Minister Lackin bereid financieel in te leveren

30

PARAMARIBO, 21 jul – Hoge functionarissen binnen de regering zullen moeten inleveren. Dit zegt Winston Lackin, minister van Buitenlandse Zaken en woordvoerder van de Nationale Democratische Partij, NDP. Zelf is Lackin bereid het met wat minder te doen.

Binnen de regering en de politieke kringen is al het een en ander geopperd. “De toon zal gezet worden vanuit de leiding. Ik ben zeker bereid om in te leveren wat betreft het financiële. Het zal in samenspel gebeuren met andere mensen. Geloof me, de maatregelen die de president in zijn hoofd heeft gaan van bovenuit komen en de mensen die dit het best kunnen dragen, gaan de grootste bijdrage leveren”, zegt Lackin.

De maatregelen zijn ingegeven door de economische situatie van het moment. Organisaties die ingelicht zijn over de situatie, hebben ook al gevraagd wat de bijdrage van de regering zal zijn.
“Wij kijken naar regeringsfunctionarissen, de mensen met forse salarissen op regeringsniveau, we willen zien dat de regering van goede wil is, waarom niet in eigen gelederen beginnen?”, zegt Shaam Binda van KMO-organisatie Akmos.

30 REACTIES

 1. Laat de “Bron van alle Ellende” ook een deel van zijn “verdiende” rijkdom inleveren en daarna zichzelf aangeven bij de bevoegde instanties om te beginnen aan zijn berechting.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Lackin zegt: Geloof me, de maatregelen die de president in zijn hoofd heeft gaan van bovenuit komen en de mensen die dit het best kunnen dragen, gaan de grootste bijdrage leveren.

  Uit het hoofd van deze ongeschoolde moordenaar en crimineel is tot nu toe alleen maar ellende, dood en verderf voortgesproten.

  De domme paarse meute heeft suriname overgeleverd aan dezelfde psychopaat die ze in de jaren 80 de afgrond in heeft geleid en verwacht van hem nu een oplossing voor de financiele problemen die hij de afgelopen 5 jaar zelf heeft laten ontstaan. Laat me niet lachen.

  Bouterse is het probleem.
  Er komt meer ellende aan als deze narcist ook de oplossingen bedenkt voor het financiele probleem van suriname.


  Maak melding

 3. Nadat jullie jezelf hebben vet gemest is het meer dan hoog tijd dat jullie ook weer inleveren.
  Ook al het geld dat door tjoekoes is verkregen moet in de kas terug gestort worden.
  Dan zeker ook niet te vergeten die vetgemeste hoefsdraad die een enorm salaris voor surinaamse standaarden geniet en alleen maar heeft zitten eten. Hij is een mislukkeling op die post. Hij kan het liefst op rotten.


  Maak melding

 4. Zij mogen niet de dupe worden van monetaire en fiscale maatregelen. Lackin merkt op dat president Desi Bouterse hier zeker rekening mee zal houden. Er wordt rekening gehouden met kwetsbare groepen.

  Dan is het zeker 90% van de bevolking die moet worden ontzien bij een werkeloosheid van >40% die alsmaar toeneemt.
  Nog 5 jaar en dan is de bodem van de schatkist te zien.
  Nog 5 jaar en dan is de werkeloosheid 60%
  Nog 5 jaar en het aantal rijken zal toenemen en de rijken nog rijker worden.

  Lackin,
  Inleveren alleen op dat niveau zet geen zoden aan de dijk.
  Laat alvast de vele miljoenen die onrechtmatig zijn meegenomen door jou partijleden en hun familie en vrienden terugstorten waardoor de broekriem minder strak hoeft te worden aangetrokken van de mofina wangs want dat loopt in de honderden miljoenen.


  Maak melding

 5. laat deze minister eerst eerlijk worden over de kosten van allerlei rare projecten zoals de Ambassade in Parijs. laat hij die projecten afbouwen, de schade beperken en geld proberen terug te halen. dat levert meer op dan 10 of 25 % van zijn salaris.

  De Parijse Ambassade kan wel eens een totale afschrijving worden van ongeveer $ 6.000.000 omdat ze een rare deal met slimmer Russen gemaakt hebben.

  Minister wees eerlijk en bouw alles wat niet functioneel is bij Buitenlandse zaken af.


