Ed Nijpels: herverkiezing Bouterse onverteerbaar

65

PARAMARIBO, 18 jul – De Nederlandse politicus Ed Nijpels (VVD) noemt de herverkiezing van Desi Bouterse tot Surinaams staatshoofd ‘onverteerbaar’. Bouterse moet gezien worden als hoofdschuldige in de Decembermoorden en is in Nederland veroordeeld voor drugssmokkel. De amnestiewet is ronduit een schande.

Te bedenken dat Bouterse er waarschijnlijk niet zo makkelijk van af zou zijn gekomen. Na de moorden pleitte Nijpels voor militair ingrijpen. Ook andere politici wilden het. “Het is niet gebeurd uiteindelijk, het kabinet heeft om allerlei redenen niet durven ingrijpen. Ik ben ervan overtuigd dat honderd en vijftig commando’s een eind hadden gemaakt aan het regime”, zegt Nijpels tegenover De West.

Militair was het varkentje zonder meer te wassen. “Als je met getrainde troepen uit Nederland komt, denk ik dat er geen schot was gelost en de overgang naar een ander regime vreedzaam had kunnen verlopen”, aldus Nijpels. Nederland doet er nu goed aan de onderlinge relaties ijskoud te houden. Dit is ook zo geadviseerd aan Mark Rutte, huidig Nederlands premier en politiek leider van de VVD.


65 REACTIES

 1. Het is nog niet te laat de heer Ed Nijpels mag alsnog met zijn 150 commando`s leden komen als hij zich mans genoeg voelt.
  Hoeveel keer heeft Ed Nijpels zijn voet op ons grondgebied gezet? Personen op afstand beoordelen is een Nederlandse kwaal.

  Die slavendrijvers weten het altijd beter, Waarom bemoeit Nederland zich niet meer met Indonesië of met Nieuw Guinea? Ze hebben hun lessen geleerd en begrepen. Het zelfde moet Suriname met de Nederlanders doen.
  De Joodse mentaliteit van de Nederlanders moet voorgoed en voor altijd afgeleerd worden.

  De tijd van Adolf Hitler zit nog vers in hun geheugen. De bezetting van Nederland door de Duitsers is nog steeds van kracht. dit is nooit recht getrokken. Waar was Koningin Wilhelmina tijdens de bezetting. De Belgen hadden getoond wat ze waard zijn en tegenstand hebben geboden tegen de machtige Duitsland van Adolf Hitler. De lafaards waren toen op de vlucht geslagen.

  Holland beschouwt Suriname nog steeds als zijn kolonie en dit moet keertje ophouden.


  Maak melding

 2. Aan wie geeft Nijpels dan de schuld? Aan de Surinaamse kiezers, aan Bouterse of aan de toenmalige Nederlandse regering?
  Nijpels en de VVD moeten leren leven met de realiteit van de dag en dat is dat Rutte een Griek is en Bouterse een dictator en een van moorden verdachte die een harde kern aanhangers heeft waar zelfs de aasgieren geen pap van lusten.


  Maak melding

 3. Een vervuild parlement wat meegewerkt heeft aan de totstandkoming van zijn straffeloosheid voor moord en foltering welke indruist tegen Grondwet en internationale verdragen is geen knip voor de neus waard. Nederland zal het moeten accepteren dat de Surinaamse kiezer niet voor de rechtstaat gaat maar voor een bord linzen met soep. Op 25 mei heeft de kiezer voor een groot gedeelte laten zien geen enkel respect te hebben voor de 8 december slachtoffers laat staan voor haar nabestaanden. En geen enkel historisch besef te hebben.De DNA voorzitter en Bouterse hadden strafrechtelijk vervolgd moeten worden. Beiden hebben de Grondwet vertrapt.


  Maak melding

 4. Meneer Nijpels moet die 150 commando’s naar de Oekraïne sturen en dan afwachten en kijken als ze de schuldigen die de MH17 hebben neergeschoten kunnen arresteren , naar Ned terug brengen en vervolgen.


  Maak melding

 5. Als de Nederlandse politiek Bouterse als democratisch gekozen president niet accepteert, dan moeten ze nu maar een groep van 150 dutchbat soldaten naar Suriname sturen om het ‘varkentje militair alsnog te gaan wassen’ !

  En dan zullen wij eens zien wat er wel of niet onverteerbaar is.

  Waarom hebben ze 1 jaar terug deze 150 commando’s niet naar Aruba gestuurd om dat land te helpen verdedigen toen de Venezolanen met 3 fregatten het Arubaans territoriaal gebied waren binnen gevaren om hun diplomaat (Carvajal) uit de gevangenis van Aruba te halen.

  Rutte was in totale paniek en riep ‘laat die vent vrij’ tegen tegen zijn ondergeschikten !
  De toenmalige staatssecretaris Fred Teeven zei tegen de top van het OM op Aruba; “als wij morgen wakker worden staat die vent op straat !, dat is de boodschap uit Den Haag ! ”

  Ed Nijpels had die 150 commando’s eerder in 1995 naar Srebrenica kunnen sturen om de 8000 moslim mannen te beschermen tegen de Serviers !

  Trouwens, de geschiedenis heeft bewezen hoe de 600 dutchbatters toen met de staart tussen de benen zijn vertrokken, na eerst vernederd te zijn geworden door Ratco Mladic !


  Maak melding

 6. Het is verregaande vrijpostigheidheid en daar en boven je reinste inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van een vreemde natie. Suriname is te rekenen vanaf 25 November 1975 te 0.00 uur geen kolonie meer van Holland! What tha hell!


