Nationale Partij Suriname: Bouterse was gewaarschuwd

44

PARAMARIBO, 18 jul – President Desiré Bouterse en zijn regering waren al lang tevoren gewaarschuwd tegen economisch zwaar weer. Er is niet geluisterd. Dit stelt voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS.

Met de recente noodkreet van het staatshoofd lijkt het allemaal bewaarheid te worden. “De regering heeft steeds gezegd dat er niets aan de hand was. Nu blijkt dat we al die tijd gelijk hadden”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Volgens Bouterse betaalt Suriname de prijs voor afhankelijkheid van wereldmarktprijzen. Goud en aardolie leveren minder op en nu moet de tering naar de nering worden gezet.

Niet iedereen lijkt geneigd het voor zoete koek aan te nemen. Tijdens de eerste regering Bouterse is meer dan eens verspild. Het was Bouterse zelf die af en toe oprispte dat ministers het zuiniger aan moesten doen. Nu wordt opgeroepen tot een ‘nationale aanpak’. Zo anderen al willen toehappen, niet de NPS. “De mensen hebben om nog vijf jaar gevraagd, dat hebben ze gekregen, dus moeten ze aan de slag”, aldus Rusland.


44 REACTIES

 1. Meneer Rusland, als de Nps zijn werk goed gedaan zou hebben tijdens de regeerperiode Venetiaan, d.m.v. wetgeving, dan zou Suriname nou niet met een moordenaar cq drugscrimineel opgescheept zitten, maar door jullie arrogantie, en doordat jullie sliepen, heeft deze zware crimineel de macht kunnen pakken voor onbepaalde tijd, en daardoor zijn straf kan ontlopen.


  Maak melding

 2. Nu wordt opgeroepen tot een ‘nationale aanpak’. Zo anderen willen toehappen, niet de NPS. “De mensen hebben om nog vijf jaar gevraagd, dat hebben ze gekregen, dus moeten ze aan de slag”, aldus Rusland.

  Zie hier de demonstratie van één van de waterhoofd oppositie lid.
  Dit noemt men viswijf mentaliteit.


  Maak melding

 3. Moni dé. Vreemd was het niet, dat de president dit een week voor de verkiezing toegaf dat Suriname in zwaar weer verkeerd. Al die tijd heeft hij het volk voor de gek gehouden. “Wij gaan voor 5”. Het worden 5 zware jaren.


  Maak melding

 4. Het volk heeft weer voor een geld verbrassend team gekozen.
  De njangs zullen zeker weer gemaakt worden.
  De crediteuren zullen nog heel lang op hun geld moeten wachten en moeten niet piepen want ook zij hebben hun njangs gemaakt en/of loerden op hun kansen om die te maken.
  Ons land ontkomt niet aan een devaluatie van de SRD :er is geen geld meer om de koers kunstmatig in stand te houden.
  Inflatie zal elke salarisverhoging meer dan teniet doen.
  Onderhandse gunningen gaan gewoon door,anders zijn de njangs moeilijk te maken.
  De grote graaiers :president van de CBvS ,directeur AZP ,waardeloze adviseurs en de andere bloedzuigers zullen het volk blijven uitzuigen.
  We hebben één troost:wij volk van Sranang hebben dit zelf gewild!


  Maak melding

 5. Een dictator luistert eenmaal niet naar wat anderen te vertellen hebben.Velen hebben dit zien aankomen.Behalve opa D en zijn entourage.
  Dat ben ik blij dat ik dit keer niet mijn riem strakker moet aantrekken.Ik heb er juist in plaats van 95 een 125 gekocht!


  Maak melding

 6. Geld lenen bij lokale banken en in het buitenland, daar is nog voldoende ruimte voor. Het wettelijk voorgeschreven leningenplafond is nog lang niet overschreden. “Tot nu toe is de regering vrij zuinig geweest”, zegt parlementariër André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) tegenover de Ware Tijd. Volgens zijn collega en partijgenoot Amzad Abdoel hoeft niet worden gevreesd voor overconsumptie: “We lenen niet voor consumptieve doeleinden.”


  Maak melding

 7. Baas moet zijn troep maar lekker zelf opruimen. En al zal ik er zelf ook onder lijden, toch hoop ik voor de paarse aanhang dat het hem niet lukt de troep opgeruimd te krijgen, hopelijk leren ze het dan voorgoed af om op deze grote grappenmaker en zijn ‘stand in comedians’ als Bosje, tante Jenny en de omhoog gevallen blaaskaak Bouva, te stemmen.


  Maak melding

 8. VHP – Vieze Hypocriete Partij ONTMASKERT NPS – Na Poor Sani EINDELIJK met hun zogenaamde “VERBROEDERINGSPOLITIEK”.

  Desondanks heeft het Surinaamse volk er geen boodschap aan hetgeen Rus(t)land uitkraamt. Het is allemaal ONZIN UITSLAAN wat deze Rus(t)land doet. Het Surinaamse volk heeft hem meer dan DUIDELIJK gemaakt waar de NPS thuishoort. In de Oppositie en NERGENS ANDERS. En met hoeveel zetels? Met op het NIPPERTJE drie.

  Rus(t)land weet dat zijn partij met de KRABOE-mentaliteit bij UITSTEK, van NUL en GENERLEI WAARDE momenteel is binnen de Surinaamse politiek.

  Met zo’n DOMME en ZWAKZINNIGE uitspraak: “De mensen hebben om nog vijf jaar gevraagd, dat hebben ze gekregen, dus moeten ze aan de slag”, wordt de KRANKZINNIGE en POVERE politiek door Rus(t)land met z’n NPS – Na Poor Sani alleen maar DUIDELIJKER ten toon gespreid.

  Die drie zetels van de NPS – Na Poor Sani, mag Rus(t)land in z’n broekzak (ik zou eigenlijk willen zeggen, in z’n directoir) doen.

  Het is voor Rusland de komende VIJF JAREN RUS(T)LAND geblazen in de oppositie. Zelfs de VHP is het meer dan BEU van dergelijke STOMMITEITEN en heeft deze Na Poor Sani met hun zogenaamde VERBROEDERINGSPOLITIEK eindelijk ONTMASKERD.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 9. Laten de idioten die het land aan de financiële afgrond hebben gebracht bloeden. Te beginnen met de leider en de elite van de NDP die dit allemaal hebben laten gebeuren en faciliteren. Vergeet de Governor niet. Er zou een tribunaal in het leven moeten worden geroepen om deze economische misdadigers te berechten. En als ze de helft van het geroofd geld maar de helft zouden terugploegen in de Surinaamse economie, dan zou de economie een enorme boost krijgen. Een leider met een geschat vermogen van meer dan half miljard hard dollars dat is toch van het zotte. En dan al die parasieten en uitzuigers die ook financieel het land hebben leeggeplunderd. Succes allemaal. De jaren 80 breekt weer aan. Indien we het verleden van Bouterse kenden, dan weten we wat er weer zou kunnen gebeuren. Het verleden die het heden bepaald.
  O, ja alle paarse adepten, paarse volgelingen en alle Bouta volgers. uw financiele steun is hard nodig richting Suriname. Anders gaan uw paarse broeders daar pinaren. Van mij o euro naar Suriname. Succes met het paarse paradijs. Het volk krijgt de president die ze verdienen. Een dom, dom volk. Dachten alleen aan feesten en plezier maken. Nu geven ze de wereldeconomie de schud, straks de slavernij, straks de hard werkende mensen op het platteland in Suriname, straks aan Nederland. De hand in eigen boezem steken en blind zijn aan de corruptie, landroof en immorele verrijking van hun leiders dat zien ze niet. Wie niet horen wil moet voelen. Al het noeste arbeid van Telting om de SRD een acceptabele munt te maken is weggegooid. Jammer van al het werk van het Front.


  Maak melding

 10. Lasting nps ,bouterse heeft geld gebruikt klopt maar voor het volk en projecten en daar sta ik achter .buik riem aanhalen prima zolang bouterse kan bewijzen wat er met dat geld is gebeurt.op dit moment beurt suriname heel weing aan valuta doordat grondstoffen prijzen naar beneden zijn gegaan .zeven vette jaren nu hebben wij magere jaren dus gaan wij hoe dan ook die pijn moeten verzachten ,verdelen door te bezuinigen ,wij gaan moeten offeren om het tij te keren en wij gaan het tij ook keren ,wat rusland of jogi beer zegt is nagalmen ,lasting ding mang datie .deze gasten die even7 gaan het dramatiseren wij kennen .


  Maak melding

 11. De ” PAARSE DROPLUL, Desiderius “, roept bijna HUILEND op tot een NATIONALE AANPAK van de FINANCIËLE VUILNISBELT die zijn PIMPELPAARSE vriendenclubje de afgelopen 5 jaar heeft gecreëerd !!!!

  ” Nationale aanpak, pé ???? ó sortu nationale aanpak ” !!!!
  ” Neks nó bing fout, dus nog VIJF, dus été FEFI ” !!!!!

  By the way, ” Zaaizaad Abdul, de poppenkast econoom “, zit tegenwoordig lekker RELAX verborgen in het gedeelte op het lichaam van ” Desiderius ” waar het zonlicht NIET doorheen schijnt namelijk de ” PURPLE CAVE “.

  Wat zou hij nu te vertellen hebben over de huidige situatie ???
  Zijn partijgenoot, ” Mie ká keba ” zag Suriname op KORTE TERMIJN veranderen in een TWEEDE DUBAI !!!

  Wat zou onze ” SCHROOTHOOP econoom ” voor ons in petto hebben betreffende een VISIOEN over Suriname op KORTE TERMIJN vraag ik mij af ???

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 12. De vraag is dus of de coalitie het zal redden. De grote mond en zalvende woorden dat er nog heleboel geld aanwezig is word nu gelogenstraft.
  Dus NPS laat de coalitie maar door het stof gaan en ook de andere V7 partners jullie zijn de enige die de poot stijf hebben gehouden


  Maak melding

 13. Ik ben en met mij velen dat NPS zich harder moet opstellen tegen de vloek Bouterse. Deze vloek heeft Suriname voor de 3 de keer failliet gemaakt en dat weer binnen 5 jaar. Nu praat deze zelfde vloek Bouterse over nationale aanpak maar toen hij de staatsgelden over de balk gooide en roofde deed hij dat met zijn bende en matties. Zij die over de verkwisting van staatsgelden waarschuwden werden door de drugscrimineel Bouterse uitgemaakt van verraders en staatsvijanden en nu vraagt hij die verraders en staatsvijanden om te helpen, nationale aanpak, laat hij zijn zelf gecrieerde staatsfinanciële chaos zelf oplossen.
  Ik vind dat NPS krachtiger publiekelijk moet zeggen dat Bouterse de veroorzaker is van Suriname’s bankroet en dat Bouterse en zijn NDP dat maar zelf moeten oplossen. Geen enkele nationale aanpak want deze bankroet is niet veroorzaakt door een nationale regering maar door een regering van NDP.
  De lusten van de afgelopen 5 j waren voor Bouterse en zijn NDP en nu mogen de andere partijen de lasten gaan helpen dragen dat moet niet gebeuren.
  Laat de domme massa zien en voelen dat Bouterse onbekwaam is om Suriname te leiden misschien versnelt dit de val van de drugscrimineel en instorting van de NDP(= roversbende)
  Suriname is beter af zonder Bouterse, de financiële crisis nu laat dat zonder twijfel heel duidelijk zien.


  Maak melding

 14. En weer volgen er 5 jaren van ellende onder Bouterse.
  Waarom is iedereen toch blind voor deze charlatan?

  Met mooie woorden kun je geen brood kopen, maar alle mooie woorden van Bouterse worden als zoete koek gehapt.

  Blind zijn de Surinamers die op hem hebben gestemd, verheerlijking om een “gratis” Parbo en bordje rijst.
  Domme landgenoten, nooit iets geleerd van het verleden.

  Hier geldt; Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven.

  Suriname zakt steeds verder het moeras Bouterse in, niemand die ook maar durft het tegen deze moordenaar op te nemen.

  Suriname verdiend zoveel beter, maar blijft verkiezen te verliezen, een doodzonde in mijn ogen die wel open zijn.


  Maak melding

 15. Alleen een dom onderontwikkeld volk ziet niet in hoe zij door hun grote Leider, de massamoordenaar en kinderverkrachter en drugsdealer zijn eigen zakken vult en miljoenen naar het buitenland wegsluist. Het Surinaams volk zal nog meer in armoede gaan leven en ja, laten ze hun handen maar bij de moordenaar hoog gaan houden. Van mij krijgen ze niks !


  Maak melding

 16. Het echte verhaal.
  Ik heb met een paar van mijn vrienden en familieleden mijn eigen land flink uitverkocht en geplunderd.
  Dat kan en mag ik want ik ben de man die in elke omgeving de bloedgroep van die omgeving kan aannemen. Ik heb het al eerder gedaan en toen is ook niets met me gebeurd dus ben ik niet bang.
  Na het plunderen en de uitverkoop heb ik de echte waarheid maar even selectief bewaard tot na de verkiezing. Ik dacht dat de v7 me zouden verslaan. Dus had ik voor de verkiezing al de kas leeggemaakt. Want ik dacht niet dat ik met zo’n grote meerderheid zou winnen. Maar God heeft naar mijn gebeden geluisterd. Ik kan nu alleen verder. De andere grote jongens van V7 heb ik intussen gecastreerd. Dat zijn geen echte mannen meer. ik ben wel zo slim om hun achterban niet te vergeten want daar zit het echte kapitaal en ik wil niet hebben dat hun harde USD en €’s op buitenlandse rekeningen komen te staan. Want dan ik er ook niet meer bij.
  En iedereen die ik bij mijn plannen wil betrekken kan en mag niet weigeren. Wie weigert wordt gelijk weggezet als anti nationalist of anti revolutionair. Ik zeg gewoon “yu kondre e kari yu”. Dus weigeren is gelijk aan politieke einde.
  Nou was ik bezig met de verdere opbouw van mijn dynastie. Grote pech heb ik in privésfeer gekregen. Dino is intussen ook iemand met grote zakelijke belangen in Suriname alleen is hij nu opgeborgen in de VS. Dus is dochter Peggy over gekomen uit Nederland om de zakelijke belangen van Dino te behartigen. Kijk hiermee verdient Peggy natuurlijk veel meer dan haar baan als directeur bij de Makro in Nederland. Ik ben ernstig ziek en wil niet in de bak. Dus moet ik president blijven. Nu heb ik alleen nog mijn mooie vrouw en kleinzoon die me kunnen opvolgen om de partij in de familie te houden. Misiekaba is te onvolwassen en mist emotionele stabiliteit. Voor Bouva is het te vroeg. Lackin is te soft en heeft van alle onderzoeken die hij moest laten doen niets bereikt en opgeleverd. En de rest zijn mietjes.
  De bevolking heb ik al vijf jaren niet geïnformeerd. Ik zing en dans af en toe eventjes mee en mijn Limbo zorgt wel dat iedereen ziet hoe empathisch ik ben. Ik goochel een beetje met woorden want soms zeg ik SRD ipv USD en niemand me daarop wijst. Het theater / Comedy dat we parlement noemen laat ik lekker door Ashwin (Gangaram Panday) Adhin bewerken. Die jongen kan goed lullen. Ik moet hem alleen in de gaten houden dat hij niet te eerlijk wordt anders heb ik een tweede gevalletje Amafo te pakken. En ik wil als het kan vier dagen in de week in het binnenland zijn. Daar probeer ik rust te vinden en kan ik regelmatig mijn “langa libie wasies“ doen.
  Wat ik wel klote vind is dat ik al mijn vrienden zie omvallen. Cuba is nu meer gericht op de VS en in Venezuela die ik als voorbeeld zie hebben ze geen toiletpapier om hun gat af te vegen. Mooi vooruitzicht als we ook die kant opgaan. Ik word ook niet meer uitgenodigd voor belangrijke regionale conferenties. Het lijkt als of ze me liever er niet meer bij willen hebben.
  O ja de financieel en economische problemen die ik heb gecreëerd zijn nu nationale problemen geworden. Mie koni toch. Zo kan niemand tegenwerken. Want wie niet meewerkt mag kiezen redi musu, landverrader, kolonialist, en meer waarvoor die wordt uitgemaakt. Ik zeg gewoon weer “yu kondre e kari yu”.
  En als het te moeilijk wordt heb ik altijd enkele loyalisten die ik laat roepen dat het land grote onrust en instabiliteit zal krijgen. De bevolking wordt bang en dan kan ik weer als “vader des vaderlands” de rust weer terugbrengen.
  Mijn naam: Desire Delano Bouterse


  Maak melding

 17. @Freedom2u, de VHP heeft hiermee niets te maken,maar jou baas Bouterse die zo groot heeft geleefd.
  Wat denk je van al die salarissen die dubbel zijn uitgegeven aan zijn vrienden????

  @Pero, ik snap niet dat je lef hebt om te beweren dat Bouterse dat geld voor het volk heeft gebruikt. Kom maar met bewijzen.

  Vandaag slijmt Bouterse bij een ieder om mee te denken over de crisis waarom:::::::Bouterse is heel erg bang dat het volk in opstand gaat komen zodra zij de pijn van de ellende echt gaan voelen.
  Bouterse is bang dat hij wordt afgezet en de gevangenis in moet gaan.

  Niet Abdul heeft steeds geroepen dat er NIETS aan de hand is met economie, er is gewoon geld??????

  =Bouterse is de VLOEK van het land.


  Maak melding

 18. Pero, Bouterse weigert te bewijzen wat er met het geld is gebeurt. De man kom nooit opdagen in de dna, debatten worden ontweken, begrotingen worden niet aangeleverd en brieven van de oppositie worden niet beantwoord.

  Deze crises had niet hoeven plaats te vinden.


