Nationale Id-ul-fitre viering in Suriname

6

Ook in Suriname werd dit weekend de afsluiting van de heilige vastenmaand Ramadan (Id-ul-fitre) gevierd. Dat gebeurde vrijdag centraal op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo en voor sommige moslims op zaterdag. Op de foto Javaanse moslimvrouwen die vrijdagochtend arriveren bij het Onafhankelijkheidsplein. De viering van Id-ul-fitre is al jaar en dag een nationale vrije dag in Suriname. Hieronder een foto verslag:

Id in Suriname
[Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, tevens vicepresident-elect Ashwin Adhin (m), geflankeerd door minister Leilis van Binnenlandse Zaken (l) en collega Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken (r) vrijdag tijdens het Nationaal Ied Gebed op het plein]

Moslims in Suriname

moslims_id_4

moslims_id_5

6 REACTIES

 1. Ashwin Adhin kijkt helemaal niet blij, hij denkt ik moet goed
  tot Allah bidden, want er staat 5 zware K@ jaren op mijn schouder strakkie´s. ´´ Ora et Labora ´´ zou ik zeggen.
  Succes ermee, Bouta is democratisch gekozen dus hij moet
  gewoon regeren en met jou hulp en de aanhang van NDP´ers zal het wel lukken.

  Salam alei kum.


  Maak melding

 2. 19-7-2015

  Id-ul-fitre staat symbool voor tolerantie, saamhorigheid, eenheid, geborgenheid, vaderlandse liefde, vrede, verzoening en vergevingsgezindheid

  De vraag is, is de republiek Suriname al klaar en volwassen genoeg voor een waarheidscommissie à la Zuid-Afrika?

  Deze open vraag is bestemd voor de Surinaamse beleidsmakers, de geestelijke leiders van Suriname, het bedrijfsleven & de totale Surinaamse samenleving.

  Om de sociaal-maatschappelijke politieke-militaire, catastrofale, tragische, traumatische kwesties die ontstaan zijn na de zelfstandige staatskundige onafhankelijkheid ’75, na de militaire staatsgreep van ’80 en de daarop volgende tegencoups, (vermeende samenzweringen/burgerlijke ongehoorzaamheid) en de catastrofale, tragische, traumatische incidenten als de 8 december ’82 zogeheten moorden en het Moiwana (burger)oorlogstragedies van ’86-92 tijdens de vuile binnenlandse oorlog etc.

  http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/07/19/monumenten-binnenlandse-oorlog-bijna-af/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

  De waarheidscommissie à la Zuid-Afrika is om het verleden een plek te geven en om ergens ruimte te creëren om weer toekomstgericht te denken. Gedenkt het verleden maar niet om stil te blijven staan.

  En om al deze sociaal-maatschappelijke politieke-militaire incidenten te omlijsten in een constructie van de Zuid-Afrikaanse verzoeningsblauwdruk (/waarheidsvindingblauwdruk) in Suriname te implementeren?

  Roy Frits Lansdorf

  https://www.youtube.com/watch?v=6kXWhHE-0eI&feature=player_embedded

  http://www.alles-is-liefde.nl/…/waarom-is-vergeving-toch-zo…


  Maak melding

 3. Zo,n grandiose Idul Fitre viering op het Onafhankelijkheids Plein vind ik een bewondering van allerlei rassen en kleuren bijeenkomst van mannen en vrouwen bij het Eid gebed.
  Bravo!!!


  Maak melding

 4. Id-ul-fitre staat symbool voor tolerantie, saamhorigheid, eenheid, geborgenheid, vaderlandse liefde, vrede,
  verzoening en vergevingsgezindheid

  Te grote woorden voor een moslim, Suriname is een uitzondering. Religie is een vrijbrief om te doden, dit is niet
  iets van nu maar altijd zo geweest!!!!!!
  THE TEN COMMANDMENTS IS EEN SCHONE VOORBEELD.


  Maak melding

 5. Die Adhin denkt potdorie waarom moet ik zo ingeblikt en klem zitten tussen die mensen. Ik kan nauwelijks mijn benen bewegen en ze doen al zo pijn. Ik hoop dat het gebed snel over is dan kan ik eindelijk mijn benen strekken. Deze mensen zijn echt niet tolerant met de ruimte. Er is zoveel ruimte op het O-plein en ze zitten toch zo tegen elkaar aangedrukt. Wat is de bedoeling ervan, om elkaar te betasten? Gun elkaar de ruimte jongens!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.