  Maak melding

 7. Forummers/reageerders, odi odi.

  En vandaag komen de reacties ook los van de voor- en tegenstanders van bovengenoemd artikel.
  Ik heb het volledig artikel van Ed Nijpels ook gelezen via:
  http://dagbladdewest.com/2015/07/15/ijskoude-relatie-met-bouterse-militair-ingrijpen-nodig-in-82/

  https://decorrespondent.nl/1317/Een-geheim-dossier-over-Suriname-is-gewoon-in-te-zien-in-een-archief-in-Den-Haag/43881123-5d117c7d

  Een geheim dossier over Suriname is gewoon in te zien in een archief in Den Haag.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/05/van-mierlo-bouterse-valk-en-demmink/

  Maar de December van 1982 moorden moet nu eindelijk ook worden opgelost.


  Maak melding

 8. Het Surinaamse Volk heeft gekozen voor een CRIMINEEL als president die door een Amnestiewet de dans is ontsprongen, niet is veroordeeld voor MOORD!

  DDB is een belachelijke president die GEMOORD heeft. DDB heeft tot in zijn neus in het WITTE SPUL GEZETEN.

  Zijn RIJKDOM heeft hij hier aan te danken en niet te vergeten door te graaien in s`land kas.


  Maak melding

 9. Ed Nijpels hoort in het museum toe. Buitenlandse zaken van Nederland zal de verkiezing van Bouterse tot staatshoofd respecteren. Dit staat averechts met de reactie van de oude veteraan Nijpels die niets meer voorstelt in de politiek maar deze zaak aangrijpt om weer eens in de publiciteit te komen want Suriname is goedkope journalistiek zoals deze corrupte oude rotten in de koloniale tijd altijd over Suriname dachten. Geen drupje respect wat de omwenteling totaal voor Suriname heeft betekent.
  Los van nederlandse huichel en graaihulp. En Suriname is op de wereldkaart gezet zonder enige hulp uit nederland wat wel nog zou gebeuren zonder de staatsgreep. Bacovenrepubliek Nederland in persoon van Ed Nijpels.


  Maak melding

 10. “Ik ben ervan overtuigd dat honderd en vijftig commando’s een eind hadden gemaakt aan het regime”, zegt Nijpels tegenover De West.

  Welke Hollandse commando’s? Wederom een veel te grote broek aantrekken, wat bijna alle Hollanders eigen is. Het Nederlandse leger heeft nooit ene f**k voorgesteld in de wereld!
  Duitsland viel in 1940 Nederland binnen. Na 48 uur gaf Nederland zich over aan de nazi’s. Dit terwijl België ruim 4 maanden heeft doorgevochten, alvorens te capituleren.

  In juli 1995 viel de Bosnische stad Srebrenica, omdat de daar gevestigde Hollandse militairen, die met de bewaking van die stad waren belast, allemaal het hazenpad kozen toen generaal Mladic met zijn leger de stad binnentrok. Het gevolg van deze zeer laffe daad van deze k*t Hollanders, was de moord op bijkans 8000 moslim mannen!

  Op 28 februari 2011 vertrok een Lynx-helikopter (Type SH14-D, registratienummer: 277) naar Sirte met drie bemanningsleden. Toen de helikopter op het strand bij Sirte landde en de bemanningsleden begonnen met het evacueren van de Nederlander en Zweed, werden ze overmeesterd en gevangengenomen door Libische soldaten die vermoedelijk op de hoogte waren van de operatie [1]. De helikopter werd daarop uitgebreid gefilmd en getoond op de Libische staats-tv. Het toestel landde vlak bij de pier die Royal Haskoning aan het bouwen was.[2]
  bron: Wikipedia

  Ook hier wordt de daadkracht van Hollandse militairen getoond.
  Deze laffe beesten deugen werkelijk nergens voor en zetten het altijd op een lopen.

  Nijpels moet gewoon zijn eeuwig grote waffel houden en zich democratisch neerleggen bij de democratische keuze van het Surinaamse volk.

  Nu zoveel Surinamers het werkelijke racistische karakter van de gemiddelde Hollanders kennen en de dagelijkse racistische vernederingen hebben ondergaan en nog steeds ondergaan anno 2015, ben ik er volledig van overtuigd, dat Hollandse troepen héél warm zullen worden ontvangen in het huidige Suriname. Men zal zich in Suriname met enorme terugwerkende kracht, de Hollanders het vuur aan de schenen leggen in hun roze varkenskleurige reten.
  Dus Nijpels, stop al je kritiek in die roze varkenskleurige plek van je, waar de zon nooit schijnt.

  En nu wachten op het commentaar van de redi musu’s c.q. Surinaamse landverraders!


  Maak melding

 11. Beste meneer Nijpels is het mischien niet beter om miet van die domme uitspraken te doen daar Nederlanders ook niet zo n vlekkeloos verleden hebben
  U kunt zich mischien beter richten op wat er momenteel in Nederland gebeurd denk aan de zorg die heel erg en he heel snel aan het achteruit gaan is
  Aan de europese gemeenschap waar Griekenland konstant de hand boven het hoofd word gehouden en al het geld wat daar heen gaat in een bodemloze put verdwijnd
  Aan de mensen die heel hard gewekt hebben en nu ze hun pensioen moeten krijgen gewoon gekort worden omdat de pensioen fondsen verkeerde investeringen hebben gedaan deze mensen hebben er zelf voor gespaard
  En bedenk zelf maar wat er nog meer mis is in Nederland ga bij u zelf te raden en bemoei je dan met wat er buiten uw regio gebeurd


  Maak melding

 12. Nijpels is de persoon die in de de NEDERLANDSE POLITIEK als geen ander heeft GEFAALD. Hij dacht destijds als een zogenaamde “KNAPPE” SLUNGEL (was toen jong als elke jongeman van zij leeftijd) binnen de politiek te komen maar is volledig MISLUKT. De GROOTSTE MISLUKKING binnen de NEDERLANDSE POLITIEK!

  Dergelijke lui als Ed Nijpels zullen SOWIESO een AVERSIE hebben tegen een ieder die politiek RELATIEF SLAAGT, zoals een Bouterse in SURINAME. Het ligt PSYCHOLOGISCH bij Edje en moeten wij ons met z’n ALLEN helemaal niets van aantrekken.

  LAFAARDS pur sang als een Edje Nijpels hebben niets in de POLITIEK te zoeken. Geen wonder dat deze LAFFE SNUITER toen uitgerangeerd is door de VVD, om hem verder POLITIEK-LIJDEN te besparen. Als een of andere burgemeester mocht hij destijds aan zijn VERDERE ONDERGANG sleutelen.

  Deze KLOOTZAK Edje Nijpels laat DUIDELIJK merken dat hij geen ENE MOER beter is dan een BOUTERSE die van alles en nog wat wordt beschuldigd, te meer hij aangeeft welke SMERIGE en LAFFE TERRORISTISCHE DAAD hij als ‘politicus’ in gedachte had.

  Om een SOEVEREIN en ONAFHANKELIJK land met COMMANDO’S binnen te vallen, is een daad van TERREUR. Dus een Nijpels zijn ideologie, zouden wij in het zelfde rijtje mogen plaatsen als van een AL Quaida, een IS of een BOKO HARAM vandaag de dag.

  Het zou Nijpels daarom niet MISSTAAN om zich aan te sluiten of deze te PROMOTEN. Dan zou hij zijn JONGENSDROOM om MOORD en VERDERF te zaaien alsnog gestalte kunnen geven. Nijpels is binnen de Nederlandse POLITIEK een TOTALE NOBODY en wil door “een OPEN DEUR in te TRAPPEN” in geval van SURINAME uit zijn POLITIEKE AFGROND rijzen.

  By the way: WAAROM “adviseert” deze LABIELE PSEUDO POLITICUS niet aan Mark Rutte om die GEWELDIGE COMMANDO’S te sturen naar RUSLAND met betrekking tot de MH -17 en daar WRAAK te nemen. Daar moet hij zijn GROTE SMOEL OPENTREKKEN. Zou hij het durven, deze LABIELE KLOOTZAK? Hoe kan een dergelijke DEBIEL zich opwerpen als zijn “adviseur” van een Premier?

  Bemoeien in Binnenlandse AANGELEGENHEDEN van een land 33 jaar na DATO, op een dergelijke wijze is meer dan TERRORISTISCH.

  Als mensen OUDER worden, worden ze VAAK WIJZER. Maar bij deze Edje Nijpels gaat het allemaal BERGAFWAARTS.

  Gelukkig waren ze bij de VVD destijds ‘WIJS’ genoeg om NEDERLAND voor een POLITIEKE RAMPSPOED te BEHOEDEN, via deze IDIOOT Ed Nijpels.

  Deze POLITIEKE MISLUKKELING Ed Nijpels “dringt zich op of geeft zich uit als adviseur” binnen de VVD en LIEFST van de Minister President Mark Rutte, wiens positie hij ooit begeerde, maar de GROOTSTE MISLUKKELING van de NEDERLANDSE POLITIEK werd.

  Een VERSTANDIG MAN als Mark Rutte, zal beter weten WAT VOOR VLEES HIJ IN Z’N KUIP HEEFT, in geval van deze LETTERLIJKE INDRINGER Edje Nijpels.

  Suriname is het hem niet gelukt, dus dan maar de VVD als SCHIETSCHIJF!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 13. Daar heb je Edje raketje weer.
  commentaar en kritiek op alles met goed gevulde zakken.
  Deze meneer zat in het raad van bestuur van Vestia.
  maar ja die gang van zaken mag je geen corruptie noemen


  Maak melding

 14. Hallo Edje het varkentje wassen zonder een schot te lossen? Net zoals in Indonesië & Srebrenica dat heeft de mensen in die landen veel goeds gedaan. Hoe zou de missie genoemd worden “operatie zwarte piet” de goede Sint weet wat goed is voor jouw ho ho ho oeps dat is die andere Traditie.


  Maak melding

 15. Zoveelste poging van de ex kolonisator om onze president in een kwaad daglicht te stellen.

  1) ten tijde van de revolutie was Suriname een onafhankelijk land.
  Wat waren de overwegingen / belangen van nederland om een inventie te plegen.
  3) welke rol oud kolonel Hans Valk gespeeld in de coupe
  4) waarom zijn de dec.moorden dossiers in nederland niet vrij gegeven

  Bouterse is 2x democratisch tot president gekozen. Nijpels kan beter een toontje lager zingen. Wat een nare man.


  Maak melding

 16. -Nijpels, laat die Surinamers nou eens met hun president die moorden heeft gepleegd. Het zegt iets over hun zelfs.

  -Velen zijn tijdens de verkiezingen voor de gek gehouden en hadden toen de VHP van alles en nog wat uitgemaakt als met sprak over het feit dat men teveel geld uitgeeft en haast niets binnen kwam.
  Santhoki heeft steeds van langs gekregen. Zie nu wat er aan de hand is.

