Surinamers mogen binnenkort naar Open Universiteit

22

PARAMARIBO, 15 jul – Suriname en India leggen de laatste hand aan de invoering van een open universiteit. Dit zegt aankomend vicepresident en minister van Onderwijs & Volksontwikkeling Ashwin Adhin. De universiteit moet academische studies toegankelijk maken voor zoveel mogelijk Surinamers.

Het is een kwestie van tijd, nu Suriname een project heeft ingediend. Het zal betaald worden uit een kredietlijn met het Aziatische land. De toegankelijkheid geniet hoge prioriteit. “Er zijn hele lage kosten, zoals het inschrijfgeld. Voor een Master- of Bachelor-opleiding betaal je nauwelijks enkele honderden dollars. Het is toegankelijk voor mensen die geen fulltime studie kunnen doen”, zegt Adhin tegenover de Times of Suriname.

Geld en tijd vormen vaak hoge barrières bij het volgen van academische studies in Suriname. Er zullen vooral studies worden aangeboden die lokaal niet beschikbaar zijn. Voor het volgen van opleidingen worden ook geen leeftijdgrenzen aangehouden. Indiase hoogleraren zijn bereid mee te doen aan de start. “Daarna willen wij ook professoren uit Nederland, België, de VS en Engeland”, aldus Adhin.

22 REACTIES

 1. De Open Universiteit Suriname moet niet alleen in Paramaribo gezeteld zijn maar ook in alle gevestigde en economische districten met talent moet zo een Faculteit onder gebracht worden.

  Een goede ontwikkeling voor Suriname. Goede start.


  Maak melding

 2. De open universiteit had er allang moeten komen. Komt werkende surinamers die heel graag willen doorstuderen (er zijn er heel veel) ten goede. Overdag geld verdienen en je studie (s’avonds) betalen. Eindelijk een vice president/Minister van onderwijs die weet wat de sutatie is in het land en die begrijpt wat mensen nodig hebben. Jammer dat de universiteit er zelf niet aan gedacht heeft. Heer Adhin we zijn erg blij met deze ontwikkeling.


  Maak melding

 3. Een perfecte gelegenheid om je enigszins te scholen. Figuren zoals Esmerald, Manu, Ray, Henk Molenaar, Koos en andere leeghoofden op dit forum, ik zou zeggen grijp deze geboden kans met beide handen, die de nieuwe Surinaamse regering jullie thans biedt. Eindelijk zal het eeuwige slap gezwets van jullie ophouden en zal slechts de ratio voor jullie gaan gelden.
  Of blijven jullie liever je grote klauwen ophouden voor de Sociale Dienst en/of gaan jullie gewoon verder met jullie onuitputtelijke haat verkondigen t.o.v. de ten tweede maal gekozen president van Suriname? En geld blijven verdienen middels jullie vele duistere praktijken?
  Wie maakt een begin? De keus is aan jullie!
  Leve de nieuwe Surinaamse regering!


  Maak melding

 4. @Astrando
  “De Open Universiteit Suriname moet niet alleen in Paramaribo gezeteld zijn ” Vriend het is een online Uni. Je kunt inloogen waar je ook bent.

  @Simson
  “De open universiteit had er allang moeten komen.”
  Een ttonbeeld van incompetentie van het gekozen bestuur van de ADEK. Men heeft daar geen strategie noch visie. Ze zijn gedoemd.


  Maak melding

 5. @Astrando
  “De Open Universiteit Suriname moet niet alleen in Paramaribo gezeteld zijn ” Vriend het is een online Uni. Je kunt inloggen waar je ook bent. Get with the program.

  @Simson
  “De open universiteit had er allang moeten komen.”
  Een toonbeeld van incompetentie van het gekozen bestuur van de ADEK Uni. Men heeft daar geen strategie noch visie. Alleen maar begin 20ste eeuw opvattingen over onderwijs. Ze zijn gedoemd. Dit is begin van het einde voor de dinosauriers, de big bang!

  @ Chavez.
  eg e mange mange bra. ben je Zweeds?


  Maak melding

 6. de Souza Farias 100% met jou eens.
  .Een perfecte gelegenheid om ze enigszins te scholen. Figuren zoals Esmerald, Manu, Ray, Henk Molenaar, Koos en andere leeghoofden op dit forum, ik zou zeggen grijp deze geboden kans met beide handen.

  Ze zijn nog te stom om daar te kunnen zitten,de harde cocosnoten op hun nek ,hebben stuk voor stuk droge afgekeurde cellen.[ SCHELD CELLEN ] als inhoud…waardeloze rommel.!

  Ding mang e broeja nanga ding srefie .


  Maak melding

 7. met alle respect hoor voor deze minister ,maar wie wil er nou zijn of haar kind die dalit onderwijs moet of gaat volgen .het is niet denigrerend bedoeld maar die engesl van india is dalit taal .
  ik snap niet hoe vene helicopters uit india op krediet is gaan kopen .wilde vene de vhp een dienst bewijzen vraag ik mij af .
  india heeft mooie vrouwen en meisjes geef ik zonder meer toe ,echt leuke vrouwen .liever had vene leuke vrouwen uit india naar su laten halen ,dan had vene toch de vhp een dienst bewezen .


  Maak melding

 8. Bagson.

  Je kan wel eens gelijk hebben Mi matie Pero houdt zich bezig met zijn cassave teelt, en wil niet hebben dat zijn kinderen gaan studeren, en vooral geen onderwijs krijgen van de Dalit.
  Pero;
  Fatu dja.

  odi odi.


  Maak melding

 9. Heel goede ontwikkeling voor de Surinamers.

  Welke HBO Techniek opleidingen kan men ook volgen via deze Open Universiteit in Suriname?

  De toegankelijkheid geniet hoge prioriteit. “Er zijn hele lage kosten, zoals het inschrijfgeld. Voor een Master- of Bachelor-opleiding betaal je nauwelijks enkele honderden dollars. Het is toegankelijk voor mensen die geen fulltime studie kunnen doen”, zegt Adhin tegenover de Times of Suriname.

  Prima. Ik hoop dat ze heel gauw hiermee van start gaan.

  Een ‘geintje’ mag ook tussendoor bij een reactie.
  @Bagson: Soso Lafu.
  Maar misschien heeft onze (Pero) zich reeds aangemeld.


  Maak melding

 10. Er worden geen grenzen gesteld aan de leeftijd van de studenten en we hoeven voor de Open Universiteit de landsgrenzen ook niet te overschrijden, de kans is dus groot dat binnenkort de koning van Moengo en de baas van de poppenkast doctorandus zijn.


  Maak melding

 11. Pero.

  Je wil geen onderwijs volgen van een Dalit, maar de mooie vrouwen van India wil je wel ! (ouwe snoeper)
  Wat de helicopters betreft : ik heb al eerder gezegd dat ze dat in Belgie moeten kopen, deze helie´s hebben een schietstoel.


  Maak melding

 12. @FER. E
  Ik betwijfel dat, met een 5de klas Lagere school getuigschrift is het onmogelijk je in te schrijven.
  En dit is heus geen geintje.


  Maak melding

 13. Weer een loze belofte!!!

  Een studie die enkele honderden dollars kost.

  Wie kan dat betalen?? Heeft de President niet een recessie die erger is dan die van 1929 voorspeld??

  Is het een aktie van te kafowroe kisi tifi 🙂


  Maak melding

 14. @de Souza Farias,

  Vergeefse moeite met je advies aan de hypogonders Esmerald, Manu, Ray, Henk Molenaar, Koos en anderen die dit forum bevuilen. Tegen de domheid van deze dwaze en hysterische nestbevuilers is geen enkele remedie opgewassen.

  Het behandelen van hun domheid is zeer gecompliceerd omdat men over het algemeen tegen onwetendheid wat kan doen.Maar bij deze nestbevuilers gaat niets naar binnen. De hersenen in hun hoofden werken anders


  Maak melding

 15. Boxel, terwijl anderen, zoals jij zelf opmerkt, natievorming nastreven, probeer jij hun streven ongedaan te maken met je racistische opmerkingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.