dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: geen haast met minder ministeries

Bouterse: geen haast met minder ministeries

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 jul – Tijdens de tweede regering Bouterse zal het terugbrengen van het aantal ministeries worden bekeken. Anders dan werd gesuggereerd de laatste weken, zal het niet op stel en sprong gebeuren. Er zitten te veel haken en ogen aan.

Minder ministeries betekent onder meer dat er gefuseerd moet worden. “De taakstelling moet worden geherdefinieerd. We hebben gedacht een ministerie te nemen en het goed door te kauwen. Het is een proces van zeker twee tot drie jaar. Als je er niet uitkomt, moet je het niet doen”, zei president Desiré Bouterse kort na zijn herverkiezing. Onmogelijk is het niet, wel ingewikkeld.

Politieke omstandigheden spelen mee, zoals partnerschappen. Het gaat verder dan alleen maar de regeercoalitie. “Wie ministers worden, is van minder belang. We moeten beseffen dat het geen makkelijk karwei wordt. We moeten naar een platform om samen naar de problemen te kijken. Anderen buiten de coalitie zullen ook betrokken worden bij het rekruteren van ministers”, aldus Bouterse.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

33 REACTIES
 1. Problematiek spookambtenaren krijgt aandacht Bouterse

  De nieuwe regering zal nagaan hoe het fenomeen van de spookambtenaren aan te pakken, zegt president Desi Bouterse. “ We moeten nagaan wat te doen met de spookambtenaren omdat we ruim 54.000 ambtenaren hebben.”

  Wat een charlatan: hij heeft er zelfs tienduizenden benoemd de afgelopen 5 jaar waaronder zijn eigen vrouw en zijn geestelijke adviseur.

  Als een urgent probleem ‘de aandacht’krijgt van Bouterse verdwijnt het in een diep Paarse Lade.

  Ook de Surinaamse ondernemers die nog honderden miljoenen tegoed hebben van de staat voor uitgevoerde werkzaamheden “hebben de aandacht” van Bouterse.

  Wat een farce is deze man toch.


  Maak melding
 2. weer een verkiezingsbelofte in de goot.

  Wet u nog dat er wat gedaan zou worden aan het aantal ambtenaren. dat was in 2010 ongeveer 40.000. Dat aantal is onder Bouterse gegroeid tot 54.000


  Maak melding
 3. DDB zal ook niet BEZUINIGEN op zijn kabinet met o.a: Stevie Wonder, Fist lady, Ramon de Bandiet, Limbo,Graanoogst, onze politie-agent, De Vliegende Minister,Mijnheer Dit is Mijn Persconferentie en vele anderen.

  Deze gasten zullen hun Mega Salarissen blijven toucheren: Het volk zal de BUIKRIEM STRAKKER moeten aanhalen.

  Hier heeft dit Dombo Volk voor gekozen; DDB heeft het over de recessie van 1929 die Suriname te wachten staat dus dan wordt het vele malen erger dan de jaren 80 toen ALLE SCHAPPEN IN DE WINKELS LEEG WAREN.

  In 1929 was er sprake van een DEPRESSIE; DDB WEET HET VERSCHIL NIET TUSSEN EEN RECESSIE EN EEN DEPRESSIE:

  Een Economische Depressie gaat verder dan de Recessie: Extreem Hoge Werkloosheid en de Economie die letterlijk op Zijn Gat ligt.

  DDB weet echt niet waar hij over LULT!!!


  Maak melding
 4. “De taakstelling moet worden geherdefinieerd. We hebben gedacht een ministerie te nemen en het goed door te kauwen. Het is een proces van zeker twee tot drie jaar. Als je er niet uitkomt, moet je het niet doen”, zei president Desiré Bouterse kort na zijn herverkiezing. Onmogelijk is het niet, wel ingewikkeld.

  De taakstelling van de gefuseerde ministeries is niets meer of minder dan de tot op dat moment geldende taakstelling.
  De enige uitbreiding van taakstelling zou kunnen zijn :
  Met minder personeel het werk voortzetten dus letterlijk inkrimpen waardoor niet alleen de personeelskosten minder zal worden maar ook de huisvestingskosten en overige personeelskosten.

  Bijvoorbeeld
  er is maar 1 minister nodig
  1 minister die blijft neemt zijn secretaresse mee en zijn staf en de andere minister die wordt afgezet bij de bushalte stapt uit met zijn staf en secretaresse.
  1 minister blijft betekend dat de autokosten minder zullen zijn want 1 auto verdwijnt op de kostenpost

  Moet ik doorgaan?

  De zoveelste belofte die geen stand houdt.
  De rente stijgt en de prijzen stijgen waardoor het leven duurder word dus zoveelste belofte word teniet gedaan namelijk de armen tegemoet komen door stijging van de sociale uitkering die dus niet waar is want ze geven meer uit dan ze deden.
  Kas is en blijft leeg om te investeren

  Soso leugens en bedrog.


  Maak melding
 5. Zoals gebruikelijk komt Bouterse zijn beloften weer niet na. Nu wordt het aantal ministeries vanwege bezuiniging, niet, zoals beloofd, teruggebracht, integendeel wordt ons een extra vliegende, geldverslindende leleku als minister door de strot geduwd.

  Ik wil wedden dat de paarse aanhang in deze ‘meesterlijke’ zet van Bouterse, om weer eens een keer de boel te belazeren, toch redenen ziet om in juichen uit te barsten. Het zou ook kunnen dat de paarse ezels gewoon doen alsof hun neus bloed, want voor hen geldt immers, wat Bouterse ook doet, ‘neks no fout’.


  Maak melding
 6. Als oud fossiel van 70 jaar, kun je onmogelijk nog haast hebben met de ontwikkeling van dit land, eigen belang speelt in zijn geval een veel grotere rol, om president van dit land te blijven, om zodoende niet opesloten te hoeven worden, en in die tussentijd zal dit land verder afglijden, en heeft die moordenaar zijn vege lijf kunnen redden, dankzij een groot deel van dit stomme volk.


  Maak melding
 7. De Ministerie van Omkoperij kan worden samengevoegd met de Ministerie van Overloperij en Sapoen tot de minister gemaakt en Chitan tot onderminister.


  Maak melding
 8. Minder Ministeries minder snel. Mooi toch.
  In de zelfde persconferentie zegt hij dat het land financieel in zwaar weer is gekomen. Komen moeilijke jaren. Geeft de schuld aan een komende wereldrecessie. Alweer de schuld van iedereen behalve kijken naar de eigen blunders. Zei deze dwaas zelf niet 2 jaar geleden dat er een gouden kerst aan zat te komen, allerlei uitkeringen omhoog schroeft zonder dat er een gedegen dekking \ inkomsten tegenover staan? En nu pas het licht zien dat het heel donker gaat worden.

  En wat is de reden dat er niet snel minder ministeries kunnen komen? Inderdaad, afspraken met coalitie partijen. Mensen accommoderen en beloften nakomen.
  Was het niet dat alles gedaan zou worden voor het land en volk?
  Wel dit is niet voor land en volk maar voor eigen politiek gewin.
  Het volk krijgt wat ze hebben gevraagd. weer 5 jaar lekker NIETS


  Maak melding
 9. Ja zeker het bekende verhaal.
  Ik citeer:
  ;Wy gaan moeilyke tyden tegemoet en zullen moeten overleven,er zyn te veel ambtenaren;maar wie owie heeft daar voor gezorgt.ahaaa.nex no fout.


  Maak melding
 10. Sta er gewoon versteld van dat ze hun verkiezings belofte al hebben verbroken.
  Laten we beginnen te tellen hoeveel van deze losse flodders en onwaarheden er worden guitgekraait door deze bende.
  We zullen heel snel een computer daarvoor nodig hebben.


  Maak melding
 11. Een merkwaardig fenomeen deze Bouterse. Veel tamtam maken over het afslanken van het overheidsapparaat om vervolgens doodleuk te verkondigen dat hij geen haast daarmee heeft vanwege het ingewikkelde proces. Nou, dat weet je toch vooraf?
  Waarom iets verkondigen wat voorlopig niet aan de orde is?