  -Nu heeft Bouterse een ieder nodig om na te denken hoe verder!!!Bouterse wil voorkomen dat men nu de straat opgaat. Slim om Hooghart erbij te betrekken, omdat hij nog met de ambtenaren kan praten om ze te sussen bij escalaties.

  Misiekaba, Suriname wordt toch een tweede Dubai?????????


  Maak melding

 17. Eddie moet zijn mond houden. What about die doden van Marienburg en die duizenden executies die kapitein Westerberg in Indonesië heeft gepleegd. Nederland kon niet eens Sebrenicia redden van een val. Weer zo een halve gare die de splinter in andersmans ook ziet behalve de balk in zijn eigen.


  Maak melding

 18. nou; ed nijpels; stel je verkiesbaar voor de volgende termijn… je reageer wel 4 jaren te laat;;; als je toch geen functies binnen de vvd bekleed. of beter is het om joziach van aartsen te vervangen als burgermeester van den haag. zo blijft je toch nog een beetje in je gevoel in suriname…want de grote fout die nederland heeft gemaakt is de toescheidings wet in werking te laten treden voor zowel mensen in suriname als in nederland die allemaal geboren zijn voor 25 november 1975 in beide overzeese gebieden. dan had u nu ook president van suriname kunnen ZIJN……………………..


  Maak melding

 19. Wanneer Edje zijn moreel ‘superieure’, koninklijke poppenkast zo ver gekregen heeft, dat ze de archieven, die 60 jaar lang geheim blijven, open stellen, hebben Edje en zijn hypocriete landgenoten, recht van spreken, nu moet hij gewoon zijn ‘smond’ houden en zich diep schamen voor het aandeel van zijn regering in de coup.


  Maak melding

 20. Wat denkt Ed Nijpels hier tegen te kunnen doen. Het moet tot hem doordringen dat Bouterse voor de tweede keer is gekozen tot president en als het meezit wordt hij voor de derde keer gekozen.

  Deze Europese politici denken nog steeds dat ze voor een ‘regiem-change’ in de kolonie kunnen zorgen. Ze mogen dan hun vazalen hebben in NPS en VHP, maar het moet tot de Polderisten van achter de dijken doordringen dat zij zeer zwakke partners in Suriname hebben. In Suriname is de norm NDP. Laat het maar goed tot deze idioot doordringen


  Maak melding

 21. 18-7- 2015

  Deze open brief is bestemd voor de heer Sunil Oemrawsingh en de overige nabestaanden m.n. Henri Behr,(oud) woordvoerder van de nabestaanden van de (zogeheten) 8-decembermoorden in Suriname, Betty Goede, voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede en aanverwanten van de slachtoffers van het 8 december catastrofale, tragische, traumatische incident in FortZeelandia.

  Dit debacle staat bekend als de (zogeheten) 8 december moorden.

  Geachte heer Sunil Oemrawsingh, u bent als nabestaande een felle tegenstander van de zo omstreden amnestiewet.
  De vraag aan u is, “staat u open voor een debat met de overheid, middels de stelling om de Zuid-Afrikaanse verzoeningsblauwdruk (waarheidscommissie/ waarheidsvindingblauwdruk) in Suriname te implementeren?”

  youtube voorbeeld; een van de vele Zuid-Afrikaanse wandaden, misdaden tegen de mensheid

  https://www.youtube.com/watch?t=16&v=6kXWhHE-0eI

  http://www.alles-is-liefde.nl/karma/waarom-is-vergeving-toch-zo-belangrijk.html


  Maak melding

 22. Advoaat van de duivel. Pffff. Op voordracht van ned is Bouterse naar voren geschoven in 1980. Want alleen dan zou Ned. de staatsgreep steunen. 1n 1980 was de Surinaamse gulden veel meer waard dan de Ned gulden. Het west Suriname plan was een doorn in het oog van Nederland. Suriname ging te snel vooruit en dat kon Nederland niet hebben. Ze steunden de militairen die toen actie voerden voor een beter salaris maar in de verste verte niet aan een coup dachten. Tot 1982 hebben ze Bouterse financieel gesteund. Tot dat Bouterse nieuwe vrienden maakte oa Fidel Castroen Bishop en dus geen marionet meer wilde zijn met als grootste fout de december moorden. Toen haakte Ned af en steunde vanaf 1986 Brunswijk. Dit alles om moord en verderf te saaien.
  Nederland moet zn mond houden als het gaat om mensenrechten en drugs (handel)

  Het ergste is een paar Surinaamse pajong waaiers die geen historisch besef hebben en dus daarin meegaan.

  Bano.


  Maak melding

 23. Ons land heeft weer gekozen voor een monster met kleine ,rode ogen en zestien lange,bebloede vingers als hun baas.Srananmang bedankt!


  Maak melding

 24. Nijpels droomde:
  “Na de moorden pleitte Nijpels voor militair ingrijpen. Ook andere politici wilden het. “Het is niet gebeurd uiteindelijk, het kabinet heeft om allerlei redenen niet durven ingrijpen. Ik ben ervan overtuigd dat honderd en vijftig commando’s een eind hadden gemaakt aan het regime”

  Door het neer halen van MH 17 zijn er in totaal 193 (onschuldige) Nederlanders vermoord.
  Nou meneer Nijpels, waar is jouw leger en wanneer ga je ingrijpen? Na 35 jaar (coup Sur) ga je nu lullen dat de Bouterse niet de juiste president is. Hij is toch democratisch gekozen?
  Laat Nijpels eerst de Massagraf van Marienburg helpen zoeken.

  “Het was dus een solidariteitsactie van de arbeidscontracten op het terrein van de suikerplantage Mariënburg.
  Hun protesten waren echter zo heftig, dat de Nederlandse militairen zich genoodzaakt voelden gericht op hen te schieten”

  Genoodzaakt voelden ??????????
  Nijpels ga toch pijpen bij de Russen.


  Maak melding

 25. Hans ,ik weet niet als ik de krant geloven moet ,maar mocht het waar zijn dat nijpels van de vvd zo een grote smoel heeft waarom hebben zij dan niet ingegrepen om te laten zien hoe geweldig ze zijn om met 150 man suriname konden binnen vallen .de duitsers hebben nederland binnen twee dagen overrompeld en de koning moest vrezen dat ze gevangen werd genomen en moest haar heil zoeken in engeland. Waar ze verraad pleegde tegen haar eigen volk door te vluchten .die vernedering van karremans in sebrenicia waar deze piano player nog drank aan neemt van mladisch en deze nederlandse militairen mee heulen om 8000 moslims de dood in te jagen ,deze nederlandse oorlog misdadigers wisten wat met die moslims zou gaan gebeuren maar dezenederlandse bange schijterts hadden de durf niet om zelfs een poging te wagen die moslims te beschermen .als je verder kijkt naar die oorlog in afghanistan waar de amerikanen engelsen canadezen australiers de taiban hebben verdreven ,kan ik alleen maar lof voor ze hebben .nadat de genoemde landen de taliban had verdreven ,vroegen deze genoemde landen aan nederland om een 1200 stuks manschappen te sturen voor vredes operaties ,nederland op haar beurt stond niet onwel willend maar ze zeiden eerst poolshoogte te gaan nemen als het veilig is voor hun soldaten .ik vraag mij af waarom ben je dan millitair als jij je eigen veiligheid niet kan crieren en eerst anderen voor jou veiligheid moeten zorgen voor je er heen gaat .zijn deze nederlanders militairen of bange schijterts ,daar in afghanistan aangekomen hadden de canadezen en australiers heel veel kritiek op de nederlandse militairen omdat ze niet durfden om uit hun voertuigen te stappen ,ze bleven maar rondjes draaien op hun veilige plek ,terwijl de genoemde landen hun verantwoordelijkheid namen .zie ook irak waar deze zelfde landen oorlog voerden tegen sadam en waar nederland na die oorlog een vredes leger wil sturen als het veilig is ,dus nederland wil erbij horen als anderen de kastanjes uit het vuur hebben gehaalt .nederland luister, jullie hebben een pasifistisch leger die gauw op de vlucht slaat ,die grote mond die jullie hebben dat je suriname zou binnen vallen met 150 man moesten ze hebben gedaan en nu niet komen bluffen ,als je zo geweldig bent waarom toen bouterse op schiphol was hadden jullie hem niet opgepakt als jullie zo stoer zijn,bouterse was in de jaren 90 toch op schiphol toen nederland weigerse hem het land binnen te laten ,was nederland bang voor zijn onderdanen als ze bouterse hadden op gepakt.bewijs mij een oorlog die nederland gewonnen heeft ,indonesie waar de mensen met primitieve wapens vochten tegen de nederlanders ,hadden de nederlanders geen schijn van kans ,het was de burger bevolking die de prijs betaalde omdat de nederlanders de burgers doden bij massa.nederland kan zoveel bluffen als het om suriname gaat ,
  laat nederland bewijzen dat ze durven suriname binnen te vallen en zouden wij zien wie die prijs zou betalen ,weet je het is makkelijk om achteraf een grote smoel te hebben maar doen is punt twee.een paar maanden geleden hebben franse commandos een nederlander bevrijd in mali ,tewijl er ook nederlandse militairen in mali zijn voor vredes operaties,het moet toch een schande zijn dat juist anderen deze nederlander hebben bevrijd .
  alle lof voor de franse commandos .nederland houd je bij je vredes operaties ,dat zelf kunnen ze niet als het geval sebrenicia bekijkt .je kan je beter laten beschermen door de fransen ,amerikanen of britten ,zelfs die belgen kunnen je veiligheid waarborgen .nederland houd je bij je leest laat jou leger haar pacifistisch werk doen door voetsel te droppen en padvinders werk te doen ,wij weten wel beter hoe geweldig jullie zijn als het op vechten aan komt wat betreft oorlog voeren .je kan geweldige wapens hebben dat zegt nog niet alles hoor.ik ben surinamer ik ben er geboren zowel mijn vader als en moeders moeder.ik zal hoe dan ook mijn bijdragen leveren ,hoe weet ik niet maar denk niet dat ik toe zal kijken ,het is geen bluf het is realiteit ,ik zou een verrader zijn als ik niets zou doen .ik kan mij best voorstellen dat de vhp een gat in de lucht zou springen maar daar moest men rekening mee houden deze gasten wilden geen onafhankelijkheid nederland zou het op uit laten lopen op een gevaarlijke kookpunt.je weet waar het begint maar weet niet waar het eindigt ik denk dat het gezond verstand heeft gezegevierd.wij in suriname gaan onze eigen boontje moeten doppen ,ondanks vele strubbelingen wij gaan het met ons allen zelf moeten doen ,economisch maatschappelijk noem maar op .en daarom zeg ik pero ,doe je best en god doet de rest voor ons geliefd suriname ,wat voor ras je ook bent je bent surinamer al woon je in het buitenland .wees trots op je land ,het materiele is nog niet alles in het leven .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .nederland wij het surinaamse volk hebben desi delano bouterse gekozen voor nog vijf jaar ,wij bepalen wie aan de macht komt ,of is dat nog steeds niet tot jullie door gedrongen .de tijd dat su haar handen ha open gehouden voor nederland is voorbij .niet front regeert niet v7 of beter gezegd niet 7ven regeert , maar de ndp .

  Bouta so so lobi.


  Maak melding

 26. Ik, minister van Suriname van het departement Hopeloze Zaken verzoekt alle boutisten, alle adepten van paars, iedereen die gelooft in het paarse paradijs, en hij of zij die continu de paarse leider heeft bezongen om een donatie te doen. Dit in het kader van de herstructurering van de Surinaamse economie waarbij wij willen behoeden dat alle paarse volgelingen die op de NDP hebben gestemd voor het armoedeval te behoeden. Wij beginnen met een initiële donatie van 100 euro per persoon. Voor u die allemaal in onze grote leider geloven moet dat geen grote offer zijn. Met deze eerste storting van 100 euro laat u blijken geen grote nationalist en patriot te zijn die gelooft in de grote Leider van de Republiek Suriname. Vergeet u niet een geliefd leider. Paarse volgelingen, geen woorden maar daden. En woorden vullen geen gaten. Het bankrekeningnummer waarop u uw donatie kan doen is 1234567 t.n.v D.D. B.


  Maak melding

 27. Aay Mi Brada…..Is die Ed Nijpels aan het dementeren. Hij haalt de oude koe uit de sloot. Waarom heeft hij toen niet aangepakt bij de 15 moorden ,die Bouta gepleegd had.Hij beweert ,dat 150 Ned Commando,s genoeg waren geweest zonder schoten. Wel die zuinige Nederlanders zoals ze bekend zijn, hebben dit voorstel gelijk afgewezen in de 2e Kamer. Toen was Den Uyl premier in Ned. Die deugde toen al niet met die onafhankelijkheid van Suri in 1975.Hij besloot zonder enig overleg die knakkers Arron en Bruma de onafhakelijkheid van Suri te ondertekenen.
  Wat lult die Nijpels nu,laat hij maar naar een bejaardenhuis gaan en z,n oude dagen daar doorbrengen die Hufter . Wat een Slijmbal he die Edje.


  Maak melding

 28. Hallo edtje je droom 150 commando,s en niet 1man zou sneuvelen…nepeltje je moet met rutte gaan spelen….jokerrrrrr,
  jou eigen volk die tatta,s blauw ai waren ook commando van bouta dus laat me niet lachen nepeltje moeders kind dat je bent……德敌人按2015年…chinese commando in su des tijd ook……i love su woon en werk……….


  Maak melding

 29. Laat Bouterse en Suriname met rust. Hij probeert tenminste zijn volk een betere toekomst te geven. Nederland moet zich bezig houden met hun eigen problemen. Laten ze eerst kijken naar hoe ze hun eigen bevolking uitbuiten.


  Maak melding

 30. ONVERTEERBAAR

  Ed Nijpels gedagvaard in faillissement van energiebedrijf Econcern.

  Topmannen afkomstig uit politiek, wetenschap en bedrijfsleven zijn door de curatoren van het failliete duurzame-energiebedrijf Econcern aansprakelijk gesteld voor een aandelentransactie waarbij twee Limburgse zakenmannen € 25 mln zijn kwijtgeraakt. Dit blijkt uit het veertiende faillissementsverslag, dat dinsdag verscheen.

  […]

  Dat hele Econcern was een typisch Nederlands oplichterijtje. De juiste mensen kennen, subsidiepotten leegtrekken en vooral geen echte economische prestaties leveren. In plaats daarvan d.m.v. slimme financial engineering balansen vervalsen en zaken beter voorstellen. Nog een wonder dat er kennelijk niemand van het koningshuis bij betrokken was. Goed dat de heren van Andel en Deterink proberen die lieden aan te pakken.

  Lees verder http://fd.nl/economie-politiek/1105362/oud-minister-ed-nijpels-en-andere-kopmannen-gedagvaard-in-faillissement-econcern


  Maak melding

 31. Nijpels heeft helemaal gelijk, zelfs enkele commando, s waren maar benodigd om deze moordenaar op te ruimen, en zou Suriname verlost zijn, en een stuk welvarender zijn geweest.


  Maak melding

 32. Hahahaha. Velen hebben de 2e kamer verlaten om MEER bij hun gezin te zijn. Velen hebben de 2e kamer verlaten om VAN hun gezin te zijn. Edtje , Ed Raket heeft de 2e kamer verlaten om uiteindelijk Anansie torie verteller te worden.


  Maak melding

 33. DIKKE VINGER,voor deze NOBODY uit het land van de KOLONISATOR.een paar geleden,moest hij bijna aftreden,omdat hij ervan verdacht werd HOMO te zijn.


  Maak melding

 34. Wie denkt deze Ed Nijpels wel dat hij is om zulke uitspraken te doen. Ed Nijpels, de politieke mislukkeling die dacht dat hij als jonge hond louter door zijn bekakte muil het hier in de politiek ver zou schoppen? Hij kwam zelf met de een navde andere MISKLEUN. Logisch dat hij het niet kan verteren dat Boutere een positie heeft bereikt wat hij ED NIJPELS in Holland ambieerde. Puur KIFT dus van deze ED NIJPELS! Hij als jonge kroonprins van van de VVD van toen werd geschoffeerd als ‘ een goed fles wijn wat te vroeg werd gedronken’ 🙂 Dus Ed Nijpels, wat is het nou precies? Jou uitspraken passen niet bij een LIBERAAL!


  Maak melding

 35. Dank je wel Ed Nijpels het geeft een goed gevoel dat Nederland en de wereld niet blijven slapen als het om de duivel van Suriname gaat.


  Maak melding

 36. Deze nutte loze leeg hoofd heeft een te grote bek, deze slaven van Brussel kunnen beter hun bek houden. En zij moeten uit kijken dat de Russen hun niet militair in slikken.


  Maak melding

 37. @@-ed nijpels####
  ga wat doen aan het met bewuste daad vermoorden van surinamers antillianen zoals mitch recentelijk door jullie politie macht. Ga het rasistisch element in nederland bestrijden.
  Een achterbakse kaaskop die denk heden tendage superioriteit uit te stralen ten opzichte van niet blanken. dit is reeds achterhaald.

  Tjee
  khan


  Maak melding

 38. Het zou goed zijn als deze Ed de nederlandse overheid ook kon bewegen bewijzen uit de ijskast te halen en niet pas na veertig jaar.Je spreekt dan met een dubbele tong en ben niet rechtvaardig.


  Maak melding

 39. de Souza Farias: “En nu wachten op het commentaar van de redi musu’s c.q. Surinaamse landverraders!”

  :”Nu zoveel Surinamers het werkelijke racistische karakter van de gemiddelde Hollanders kennen en de dagelijkse racistische vernederingen hebben ondergaan en nog steeds ondergaan anno 2015, ben ik er volledig van overtuigd, dat Hollandse troepen héél warm zullen worden ontvangen in het huidige Suriname”

  Dunste boekje ter wereld: “Heldendaden van het Surinaamse leger”


  Maak melding

 40. , Deze wel of niet terechte kritiek had deze slijmjurk van een Ed Nijpels beter op het juiste tijdstip tegen de juiste mensen moeten richten op de zelfde manier zoals hij het nu doet goedkoop en achterhaald dus,
  Als reactie op die op de borstklopperij. van de Souza Farias, waarom worden die geweldige surinaamse militairen niet naar de Tigri Driehoek gestuurd


  Maak melding

 41. Pero , ik ben niet zo’n verblinde idioot die alles wat de politici in nederland nalaten bekokstoven etc. geloofd, als jij die alles van alles voor zoete koek aanneemt wat een massamoordenaar en veroordeelde crimineel je voorschoteld. dit soort achterklap van Ed Nijpels, slaat volgens mij ook nergens op. alleen op het punt van de relationele sfeer heeft hij wel gelijk. IJskoud opstellen , jij wilt toch ook niet dat Nederland zich met Suriname bemoeit, maar dan ook nergens mee geen hulp i.d. vorm van leningen. geen deskundigen meer sturen voor weg- en waterbouw, en geen medici meer sturen voor training en opleiding van artsen en verpleegkundigen etc. maar ook geen scheepsladingen meer met paketten, nekks nada niks meer, Laten Bouterse en zijn paarse consorten eh alle andere hollandhaters het allemaal zelf maar uitzoeken , ze zijn toch zo geweldig of spelen ze dat alleen maar, laat ze maar door het spreekwoordelijke ijs zakken, triest voor de wel goedwillende mensen die wel het beste met Suriname voor hebben en niet verblind zijn als de Hollandhaaters bij wie net als bij jou het relativerend vermogen totaal ontbreekt en alleen maar op speculaties en ongefundeerde aannames blablabla verkopen


  Maak melding

 42. de Souza Farias

  Welke Hollandse commando’s? Wederom een veel te grote broek aantrekken, wat bijna alle Hollanders eigen is. Het Nederlandse leger heeft nooit ene f**k voorgesteld in de wereld!
  Duitsland viel in 1940 Nederland binnen. Na 48 uur gaf Nederland zich over aan de nazi’s. Dit terwijl België ruim 4 maanden heeft doorgevochten, alvorens te capituleren.

  Wat een gek deze Bouta kontlikker.

  Nederland gaf zich na 5 dagen over omdat de Duitsers er niet door geen kwamen en toen maar Rotterdam platbombardeeder ( 2000 doden) en dreigde de volgende dag Amsterdam en Den Haag plat te gooien.

  En de Belgen hebben volgens jou nog 4 maanden doorgevochten??? Onze Belgische buren gaven na 3 dagen op.

  Even de wapenfeiten van het Surinaamse leger op een rij:

  1) militaire coupe tegen wettig gekozen burger regering
  2) doodmartelen van ongewapende burgers ( decembermoorden)
  3) Uitmoorden van dorpen in binnenland
  4) doodschieten krijgsgevangen op brancard ( Hawker)
  5) Tigrie gebied wordt ingelijd wat doet Surinaamse leger/ NIKS


  Maak melding

 43. Roy Frits Lansdorf

  Deze open brief is bestemd voor de heer Sunil Oemrawsingh en de overige nabestaanden m.n. Henri Behr,(oud) woordvoerder van de nabestaanden van de (zogeheten) 8-decembermoorden in Suriname, Betty Goede, voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede en aanverwanten van de slachtoffers van het 8 december catastrofale, tragische, traumatische incident in FortZeelandia.

  Dit debacle staat bekend als de (zogeheten) 8 december moorden.

  Beste Roy Frits Lansdorf

  Noem het beeste bij de naam:
  1) incident…
  2) debacle
  3) ( zogeheten) 8 decembermoorden

  Noem het zoals het was:

  Het zonder enige vorm van proces martelen afslachten van ongewapende critici van dictator Bouterse.


  Maak melding

 44. Nederland had toendertijd Bouterse en Valk moeten opruimen. Zodra Bouterse president af is moeten ze om uitlevering vragen en anders kunnen die commando’s als nog richting suriname.


  Maak melding

 45. Allemaal hier die zo begaan zijn met nijpels,het is nog niet te laat om in te grijpen ,ik zou zeggen organiseren jullie je en wees dapper en trekken jullie ten strijde met die 150 man tegen desi delano bouterse.het heeft weinig zin om hier in discussie te gaan.
  strede strede wie no sa vrede gado na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .laten jullie zien hoe dapper jullie .


  Maak melding

 46. Plotseling komen die paarse kakkerlakken uit hun riool gekropen als er een heldere, duidelijke waarheid wordt gesproken…. Dat zijn ze namelijk in hun corrupte, criminele narco-landje niet gewend.
  Er staat toch in jullie volkslied “recht en waarheid maken vrij” ??
  De afgelopen 30 jaar is wel duidelijk geworden dat het onder het bewind van jullie drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE, jullie dus nooit vrij zullen zijn en jullie pienaren onder het juk van deze mega-crimineel.


  Maak melding

 47. Overal ter wereld waar mensenrechten worden geschonden, waar er misdaden tegen de menselijkheid worden gepleegd, waar economische misdaden worden gepleegd, waar geroofd wordt ten baten van een elite, waar repressie heerst mag en heeft een externe militaire macht en kracht het morele recht om in te grijpen. Denk maar aan de genocide in Rwanda.
  Welk weldenkend volk geeft een pathologische moordenaar nog 5 jaar regeermacht. Dit gebeurt in een aantal achterlijke Afrikaanse landen en in Suriname. En morgen bedelen en jammeren dat het allemaal daar niet goed gaat. Nederland was in deze te laf om op te treden. Had het aan de Amerikanen overgelaten. Denk maar aan de bonzen van de FIFA. Corruptie waar ter wereld moet je met wortel en tak uitroeien.


  Maak melding

 48. Edje Knijpels heeft niet kunnen of weten te voorkomen dat meer dan 8.000 moslim mannen te Sebrenica door toedoen van Nederlandse militairen warden vermoord. De duizenkoppige moord van Rawagede had hij evenmin in de hand. Waar praten wij toch over???


  Maak melding

 49. Wat een onbeschofte Hollander is deze Nijpels.
  Zelf is deze impotente kwal overal mislukt. Een iets minder grote bek zou je als impotente spraakgebrekkige nietsnut, erg sieren.


  Maak melding

 50. Het Surinaams leger is alleen dapper tegen onschuldige burgers. Verder heb je geen moer aan ze. Of stuur ze maar naar Tigri. Kijken hoe dapper ze zijn. We kennen ook de verrichtingen van het leger inzake Tigri. Hals over kop moesten ze vluchten toen de Guyanese leger Tigri innamen.
  In de jaren 80 toen ze Zanderij bewaakte en toen er veel spanning waren in land (na de decembermoorden) zijn 3 Braziliaanse militaire helikopters geland op Zanderij. ER zat toen daar een contingent militairen die Zanderij moesten bewaken. Je had moeten zien hoe hals over kop (militaire tenue uitgetrokken en burgerkleding aangetrokken) ze Zanderij hebben ontvlucht. Ze dachten toen dat er een militaire interventie gaande was. Deze informatie heb ik van een vriend die toen op Zanderij gestationeerd was als inspecteur van de politie. Dapper leger om hun eigen bevolking uit te moorden maar niet om ons tegen een externe vijand te beschermen.50 Amerikaanse seals zijn genoeg om die rotzooi op te ruimen. En passant kunnen ze een gratis ticket krijgen naar Amerika.


  Maak melding

 51. dit poep volk sme verdient niet beter,dan zijn eigen stront nu zelf op te lossen..

  geen hulp van wie dan ook van buiten..laat ze zelf stikken met hun lijder..

  er is coke genoeg in surbo..


  Maak melding

 52. Is de heer Nijpels niet te laat met die opmerking van ingrijpen in de 80er jaren. Die 150 commando,s op zijn voorstel in de 2e kamer was afgewezen,omdat het Nederland een fortuin zou kosten in de West.Che!!!!


  Maak melding

 53. MissKoosje en Pedo Henk Molenaar,wat doen jullie nog hier, ga naar Suriname en klaren jullie de klus.Neem ook een paar van die altijd slaaf blijvers mee,saka saka beestegoed dat jullie zijn..

  Wat heeft die homo Ed nog in de pap te brokkelen hier in de politiek,niets helemaal niets ,Vandaar zijn onzinnige gelul ,Nederland kon niets doen .anders was het vuile werk van hun uitgekomen ivm de coupe.


  Maak melding

 54. Koos jij kunt samen met Romeo Hoost en die 150 militairen naar Suriname gaan en iets daar uit proberen.
  Als je dat niet kan lul niet meer over Suriname!


  Maak melding

 55. @ Paraman,

  Hoe moest Ed Nijpels als 3-jarig ventje de moorden in Rawagede in de hand houden.
  Weet je het zeker dat er duizenden mensen in Rawagede zijn vermoord? Overdrijven is ook een vak.

  Verder hoort Ed Nijpels niet te bemoeien met Surinaamse aangelegenheden. Hij kan zich beter concentreren op de politiek in Nederland zelf, die met de dag zieker aan het worden is.

  Het vertrouwen in de partij die Nijpels aanhangt, is behoorlijk gedaald. Laat hij zich daar zorgen over maken.


  Maak melding

 56. Die Ed Nijpels is een fossiel in Nederland………..wie besteedt nog aandacht aan die muppet-pop ?????
  Komt ie na meer dan 30 jr. zijn commentaar geven!!!!
  Hebben die nabestaanden er wat aan……….allemaal achteraf…..als…als…als…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.