  Maak melding

 19. Rus(T)land “VERBROEDERINGSPOLITIEK” VERHAAL, VERLEDEN TIJD. Nu probeert NPS – Na Poor Sani via haar voorman andere LEUGENS uit.

  Rus(T)land kan zich niet meer verschuilen achter zogenaamde “VERBROEDERINGSPOLITIEK”. EINDE Na Poor Sani nu DEFINITIEF in ZICHT.

  De NPS – Na Poor Sani met hun ZWAKZINNIGE voorman ene Rus(T)land weet dat ze geen ENE MOER meer in de MELK te BROKKELEN hebben, dus komt deze VERNIETIGER van Na Poor Sani met een ZOGENAAMDE statement.

  Rus(T)land moet weten dat het nu GEEN HANDEN OPHOUDEN meer is, maar ECHTE POLITIEK dat gevoerd dient te worden.
  Daar is onze Rus(T)land en zijn NPS – NA POOR SANI nooit thuis in geweest.

  Mister (miss) Rus(T)land moet beseffen dat de KOLONIALE BIGGIE teven snoepreisjes naar HOLLAND reeds VIJF JAREN LANG, tot het VERLEDEN behoren.

  Suriname dient uit een ander en SERIEUS POLITIEK VAATJE te tappen. Maar bij Na Poor Sani – mogen wij niet vergeten – is het Rus(TEN)land.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 20. Het geklaag is allemaal podiumtalk van Gregory Rusland. Het hoort bij de rol die hij moet spelen als voorzitter van een politieke partij. De man moet media aandacht krijgen en hij zal zo af en toe van die losse flodders moeten loslaten om niet in de vergetelheid te geraken.

  Als de regering Bouterse in de zoete periode niets had gerepareerd wat NieuwFront had verwaarloosd, waren de rapen helemaal gaar.Men zou moord en brand schreeuwen over verwaarlozing van volk/land door de regering.Nu daar er mogelijk een zure periode voor de deur staat, kraaien ze weer anders.

  Dit soort politici uit de school van het NieuwFront zijn van die halfslachtige types waar niemand iets mee kan.Geen wonder dat ze bij de afgelopen verkiezingen een driedubbele pakslaag van de NDP hebben gekregen.


  Maak melding

 21. Rusland heeft natuurlijk het recht om niet mee te werken. Helaas merk ik wel die verbittering die ook ervoor heeft gezorgd, dat de nps nu in een dal zit. De VHP zal wel meewërken en zoals het naar uitziet, zullen zij ook alleen de verkiezingen ingaan. Hierdoor kunnen zij makkelijk bepalen met wie zij verder gaan en dat zal de grootste partij zijn op dat moment. Die partij zal in ieder geval niet de nps zijn onder leiding van Rusland. In feite zïe ik een verdere afgang van de nps, daar deze leiding, net als Venetiaan het niet heeft begrepen.


  Maak melding

 22. Kijk hier de echte economen van su op dit forum.
  so so keka. Ding taki ,altijd na galmem .het ging goed en het volk heeft geprofiteert en daar zijn wij blij om ,perfect was de regering niet maar zij hebben hun best gedaan en dat gun ik pro ze .
  de oppositie wil het eenzijdig bekijken ,metname waar de regering bouterse gevaalt heeft .bekijk het dan van beide kanten oppositie,wat hadden jullie over voor het volk toen het goed ging .
  economisch gaat het slecht vanwegen de lage olie en grondstoffen prijzen die gekeldert zijn .natuurlijk had de regering beter moeten weten ,des ondanks geef ik de regering bouterse het voordeel van de twijfel omdat zij toch veel hebben gedaan op eigen kracht .voor geen beding de v7 no wee.bezuinigen prima ,vele surinamers hebben het tien keer beter dan die surinederlanders als je je handen uit de mouwen wil steken .werken zullen wij ,een stukje bewust wording is op zijn plaats. Als je ziet hoveel autos op een erf staan ,telefoons de nieuwste van de nieuwste ,ik heb mijn broer bij mij op bezoek uit nederland ,een salaris van 1235 euro als koerier ,heeft het moeilijk met drie kids , zegt zelf dat er anderen zijn die het nog zwaarder hebben in dat rijke nederland .wij hebben het niet breed in su maar een doos krijg ze toch van mij naar nederland toe gestuurt ,ook omgekeert krijg ik een doos van hem ,hhet is wederzijts .dus na boeng boeng pinaise ding mang e pinaise in holland als je alleen die huur en gas moet betalen .sommigen van die redimusus dachten echte mang en echte oema te komen spelen in su .mie ik leef in su zonder stress ,ik niet alleen velen die wat doen hebben het redelijk goed in su .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .oja molenaar ,mies koosje als je geen uitkering meer krijgt is er werk voor jullie in su ,er is nog werk als sluis wachter ,of waai wierie. Op bouw daar gaat het om .lever je nederlandse paspoort in en neem die surinaamse paspoort .