  Als je kijkt naar zijn regeerperiode over de afgelopen vijf jaar zie je dat hij veel ministers de laan heeft uitgewezen. Hij wist de ABOP ministers haarfijn uit te leggen waarom hij niet tevreden was maar schijnbaar zit hijzelf nooit fout. Dat mis ik bij hem ; zelfreflectie.

  Het is wel een goede zaak dat hij groeperingen met een breed draagvlak heeft uitgenodigd om hen aan te horen. Dat siert hem. De vraag is of hij daadwerkelijk iets ermee gaat doen.

  Er moet nu daadwerkelijk succes geboekt worden. Banen creëren en voldoende huisvesting. Misdaad vermindert dan automatisch. De schoonmaker moet ook kunnen uitkomen met zijn salaris.
  Versobering van kosten verslindende apparaten van de overheid die in wezen niet hoeven.

  Voortgang van de rechtszaak ten opzichte van 8 december. Bouterse zal nooit de Surinaamse Mandela worden als hij dit vraagstuk niet oplost.


  Maak melding
 12. Nu pas heeft de president het door, dat niet alles wat hij denkt te willen doen, tegelijk uitgevoerd moet worden.
  Er moeten prioriteiten gesteld worden, afhankelijk van financiele situaties van het land.
  In de afgelopen regeerperiode heeft hij een aantal dingen toegelaten, die maken dat wij nu in een precaire financiele positie zijn beland. Als leider moest hij allang hebben ingezien en ingegrepen.
  Nu moeten wij als burgers ons buikriem strakker vastmaken, zegt hij. Terwijl veel mensen rondom hem die mede verantwoordelijk is, nog steeds 10 duizenden srd. maandelijks verdienen.
  Sommigen van hen zijn miljonairs geworden.
  Hoe geloofwaardig is onze president?


  Maak melding
 13. deze man is dé grootste clown op deze aarde gekozen als lijder van het land sme.. door het dombo volk..

  hoeveel keren stoot een sme r zijn verstand aan deze bedrieger,een ezel zou dat één keer doen..

  al meer dan 35 jaar aan de macht liegt en bedriegt alles en iedereen ..

  elke keer loopt het volk achter deze bedrieger tegen op..,

  ,ook nu na 5 jaren de boel belazerd te hebben komt hij op nieuw aan de macht en als eerste belofte maakt hij weer de zelfde fout..

  na gekozen te zijn al weer het zelfde verhaal voor houden n.l. liegen..beloftes niet niet na gekomen worden..

  ministerie worden niet vermindert
  leden poppenkast worden niet terug gedraaid.
  lanti-mangs worden niet weg bezuinigd.
  juist meer en meer komen bij de overheid in dienst..
  let op de lonen bij lantie gaan juist om hoog.
  het land is bijna failliet..

  terwijl het volk zijn broek riem moet aanhalen..

  waar staan we over 5 jaar..


  Maak melding
 14. Men moet de dag niet prijzen voor de avond gevallen is.

  Er zijn vele beschavingen geweest die grote hoogten bereikt hadden en ten onder zijn gegaan, heersers die allemaal ten zijn gekomen, Alexander de Grote, Napoleon, Hitler, Mussolini, Tsai Kai Sjek, Idi Amin, Gadaffi, Papa Dok, Babi dokkum, Sadam Hoesein, enz, keizer Augustus, Julius Ceasar, Michail Sergejevitsj, Maurice Bishop, Pengel van Kowna met zijn paarse vilthoud, enz, enz

  Geeft het volk brood en spelen en we zullen zien wat het eindspel is of beloften.

