dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Beboet rapgroep HMG bij spelen anti-homonummer'

‘Beboet rapgroep HMG bij spelen anti-homonummer’

-

Does Travel - naar Suriname

De fractie van de Partij van de Arbeid (PvdA) wil dat bandleden van het hip-hopgezelschap Hakuna Matata Gang(HMG) uit Suriname strafrechtelijk worden vervolgd, indien zij het nummer ‘Bullet’ tijdens hun Nederlandse tour spelen. Dat blijkt uit Kamervragen, die de PvdA eergisteren aan minister Bert Koenders (PvdA, Buitenlandse Zaken) heeft gesteld.

Deze week raakte de band, die momenteel op tournee is door Nederland en op zaterdag 31 juli in de Arnhemse discotheek Club Supreme optreedt, in opspraak. De band bracht eind vorig jaar het nummer ‘Bullet’ uit waarin wordt gezongen: “Bullet gi den batti man”. Dat betekent “kogel voor de homo’s”.

Verschillende Nederlandse organisaties hebben een verzoek neergelegd bij minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken om actie te ondernemen. Het COC roept clubs en concertzalen op om de band niet te boeken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Sommigen houden ervan en weer anderen schuwen het. Moet kunnen vind ik!!! Lekker democratisch toch.


  Maak melding
 2. Lijkt me een prima maatregel.

  Als je in de zin ” “Bullet gi den batti man” het woord ‘neger’ zou zetten dan was de wereld te klein en zat Qunsie weer te zeiken op tv. Nu hoor je hem niet.

  Zo hypocriet,


  Maak melding
 3. Ach de zoveelste poging van de ex kolonisator om een de surinamers een hak te zetten. Intussen doet nederland wel vrolijk zaken met verschrikkelijke regimes. Hoe hypocriet kun je zijn. Laat HMG haar dingen doen. Ook dit valt onder vrijheid van meningsuiting, waar de hollanders een mond van vol hebben.


  Maak melding
 4. Ik heb echt een hekel aan selectief oordelen.
  Ik kan me herinneren dat Djoekja Lauwtjie precies hetzelfde zong maar hij heeft zonder problemen opgetreden in Nederland. Ik keur het niet goed wat ze zingen maar recht voor 1 recht voor allen.


  Maak melding
 5. En nederland heeft het vaak over vrije mening.dus je mag geen liedje zingen over homos.ik heb nog nooit gezien of gehoort dat een homo in suriname is vermoord omdat hij homo is .is nederland niet een beetje tever geschoten ,nederland moet die pedofielen oppakken die kinderen in arme landen misbruiken dat zou heel veel helpen .in nederland komt het een aantalmkeren voor dat er mensen van een bepaalde sexe wordt mishandeld of vermoordt .ik kan mij nogmaals niet herinneren dat een boeler in su is vermoord omdat hij boeler is of lesbisch .maar goed ,ben we, blij dat mijn president zich nooit zal begeven ol een homo boot zoals je dat ziet in nederland waar zelfs ministers hun kont schudden tussen boelers.dus omdat die witte man het accepteert moeten wij het ook accepteren als ik sommigen zo moet beluisteren .mooi niet mie mang .binnen kamers jou eigen ding maar hou rekening met kinderen .anderen hebben het over ouderwets laat pero dan ouderwets zijn no dja .


  Maak melding
 6. De gasten zijn niet zomaar of uit vrije wil in Nederland. Er moet ergens een contact zijn getekend.. Die persoon zou men moeten aanspreken en niet de leden van de rapgroep HMG.


  Maak melding
 7. Alleen hun ponem al wijst uit welke milieu ze komen.De Nederlandse overheid moet maar hun visum intrekken en op het vliegtuig zetten.
  Ook vrijheid heeft zijn grenzen.De vrijheid om je mening te zeggen,geeft je nog niet het recht om op te roepen tot tot doden.


  Maak melding
 8. Maar dat is toch gewoon de waarheid in Nederland en in de politiek heb je zoveel homo’s en pedo’s.

  En daar mag je gewoon over zingen dat is niet strafbaar deze gasten hebben echt niets te doen. Een zielige volk zijn de Nederlanders.


  Maak melding
 9. Nederland is heus niet altijd het land dat vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan. Destijds werd Bhagvan Rajneesh Osho Nederland niet binnengelaten omdat hij de schijnheilige moeder Theresa van Albanie vergeleken had met Hitler omdat zij sterk ageerde tegen het gebruik van condooms in de tijd waarin het HIV-virus flink huis hield en tienduizenden dreigden te sterven eraan.
  Dus wanneer het Nederland uitkomt zijn ze voor mensenrechten en wanneer het ze niet uitkomt vertrappen ze het gewoon. Zoals zoveel andere landen dat ook doen.


  Maak melding
 10. Wat zou er gebeuren indien die HMG-leden het publiek de vraag zouden stellen ‘moeten er in Nederland meer homo’s zijn of minder’ en het publiek het zou beantwoorden met ‘minder, minder, minder’?


  Maak melding
 11. Die Jolicoeurs maken er een potje van. Het zou goed zijn als ze worden opgepakt en vervolgens dan worden opgesloten in de nor en wachten tot er een noordwestenwind is en ze daarna in een papieren bootje worden geplaatst, waardoor ze via de Noordzee en het Kanaal richten zuidwesten weg worden geblazen en als de bij het kanaal zijn, prikt men dan een gaatje in hun bootje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES