Nationale Partij Suriname zonder mensenrechtenactivist verder

17

PARAMARIBO, 16 jul – Sunil Oemrawsingh heeft bedankt als secretaris en lid van de Nationale Partij Suriname, NPS. Voor de mensenrechtenactivist heeft heet partijbestuur afgedaan als ‘beginselvast’. Tegen alles in is Desi Bouterse geholpen aan een tweede termijn.

Bouterse mag zich weer president noemen van Suriname. De oppositie, inclusief de NPS, hielp het bewerkstelligen met voldoende steun in het parlement. Ik heb besloten mijn lidmaatschap van de partij op te zeggen. Als sociaal democraat voel ik mij niet langer thuis in de NPS. De partij heeft zich steeds verder van de beginselen van de sociale democratie verwijderd”, stelt Oemrawsingh in een brief aan het partijbestuur.

In 2010 noemde de NPS Bouterse nog onacceptabel als presidentskandidaat. “Fouten kunnen hersteld worden, als resultaat van hernieuwd inzicht en politieke strijd. Maar het gaat niet alleen om fouten. De basiswaarden van de rechtsstaat en de sociale democratie zijn in het geding. De kern daarvan wordt gevormd door het beginsel van integriteit. Dat kernbeginsel is terzijde geschoven”, aldus Oemrawsingh.

17 REACTIES

 1. Meneer Oemrasing heeft helemaal gelijk, Se Nps had een duidelijk signaal moeten geven, dat de grondwet weer eens vertrapt wordt, door voor een moordenaar te gaan als president.


  Maak melding

 2. Volgens mij is de heer Sunil Oemrawsingh ziende blind, deze zoekt de schuld bij de verkeerde persoon (de dood moet een oorzaak hebben) laat hij eerst bij zijn gewezen clubje (NPS ) beginnen dan zal hij zeker tot de ontdekking komen wie de werkelijke schuldigen zijn. Maar nee hij doet net of zijn neus bloed, terwijl hij één van de mede schuldige is. Hij zoekt een rede om het zinkende schip te verlaten. Dit zijn mensen met een slechte inborst.

  Mijn vraag aan deze goeie man is of hij niet wist dat (Rambocus coup) er een staatsgreep zou plaats vinden.


  Maak melding

 3. Ook de VHP onder leiding van Santokhi moet zich schamen om mee te werken Bouterse , de moordenaar, de drugs veroordeelde, tot president van het land te laten worden. Ik schaam me dood.Alle partijen hebben meegedaan aan kiezers bedrog, shame on you.


  Maak melding

 4. Er zijn nog ZÉÉR WEINIG mensen over in de Surinaamse politiek die DUIDELIJK laten zien dat ze FALIEKANT TEGEN de verkiezing van de ” PIMPELPAARSE KLOOTHOMMEL, Desiderius, ” zijn !!!!!

  Deze HEER Oemrawsing is er RUIMSCHOOTS één van !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Wat een lulkoek! Iedereen ziet zichzelf als een heilige vergeleken met Bouterse. Zodra Bouterse van het toneel is verdwenen zul je zien dat er dan ook van integriteit, sociale democratie en rechtsstaat weinig sprake is.


  Maak melding

 6. Deze zelfde man heeft de NPS naar de schroot hoop gebracht.

  Ik denk dat de NPS opgelucht zal zijn dat deze man de benen heeft genomen,en nu wordt de weg vrijgemaakt om met de regering samen te gaan werken.
  De NPS is sterven na dood,maar Rusland ziet spoken!!


  Maak melding

 7. Gelukkig zijn er nog fatsoenlijke mensen in Suriname. Dhr Oemrawsingh laat zich niet inpalmen voor een broodje Pom en een flesje Parbo. Hulde !

  De NPS is nagenoeg ter ziele en de VHP verkeerd in terminale fase.
  Suriname wordt sinds jaar en dag bestuurd door dementerende bejaarden. De hoogste tijd dat de politieke landschap opgeschoond gaat worden. Het wordt tijd dat de jongeren de macht overnemen en dan bedoel ik niet door ja knikkers en notoire corrupte politici als Adhin.


  Maak melding

 8. Volgens sunil was DHR Bouterse onacceptabel als Presidentskandidaat, MAAAAR hij is wel acceptable voor overgrote deel van het Surinaams volk en dat moet wel geaccepteerd worden. Nps zit niet eens in de telling , is bijna uitgeroeid , dank zij de medeplichtigheid van sunil.
  Wens van venetian was om een partij met wortel en tak uit te roeien en werkelijk de nps wordt precies zo uitgeroeid, daarna volgt de vhp.
  Sunil je gaat je nergens thuis voelen 1 x 24 uren.


  Maak melding

 9. Oemrawsingh heeft wel normen en waarden en hij staat zijn mannetje. Politiek bekeken heeft hij zichzelf wel in een ernstige patstelling geplaatst , want wat volgt nu in het verlengde? Bij welke partij voor zover sprake van is dat hij zijn politieke loopbaan vervolgt ,zou hij zich moeten aansluiten?

  Bij de VHP kan dat niet want de VHP heeft een verklaring afgelegd die nog schijnheiliger is dan die van de NPS. De NDP al helemaal niet en de ABOP heeft meegewerkt aan de amnestiewet. Geldt ook voor PL. Kortom ,hij kan nergens terecht of hij zou een eigen partij moeten vormen.

  Democratie is een tweesnijdend zwaard. Bij verkiezingen zowel vooraf, als in de DNA geldt uiteindelijk de wet van de meerderheid. De grondwet is er om zaken te reguleren. De gemiddelde burger kent de grondwet niet . Het zal de gemiddelde burger in Suriname een hansworst wezen of iemand al dan niet een onbesproken gedrag moet hebben bij het kiezen van een president. . Of , er zou in de grondwet moeten hebben gestaan dat een iedere kiesgerechtigde terdege de grondwet op dit specifieke punt zou moeten kennen alvorens überhaupt te mogen stemmen. Dat is niet het geval.

  Dus datgene waar hij belang aan hecht ,daar gaat de meerderheid van de kiezers aan voorbij. Dat is de politieke realiteit.


  Maak melding

 10. Sommige mensen verdienen door hun moordzucht, leugenachtigheid, slechte inborst en hun excellente vermogen anderen te manipuleren een plek in de geschiedenisboeken; Jozef Stalin, Pol Pot, Idi Amin en natuurlijk baas boven baas Der Führer Adolf Hitler.

  Anderen verdienen een plek in de geschiedenisboeken door hun standvastigheid en hoogstaande normen en waarden; Mohandas Karamchand Gandhi, Martin Luther King, Nelson Rolihlahla Mandela en nu ook onze eigen pikin Hindustani boi Sunil Oemrawsingh.


  Maak melding

 11. Als iemand zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit, moet die worden berecht. Over 8 december wordt er veel gesproken, maar ik heb meneer Oemrawsingh nooit horen praten over de onschuldige mensen die vanaf 1986 door de Jungle commando zijn vermoord, verkracht, beroofd, eigendommen van de mensen en de staat zijn vernietigd. Of is het misschien zo, dat die onschuldige burgers niet belangrijk zijn in de ogen van meneer Oemrawsingh?


  Maak melding

 12. @aboikoni
  J slimmerik, we zullen zien dat er van integriteit, sociale democratie en rechtsstaat weinig over gebleven zal zijn.
  De vraag aan u is: Hoe zou dat zo gekomen zijn?


  Maak melding

 13. Ik zou het niet weten. Ik weet alleen dat het zo Is sinds de onafhankelijkheid en in ieder geval nog voor de coup. Kijk bijvoorbeeld naar de slm. Die houdt zich toch ook nooit aan Internationale verdragen en afspraken? Zo gaat het in ons Suriname. Straks als Bouterse er niet meer is dan ben ik benieuwd welke excuses men dan zal gebruiken. Persoonlijk geloof ik niet in democratie omdat het nooit juist wordt nageleefd en iedereen het naar eigen wil hanteert.


  Maak melding

 14. Emotionele gevoelens voert de boven toon en omdat zei niet hebben geleerd hoe om te gaan met emotie. Doet men vreemde uitspraken. Zoals de heren,
  Arnold Kruisland, Sunil Oemrawsingh en vele anderen.

  De heren blijft maar haat koesteren tegen de leider van de NDP tevens President.
  Dit is niet de wil van de voorzitter/President maar de wil van het volk. Dan houdt het op.

  Wie is de dictator is dit de heer Bouterse of zei die niet eens zijn met de uitspraak van hel volk.


  Maak melding

 15. Ach , het december gedoe kan maar op twee manieren worden geintrepreteerd ;
  – Er was een kwaad-aardige gezwel bij de patient ( Republiek Suriname ) ontdekt en het enige remedie om de patient te genezen en gezond in leven te houden was een chirurgische ingreep meer dan noodzakelijk en zeer urgent geweest .
  – Het was een exemplarische daad want de tegen-coups kwamen als paddestoelen van de grond .
  En anno 2015 kan en mag gezegd worden dat in de afgelopen 33 jaar niemand het lef heeft om een staatsgreep te plegen , inclusief oemrawsingh !!!
  O ja , ff dit nog : ‘ Nergens op de wereld werden / worden landverraders over hun bolle – wangen geaaid .
  En onze Olland kan jullie heellll veellll hierover vertellen .
  Ja ja , omtrent landverraders !!!
  A bun , te so fara , ina moro tin
  Tin no de , Nationaal Regering musu sete now
  Mi e bari un alla malla odi odi
  KRAKTI NANGA SOSO LOBI
  Republiek Suriname Voorwaarts !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.