Lackin: Venezuela wil geen conflict met Suriname

14

PARAMARIBO, 15 jul – Venezuela is niet op een conflict met Suriname uit. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. Zijn Venezolaanse collega Delcy Rodríguez geeft de garantie dat geen stukje Surinaams grondgebied bedreigd wordt.

Paramaribo had juist wel bezorgdheid geuit. Een recent decreet heeft buurland Guyana al op de kast gejaagd. Een deel van het Guyanese zeegebied wordt nu aangemerkt als Venezolaans grondgebied. Suriname heeft dus niets te vrezen volgens de Venezolaanse minister. “Zij heeft gezegd dat het laatste wat Venezuela wil, is conflicten met de buurlanden en zeker niet met Suriname”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd.

Paramaribo heeft kort na het uitbreken van het conflict met Guyana, een diplomatieke nota afgeleverd. Gevreesd werd voor verlies van maritiem gebied. Caracas heeft intussen gereageerd met een diplomatieke nota. Aangegeven wordt dat er een nieuw decreet is geslagen. In het decreet wordt geen Surinaams gebied geclaimd. Om toch zeker te zijn wordt het decreet nu vertaald.


14 REACTIES

 1. Vandaag zegt zijne excellentie president Nicolas Maduro dit, morgen dat, ook deze president werkt dus zonder dat hij weet waar hij het over heeft. Dat krijg je als buschauffeurs en dat soort laag opgeleide figuren omhoog vallen en president worden.


  Maak melding

 2. Logisch van Venezuela. Wat je als eigen grondgebied beschouwt (het Surinaamse deel) daarvan ga je toch niet zeggen dat het van Suriname is? Laat Suriname duidelijk in geschrift door Venezuela bevestigen dat dat land inderdaad geen claim legt op het Surinaamse zeegebied dat oorspronkeelijk geclaimd werd als zijn de Venezuelaans.


  Maak melding

 3. Ja, want Venezuela zakt al haast door de knieen bij het horen van de naam Suriname. Aldus de Awarie domri.
  Want als men een beetje op het internet weet te komen zie je dat gebied voor de kust inderdaad wordt opgeeist door Venezuela.
  Dus heeft Venezuela of zand of coke in de ogen van onze Awari domri gestrooit.


  Maak melding

 4. Venezuela is kennelijk heel erg bang voor Suriname!!!!!!
  Er is niet aangeven dat Venezuela het omstreden gebied niet claimt omdat ze ervan uitgaan dat het toch hun maritiem gebied is.
  De regering heeft nagelaten krachtiger te protesteren zoals Guyana dat heeft gedaan.
  Met deze president zullen we het maar met bevriende naties als Venezuela moeten doen.


  Maak melding

 5. Wij Venezuelaanse communisten hebben een stukje
  land van U gepikt !

  Wij hebbben de landkaart al gewijzigd en nieuwe
  landkaarten laten drukken, MAAR wij willen geen
  conflict met U !

  Wij,Venezuela, zijn BANG voor uw zeer sterke
  Land-,Lucht- en Zeemacht !

  Bovendien bent u een bevriende buur die volop met
  ons samenwerkt aan UNASUR, tegen de Yankees !

  Wij weten bovendien dat de communistische staat
  CUBA en de Castro’s Sranang steunen, dus zijn
  wij EXTRA BANG !

  Nogmaals, Venezuela wil geen conflict met Sranang,
  wij hebben alleen maar een nieuwe kaart vervaardigd,
  Neks no fout !

  PS : Doe de groeten aan de staatshoofden van
  Guyana en de overige landen waarvan wij
  grondgebied hebben GEPIKT !


  Maak melding

 6. Wij geloven Lackin op zijn woord.Hij heeft van zijn leven nooit leugens verkondigd.Het hele entourage om opa D is even betrouwbaar als Anansi in zijn verhalen.


  Maak melding

 7. Ik vind dat Suriname niet moet bemoeien in de averre Venezuela-Guyana, maar wel in onze eigen grensconflict wat we met Guyana hebben. Laten ze zich daarover zorgen maken.
  Ik zag laatst nog in beelde van NOS-nieuws dat het stukje van de Boven-Corantijn niet voorkomt op onze eigen Surinaamse kaart. Is buitenlandse zaken wel hierover bezig? Guyana heeft grond van ons afgepakt en wij laten het zo, om de zoete vrede. Straks, pakken ook de Frans-Guyanezen een stukje van de Marowijne-rivier af en zeggen dat het van hun is. Een ieder is uit op GOUD en AARDOLIE!!! De taak van het leger: Het leger moet toch onze grenzen beschermen?
  Venezuela laat de Guyanezen duidelijk zien, dat zij niet met zich laten sollen.


  Maak melding

 8. Welke waarde moet je hieraan toekennen?
  Suriname doet het dunnetjes in de broek voor de Guyanezen en zullen nooit en te nimmer het betwist gebied opeisen. Reeds jaren word het onder beheer gelaten van Guyana die er activiteiten ontplooit zoals houtkap en goudexploitatie.
  Diarree krijgen ze van de Guyanezen


  Maak melding

 9. 16 juli 2015

  Srika heeft de regering in Suriname wakker geschud.
  Zie eerdere postings waar Srika al waarschuwde dat Venezuela een nieuwe kaart had vervaardigd, alwaar een deel van het zeegebied van Suriname voorkomt. Toen had Suriname en dit forum deze informatie nog niet.

  Maar zolang er geen wijziging in het decreet van Venezuela komt, zullen potentiële investeerders geen zaken willen doen met Staatsolie.

  Dat stuk van Suriname is nu een diplomatieke conflictgebied geworden en in zulke gebieden komen investeerders niet op af.

  De olieboringen zullen dus in dat gebied van Suriname stagneren, wat de economische mogelijkheden van Suriname nadelig zal beïnvloeden.

  Suriname heeft geen sterke marine en zal dus niets betekenen voor die van Venezuela.

  Maduro van Venezuela speelt hoog spel om zo de olievoorraad in de bodem te blijven controleren, ten voordele van de olieraffinaderijen op Curaçao (Lees: Nederland).

  En op dat punt vallen wij dan terug op Nederland. Vergeet het bezoek van Alexander aan Venezuela niet. Wat schuilt hierachter? Economisch kapot maken van Staatsolie en dus economisch kapotmaken van Suriname ???
  Srika


  Maak melding

 10. Straks minder inkomsten uit olie maar wat er ook gaande is op het stuwmeer en in het binnenland “vernietiging van de eeuwenoude oerwoud en vergiftiging van met milieu en inkomstenderving a la Peru”

  Vorig jaar was zo’n 10 procent van het goud dat werd geëxporteerd uit Peru afkomstig uit illegale mijnen. De mijnwerkers hebben volgens de overheid meer dan 50.000 hectare regenwoud gekapt in hun zoektocht naar goud.


  Maak melding

 11. Ik heb het altijd gezegd. Het land Guyana heeft geen recht van bestaan als zelfstandige natie. Suriname grensde voorheen in het westen aan Venezuela. Het land Guyana is een creatie geweest van Nederland, Spanje en Engeland. Nederland heeft een deel van Suriname, een deel van het huidige Guyana in 1803 afgestaan aan Engeland. Het andere deel behoorde aan Spanje. Spanje heeft dat deel aan Engeland afgestaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.