II te werken. Ze lullen maar de hele dag maar de staatskas is nog steeds leeg. Wakti moro e kong ka shoro. Wo ka inu onoe broekoe. Oen no mang bai nyang sani moro, wo pai gie wang dozoe eksie 100 srd waktie.


  Maak melding

 15. Optimisme of niet, voor velen die nuchter denken is dit geen verrassing. Wel voor alle oliedomme stommelingen die weer gaan voor vijf. Neks no fout. Wel tang teki a paarse ka sa e go kong, back to the eigthies, zevenmalen harder en erger. HiHi


  Maak melding

 16. Barniehttp://www.waterkant.net/suriname/2015/07/21/brief-comite-boni-aan-burgemeester-almere-om-motoragent/

  Hebben Aboel en Misikeba een andere presentatie van de president gekregen dan alle andere deskundigen die zich zorgen maken over de financiele situatie in het land of zijn ze te dom om het te snappen??

  ” De NDP-toppers André Misiekaba en Amzad Abdoel vinden dat een verkeerd beeld wordt gegeven door sommigen over de financiële situatie van het land. “Het is geen doembeeld, er worden allerlei donkere wolken gepresenteerd”, zei Misiekaba tegen journalisten dinsdag. Abdoel voegt er aan toe dat het gaat om een reconstructie. Er komt structureel sinds 2012 SRD 280 miljoen per jaar minder binnen in ’s lands kas. De uitgaven moeten daarom worden aangepast”

  Jammer dat er zoveel domme mensen in Suriname wonen die de leugens van deze leiders cq lijders geloven.
  Suriname gaat naar de bliksem mensen, wordt wakker.

  En als klap op de vuurpijl helpt de natuurlijk letter met het slopen van de mensen en hun bezit. Triest!!


  Maak melding

 17. Van 1502 tot 1863 is een van de spook ambtenaren van Bouterse die geld krijgt om alles wat krom is recht te lukken en zijn Baas tot in het graf te verdedigen.


  Maak melding

 18. Beste Passant: een ijzersterk verhaal waar geen speld tussen is krijgen.

  De tuinen in de krotten van Suriname stonden het afgelopen jaar vol met Paarse Vlaggen. De domme ongeletterde achterban van Bouterse, het putje van de Surinaamse samenleving waren zijn grootste fans.

  Wat heeft hen dit opgeleverd??????


  Maak melding

 19. Nou, Nou,
  Het is nogal wat dat Misiekaba & Abdoel beweren.
  Eigenlijk zeggen ze nu dat hun grote baas en Leider, de heer DDB grote onzin loopt te verkopen.
  Mensen die de situatie wat beter kennen zouden kunnen zeggen dat DDB deze opmerkingen heeft gemaakt toen hij nog High was van het spul, dronken was van Johnny in combiantie met wat wij noemen een “Bad Trip”.
  DDB zou moeten ingrijpen en deze sukkels naar huis moeten sturen.
  Is onze president een keertje eerlijk wordt hij door zijn eigen Misiekaba & Abdoel uitegmaakt voor leugenaar.
  Foei Foei


  Maak melding

 20. Nu heb ik begrepen van Misiekaba en Abdoel dat alles maar een hype is.Er komen geen lasten verzwaring voor de burgers.Wel gaan er gelet worden op de uitgave van de overheid.
  Movina’s,jullie kunnen rustig slapen.De president waakt over jullie geld.


  Maak melding

 21. Opmerkelijk. Het is zeer slecht gesteld met het kennisniveau van de de politici die tot de oppositie behoren. Heeft deze man zijn plek gekocht en wat heeft Gajadien,behalve in de oppositiebanken al die tijd zitten doen?

  Gajadien tegenover Dagblad Suriname, “Men praat over een wereldcrisis terwijl er geen wereldcrisis gaande is”. Doet me denken aan het intelligentieniveau van Esmerald, de opgemaakte leeghoofd op hoge hakken uit et Nieuwfront kamp. Whoehaaaaa.


  Maak melding

 22. Er is gewaarschuwd voor de “Neks no fout politiek”.
  Politiek van volksmisleiding en volksbedrog.
  Politiek van: Oplaten van luchtbalonnen en bouwen van luchtkastelen.

  Alles werd door de staatstelevisie en de woordvoeder van de DDB gebagatelliseerd.

  Er is massaal gekozen voor gekozen en zal nu de zure vruchten van plukken.


  Maak melding

 23. de laatste dagen hoor je niks meer van die ddb,,is hij het binnenland ingevlucht om een wasie te nemen..

  van die abdoel miesie-kaba doekhie zijn ze uit het toneel verdwenen..


  Maak melding

 24. Beste Pero
  Waarom zou ontkent worden dat de VHP, NPS, etc. Regeermacht gehad hebben. Ze hebben 2 maal in redelijke staat overgedragen en 2 maal na rampzalige Bouterse periodes de rommel op geruimd.
  In 2010 hebben ze netjes overgedragen met gefinancierde projecten, adequate deviezen reserves, etc..

  Nu moet Bouterse zelf z’n rootzooi opruimen


  Maak melding

 25. het worden gouden tijden voor de …belastingdienst.
  de kleine man gaat het voelen, de NDP top en parasieten zijn uiteraard gevrijwaard van belastingen.


  Maak melding

 26. e NDP-toppers André Misiekaba en Amzad Abdoel vinden dat een verkeerd beeld wordt gegeven door sommigen over de financiële situatie van het land. “Het is geen doembeeld, er worden allerlei donkere wolken gepresenteerd”, zei Misiekaba tegen journalisten dinsdag.

  Als deze nitwits ( André Misiekaba en Amzad Abdoel ) gaan uitleggen dat het allemaal wel meevalt, moet ik denken aan de minister van voorlichting van Irak die zei ten tijde van de val van Saddam Hussein dat het Iraakse leger de Amerikanen een vernietigende slag toediende terwijl het USA leger 100 meter verder stond.

  Wie neemt deze Paarse Kakkerlakken nog serieus???


  Maak melding

 27. Het is gebleken dat Bouterse geen economische kennis heeft om het land te besturen.Dat hij weer voor 5 jaren gekozen is betekend het dat de kiezers geen verstand van zaken hebben in Suriname.Jammer voor het land want het is een ramp.


  Maak melding

 28. @1502 tot 1863
  Natuurlijk geen suggestie bij 1502 tot 1863. Maar onontkoombaar dat het om een stukje geschiedenis gaat over de blanke overheersers en de negerslaven.

  Artikelen getuigen derhalve van een pseudo trauma. Zij die geleden hebben zijn er al lang niet meer. Maar Arman Zunder strijdt voor rehabilitatie middels herstelbetalingen.

  Het is niet prettig om je favoriet te beschuldigen. Inderdaad de huidige president houdt van Suriname.

  Beste auteur bent u bereid de vraag te stellen waarom de ene
  $ 600.000.000,00 en de andere $ 110.000.000,00 van het volk verduisterd.
  Het is voorts zonder meer gezond om DDB op het toneel te zien.


  Maak melding

 29. Een miljard SRD minder aan inkomsten uit de mijnbouwsector vanaf 2012 tot 2015. Maar toch zijn er mensen die zeggen dat het goed gaat in Suriname! Schandelijk, leugenachtig volk


  Maak melding

 30. Gajadien gooit met losse flodders om de aandacht naar zich toe te trekken. Hij weet dat de hele oppositie helemaal geen partij is voor de regering Bouterse, dus de man gaat op solotour om zijn eigen punten binnen te halen. Maar zijn commentaar slaat nergens op. het is niet steekhoudend. De regering moet hem gewoon negeren zodat hij weet waar zijn plek is.


  Maak melding

 31. Misikeba zou in elk ander land dan Suriname niet eens de post mogen rondbrengen gezien zijn intelligentie, vaardigheden en opleiding.

  In Suriname is hij fracrtie leider van de grootste politieke partij.

  Vind je het gek dat Suriname naar de kloten gaat?


  Maak melding

 32. RobG, dan ben ik toch benieuwd hoe je het werk van de huidige regering kwalificeert. Meten is weten en volgens mij zijn de resultaten van de regering meetbaar. Iedere gerespecteerde econoom zou bedenken hebben bij het gevoerde beleid van Bouterse.


  Maak melding

 33. MR Gajadien, de grootste sukkel allertijden, jij bent zeker een van de loop jongens van nederland he ,het zal mij niet verwonderen als dat zal uit komen dat jij de spreek buis bent van nederland, weer een surinamer die een ECHTE LEIDER NAMENS NEDERLAND wil neer halen, maaaaaar vergeet een ding niet gajadien ,door DE PRESIDENT TOE DOEN zit jij in het parlement, want anders was je nergens .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.