  Maak melding

 23. NPS moet wakker worden, een dictator zoals Desi,
  luistert helemaal niet !

  Sranang holt helaas nog steeds richting ZWARE
  DEVALUATIE en FAILLISSEMENT !

  PER MAAND wordt HONDERD MILJOEN TEVEEL
  uitgegeven aan prul-NDP-uitgaven !
  (Negatief staatssaldo-TEKORT- onder Bouta ruim
  EEN MILJARD SRD per jaar). Begroting no de !!!

  Zolang dat NIET STOPT is Sranang Financieel ten
  dode opgeschreven !

  PS : Miljoenensteun aan de SRD werkt niet als je
  maandelijks TEVEEL blijft uitgeven !

  Maandinkomsten en maanduitgaven moeten weer
  in evenwicht worden gebracht, en dat is precies
  wat BOUTA, tot op heden, WEIGERT te doen !


  Maak melding

 24. @Pero, je broer moet niet lullen met 1235 euro salaris als koerier. De man krijgt ook nog zorg en huurtoeslag. En maak je geen zorgen, binnenkort krijg je iedere mnd een doos uit nederland. Jouw president heeft ervoor gezorgd dat Jos Steeman Shipping back in business is…. arme pero


  Maak melding

 25. Beste Pero

  Ik vind u laatste posting heel reel. Overal hebben mensen kansen en bedreigingen. Of het goed of slecht gaat is relatief.
  Je kunt vaak niet zien hoeveel schuld er achter een blinkende auto zit of wat voor (vaak immorele) handel er achter een Hummer of een Harrier zit.

  Of het goed of slecht gaat bepalen vaak mensen zelf met hun daden en acties.
  Mijn oudste zoon hield mij ooit voor je hebt overal diploma’s voor nodig behalve voor kinderen maken. Dat u broer het met euro 1.235/ maand met 3 kinderen moeilijk heeft kan ik mij heel goed voorstellen. Zelfs 1 kind lijkt mij al problematisch.
  Hij is er echter wel zelf bijgeweest toen ze verwekt werden. Ik wil geen waarde oordeel velen en warme gezinnen kunnen heel veel. U broer kan van een dergelijk Salaris schijnbaar nog steeds op vakantie naar Suriname. Petje af of hij heeft andere inkomsten waar hij niet eerlijk over is.

  Ik wil hier mee slechts stelen dat een ieder (ook landen) hun eigen keuzen maken en hun eigen voorspoed of tegenspoed voor een groot deel zelf in handen heeft.

  Ik kan zo met u mee gaan dat de regeringen Venetiaan niet uit munten door krachtdadigheid. Er is te veel geschipperd met morele issues. Onder andere de vervolgingen voor misdaden tegen de menselijkheid. Ik zeg vervolging want het oordeel schuldig kan ik niet velen. Laat het eerlijk uitzoek.

  Wat ook u onder ogen hebt gezien is dat ondanks het schipperen van Venetiaan en co de economie redelijk gegroeid is. Ruim 300% en dat de deviezen voorraad van niks naar ruim $ 600.000.000 gestegen is. Dat nog niet iedereen meedeelde was voedingsbodem voor ontevredenheid.

  Wat ondertussen duidelijk is:
  1) De regering Bouterse heeft sinds 2010 de wind door de grondstoffenprijsstijgingen een norm mee gehad. De regering heeft hierdoor ruim $ 1.000.000.000 meer inkomsten genoten.
  2) Ondanks de extra inkomsten is de staatsschuld verdubbeld
  3) Ondanks de extra inkomsten is er goudvoorraad verkocht zonder verantwoording. Niemand weet hoeveel, wanneer en waar aan het geld besteed is.
  4) Ondanks de extra inkomsten is de deviezen voorraad na een initiële groei gedaald tot onder het niveau van 2010.
  5) Ondanks de gunstige omstandigheden is Staatsolie met $ 400.000.000 meer schuld belast dan ooit de bedoeling was.
  6) Ondanks de extra inkomsten is er gedevalueerd en hangt het devaluatie spook nog steeds boven de hoofden van Suriname.
  7) Ondanks de beloften van de regering Bouterse is er slechts 10% van de beloofde investeringen vanuit het buitenland door gegaan.

  Ik wil niet pessimistisch doen maar zolang deze regering weigert openheid van zaken te geven is de kans op falend beleid heel erg groot.
  Ik verwijs u met overtuiging naar het betoog van Henk Ramnanlandal in de DNA bij de begrotingsbehandeling waarin hij liet zien dat de regering principiele begrotingsfouten maakte. Leningen worden als inkomsten geboekt.

  Ik zoek de nuance en ervaring.
  Ik heb geprobeerd met de vorige en de huidige regering iets tot stand te brengen. Beide zijn mislukt door de zelfde fout.
  Mijn plannen hebben in beide situatie het oog en het oor van de president gehad en het resultaat was het zelfde.
  1) mijn door TUI (een van de grootste Europese reisorganisaties) gegarandeerde toerisme project heeft men geprobeerd te kopiëren. Achter mijn rug langs proberen mijn partners over te halen het zelfde iets verder op te realiseren en daarbij bedelen om provisie.
  2) mijn energie initiatief werd met mij besproken en bij chinezen gepresenteerd. Ons werd een worst voor gehouden in de hoop dat onze blue print gratis en voor niets door gegeven kom worden aan een marginaal Chinese onderneming.

  Beste Pero.
  Alles begint met de vraag waarom, daarna eigenaarschap en daarna verantwoordelijkheid voor de eigen daden.

  Waar vroeger nog wel eens een minister voor de rechter kwam en veroordeeld werd kan men nu vast stellen dat zij die weg gestuurd worden uit eindelijk rijkelijk beloond worden.

  Bouterse zal echt opening van zaken moeten geven voor dat men vanuit de actuele situatie aan een toekomst kan gaan werken.


  Maak melding

 26. De Amerikanen voelen op mondiaal niveau dat hun macht t.o.v. Rusland van Poetin en de andere BRIC landen aan het afnemen is. Rusland vormde het grootste gevaar voor hen en men wilde Rusland op zoveel mogelijk fronten dwarszitten o.a. in Oekraïne. De Russische economische macht kon alleen gebroken worden als ze getroffen werden in hun grote grondstoffen, olie- en gasexport. Om Rusland een halt toe te roepen ging Obama op bezoek in Saoedi Arabie en vroeg aan de Saoedi’s om de olieproductie te verhogen.De Amerikanen op hun beurt gooiden ook de eigen strategische oliereserves op de wereldmarkt. De olieprijzen daalden dramatisch. Rusland en o.a. Brazilië liepen hierdoor veel inkomsten mis.

  Andere landen die ook afhankelijk zijn van de grondstoffen en olie-exporten verloren door deze maatregelen ook veel inkomsten. Dat deze crises kunstmatig veroorzaakt is door Amerika blijkt door o.a. door de gebeurtenissen in Oekraine. Voorheen was het zo dat als er ergens in de wereld vijandelijkheden uitbraken, de olieprijzen direct de lucht inschoten. Thans zijn er op de wereld heel veel crisishaarden. Irak, Afghanistan, Syrië, Libië, Oekraïne en de olieprijzen en grondstofprijzen blijven dalen. De gevolgen voor Suriname zijn o.a. minder inkomsten uit de export vn grondstoffen en olieproducten. De Amerikanen zijn hun wereldmachtspositie aan het kwijtraken en andere landen worden de dupe van hun wereldegoisme.


  Maak melding

 27. De Amerikanen zijn de oorzaak van vele crisissen in de wereld. De grensproblemen tussen Guyana en Venezuela die thans zijn opgelaaid blijkt veroorzaakt te zijn door de USA. Niet zo lang terug noemde Obama het regiem in Venezuela de grootste bedreiging voor de Amerikaanse belangen op het zuidelijk halfrond, mede door de PetroCaribe deals.

  Kort daarna gaat de Amerikaanse minister voor olie- en energiezaken op bezoek in Guyana. Wat zien we gebeuren. Exxon Mobile krijgt een vergunning om olie te gaan exploreren in het betwiste gebied tussen Venezuela en Guyana. Natuurlijk wordt Venezuela laaiend als men ziet wat voor vuile spel de Amerikanen spelen.


  Maak melding

 28. dit wil ik even kwijt: in de ware tijd van hedenochtend klaagt de heer Waaldring van de nps nederland.

  de nederlandse nationale partij suriname vindt dat nps zich blindstaart op bouterse 8 december en dat niet moet doen. ze moeten zich voegen naar de ndp.

  daar ben ik het zwaar oneens mee. waarom zou de nps suirname zich voegen naar de ndp? de ndp heeft een shitzooi gemaakt van ’s lands financieen, het land is weer bankroet. en nu zij vragen aan anderen om mee te denken vindt nps nederland dat nps suriname ook een beetje moet gaan gatlikken bij bouterse, en hem zijn 8 december moet vergeven.

  heeft bouterse om 8 december vergeving gevraagd? voor wat hem betreft heeft bouterse een paar vliegen doodgeslagen op 8 en 9 december 1982.

  willen de oude opportunistische zakken de politieke partijen verlaten en wat anders gaan doen?

  ik kan me dan ook niet voorstellen dat bouterse iemand is die zijn woord houdt. vorig jaar toen suralco speelde, heeft hij in het parlement iedereen vertelt: wij hebben problemen, wij moeten ze samen oplossen. vervolgens hoor je niets meer van hem en krijg je ook geen antwoorden op vragen daaromtrent.

  meneer waaldring van nps nederland: u hebt het bij het verkeerde eind. bouterse heeft er een puinhoop van gemaakt, u denkt nu dat deze vriendelijke oude heer iedereen wil spreken en hulp wil van iedereen, deze oude heer wil alleen maar niet in zijn eentje schuldig zijn en de verantwoordelijkheid dragen voor het wanbeleid dat hij gevoerd heeft, wat hij nu toch al is. ik zeg: laat hem de verantwoordelijkheid dragen. hij komt er altijd mee weg omdat er genoeg opportunisten zijn die in zijn straatje spreken. laat dat nou toch een keertje ophouden. bouterse heeft duidelijke laten weten dat hij alleen wil regeren. straks is iedereen weer verbaasd wanneer die schorpioen doet wat hij doet. vraag maar aan somohardjo en brunswijk (die trouwens overuren maakt met likken), palu is verder een goede likker en de BEP wist niet hoe snel die moest omrollen en hun buikje te laten kroelen. terwijl zij geen goed woord over hadden voor het beleid van de regering. maar goed, ieder zijn meug. maar straks wil ik niets horen.

  wake up and smell the coffee, that has been serving since 25th February 1980.

  wat veel woorden vuilgemaakt. hopelijk worden ze ook weer schoon.


  Maak melding

 29. NPS en VHP is voor de surinaamse samenleving voor nul en generlei waarde. Partijen die binnen kort op houden te bestaan.
  CHAN E LON ipv CHAN E KON.
  Triest dat zulke partijen nog in de publiciteit komen!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 30. Vene kon bouta allang laten oppakken maar hij kon het niet verteren om zijn eigen soort op te laten pakken voor die bakras.
  En nu zit hij te janken want zijn partij bestaat over 5 jaar niet meer. Dong kaw.


  Maak melding

 31. waar is abdoel amzaad nu.,,miesie-kaba a kaba now..ga verder dansen.. op de podium..

  van doekhie hoor je ook niks meer..

  mevrouw simons is mond-dood..

  waar blijven de nieuwe ministers of wat ze ook voorstellen..

  je kunt niet zo doorgaan met die oude versleten bokken..

  wanneer worden de ambassadeurs terug geroepen..

  moro é doro..


  Maak melding

 32. Dat is de NPS ten voeten uit! Rancune en bita-atti!! Dat ze zich nog NATIONALE partij Suriname durven noemen! Zoals Gregje het zegt, anderen mogen gaan voor een nationale aanpak maar moeten niet op de NPS rekenen want die zullen dat ZEKER NIET DOEN!! Weg met die voorzitter!!


  Maak melding

 33. De ruggegraatloze VHP had Bouterse wel een eis moeten stellen: we gaan jullie wel steunen in de aanpak van de puinhoop, maar dan moeten jullie alle mensen die de afgelopen 5 jaar voor de economische malaise verantwoordelijk zijn geweest aan de kant schuiven. Want die incapabelen die de economie naar de moer hebben geholpen, die blijven rustig zitten. Dat kan toch niet? Want dan is de kans groot dat ze hun kunstje weer herhalen.


  Maak melding

 34. Bouta heeft de nps gecastreerd, na 3 Nieuw stront en Vene regeringen hebben ze bouta en zijn zoontje niet kunnen aanpakken. Nu beklagen ze zich na de derde bankroet van de staat.


  Maak melding

 35. Zou de oude heer Rusland voor z’n zoon Cain (NDP) of voor zoon Abel (NPS) meer sympathie hebben? Wat heeft hij die Cain toch allemaal bijgebracht? Om met stenen te gooien naar Abel? Broedermoord? Geen wonder dat die Cain het slechtste gezelschap heeft gezocht die je momenteel in Suriname kunt zoeken….het GZG (Gezelschap Zonder Geweten).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.