  Maak melding

 6. Is hij bereid minmaal de helft in te leveren? Wat moet ons land doen met de bloedzuigers als de governor van CBvS,de directeur van AZP en de grote schare aan adviseurs die ons land in deze ellende hebben gebracht? Wat te doen met miss Modepop met een ministerssalaris die schenkingen mag doen op staatskosten?
  Hoe gaat Abrahams zijn njangs nu maken of heeft algenoeg binnen?


  Maak melding

 7. Waar is de slijmbal Amzad Abdoel gebleven? Hij beweerde toch elke keer weer dat het geweldig ging met onze economie?
  Hoe kan zo’n domoor economie doceren? Laart hij de studenden niet alleen maar stommiteiten?


  Maak melding

 8. Aldus Bouterse met een eigen vermogen van ruim half miljard dollar. De man heeft nooit een vinger uitgestoken. Mooie erfenis vanuit de revo tijdperk. Te walgelijk voor woorden.


  Maak melding

 9. Begin eerst met al die gestolen miljoenen van die rover van Abrahams terug te halen, en van andere lieden die zich daar aan schuldig hebben gemaakt.


  Maak melding

 10. Hoeveel zal Lachin inleveren? 1% van zijn salaris?
  What about de governor van de Centrale bank en de minister van Financien moeten zij ook inleveren?
  Deze prestaties van deze heren waren veel minder dan dat van de Abob ministers. Kunnen we nu wel begrijpen waaron Boedhoe en Wijnermans de laan zijn uitgestuurd. Deze president wil slechts horen dat het goed gaat in het land, nu wordt hij met zijn neus op de feiten gedrukt. Jammer dat er nog steeds paarse herenlozen zijn die alles van de president goed praten.


  Maak melding

 11. Dat is niet de oplossing. Dit noemen we Symboolpolitiek.
  Hoeveel gaan ze inleveren?
  Hoeveel mensen zijn dat?
  Wat is dan de totale besparing dan?
  Wat krijgen ze daarvoor terug? grote lappen grond, extra vergunningen en dergelijk?
  Wanneer worden ondernemers die voor de staat hebben gewerkt uitbetaald?
  Houd en simpel en laat de mannen het geld terugstorten.
  Hun plan is niet uitgekomen. Ze hadden gedacht dat ze niet meer aan de macht zouden zijn na de verkiezing en zo V7 met een onmogelijke opdracht op te zadelen. Regeer lekker alleen verder want dat is wat de verkiezingsuitslag aangeeft.
  Dus nu gewoon het geld terugstorten en het land kan dan weer even verder.
  Parallel er aan direct starten met een volledige herinrichting van het land zodat het beter aansuit bij de werkelijkheid.
  Iedereen die ambtenaar is en niet echt werkt voor zijn geld moet een taak krijgen. Al is het alleen maar het gras maaien in je eigen buurt. Stop met de Zeven Even mentaliteit.
  Bevolking is arm maar iedereen heeft minmaal twee auto’s voor de deur staan. Omdat Cocaine doorvoer en handel geen officiele business is blijven er nog maar 6 thema’s over te weten:
  Aardolie, Goud, Bauxiet, Toerisme, Landbouw en Hout.
  Aardolie, Goud en Bauxiet zitten voor Surinaamse perspectieven in een terminale fase. Begrijp dat en accepteer het want alleen dan kan je aan de oplossing gaan werken. China o.a.. staat op het punt om heel veel goud op de markt te brengen. Daar kunnen wij niet tegenop. Goud is en blijft de komende tijd goedkoop. Voor Bauxiet zijn we voor de grote afnemers al lang niet meer interessant. En aardolie zal ook geen rendement meer leveren. Productie en raffinage is te duur. Verder is staatsolie omgehangen met alleen maar schulden en aangegane financiele verplichtingen.
  Dus wordt wakker en leeft niet in een droomwereld.
  Stop met de flauwekul van de maatregelen die de president gaat nemen. DDB trekt het intelectueel gezien niet.
  Wat DDB moet doen is dansen en zingen en af en toe mensen bang maken want dan kan hij goed.
  Jammer dat capabele mensen zoals o.a. Gilmore Hoefdraad die een prachtige baan had nu ook is verworden tot een lieger en bedrieger. is maar een voorbeeld en zo heb je veel meer mensen die gestudeerd hebben maar nu bezig zijn met eerst zakken vullen. Dit staat los van welke afkomst je hebt.
  Arm Suriname. Ik ben verdrietig van.


