Bouterse weer president van Suriname: harde tijden

89

PARAMARIBO, 14 jul – Desi Bouterse is bij acclamatie tot president gekozen in het parlement. Ook Ashwin Adhin is op dezelfde wijze gekozen tot vicepresident. Adhin is met zijn vier en dertig levensjaren Suriname’s jongste vicepresident ooit.

Bouterse condoleerde parlementsvoorzitter Jennifer Simons ook met het recente verscheiden van haar zoon. Ook bedankte hij de gewezen vicepresident Robert Ameerali en de leden van het parlement. “Mijn grootste dank gaat uit naar het Surinaamse volk, dat ons weer het vertrouwen gegeven heeft. Het worden geen makkelijke jaren. Normaal gesproken is het al moeilijk voor kleine landen”, zei Bouterse in zijn toespraak.

De woelige wereldeconomie raakt ook Suriname. “Wij gaan harde tijden tegemoet. Ik ben daarom blij met de houding van het parlement. De komende periode is een periode van samen de immense taak aanpakken. Ik weet dat wij als klein land, die veerkracht kunnen ontwikkelen om ondanks het zware weer, er doorheen kunnen komen, aldus Bouterse. De beëdiging van de twee vindt plaats op twaalf augustus.

89 REACTIES

 1. Het volk krijgt wat het verdient, in ieder geval blij dat ‘ontwikkelingshulp’ richting Suriname stopt in 2015 ! Staatshoofd schuldig bevonden en een veroordeling aan de broek omtrent drusgssmokkel, zoon van staatshoofd (appel….boom !) een jaar of 16 opgesloten in USA. Het volk is zijn leider, de leider is h et volk.


  Maak melding

 2. Gefeliciteerd! Onze president ziet er goed uit! En als baksjis een jonge, ambitieuze en hopelijk pro-actieve VP erbij. Zijn we aan toe. De woeligheid in de Suriname’s toekomst komt door de mailaise op de Chinese beursen, maar het komt goed. Ook Griekenland heeft het – tegen ieders verwachting – gehaald. Suriname moet nu het kan snel banden met Cuba, Chili, Brazilië en SA smeden en economische uitdagingen aangaan. We hebben het potentieel, nu maar omzetten in kapitaal.


  Maak melding

 3. Vorige keer na zijn verkiezing tot president,verhuisde hij naar Torarica om vadaar te ‘werken’.Dus alvast het buitenlands gevoel proeven.
  Dit keer gaat hij zo mogelijk in hotel Budapest zijn beediging afwachten.Alleen op zijn billboard staat dat deze president werkt.Maar in werkelijkheid is hij werkschuw.


  Maak melding

 4. Woelige wereld economie?
  In welke tijd leeft deze man?
  De economische recessie is achter de rug, in de meeste landen trekt de economie weer aan. Alleen in Suriname met een groei van bijna 4% gaat nu de recessie toeslaan.
  Ik denk dat Desi ons op een andere manier duidelijk wil maken dat de schatkist leeg geplunderd is door de vorige roversbende.
  Het overgrote deel van het Surinaamse volk heeft vanaf de z.g. revolutuie begon alleen maar offers gebracht en zou nu der vruchten moeten plukken van de groei, maar nee, het geld dat de afgelopen jaren geleend is, bestemd voor slimme investeringen tbv onze economie is verdwenen in de zakken van de nieuwe elite. Het arme deel van het volk mag weer offers gaan brengen volgens de President die zij zelf gekozen heeft.


  Maak melding

 5. invoering van BTW; en gaat nu iedereen echt belasting betalen?

  re- hersrtucturering ambtenaren corps

  tram/trein verbinding Paramaribo Zanderij

  wanneer worden die vliegticktets goed goedkoper??????

  succes!

  happy days are here again


  Maak melding

 6. Suriname:veel sterkte met nog 5 jaren van loze beloftes, nooit uitgevoerde megaprojecten ( waar is de spoorlijn) en graaien in de staatskas.


  Maak melding

 7. ja desi delano bouterse wij gunnen jou nog vijf .
  het volk heeft gesproken het volk heeft gekozen ,de juiste man op de juiste plaats .wij wensen u heel veel kracht en gezondheid de komende vijf jaar .


  Maak melding

 8. Vergeet niet. Niet het volk heeft jullie gekozen. Wel een belangrijk deel daarvan. De jongeren. Ja 40.000 jongeren. En ook de belofte van werkgelegenheid. Dus inkomsten .

  Verkiezing een historische mijlpaal. Maar felicitaties pas op 12 augustus de verzekering komt van blijvend herstel democratische structuren. De Krijgsraad mr. President


  Maak melding

 9. Ik heb er geen baat bij, maar toch gefeliciteerd dat U weer voor 5 jaar de ´´ grote baas van Su mag zijn ´´.
  Al hoewel “; als ik zo naar uw foto kijkt, oogt U niet blij !
  Ik kan me best voorstellen ……………a jéjé no mang finnie rust !!!!!!
  Kraktie Kraktie mijnheer de Pres.


  Maak melding

 10. De maatregelen zouden niet zo hard zijn als de criminaliteit op tijd werd aangepakt en dat minder nieuwe ambtenaren erbij zou komen.
  3 jaar terug wist de regering al dat wij minder zou ontvangen uit de olie- en goud sector, maar men ging door met de populistisch maatregelen, ondanks waarschuwingen van dezelfde maatschappelijke organisaties.
  Ons volk verdient geen 4e saneringsplan in minder dan 20 jaren. Suriname heeft veel geld verdiend van 2009 tot 2012.
  Wanneer gaan we iets leren uit ons verleden??
  Wij hebben de laatste jaren een jaar begroting van gemiddeld srd.5 miljard. In de afgelopen regeerperiode is dat 25 miljard. Wat hebben met al dat geld gemaakt? Hoeveel is geinvesteerd in de productieve sector ??


  Maak melding

 11. Harde tijden,worden het,natuurlijk zal het.Kom net2weken uit su,prachtig land,alsook het klimaat.Maar,als je het zelf met eigen ogen aanschouwd,dan vraag ik mijn eigen af,wat het bezielt om door sommigen te zeggen dat het heel goed gaat met suriname.Ten eerste moet duidelijk zijn dat al de genen die daar zitten totaal niet capabel zijn om een land te regeren.Je kunt nooit een kleermaker,als metselaar neerzetten,je huis stort in.De binnenstad is precies zo gebleven als toen ik 20jaren terug geweest was.Her en der een kleine renovatie,door chinezen die de panden heben opgekocht.Chinezen hebben de overhand,alles kun je bij hen kopen,van levensmiddelen tot chemische,giftige landbouw spullen,medicijnen, (in europa ten strengste verboden)en al het afval gaat zo de riool in.Noem je dit vooruitgang,zit met kantoor personeel van binnenlandse zaken,kromme elleboogstraat,in een broodje,s zaak,die zo,n ander-half uur zitten te pauzeren,dienst,auto,s van open-bare werken en waterloopkundig-dienst worden als prive auto,s gebruikt,zowel na het werk ????als in het weekend,ging zelfs mee met een familie lid,die aangaf dat iedereen het doet,hebben zelf een tank-pasje erbij??.En dit heb ik dus op meerdere plaatsen opgemerkt.Het verkeer is een grote puinhoop,oversteken betekent rennen voor je leven,er zijn geen snelwegen ,en toch rijden auto,s 80 tot honderd in de straten.Ben je geen lid van de partij die aan de macht is dan krepeer je.alle stemmers van ddb hebben een lidmanschapskaart,waren6000duidend cellulers (telefoons,)uitgedeeld,alsook een coupon van 100srd,te verziveren bij combe-markt,die tevens ook de sponser was.Hoe kun je zo dom zijn als volk,dommer kan het niet.Alles wat suriname nu heefd zijn van buitelandse investeerders,maar de vraag luidt ,wat krijg de regering terug.De geweldige huizen die je ziet op geyersvlijt,blauwgrond,hermitage,kwatta,commewijne,enz….dat zijn huizen die gebouwd zijn door rijken die het door verhuren,en vooral aan chinezen.Ivaliden en mensen die een handicapt hebben,hebben het verschrikkelijk zwaar,.Eeen huis of erf verkopen van een ander op illegale wijze is zeer simpel,bij cbb,de surinaamse burgelijke stand kun je elk papier kopen die je maar wilt.Ik kon voor150 euro een indentiteit-kaart krijgen.De waterhuishouding is ook een grote puinhoop,bij regen zoals op het ogenblik kun je nergens lopen, alles loopt onder.Ja ik bekritiseer suriname,omdat ik vind dat er gewoon jongere capabele mensen moeten opstaan.Brunswijk,behartigd belangen van het volk ,maar heefd zelf concessie,s,goud-winning,hout..en nu bouwd hij een gigantische boerderij,-hoe kun je dan in het essembly zitten ,trouwens alle leden die daar zitten,hebben bedrijven of neven-functie,s…belangenverstrengeling,,heet dat volgens mij.500000 duizend inwoners,misschien ietsje meer,,goud,olie,hout,bauxiet,export groenten en fruit,,waar gaat het geld naartoe.Ik hoor menig surinamer zeggen wij zijn een rijk land,want wij hebben grondstoffen enz…..en toch zoveel armoede.over de criminaliteit wil ik het niet hebben want dan schrijf ik misschien de hele avond,want zelfs de politie,en de officier van justitie,s doen mee.Onhoudt een ding.hindoestaan,creool, javaan,djoeka,of chinees,maakt niet uit maar er moeten mensen met verstand van zaken het land regeren,en besturen.Nomaals je kunt geen schilder als chauffeur gebruiken,hij rijdt je doodt.


  Maak melding

 12. Laat de NDP maar zijn eigen rotzooi opruimen. Laten ook al die rovers van de NDP het geld dat ze geroofd hebben terugstorten in de staatskas. Voor mij geen euro meer naar Nederland. Ezels help ik niet meer in Suriname. Het volk krijgt de president dat ze verdienen.
  En de VHP blijkt een partij te zijn zonder ruggengraat. En Nonsens partij. De boel belazerd. Ze zullen ook de prijs gaan betalen van hun belazerij.


  Maak melding

 13. De tijd van terreur en verdere repressie zal meer gestalte krijgen in Suriname. In tijden van crisis zullen we kijken hoe beschaafd het Surinaamse volk zal zijn. Ethiek en moraal zullen ze wel door de closet doorhalen in Su.


  Maak melding

 14. De president neemt een voorschot op zware tijden van recessie als gevolg van wat er in de rest van de wereld gebeurt. Iran wordt er bijgesleept en hij voorspelt een krach zwaarder dan 1929 met als gevolg stijgende rentes.
  Hoe ernstig is deze man de weg kwijt. Hij is een nieuwe dimensie aan politiek aan het geven.

  Suriname u krijgt de regering en president die u verdiend. Kijk eens wat vaker naar de live stream van de DNA http://www.dna.sr (rechts op de homepage) en u hoeft niet meer naar stand up commedians etc. te gaan.
  Ik kan nu begrijpen dat mensen met een zwakke blaas het bij een interview of toespraak van de president in hun broek doen.


  Maak melding

 15. DDB en zijn Bandieten Vriend Ramon hebben de Staatskas leeggeplunderd en toch durft deze HALVE GARE te roepen dat Suriname over VEERKRACHT beschikt om deze economische Schokken op te vangen.

  Deze Mafkees heeft miljoenen uitgegeven aan ZINLOZE BUITENLANDSE AMBASSADE`S om vrienden te accommoderen.
  Hoe zit het nu met Suriname`s deelname in die NEWMONT DEAL???Is Staatsolie in staat het restant bedrag op te hoesten??

  DDB heeft in een COCA BUI het AKB bedrag verhoogd naar 50 SRD per kind, is dit betaalbaar nu De Staat Skeer is??
  Deze GEK had een SPOOKTREIN PROJECT gelanceerd??Ooh, wat heb ik in een DEUK gelegen omdat een ieder met een beetje verstand wist dat het GEBAKKEN LUCHT was.

  DDB heeft het land naar de RAND van de Afgrond gebracht, de mensen die voor deze man hebben gekozen zijn STEKEBLIND.

  Laat DDB beginnen te BEZUINIGEN OP ZIJN 70 MAN STERKE KABINET: Stevie Wonder, Limbo, AliBaba, Linscheer, Fist Lady en vele anderen.


  Maak melding

 16. Weer heeft een groot deel van dit impulsieve volk voor een moordenaar als president gekozen, gefeliciteerd ermee, in zijn eigen land is hij zelfs een gevangene, die steeds banger is geworden, om naar het buitenland te gaan, en nu zijn eigen puin mag ruimen die hij de afgelopen 5 jasr veroorzaakt heeft, en het domme volk die op deze moordenaar en die paarse bende hebben gestemd, gaan de komende jaren een zware pijp roken.


  Maak melding

 17. Zijn de Sociale Wetten nog Uitvoerbaar met een Skeer Kas???DDB, je hebt JOUW KRABITA HANU OVERSPEELD?

  Ga nu als de Sodemieter regeren: Je bent niet in staat het land uit het SLOB te halen?

  Je gaat Regeren met je Smoelwerk maar niet met Daden!!


  Maak melding

 18. Als je ongeletterde en ongekwalificeerde mensen kiest tot president krijg je binnen 2 zinnen de volgende uitspraken:

  1) Ongekende recessie a la 1929 en
  2) Groei die afneemt tot 1%.

  Allereerst de kraag van 1929 was een depressie en geen recessie meer.
  Bij een recessie is de groei langdurig negatief of wel onder NUL.

  Volk van Suriname alle verspillingen van de afgelopen tijd moeten afgelost worden of er zullen exorbitante rentes betaald moeten worden.
  Volk van Suriname door het leegroven van de kassa van Staatsolie en het aangaan van onverantwoord aandeelhouderschap in een goudmijn heeft de president heeft de president gaten in de schatkist geslagen die niet meer te dichten zijn en die jaren lang verliezen met zich mee gaan brengen.

  Het geld dat de buitenlanders nu van Staatsolie en de staat als rente gaan ontvangen wordt enorm. De president heeft het voorspelt.

  Mensen met een heldere blik op de stand van zaken voorspellen dit al sinds 2013.


  Maak melding

 19. ” Wij gaan HARDE TIJDEN tegemoet ” zegt de PAARSE LULHANNES.
  Nou ! je meent het ?? Hoe zou dat komen ??? Het RESULTAAT van de NEKS NÓ FOUT ” houding misschien ???

  In een artikel op Starnieuws schetst de ” LULHANNES ” dat de tijd waar er SRD 1 wordt betaald voor een uittreksel en waarbij DUIZENDEN liters GESUBSIDIEERD drinkwater verloren gaan bij de VELE carwashes VOORBIJ is.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/30231

  Nou, PAARSE LULHANNES, had dat geroepen in aanloop tot de verkiezingen van 25 mei j.l.
  Wedden dat je vandaag NIET op die stoel zat.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 20. Harde tijden auw kome ??? Den de let drape keba !

  Ondernemers en bedrijven zijn al LANGER DAN
  een jaar niet betaald !

  De internationale recessie ben je zelf opa D, de
  onnodige en onrendabele NDP-staatsuitgaven
  zijn veel te hoog, dat is de OORZAAK van het
  FAILLISSEMENT van Sranang !

  Slogan van Desi : MONNIE de !

  Wordt vervangen door : PINA DE !

  PS : Leve de invoering van de BTW, Leve de
  massa-ontslagen bij de overheid, Leve de
  verhoging van de energieprijzen etc !

  De NDP-elite met MEGA-salarissen/toelagen,
  lacht het arme Sranang-volk gewoon uit !!

  WAKTI, DONG-MANG O KONG KONNIE !


  Maak melding

 21. President heel,heel hartelijk gefeliciteerd.
  Wij gaan verder met de opbouw van het land Suriname.
  Laat de land verraders maar haten en praten,het proces kunnen ze niet meer stoppen.

  President jij bent de grootste aller tijden!
  Mie e versteer alle sranang mang die e mening nanga stranang,foe a begie mang foe sranang kondre,en mie e barie oenoe wang odie.


  Maak melding

 22. DDB, hoeveel gaat de politieman, ik ben zijn naam kwijt, op jouw kabinet verdienen en what about DE VLIEGENDE MINISTER `LAUW MANG BAL`DOEKHIE.

  DDB, djie mie ede blo, yere. Ik voorspel SOCIALE ONRUST in alle SECTOREN.

  Het volk dat jou heeft gekozen, zal ervoor zorgen dat je je BIEZEN GAAT MOETEN PAKKEN. YOU WILL HAVE TO GO!!!!


  Maak melding

 23. De eenheid dat is ten toon is verspreid tijdens de verkiezing in de vergaderzaal van de nationale assemblee is niet
  te beschrijven. Dit is een histories moment dat wij met ons allen moeten blijven koesteren.

  Ik feliciteert alle parlementariërs en het volk van mijn land heel hartelijk. Dit geeft hoop op een beter en solide Suriname.

  Aan u allen veel succes toegewenst.


  Maak melding

 24. Deze hypocriete, pathologische bejaarde leugenaar heeft vanaf 2010 niets anders gedaan dan geld lenen in het buitenland. Het leningenplafond werd stelselmatig verhoogd. Nu stijgt de rente, goudprijs blijft maar dalen, olieprijzen zijn gehalveerd. Dus de geindoctrineerde, ongeschoolde paarse paupers als pero en consorte gaan nu broekriemen moeten kopen met minmaal 5 gaatjes meer. De moordenaar heeft wederom zijn achterbakse lafheid bewezen door met deze mededeling te wachten tot het moment dat hij word herkozen. En die achterlijke, imbeciele Surinamers geloven alles van deze gevaarlijke megalomane gek. De hele wereld klimt uit het dal en Suriname flikkert in sneltreinvaart in de afgrond. dankzij deze klootzak.


  Maak melding

 25. NDP-leuze : MONNIE DE ! NEKS NO FOUT !

  Nu met een NDP-staatsschuld van ZEVEN MILJARD,
  wil de man die al TWEE JAAR lang niets wilde weten
  van Bezuinigingen en Saneringen, uw HULP vragen !

  Nieuwe slogan-NDP : a volk o kaka !!

  Reserves van een MLJARD die VENE had overgedragen
  zijn OOK verdwenen !

  Toch, ondanks staatsschuld, zijn GEEN productieve
  investeringen gepleegd die de komende drie jaar VALUTA
  zullen opbrengen !

  Dus de arme Sranangman zal opdraaien voor het FAILLISSEMENT van de staat !

  PS : Noodmaatregel, hef de totaal ONNODIGE
  bestuurslaag, zich noemende Kabinet van de
  president, onmiddellijk op !
  (LET WEL :
  ca 70 FTE’s die BELLENBLAZEN en WIND ZAAIEN)

  Santokhi doet alsof hij meedenkt omdat DESi anders
  de oppositie als de schuldige/verantwoordelijke voor de
  misere zal aanwijzen.
  Tokhi weet al dat wij FAILLIET zijn !


  Maak melding

 26. Na de verkiezingsprookjes nu de realiteit. Sranan skeer .
  Na 5 jaar verbrassen en potverteren is de realiteit dat de prijzen sterk stijgen, ziekenhuizen niet naar behoren functioneren door geldgebrek , bedrijven failliet dreigen te gaan door wanbetaling van de overheid en zo kan ik nog uren doorgaan om de ellende van 5 jaar Bouterse op te sommen.

  Volgens Bouterse is de woelige wereldeconomie de oorzaak van de financiele problemen van Suriname daarmee volledig voorbijgaand aan het slechte beleid van jaren waarbij de overheidsuitgaven werden verhoogd bij teruglopende overheidsinkomsten. De ellende is door Bouterse veroorzaakt, een herhaling van de jaren 80.

  Al die idioten en profiteurs die op de NDP hebben gestemd, krijgen nu de rekening gepresenteerd.

  Te joe njang NDP njannjan joe sa pai NDP paimang


  Maak melding

 27. begin die 600 miljoen van jou wat je gestolen hebt,, aan die bejaarden te delen jij gaat het toch niet kunnen opmaken…

  waar blijft mijn mobiel tel. nog van de vorige belofte..

  wat dacht je van die laptop die ik nog moet krijgen..

  jou vrouw ingrid heeft mij nog geen laptop gegeven.. en ook geen landbouw tractor laat staan een bruch-kutter..

  moro é doró binnen kort ben je 70 jaren op deze aarde..

  hoelang ga je nog door op de pluche heb je nooit gehoord van opgeruimd staat netjes…

  ,wanneer ga spelen met die 14 klein kinderen van je drugs veroordeelde zoon 16 jaar 3 mnd..usa.

  de k l m is laatst op zanderij betrapt met 6 dozen coke,wie van jou onder geschikte heeft die spul daar geplaatst..

  het is nu hoog-seizoen wat de drugs transport betreft..


  Maak melding

 28. Tuurlijk zijn het moeilijke tijden voor iedereen, maar war andere landen langzaam maar zeker uit de malaise kruipen is Suriname in de problemen gestuurd Door hun regering en nu krijgt deze zelfde kliek de kans om er nog een grotere rotzooi van te maken! !

  Het is tijd voor een nieuwe lichting. ……..jammer dat het stemgerechtigde vlok dit niet besefte en weer op een praatjes makende zakkervullersbende stemde.

  Een ezel stoot zich nooit aan de zelfde steen, behalve een Surinaamse ezel blijkt!!!


  Maak melding

 29. De ABOP kan niet meer de schuld krijgen, dat het de komende vijf jaar weer niets wordt, dus kijkt onze, in Suriname, wereldberoemde en beruchte wereldleider in de toekomst en buiten de grenzen van het land, de gedroomde wereldrecessie krijgt al bij voorbaat de schuld dat we de komende vijf jaar ‘grontapu’ gaan @#$%..


  Maak melding

 30. @@Hugo CHAVÉZ Noem mij 1 land op in deze tijd op de wereld waar het super beter gaat dan Suriname,met al de tegenslagen.dus kletsen jullie niet uit je nek OM HET KLETSEN.


  Maak melding

 31. Binnen 2 jaar zal deze moordenaar voorgoed verdwijnen uit het centrum van de macht om daarna achter de tralies te verdwijnen.
  Suriname is failliet dankzij deze gek. Ik hoop van harte en zie dat ook dat er onrust zal uitbreken in ons land dankzij deze drugsbaron.
  Het is ook heel goed dat het geestelijk labiele volk de ware aard van deze gek zal zien.
  Bouterse is een sta in de weg van Suriname’s ontwikkeling. De regering Venetiaan/Sardjoe liet Suriname heel sovabel achter in 2010, was het niet deze vloek Bouterse die riep dat er veel geld was. Waar is nu al het geld naar toe gegaan, Bouterse heeft slechts 5 j nodig gehad om Suriname leeg te roven zie maar die 600 miljoen dollar op zijn bankrekening in het buitenland.
  Bouterse kan Suriname never nooit tot ontwikkeling brengen, dit is de zoveelste keer dat Suriname onder leiding van deze gek failliet is geworden.
  Suriname is beteraf zonder Bouterse dat staat als een paal boven water.


  Maak melding

 32. Ik gun dit volk die voor deze partij en deze president hebben gekozen. Ik gun de jeugd die de toekomst zou hebben de toekomst van paars die aan het aanbreken is. Ik gun het paarse deel van het volk, die blijkt hebben gegeven een intellect te hebben van niet meer dan 70 te hebben heel veel succes. ik heb de tijden en met mij velen, de armoede van de jaren 80 toen ze ook al het goud van de Centrale bank hebben weggedragen. Geen wegen meer, geen medische voorzieningen, 1 dialyse centrum (als je ouder was dan 60 mocht je van hen sterven), geen medicijnen, voor 1 Nederlandse gulden kreeg je minstens 1000 Surinaamse gulden. Ik gun ze dat allemaal. Ik gun ze de taferelen van Venezuela. Van mij echt geen euro meer naar Suriname. Wie niet leren wil zal moeten voelen. Deze ezels stoten zich tig keren aan dezelfde brok beton.


  Maak melding

 33. @Henry
  Domme Henry heeft weer gesproken.joe na wang fatoe,als jij aan het woord bent,trek ik een krat bier open dan mie e broko wang fatoe tap ding stommiteiten sang je skrivie..bidjie dong.


  Maak melding

 34. @printa,

  Wat voor STOMMITEITEN heb ik volgens jou opgeschreven? Je moet mijn STOMMITEITEN benoemen. Wel, ik ga jou dan in het vervolg, ZEKER WETEN, dronken voeren want reken maar dat DDB er niets van gaat bakken.

  Ik vind het alleen triest voor Suriname dat ze zichzelf hebben opgescheept met zo een DWAAS.

  Suriname HAVE TO LEARNED IT BY THE HARD WAY NAAR HET SCHIJNT, VOOR DE DERDE KEER.

  Ga je zelf alvast volgieten met 3 kratten Parbo, Jo Zuiplap Jo !!
  Nu pas snap ik waar alle ONZIN VAN JOU vandaan komt.


  Maak melding

 35. @Afro,

  Ik durf met je te wedden dat DDB, DE MOORDENAAR, binnen 1 jaar van het toneel van de macht zal verdwijnen om daarna achter de tralies zijn zonden kan gaan overdenken.

  Het gaat echt geen 2 jaar duren!!


  Maak melding

 36. Ben blij voor alle Srananhaters op WKN, kunnen ze de komende jaren weer lekker schelden vanuit de Noordzee op Suriname, toe maar gooi het eruit 🙂


  Maak melding

 37. Bouterse heeft nog nooit iets nagekomen wat hij belooft heeft, dus ook nu zal er niets van zijn woorden geloofwaardig zijn.

  Het enige dat hij doet is zichzelf verrijken en een loopje nemen met het internationale recht.

  Het is toch wel erg jammer dat dit in Suriname blijft doorgaan.
  In geen enkel beschaaft land was dit gebeurt!
  Blijkt dat Suriname echt een bananen republiek is en blijft.
  Zonde van ons mooie land!
  Weg toekomst, weg verbeteringen, weg democratie!!!


  Maak melding

 38. Ben blij voor de WKN-posters dat ze de komende jaren weer heerlijk vanuit de Noordzee kunnen schelden op Suriname, zal ze vast en zeker lekker opluchten.


  Maak melding

 39. Suriname , gecondoleerd het gaat goed, de prijzen van de brandstof al zowat op het niveau van het verfoeide Nederland, de bos met sleutels van de geplande woningen is weer in de koelkast gegooid naast het spoorboekje van de surinam railway, de fly-overs zijn weggevlogen etc. etc.


  Maak melding

 40. Eindelijk, zal er respect, rust, discipline, autoriteit en orde geschieden tijdens de regering Bouterse 2 in het Surinaamse Parlement/De Nationale Assemblee.
  Het Surinaams electoraat heeft m.n. onder de jongeren president Bouterse het politiek mandaat gegeven om te regeren casu quo respect af te dwingen c.q. respect te verdienen van (van vriend en vijand) politieke opponenten.
  Dankzij het Surinaams electoraat i.h.b. de Surinaamse jongeren zal er voor het eerst in het Surinaamse parlementaire (geschiedenis) democratie met wederzijds respect naar elkaar toe gedebatteerd worden.
  De parlementariërs coalitie versus oppositie zullen elkaar in de toekomst met het respect bejegenen middels het respect dat president Bouterse heeft afgedwongen/verworven c.q. bewerkstelligd tijdens zijn kordaat optreden/opstelling als regeringsinformateur. De volksvertegenwoordigers zullen tijdens de debatten niet meer op de man spelen, maar op de bal.
  Er zal tijdens de regeringsvorm Bouterse 2 orde, rust, wederzijds respect, discipline en autoriteit zegevieren in De Nationale Assemblee.
  Het staatshoofd zijne excellentie president D.D. Bouterse van de Republiek Suriname heeft het voor elkaar gekregen om respect af te dwingen c.q. te verdienen van zijn politieke opponenten. Dat zal de president geen windeieren leggen. Hij zal vanaf heden tijdens de DNA -vergaderingen met respect bejegend worden door de (oppositie) verschillende parlementariërs.
  Het verworven respect is begonnen bij de aftastende wederzijdse respectvolle constructieve oriëntatiegesprekken tussen de charismatische volksleider president Desire Delano Bouterse, voorzitter van de grootste politieke partij de NDP in de hoedanigheid van informateur versus de voorzitters van de andere politieke partijen.
  http://gfcnieuws.org/bouterse-vindt-het-belangrijk-om-andere-partijen-te-horen/
  http://gfcnieuws.org/santokhi-vond-gesprek-met-bouterse-constructief/

  Chapeau aan de vader des vaderlands, zijne excellentie president D.D. Bouterse, voor het respect dat hij afgedwongen en verkregen heeft, waardoor de neuzen van alle politieke leiders naar een kant wijzen, in de richting van de natievorming c.q. de opbouw, meer welvaart en democratie van ons geliefde vaderland, de Republiek Suriname.

  God zij met ons Suriname.
  Roy Frits lansdorf


  Maak melding

 41. 2 jaren terug zei Bouterse:
  – Suriname wordt voedselcschuur van het Caraibisch gebied.
  – Tram project komt
  – Bruggen komen naar Guyana

  1 maand vóór de verkiezing zei Bouterse: Moni Di!

  1 maand ná de verkiezing zei Bouterse: harde tijden komen.

  Is deze man nog Pluis?
  Of zijn de Surinamers niet pluis?


  Maak melding

 42. Volk van Suriname, u gekozen voor deze onbetrouwbare charlatan.

  Veel sterkte: u zult het nodig hebben.

  Bouterse moet nu zelf het puin ruimen dat hij 5 jaar lang heeft veroorzaakt. Een schuld van vele tientallen miljarden en geen enkele hoop op verbetering van de staatsinkomsten.

  Back 2 the 80’s.


  Maak melding

 43. @ PRINTA 14 juli 2015 22:38 uur

  er mag en moet feitelijk GÉÉN tijd worden besteed aan PAARSE PALJASSEN en helemaal niet wanneer ik lees dat ze DAGELIJKS talrijke offers brengen aan BACCHUS.
  Daarom vind ik het bijzonder gepast om ze flink te DOLLEN/ STANGEN !

  Nou, PRINTA ! Goed, Vooruit maar ! Hier heb je een mooi voorbeeld op jou vraag ; het land ” VERWEGGISTAN ” !!!
  Zeg dat jou wat ?

  Het land waar ik mijn domicilie heb is bij deze buiten beschouwing gelaten natuurlijk want daar kan Suriname al HELEMAAL NIET aan tippen !!!!

  Tenslotte durf ik te wedden dat jou afgod ” Desiderius “, de PAARSE DONDERSTRAAL, zonder te aarzelen bevestigend knikt bij het horen van de naam ” VERWEGGISTAN ” mocht je hem dezelfde RIDICULE vraag aan mij gesteld stellen.

  P.s. wat denk je van een Surinaamse Ambassade aldaar en ” PRINTA ” als Chargé d’ affaires/ Ambassadeur ????

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 44. @sribi-srafu-Lansdorf :

  Door ziekelijk NDP-uitgavenbeleid, uitgaven tbv
  Onproductieve zaken en door de NDP-Corruptie-
  ziekte, krijgen wij volgens Desi een ZWARE
  RECESSIE !

  Desi zelf heeft daar geen last van, vanwege zijn
  Zwitserse bankrekenning met massa aan dollars !

  Sranang poti volk o PAI EDE !

  Nu volgt volgens de sribi-srafu Lansdorf De
  Opbouw ,
  jaja met een lege staatskas (MIN Zeven Miljard) en
  een gedevalueerde munt !

  Financier uw MEGA-projecten met de MEGA
  staatsschuld van RUIM ZEVEN MILJARD !

  GOD zal met Sranang zijn, wanneer de WETTEN
  en de Grondwet worden nageleefd !

  Wanneer Massamoordenaars door de rechter op
  een normale wijze worden gestraft !

  PS : Nog steeds is de onherroepelijk veroordeelde
  president BANG om te bezuinigen !

  Aantal ministeries blijft in tact (ongeveer een derde
  van het overheidsapparaat bestaat uit inefficiente
  onzin), ook waterhoofd en geldverslinder “kabinet
  van de president” blijft bestaan !

  Dus un tan wakti un BTW nanga un energierekening
  nanga driedubbele cijfers !

  Leve Klein Venezuela, met LEGE winkelschappen !
  (MADURO heeft beloofd ons zeegebied NIET TE
  ROVEN ! ) l


  Maak melding

 45. stel dat er steekhoudende argumenten zouden zijn om desie te kiezen.
  ik lees alleen: wij houden van desie, nog vijf, ik woon en werk in su.

  maar goed, dit zijn de argumenten die het kiezende volk nodig heeft gehad.


  Maak melding

 46. @Roy Frits Lansdorf
  Heel mooi geschreven waarvoor respect.
  Gaan we nu mee maken dat hij het beleid van de periode 2010-2015 in het parlement netjes gaat verantwoorden.
  Dacht het toch niet of u moet beter weten. Nee hij gaat zeggen dat er een nieuwe regering zit en wij de werkelijkheid van nu moeten behandelen cq aanpakken
  En de 26 leden in het parlement en nog enkele mensen die gaan voor nog meer grond, vergunningen en wachtgeld zullen het roerend met hem eens zijn..
  Het zou u sieren als u zou vermelden dat niet het normale gedrag van DDB maar de omstandigheden waarin we (het land) zitten hem er toe brengen om ritualistsche consultaties met de oppositiepartijen, vakbeweging, bedrijfsleven en andere organisaties aan te gaan.
  Het is een schijnvertoning. Na installatie zal hij weer vier dagen per week in het binnenland zijn om te proberen rust te vinden.
  Hij kan het niet meer alleen en probeert nu alles een nationaal karakter te geven. Hij vergeet de bevolking te informeren dat hij wederom vele beloftes niet zal kunnen waar maken.
  Tenslotte nog even dit:
  We hebben vanaf 2010-2015 plunderen en uitverkoop van het land versie 1.0 gehad.
  We gaan nu naar plunderen en uitverkoop van het land versie 2.0 want nog niet alles is volbracht. Er is nog wat over.
  Maar goed, de meerderheid heeft voor hem gekozen en hadden / hebben hoop.
  Er is geen escape meer om te wijzen naar anderen want de NDP heeft volledige doorzettingsmacht in het parlement en kan nu heel goed de juiste dingen voor het land doen zonder tegenwerking en medewerking van anderen.
  Ben benieuwd voor hoelang.
  Men kan nu verder gaan de-koloniseren, de revolutie verder afmaken, met eigen inzichten en op eigen kracht het land verder duwen.


  Maak melding

 47. En maar toestaan dat brandstof smokkelaars onder de bromsnor van de politie vrij en blij hun gang mogen gaan.
  Het is publieksgeheim wie het doet en waar dit wordt gedaan en aan wie er word verkocht.
  Maar noch de minister van justitie en politie noch de minster van financiën noch de minister van binnenlandse aken noch de douane noch de belastingdienst doet er wat aan

  Vraag
  Wie zou er allemaal aan verdienen?
  Zoals het werkt binnen de maffia
  De baas eerst aan bod vervolgens de rest.


  Maak melding

 48. De herkozen president schetst een zware recessie die we tegemoet gaan, “een recessie a la 1929.” Voor hem is het dus meer dan noodzakelijk om “all hands on deck” te krijgen.

  Extra bij te vermelden dat DDB all hands on deck inclusief de stelende handen zijn.
  Benne benieuwd als aan het steen van het volk een einde komt.


  Maak melding

 49. “Het staatshoofd zijne excellentie president D.D. Bouterse van de Republiek Suriname heeft het voor elkaar gekregen om respect af te dwingen c.q. te verdienen ”

  Aldus Roy Frits Lansdorf:

  Beste Roy, In welk ander land dan bananenrepubliek Suriname krijgt Bouterse als couppleger, dictator, moordenaar, drugscrimineel en vader van een veroordeelde drugscrimineel/wapenhandelaar RESPECT??

  Ik hoor het graag van je beste Roy,

  Maar jij eet waarschijnlijk uit dezelfde ruif als de overige leden van de Paarse Roversbende die Suriname de afgelopen 5 jaar de financiële afgrond in heeft geholpen.


  Maak melding

 50. “Chapeau aan de vader des vaderlands, zijne excellentie president D.D. Bouterse, ”

  Aldus Roy Frits Lansdorf:

  Mag ik een kotszakje.


  Maak melding

 51. Het volk van Suriname heeft nu wat haar rechtens toe komt.
  In God we Trust.

  De vijanden van het volk hebben weer het nakijken.

  300 jaar onder rood,wit, blauw maar het land was niet van jou.

  Nu, onder rood, wit, geel en groen, A kondrè na foe oeng.

  Sranang sa wini. Mi è fristerie joe.


  Maak melding

 52. Ik voorspel dat de repressie van individuen en groepen gaat toenemen nu de alleenheerser aan de macht is. Wie aan z’n politiek (van afgeperst worden) niet meewerkrt, dwarsboomt of in opstand komt ertegen, die kan beter prive veiligheidsmaatregelen treffen. Surinamers gaan de ‘eenheid’ krijgen die ze verdienen.
  You change the mind a fool, but you cannot change the mind of a dunkey (Surinaamse volk).


  Maak melding

 53. 15 juli 2015

  Nu kan die watrapompu uit en kan die zuiger afgekoppeld worden.
  En kan Bouterse zijn partijtje troefcall stoppen, omdat die kap al binnen is en een bounie, politiek gezien, een risico inhoudt.

  De meerderheid van het volk van Suriname heeft nu haar gekozen president die ook nog met een meerderheid in de Assemblee kan regeren.
  Ay boi, a pikien boi fu Kasnika tang president. Ay, a Kasnika watra tranga !!!!

  Aan alle cabalen op dit forum: Gaan jullie een goede wasje doen in het water van Kasnika.
  Srika


  Maak melding

 54. Opnieuw in een avontuur beland. 5 jaar geleden was een gouden
  kerst beloofd en nu zijn er harde tijden in het vooruitzicht gesteld.
  Hopelijk heeft hij het weer verkeerd gezien want de gouden kerst moet nog komen.


  Maak melding

 55. @Boem,

  Ik ben ABSOLUUT een DDB-hater maar ZEKER geen Sranan Hater, driekwart van mijn familie woont in Suriname. DDB is geen Suriname, vriend.
  Dat DDB het land voor de DERDE keer naar zijn MALLEMIEZEN helpt, kan je kennelijk niets schelen?

  DDB heeft zijn boezemvriend Ramon in de gelegenheid gesteld om MEERVOUDIG MILJONAIR te worden, dit terwijl het volk NU de BUIKRIEM strakker zal moeten gaan aanhalen.

  Je weigert in te zien dat DDB dit Economische debacle zelf heeft veroorzaakt.

  DDB HOUDT NIET VAN HET LAND SURINAME MAAR VAN ZICHZELF, FAMILIE EN VRIENDEN.


  Maak melding

 56. @Boem,

  Waarom stort DDB niet een deel van zijn MEGA-VERMOGEN in de NOODLIJDENDE STAATSKAS van Suriname? Dan zou ik zeggen dat hij WERKELIJK van het land houdt.

  Maar dat gaat hij natuurlijk NOOIT doen, soto houe van Sranang?
  Met zijn BEK houdt hij van Suriname; DDB houdt van zijn BANKREKENINGEN!!!


  Maak melding

 57. Deze lamlendige volk krijgt wat ze verdienen, het paarse paradijs. Als ze nu maar niet weer gaan zitten klagen dat ze het allemaal zo zwaar hebben in Suriname. En dan komt het bedelen. Ook de regering is er goed in.


  Maak melding

 58. Bij deze feliciteer ik president Bouterse met zijn herbenoeming tot president van Suriname. Deze herbenoeming is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Door goed economisch beleid van de regering heeft het volk vertrouwen gekregen in het beleid van de Surinaamse overheid. De heer Bouterse is transparant,kan de diverse soc-econ. vraagstukken goed analyseren en ze in de tijd plaatsen en dit waardeert de bevolking van Suriname ten zeerste.

  De president haalde in zijn rede naar voren de zware economische tijden die aanbreken voor Suriname. Dit is het gevolg van de mondiale economische crises die zich voltrekt in alle landen van de wereld. Suriname heeft een open-economie en dit houdt in dat de Surinaamse invloed onder invloed staat van globale economische ontwikkelingen in de wereld. Ook Suriname ontkomt niet aan de wereldwijde conjuncturele schommelingen in de wereld economie. Er zal dus bezuinigd moeten worden door de overheid en daar zal men niet aan ontkomen.


  Maak melding

 59. Sedert massamoorden van 8 december en vooral
  ook na de Moiwanamassamoorden lijd ik aan
  DEPRESSIES, de laatst VIJF jaar uitmondend in
  ZINLOZE ONPRODUCTIEVE UITGAVEN-
  EXPLOSIES !

  Toch ben ik er net achter gekomen dat thans ons
  hele land in een RECESSIE terecht is gekomen !

  Hoe zou dat toch komen ??

  Mijn staatsschuld is een peuleschil vergeleken met
  de mega-schuld van de Grieken !

  Onze MIN ZEVEN MILJARD in de kas betekent dat
  jullie nieuwe belastingen krijgen, de BTW bijvoorbeeld,
  jullie krijgen nieuwe tranparante energienota’s, nieuwe
  transparante prijzen voor de dagelijks benodigde
  goederen en nieuwe tranparante belastingaanslagen !

  Als iedereen meewerkt komen wij uit de RECESSIE
  en uit de DEPRESSIE !

  PS : Leve het mega-aantal ministeries plus nog een
  Vliegende Minister, leve de 80 prominente en dure
  medewerkers van het zeer belangrijke kabinet
  van de president, leve de duizenden onnodige
  niets opleverende ambtenaren, leve de talloze
  onnodige buitenlandse Sranang-vertegen-woordigingen/ambassades all over the
  world !
  MONNIE DE !!! NEKS NO FOUT !

  Wij nemen geen Financiele NOOD-
  MAATREGELEN, dat breng djugu djugu,
  plus a munt fu Sranang, un egi SRD, TRANGA !!!


  Maak melding

 60. Het valt mij steeds op dat hr.Roy,Frits Landsdorf graag de tijd neemt om de columnist uit te hangen.Maar wat ik hem wel moet na geven is,dat zijn columns onophoudelijke nonsens bevatten die als doel hebben Bouterse te verheerlijken.


  Maak melding

 61. Coalitiepartners, oppositiepartijen, bedrijfsleven, vakbeweging, bankiersvereniging, vrouwenbeweging en burgerparticipatie worden betrokken om oplossingen te vinden voor de financieel-monetaire situatie.

  Blijkt dat DDB dus hulp zoekt om de chaos die is ontstaan door de vele fraude en diefstallen, lees corrutie, gedaan in de pot van de overheid enigszins te trachten op te lossen.
  Desondanks word geweigerd om de anti corruptie in stelling te brengen en aan te nemen.
  Ook het onderzoeken en het voor het gerecht brengen van deze corrupte lieden word of wel geweigerd of wel tegen gewerkt (zie EBS case genoemde Duiker die nog steeds directeur is)


  Maak melding

 62. beste RobG

  “De president haalde in zijn rede naar voren de zware economische tijden die aanbreken voor Suriname. Dit is het gevolg van de mondiale economische crises die zich voltrekt in alle landen van de wereld.”

  Wat is er veranderd in de laatste 3 jaar. De president is een beetje te laat en een beetje dom.
  Hij spreekt over recessie en 1% groei in bijna de zelfde zin.
  Hij spreekt net als of de krach van 1929 voor de deur staat.
  9 maanden na dat de olie prijzen zijn gaan dalen haalt hij Iran aan als reden voor het laag blijven van de olie prijzen. Heeft hij de laatste jaren zitten slapen. De olie prijzen zijn laag geworden omdat de VS niet meer behoeft te importeren.

  De president heeft het land vol gehangen met schulden en toekomstige schulden, onder andere door Staatsolie te misbruiken als kassa. Het gevolg is dat de rente en aflossing uitgaven vaststaan en de inkomsten sterk dalen. Dat komt niet door het buitenland maar door het destructieve beleid van de president . Een president die van alles roept, veel geld uitgeeft en niets waarmaakt.

  Draait staatsolie al zoals beoogd, zijn er fatsoenlijke wegen naar de nieuwe brug bij Carolina, hoe gaat het met de bouw van het academisch ziekenhuis in Wanica, Hoe gaat het met het Ethanol project (net zo als met Tapajay enorme afschrijving bij Staatsolie).

  Suriname is geen open economie maar een afhankelijke economie. Afhankelijk van zachte leningen, goud, olie en giften van Surineds.


  Maak melding

 63. Aantal die haters die alleen maar negatief schrijven wil ik zeggen. Suriname doet wat suriname vind dat goed is voor het Land. BOUTERSE IS GEKOZEN DUS BASTA. Raar de meeste negatieve gasten wonen niet in suriname dus zou ik zeggen geen recht van spreken. Let op de crisis in Nederland en over de hele wereld.

  FUCK NEGATIEVE LOVE POSITIEVE


  Maak melding

 64. Om te zien, kijk maar ook in Nederland worden burgers dood gewurgd door politie agenten. Ook in Nederland wordt een verdachte minderjarige aan een politie motor geboeid al rijdend. Nou is slavernij wel afgeschaft in nederland.
  VERBETER DE WERELD BEGIN IN JE EIGEN LAND


  Maak melding

 65. Ik vind het zielig voor Suriname en een ramp voor het land.Het land kan nooit vooruit komen want die bestuurders hebben geen economische kennis.Bouterse heeft 5 jaren de tijd gehad om het land tot bloei te brengen maar het heeft niet gelukt. Nog 5 jaren als president van Suriname is het een straf voor het land.Ook Brunswijk wilde president worden maar dat is niet gelukt.Het volk heeft gekozen dus moeten ze niet klagen.Al meer dan 30 jaren is Suriname slecht bestuurd wie ook in de regering zaten.Die gasten hebben zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Dat is mijn mening en ik ben aan geen politieke partij verbonden en daarom schrijf ik wat ik wil.


  Maak melding

 66. @arme Jerrel,

  Je snapt er werkelijk geen FUCK van wat Suriname te wachten staat FINANCIEEL/ECONOMISCH/?

  Na maandag 20 juli 2015 krijg jij de ZO BELOOFDE GOUDEN KERST van DDB in de vorm van BEZUINIGINGEN.

  Dit dankzij het SUPER FANTASTISCH ECONOMISCH/MONETAIR BELEID dat DDB heeft gevoerd de afgelopen 5 jaar.

  JIJ MET JE CRISIS ALL OVER THE WORLD: Je moet DDB maar blijven geloven hor?


  Maak melding

 67. Sukkel de je bent, in de meeste landen gaat het beter dus wat lul je nou. Maar wat verwacht je van sukkels als jou de op een president stemmen de niet eens mans genoeg is zijn verantwoordelijkheid te nemen om zijn straf uit te zitten ,hoe wil deze bastaard verantwoordelijkheid nemen voor een hele volk? Mensen de op bouterse stemmen zijn een voor een crimineel zij geven de stem op een Moordenaar en Drugscriminel. Gelijke soort tuig steunt zelfde Tuig.


  Maak melding

 68. Nee, dat ben jij niet waard en jullie president all helemaal niet. Ga lekker naar bouterse en glibber in zijn kontgat ….Dus doe in wezen dat wat je all jaren doet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.