  Laat de negermannen de hele dag op hoeken van straten staan en mensen lastig vallen, dat doen ze al sinds de slavernij is afgelopen en schreeuwen dat ze geld van Nederland willen voor oorlogsleed en weg met de kolonisatie. Laat ze weer in hun paradijskostuum in de rondte gaan huppelen in Afrika of laat ze op een indiaan uit Casewinica stemmen. Negers weten niet beter, of het nu een blanke is of de Chinezen of de indiaan uit Casewinica die hen uitlacht. Op hun eigen mensen zal een neger nooit stemmen. Hoe zou dat toch komen? In de koloniale tijd zongen ze voor de blanken, nu voor een kleine indiaan uit Casewinica. Negers wat is er met jullie aan de hand?

  DDB is gewoon een bananabon, te bingie wintie wai, Sranan skeer. DDB en de gangsters hebben zichzelf en familie tijdens de vorige DDB-bewind goed gezegend met de staatsinkomsten en deze mensen zullen never nooit meer armoede lijden, obligaties van staatsolie, enz, enz. Wie dat niet wil inzien, moet zijn hoofd maar in het zand steken als een stuikvogel. De domme negers kunnen dat maar niet inzien. De negers geloven in de kleine indiaan van Casewinica dat in hun eigen soort mensen. Er is een srananspreekwoord, betre wan kron bakka bakra dan een van hun eigen soort. Hoe zou dat toch komen? Zie nu hoe ze weer voor een indiaan juichen.

  Jammer dat de coronianen Palu een zetel hebben laten krijgen
  Jammer dat de NPS niet haar 4 zetels behaald heeft
  Jammer dat Doe niet haar aantal zetels verdubbeld heeft.
  Jammer voor de NPS in Para.
  Triest dat grote groepen negers niet willen inzien dat DDB een moordenaar en drugsveroordeelde is en die zichzelf flink verrijkt heeft. DDB heeft Suriname alleen maar ellende gebracht en geen enkele vooruitgang.

  What goes up must come down, spinning wheel.

  Hoogmoed komt voor de val.


  Maak melding
 15. Nog geen 48 uur na de benoeming en alweer een belofte die de prullebak in kan. Lach de kloten uit mijn broek… Griekenland 2.0 is in aantocht en de apatische pom volk omarmen deze man.


  Maak melding
 16. Hoe dom kan dit volk zijn? In Suriname bestaan er geen natuurrampen, daar is de paarse kliek het vloek van het land. Denk weer aan de jaren 80. Ellende, ellende, penarie en penarie. Geen geasfalteerde wegen meer, geen wagenpark, lange rijen voor de winkels, benzine op rantsoen, je mag blij zijn dat je autowielen niet onder je kont worden gestolen, immorele verval, koers 1 op 1000., verslechtering medische toestand, geen medicijnen meer. Dit waren de vruchten van het militaire bewind onder paars. Deze tijden liggen weer op de loer. Dat dit volk zo stom en intellectueel minder begaafd is blijkt door het weer kiezen voor deze roversbende. Het is het loon van hun eigen handelen. Van mij geen euro maar richting deze ezels.


  Maak melding
 17. Deze man laat alleen maar z’n contemplaties los en z’n superintellectuele aanhang ziet het als nieuw te voeren beleid. Wat kan deze man er aan doen dat z’n aanhang zo superintelligent is?
  Hij heeft in ieder geval zijn aanhang mee. Die zal hem dus nooit corrigeren en hem rechstreeks de afgrond induwen. Niet omdat ze dat willen, maar omdat ze zo intelligent zijn. Hun intelligentie ligt hierin dat ze menen dat hun leider alles verandert in goud wat hij aanraakt en dat alles wat hij zegt of oppert binnen de kortste keren realiteit wordt.


  Maak melding
 18. Beloftes van deze Paarse charlatan zijn niets waard, dat bewijst hij al 35 jaar en toch staat een groot deel van het ongeletterde, domme en luie volk van Suriname achter deze crimineel die in elk ander land ter wereld achter de tralies zou zitten, net als zijn zoon.


  Maak melding
 19. Misiekaba: zaad militaire coup ontkiemd en werpt vruchten af

  PARAMARIBO – Het zaad dat NDP-voorzitter Desi Bouterse (69) in 1980 legde als couppleger is ontkiemd en werpt nu vruchten af in de vorm van de grootse verkiezingswinst van de NDP op 25 mei en Bouterse zijn herverkiezing als president dinsdag. Tot die conclusie komt NDP-fractieleider André Misiekaba.