  Maak melding

 12. Bouterse en Sardjoe hadden tijdens de vorige regeringsperiode al te kennen gegeven hun AOV in te willen leveren, waarschijnlijk lagen de samenraapsel, visieloze coalitiegenoten ABOP en de PL dwars want ik heb nooit gehoord dat Bouterse en Sardjoe hun AOV ook werkelijk hebben laten liggen. Nu ABOP en PL eruit gesmeten zijn en de NDP 26 zetels heeft, staat niets (ook geen quorumspook) de assemblee meer in de weg om de SRD 500,- van Bouterse en Sardjoe niet aan hen uit te keren. Vervolgens zal het ook niet al te veel problemen opleveren dat de assembleeleden hun goedkeuring hechten aan het inkorten, met SRD 500,- , van de tegemoetkoming van de first lady en de bisschop. Pas wanneer er gestemd zal moeten worden om de tegemoetkoming van de assembleeleden zelf in te korten met SRD 500,- hebben we weer te maken met een heel groot quorumspook, maar als Bouterse ze erop wijst dat zelfs hij SRD 500,- laat liggen, zullen zij, die het kruis hebben, ophouden zichzelf te zegenen, denk ik zo, maar ik kan me natuurlijk vergissen.


  Maak melding

 13. De importdekking van Suriname is nog steeds goed voor drie maanden. Dit is meegedeeld door de governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, tijdens de presentatie van het financieel-economisch plaatje van Suriname. Woordvoerder Winston Lackin antwoordt op vragen van journalisten dat dit de internationale norm is.
  Tide tamara we go ka leki jare tachtig moro vara, omdat oeng stem ndp. Wahahaha


  Maak melding

 14. Laat ze eerst maar eens teruggeven aan het volk wat die paarse roversbende en dievengilde de afgelopen 5 jaar uit de staatskas hebben gestolen en daarna plaatsmaken voor mensen zonder strafblad.


  Maak melding

 15. Neeee hé !!! meneer de ” LAKEI ” ,a.k.a ” PURPLE PINOKKIO. Deze is toch niet alweer een van je zoveelste LEUGENS ????

  Wel dit is mijn voorstel ;

  ” ABRAHAM de ZAKKENVULLER ” ; SRD 25000 naar SRD 250

  ” Desiderius ” ; SRD 25000 naar SRD 5500

  ” het wijf van Desiderius ” ; SRD 8000 nu. Straks ALLES inleveren !!!!!

  ” de 40 rovers in de SALOON van Desiderius ” ; elk SRD 1500 netto p/m

  ” pastor Sneaky Steve ” ; SRD 6000 nu. Straks ALLES inleveren !!!

  ” leden van de Poppenkast “; SRD 16000 nu. Straks 1600 !!!!

  ” vliegende – , zwevende -, duikende – ( salto) springende ministers ” ; SRD 0 ( nul, zero ) . Toppunt van BELAZERIJ !!!

  Tenslotte is dit alles in het kader van een CONSTRUCTIEVE aanpak van het BELANG VAN LAND EN VOLK !!!! Tegenwoordig erg POPULAIRE woorden in de Surinaamse politiek.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 16. DE GEROOFDE GELDEN MOETEN TERUG IN KAS: Het is makkelijk voor Laffing om te zeggen dat hij bereid is een deel van zijn salaris in te leveren.

  Met zo een Mega salaris wat deze lieden ontvangen, gaan ze misschien 5 a 10% willen inleveren.

  Dit zet echt geen zoden aan de dijk!!


  Maak melding

 17. wat mij betreft,,iedereen moet inleveren van top tot teen..liefst halveren die handel,ze doen toch niks ..even zeven..

  je kunt niet 80000 US$ in de maand krijgen en nog allerlei faciliteiten en dan nog 20 maanden salaris per jaar..plus al die secundaire inkomsten..

  dus pres. viece pres.onder geschikten alle bank directeuren ministers directeuren .lantie-mang-oema kortom alle lantie wrokomang.leden poppenkast. inclusief die schreeuwer hoogie hart..

  alle parastatale bedrijven direct privatiseren..

  de helft van alle lantie mangs-oema naar huis sturen,die blijven toch hangen bij de d.c. tekenen en na 8.30 uur vertrekken ze als nog naar andere werkgevers particulieren..

  dus weg ermee..


  Maak melding

 18. President Bouterse laat 500 Srd op maandbasis liggen. En als je de AOV mee telt wordt dat ongeveer 1000 SRD. Hij heeft een salaris van ongeveer 25000 SRD per maand en nog een hoop privileges. Wie houdt hij nou voor de Gek. Hij heeft een geschat vermogen van meer dan 600 miljoen dollar. Laat hij beginnen 500 miljoen van die geroofde dollar terug te geven aan de Surinaamse natie. Hoe kan men op een eerlijke manier een vermogen in Suriname van een half miljard dollar bijeen schrappen?
  En wat gaat Lafling inleveren? 1000 Srd van zijn maandsalaris?
  Laat mij niet lachen. Laten zij maar de halve en hele analfabeten die op de NDP hebben gestemd maar gaan oplichten. En wat doen we met Abrahams en de verdere rovers van het kabinet? Abrahams zou 100 miljoen dollar moeten inleveren. Want de breedste schouders moeten toch de lasten gaan dragen. Lafling: geen woorden maar daden.


  Maak melding

 19. Ik ben het eens met de posters, die stellen, dat de actie van Lackin alleen symboolpolitiek is.
  De echte problemen liggen volgens mij heel ergens anders.
  Meer dan 10% van de hele bevolking werkt bij Lanti.
  Nergens in Zuid Amerika of de Caribic is dat percentage zo hoog.
  Rekent uzelf eens uit, hoeveel 53.000 rijksambtenaren maandelijks aan salaris ontvangen.
  Niet voor niets moeten aannemers zo lang op het geld wachten.
  Daarnaast is Suriname zonder buitenlandse expertise niet in staat om de olie- en de goudindustrie in de benen te houden.
  Ook dat kost meer dan handenvol geld.
  Wij zijn meesters in het aantrekken van een te grote broek zonder ons af te vragen of die wel past.
  De afgelopen jaren hebben bewezen, dat allerlei beloofde projecten er niet zijn gekomen of een stille dood zijn gestorven.
  Ons land is gewoon niet goed in ondernemingsgeest en management.
  We maken bijna van alles een puinhoop.


  Maak melding

 20. Waar zijn de fiancieel-economische betweters uit het paarse kamp nu? Nog geen zinnig commentaar gezien. Wacht maar, jullie cassaveplanters, de belasting gaat ruim 20% van jullie inpikken. Bedank je baasje alvast, sukkels!


  Maak melding

 21. Goed zo Minister Lackin/Regering.
  Iedereen hosselt voor Posities om in aanmerking te komen voor hoge salarissen/pensioen.
  Als die Salarissen laag zijn zullen ook weinig politieke partijen deel nemen aan een verkiezing dat ook in het voordeel gaat zijn voor de NDP.
  Mensen bij de overheid moeten minder geld verdienen dan mensen die bij particulier werken om zodoende de uitgaven v/d staat te beperken en particulier/bedrijven sector te versterken.
  Als ik een vergelijking maakt dan zijn de Salaris van overheid mensen hoger dan van die particulier sector en het is ook aantrekkelijk voor werkzoekenden en er zijn zelfs mensen die hun werk bij de Particulier sector verlaten en aansluiten bij de overheid.
  Tot slot”; Als ik s,morgen 3 puntjes of 8 sneetje brood eet dan denk ik niet dat een rijke 2x van dat gaat eten(6 puntjes of 16 sneetje) en ga zo door met andere voeding vb, omdat hij of zij rijk is.


  Maak melding

 22. Wat een mop. Hij is bereid om het “met wat minder” te doen. Hoeveel minder wordt , heel slim, niet vermeld. En de maatregelen komen van “boven uit” Wie wordt daarmee bedoeld?? De man hier boven??? ( lees: Allah, God,).
  Ze moeten beginnen om de mensen met een “ere” baan, die alleen op de loonlijst staan, te ontslaan. Vervolgens het hele ambtelijke app. inkrimpen. En gelijk ook een grens stellen wat top functionarissen/ministers etc. mogen verdienen.
  En dan heel misschien komt Sur. er weer boven op.


  Maak melding

 23. Wat hadden die regeerders van het NieuwFront toch hoge salarissen. De huidige regering heeft die loonschalen gewoon overgenomen. Zo NieuwFront, jullie konden er ook wat van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.