  Deze Paarse charlatan zegt het met droge ogen en waarschijnlijk gelooft hij het zelf ook nog…

  Suriname is echt reddeloos verloren.


  Maak melding
 20. @Astrando,

  Het was niet officieel bevestigd, was een SUGGESTIE maar geen BELOFTE: Je bent een PAARSE OEN, die het wil goed praten.
  DDB probeert MR HARD TIME ook goed te praten door de WERELD RECESSIE OF WHAT EVER erbij te halen.

  Het verbaast mij dat DDB niet Venetiaan als ZONDEBOK heeft aangemerkt.

  Laat DDB bij onder anderen zijn vriend Ramon alvast BELASTINGGELDEN van de Natie gaan terug vorderen.

  Dat gaat hij niet doen, want hij houdt meer van Ramon dan van de Surinaamse BELASTINGBETALER.


  Maak melding
 21. bouta gaat expertise kopen in china. dat gaat 3 jaren duren. ambtenaren zijn kundig genoeg om meer taken uit te voeren; het intern opleiden door collega,s kan zo veel kosten besparen en externe advies buro,s is uit den boze…dus kunnen meer mensen zich gaan specialiseren op andere zaken dan ambtenaar spelen..


  Maak melding
 22. DESI zoekt draagvlak bij de Staatsvijanden om zijn
  Prijs- en belastingverhogingen te VEROPEN aan de
  arme Sranang-bevolking !

  ZEVEN MILJARD lowe gwe na ini un saka,
  dang je suku medestanders ???

  Maarrrr Andy en Gilmore, twee van de veroorzakers
  van de “RECESSIE” mogen blijven zitten,
  krijgen promotie met loonsverhoging ! Het lijken wel
  famlilieleden van prof Abrakadamski !

  Leve de invoering van de BTW, Leve de Prijs-
  verhogingen, Leve de Belastingverhogingen,
  Leve de Uitbreiding van aantal ministeries met
  een vliegende Minister, Leve het enorme aantal
  Ambtenaren, Leve de dalende overheidsinkomsten,
  Leve de NDP-MEGA-staatsschuld ! NEKS NO FOUT !

  PINA teng doro, Financiele NOODMAATREGELEN
  no de fanodu volgens econoom DESI !

  PS : Zal Sranang beslag leggen op de honderden
  miljoenen dollars aan zwart/crimineel geld op de
  Zwitserse banken, toebehorend aan Sranang-
  onderdanen ??

  Wie helpt DESI de arme bevolking verder uit te kleden ??


  Maak melding
 23. Astrando:
  “Het is niet officieel bekrachtigd. Was een suggestie en geen belofte.
  Buitendien was er geen termijn aan verbonden”.

  Astrando, je hebt gelijk dat het een suggestie was en dat er geen termijn aan verbonden was, maar de 18000 woningen, de fly overs, de diepzeehaven, de gouden Kerst, het ziekenhuis in Wanica, de brug over de Corantijn en de spoorbaan naar Para waren wel beloofd en van de spoorbaan naar Para weet ik zeker dat er beloofd was dat die voor de afgelopen verkiezingen zou rijden en dat kinderen onder de zestien en bejaarden boven de zestig gratis zouden mogen meerijden. Dat het aantal ministeries niet meteen teruggebracht zal worden, mogen we hem misschien vergeven, maar hoe ver is Bouterse al opgeschoten met de realisatie van de eerder gedane beloften?

  Zijn de zware tijden die ons in het vooruitzicht gesteld zijn, een suggestie of een belofte? Als ze een belofte zijn, dan is het de eerste keer dat ik hoop dat een belofte gedaan door president Bouterse niet uitkomt (de belofte dat hij anderen contant zou betalen toen hij nog geen president was had ik liever ook niet gerealiseerd zien worden), maar ik ben bang dat dit een van de weinige, zo niet de enige belofte is die wel met sneltreinvaart gerealiseerd zal worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES