VHP wil helpen in impasse decembermoorden

41

PARAMARIBO, 13 jul – “Ik wil u in overweging geven om, zo u wilt samen, naar wegen te zoeken, om deze aangelegenheid op te lossen op een wijze die acceptabel is voor alle betrokkenen, niet met macht, maar met de faciliterende mogelijkheden en takt, zonder het recht opzij te schuiven.”

Dit schrijft voorzitter Chandrikapersad Santokhi in een brief aan Desi Bouterse, leider van de NDP. “Het onderwerp dat de samenleving intensief bezig houdt is het onderzoek naar de ‘8 decembermoorden van 1982’, u spreekt liever over de ‘8 december gebeurtenissen’. Als wij in staat zijn deze te leiden naar een oplossing, zullen wij ons land een grote dienst bewijzen”, schrijft Santokhi.

Tussen de twee grootste politieke partijen van Suriname zijn en blijven er grote verschillen in inzicht. Acht december 1982 levert zo’n verschil op. “Wij behoeven niet over elk onderwerp identiek te denken, maar er zijn hoofdzaken die, als wij daar wat meer overeenstemming over zouden hebben het, de samenleving ten goede zou komen”, aldus Santokhi.

41 REACTIES

 1. Dit is totaal een zinloze gedachtengang van Santokhi om een laffe moordenaar tot inkeer te brengen om tot een gezamelijke oplossing tekomen betreffende de decembermoorden, 33 jaar gezwegen en ontkend, niet verschenen tijdens het proces, en via de corrupte assemblee een amnestie geregeld.


  Maak melding

 2. Brevet van onvolwassenheid.

  Nu da de verkiezingen wordt wel geluisterd na adviezen van deskundigen binnen de partij.

  Te laat. Santokhi en consorten ophoepelen.


  Maak melding

 3. De VHP wil nu haar tekortkomingen inhalen,nadat zij vijf jaren geen quorum hebben verleent!!

  Zolang er gediscrimineerd wordt zal er geen oplossing komen, echt niet. Niet alleen de 15 slachtoffers hebben
  nabestaanden achtergelaten maar vele anderen. En deze blijft maar kletsen over die vijftien verraders.

  Surinamers kennende zou dit nooit en te nimmer hebben gedaan als er niet een ernstige feit is gepleegd.
  De 15 rebellen hebben een kardinale fout begaan om C.Daal aan te zetten tot het lam leggen van Suriname.
  Juist toen de militairen bezig warren met het staatsbezoek van Bischop voor te bereiden.

  F. Derby (verdachten) is door het oog van een naald gekropen om de staking bij de SLM door zijn medebestuursleden laten afbreken. Anders was hij ook geweest.

  Ik ben geen voorstander van een vrede met mensen dat niet te vertrouwen zijn. Laat dit zo blijven en minder last van coupplegers.


  Maak melding

 4. Is dit een knieval die zal leiden naar meerdere amnestie verleningen voor misdaden tegen de mensheid???????
  Wie zal het zeggen? De toekomst zal dit uitwijzen.
  Fraude en diefstal die het volk honger laten lijden en een bestaanszekerheid bedreigen plaats ik ook onder de noemer van misdaad tegen de mensheid.
  Het is thans een vrijbrief in Suriname dus zal de VHP waarschijnlijk ook meewerken om deze lui het hand boven het hoofd te houden en voor het gerecht durven slepen dus zal de fraude wetsvoorstel een voorstel blijven en opgeborgen blijven in de stoffige metalen kast.


  Maak melding

 5. A de kaba, dames en heren wat ik in mijn achterhoofd had over de heer (Sandokan Santoktokie) en dibrie de botervis.
  Het lijkt erop dat de heer d.d.b.dibrie in alle opzichten de grootste winnaar is en krijgt vriend en vijand op één lijn.


  Maak melding

 6. Het zou al goed zijn, als Bouterse alleen al zijn excuses zou aanbieden hetgeen had plaatsgevonden op 8 december. Of hij nu schuldig is of niet. Hij moet als opperbevelhebber destijds en president tegenwoordig zijn verantwoordelijkheid nemen en excuses aanbieden. Dit is in elk geval een gebaar naar de vrienden en familieleden van de slachtoffers. Het zou een goede zet zijn. Hiermee krijgt hij dan respect, liever laat dan nooit en zullen buitenlandse partners ook weer zaken met Suriname gaan doen.
  Ik bedoel Nederland heeft ook excuses aangeboden hetgeen ze in Indonesië en Suriname hadden aangericht, zelf is niemand hieromtrent gestraft.


  Maak melding

 7. Als de leider van de “verenigde Hindostaanse partij” dit echt zo heeft geschreven is de man een functionerende analfabeet. Komma’s op de verkeerde plekken, stijl en taalfouten niet te tellen.

  Heeft de president hem om assistentie gevraagd? Bovendien kan hij zelfs in de brief zijn confronterende houding niet in de hand houden. “u spreekt liever over de ‘8 december gebeurtenissen” is passief/agressief taal gebruik. Als ik de secretaris van de president was geweest had hij een brief teruggekregen waar niet meer ins tond dan “dat de President kennis had genomen van de inhoud” wat diplomatiek een FU is.


  Maak melding

 8. Planning is heel cruciaal en wat betreft 1 diepgaand analyse moet ooit uitgeoefend worden over 8 dec.1982, dan zijn wij 1 geen namaak geboren en getogen sra nang mangs!

  V.H.P. soso lobie nanga krachti….


  Maak melding

 9. Chan denkt u vooruit.achteruit kijken ga je de zelfde lot krijgen als nps met sunil oemrawsingh als secretaries. Door sunil zijn doen en laten wordt nps helemaal uitgeroeid. Kunnen jullie dat niet inzien. Voor de samenleving is dat een gepasseerd station.
  Het is pijnlijk voor de nabestaanden om steeds erover te praten.
  Gaarne rekening daarmee te houden.


  Maak melding

 10. En wat is de uitruil dan voor de VHP?
  Santokhi zal zijn kaarten ook goed hebben bekeken en zich hebben gerealiseerd dat hij op een dood punt zit.


  Maak melding

 11. Santokhi jij had geschiedenis kunnen schrijven door deze vervloekte schurken op te pakken en te veroordelen. Echter bleef het bij politieke machtscontrole om jouw achterban te voeden van hebzucht.


  Maak melding

 12. Er is maar één oplossing en dat is de verdachten voor het gerecht brengen.En na een vonnis alle occupanten van hun gestolen grond verjagen.Dan hebben we eerste stappen gezet naar een rechtstaat.
  Wat we nu hebben stelt niets voor.


  Maak melding

 13. is santhokie een nabestaande geworden? moet hij zich wel hieraan wagen? wat is santhokie van plan? is hij van de pot gerukt? wie weet het? Ray, waar ben je? kun je hem vragen wat de bedoeling is? is santhokie nu rechter of advocaat geworden?


  Maak melding

 14. En what about Moiwana? Die onschuldige vrouwen en kinderen die geen schijn van kans hadden daar kraait geen haan naar om. What about alle andere onschuldige slachtoffers die zijn gemaakt door het militaire regime? Om dit soort dingen kan 8 december me steeds niks meer schelen. Niemand is meer of minder dan de ander. Wanneer de nabestaanden en 8 december aanhangers dit beseffen dan kan het me weer schelen.
  Trouwens het rechtssysteem in deze deugt niet. Dit had via het internationaal strafrechthof gemoeten. Die zouden het professioneler hebben aangepakt.


  Maak melding

 15. Wat moet ik allemaal met die lul verhalen van de VHP. Wat een stommelingen zijn het onder aanvoerder van Santhoki. Die man is geen knip voor de neus waard. Het wordt allemaal een belazer verhaal heer Santhoki. Geeft het leiderschap over aan een echte VHP-er. Wat nu is het vis noch vlees. U hebt aan u geschonken vertrouwen zitten verkwanselen. Oprotten, geeft het stokje over aan een integere leider met principes en met waarden en normen. De lijn is: kan niet gesoebat worden over de decembermoorden, uw politieke inbreng zal bij de NDP geen effect sorteren. Er is geen enkele garantie dat met de programma van de VHP rekening gehouden gaat worden na de verkiezing van Bouterse en Adhin. U gelooft duidelijk in sprookjes. In deze boze wereld is geen rol voor u weggelegd Santhoki. u bent de stomste, domste politicus die ik heb mogen zien. Domheid kent geen grenzen. En vergeet niet: alleen een ezel kiest een meester.


  Maak melding

 16. ” Ik wil in overweging geven om samen naar wegen te zoeken…… ”

  Zoals je ziet heb ik anders dan in de openingszin van het artikel het VOUSVOYEREN weggelaten. Zo zou ik het schrijven gericht aan ” Desiderius “, de ONDEUGD, beginnen.

  Ik kan het eerlijk gezegd NIET verkroppen dat de leider van een MOORDENAARSBENDE met ” u ” wordt aangesproken. Schijt eraan of hij de leiding heeft in het land.

  Ook vanwege het feit dat het sujet de Surinaamse GRONDWET aan zijn INCONTINENTIE LUIERS lapt en schijt heeft aan de DNA, het hoogste college van staat.

  Een Wanschepsel ,Schavuit, Donderstraal, Patjakker en Deugniet ga je GODVERDOMME niet met ” u ” aanspreken !
  Krijg nou wat !! Het zou VERBODEN moeten worden !

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. Laat Santhoki helpen in de impasse rond Boyke Bhikarie die hij heeft vermoord. A kiri a sma pikin sondro foe koti strafoe of tak pardon.

  ” Boyke Bikharie en nog een paar vrienden van hem liepen
tegen 12 uur ’s avonds na de film terug naar huis. Dat deden ze in de
revolutieperiode, toen de avondklok nog telde. Ze spraken nog na over de film die zij die avond in de theater hadden gezien. Niet ver van de
Sevagramweg te Charlesburg en niet ver van Boyke’s huis, werden hij enzijn vrienden staande gehouden door de politie.
Boyke, die zich onzeker voelde, probeerde weg te komen door over de
trens die evenwijdig aan de Charlesburgweg loopt, te springen.
Halverwege die sprong werd hij doodgeschoten door een politieman,
Chandrikapersad Santokhi, nu minister van Justitie en Politie. Dat vertelt Boyke’s moeder, Somaria Bikharie, tijdens een persoonlijk gesprek aan DBS. Het geluid van de schoten die Santokhi op haar zoon lostte, kan ze nooit meer vergeten.Boyke, een jongeman van 19 jaar, was ongewapend, toen de politieman hem neerschoot. Santokhi zou later, op politiepost
Geyersvlijt, aan de moeder vertellen dat hij dacht dat Boyke een dief was.

  Moeder Bikharie rouwt nog steeds om haar zoon. Na de dood is zij van
 het kastje naar de muur gestuurd om uiteindelijk haar zoon die levend
wegging, als een lijk terug te zien. ”

  VHP moet zich nu niet komen opstellen alsof zij de verkiezing hebben gewonnen. Gewoon opzouten want zij zijn niet te vertrouwen. Bouterse weet nog niet met wie hij begint. Allemaal adders onder het gras. We zullen zien hoelang het duurt voordat hij gebeten wordt.


  Maak melding

 18. MORENITO @,.
  had hij een brief teruggekregen waar niet meer ins tond dan “dat

  OVER FOUTEN GESPROKEN,lees jij ook nooit na wat je neerschrijft ?
  Verbeter de wereld begin bij jezelf.nobody is perfect.


  Maak melding

 19. ALLE MOORDEN en MASSAMOORDEN,
  MOIWANA, 8 december en alle andere, gepleegd
  door de dictator en zijn handlangers dienen
  te worden vervolgd !

  De daders verdienen een zware straf !

  Allen die deSranang rechtsstaat willen aantasten/
  belemmeren krijgen hun PAI !!

  PS : Er zit meer achter de deal waarbij is afgesproken
  dat minister ADHIN, vice-president wordt !
  Santokhi kennende, is er momenteel veel meer aan de
  hand in ons land. Belangrijke ontwikkelingen worden
  geheim gehouden.

  Tjek dit : VHP wil invloed/meedenken, terwijl men weet
  dat de staatskas LEEG is, het NEGATIEVE NDP-
  staastssaldo bedraagt ZEVEN MILJARD !

  Dusss……….un denki bung dipi !!

  Offff……heeft Santokhi NIEUWE FEITEN en BEWIJZEN
  voor de KRIJGSRAAD ???


  Maak melding

 20. De Surinaamse politici Breeveld en Santokhi zouden nog iets kunnen leren van Nelson Mandela. Mandela werd 27 jaar lang opgesloten in een isoleercel op een rotseilandje in zee en toch veranderde hij zijn standpunt niet, omdat hij gelijk had om niet met personen, die moreel verwerpelijke standpunten erop nahielden, samen te willen werken, al beloofden ze hem nog zoveel persoonlijke gunsten en privileges. Deze twee Surinaamse grappenmakers zaten slechts één regeringsperiode van 5 jaar in de oppositie en het vooruitzicht van nog eens 5 jaar in de oppositiebanken is voor deze slappelingen al zo onverdraaglijk dat ze maar gaan collaboreren met de tegenpartij.


  Maak melding

 21. Voor de trage verstaanders :

  Belemmering van de Rechterlijke Macht bij de
  uitoefening van haar grondwettelijke taak,
  betekent : DICTATUUR !

  Bemoeien van de wetgevende macht (DNA plus
  regering) met een lopende rechtszaak betekent dat
  u zich in een DICTATORIALE STAAT bevindt !

  Geen ONDERZOEK naar misdaden of GEEN
  VERVOLGING van DINO B voor zijn misdaden
  gepleegd tegen de staat Sranang en tegen de
  bevolking van Sranang, betekent dat Sranang
  een dictatuur is !

  Geen onderzoek of vervolging van de Sranang STAATSBURGERS die honderden miljoenen
  DOLLARS hebben staan op Geheime Zwitserse
  bankrekeningen, duidt er op dat u zich in een
  dictatoriale staat bevindt !

  Wanneer Openbaar Ministerie en Rechterlijke Macht
  niet naar behoren/niet meer funktioneren betekent het
  dat u zich in een DICTATORIALE STAAT bevindt !

  PS : Leve de democratische Sranang-HELDEN die
  vermoord zijn bij de 8 december-Massamoord en de democratische Sranang-HELDEN die zijn neergemaaid
  met UZI’s bij de MOIWANA-Massamoord !
  Door de gedrogeerde BENDE onder leiding van DESI !


  Maak melding

 22. Santokhi vermeldt niet wat dan voor hem of voor de VHP een bevredigende oplossing is.
  Zit het bevredigende erin dat Bouterse als legerleider de verantwoordelijkheid op zich neemt en excuses aanbiedt aan de nabestaanden en dat daarmee de kous af is? Santokhi is een uitblinker in vaaagheden en onduidelijkheden en de NDP pakt hem keer op keer hiermee. Wees toch eens een keer helder en duidelijk, heer Santokhi! Gedraag je niet als een ezel die zich baar baar aan dezelfde NDP-steen stoot.


  Maak melding

 23. chan heb je soms de afgelopen week-ende kasierie gedronken met die halve indiaanse jongen..

  je bent 180 graden om gedraaid..

  waar blijven je principes,je streven..

  schande schande..

  wat mij betreft,mag je direct overlopen met achter lating van de partij..


  Maak melding

 24. Wat er ook gebeurt het recht zal zijn beloop hebben en dat weet de moordenaar maar al te goed. Excuses aanbieden ontheft geen enkele moordenaar om veroordeling te ontlopen. In Suriname zijn niet alleen 15 slachtoffers van 8 dec 1982 maar ook de ruim 39 van Moi Wana, politiecommandat Goodings, de 2 lijfwachten van Brunswijk,de indiaanse mannen Chieko en consorten en de vele honderden die nu geen naam hebben. Kijk zodra het proces tegen de verdachten van 8 dec 1982 op een rechtmatige manier verloopt en de rechter vonnis wijst zullen er nog meer processen tegen de hoofdverdachte aanhangig worden gemaakt. Vergeten wordt dat deze vloek Bouterse een grote verkrachter is en ook de opdrachtgever is van grote branden in Paramaribo. Deze man heeft heel veel op zijn kerfstok en zijn handen zijn doorweekt met bloed.
  Het recht zal hoe dan ook zijn beloop krijgen.
  Suriname is echt beteraf zonder moordenaar, drugsbaron Bouterse.


  Maak melding

 25. Veel suris zijn laffe en lage honden in de samenleving vandaar dat ze 8 december het liefst met zand willen bedekken!! Allemaal loeders waarvan bijna allemaal tot de onderlaag van de samenleving behoren, dus eigenlijk kan je ze niet eens kwalijk nemen!!


  Maak melding

 26. Begrijp wel dat DESi weer tweespalt aan het zaaien
  is, nu onder de families van de nabestaanden van
  de 8 December-moorden en van de Moiwana-
  moorden !

  DESI brengt uitsluitend aan de Hindostaanse
  nabestaanden een zoenoffer, door een familielid
  van omgebrachte 8-december-slachtoffers te
  laten benoemen tot Vice-president !

  De nabestaanden van Creoolse, Marron, de
  Afrikang-Sranangman, Indiaanse, Chinese en
  en andere afkomst krijgen geen erkenning en
  geen zoenoffer !

  U moet wel HEEL DOM zijn door IETS ANDERS te
  vragen/accepteren van DDB dan gerechtigheid en
  VONNIS van de Krijgsraad !

  Nabestaanden denk goed na, recht geldt gelijkelijk
  voor EEN IEDER in de staat Sranang !

  Wanneer u niet verder wil strijden voor mensenrechten
  en voor de rechtstaat Sranang, leg u dan openlijk
  neer bij de huidige “de facto” DICTATUUR !


  Maak melding

 27. een aantal ndp praat over chan als een ezel.haha kijk in die spiegel en zie er 1.je kent het spteekwoord een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen,laten we zien of de ndp ezels zich een derde keer zullen stoten.


  Maak melding

 28. Tot ieders grote verbazing is uitgerekend Chan Santhokie de man
  die zichzelf en zijn partij verraden heeft.Santhokie de sherif blijkt de grootste laffaard te zijn.Hij kan het verder als leider vergeten en heeft zichzelf met deze houding kansloos gemaakt.


  Maak melding

 29. @Printa
  Dit is de volledige zin
  “Als ik de secretaris van de president was geweest had hij een brief teruggekregen waar niet meer ins tond dan ”
  Anders dan een verkeerde spatie is er niks mis mee idioot. Iets uit context halen kan iedereen.


  Maak melding

 30. @ PRINTA !!!!!

  ” neem een VALIUM, WANT je spreekt een heleboel GEFRUSTREERDE Koeterwaals ”

  Het geoniemenwoordenboek ( 1995 ) van E. Sanders beschrijft het woord ” koeterwaals (1617 ) ” alsvolgt; onverstaanbare taal, gebrekkig Nederlands of dieventaal.

  Dus volgens jou ( jazeker de apotheker ) heeft degene die aan één van deze beschrijvingen voldoet een VALIUM tablet nodig.

  Typisch voorbeeld van een TOP ” Kumakoisi datra/ -apotheker of Kwakzalver.

  Tenslotte jou rare omschrijving/ constructie ” gefrustreerde koeterwaals ” !!!???
  Bestaat er volgens jou ook ” gefrustreerd Surinaams “, gefrustreerd Nederlands, gefrustreerd Engels, gefrustreerd Spaans, gefrustreerd Duits en ga zo maar door ????

  Wat mij betreft hoef je geen Valium tablet in te nemen maar wel eerst jou KOETERWAALS nalezen ALVORENS op ” Plaats Reactie ” te drukken.

  Ha det så bra ! CHAVÉZ


  Maak melding

 31. De Macht van het LICHT staat BOVEN elke duistere menselijke macht en duistere etniteiten.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4512/Cultuur/article/detail/2596431/1996/04/12/Bouterse-als-re-iuml-ncarnatie-van-magische-bosneger.dhtml

  ‘ Innerlijke stemmen waarschuwen Bouterse net als Kaliko voor gevaar: “Ik krijg bepaalde dingen door, maar dat kan ik nooit iemand duidelijk maken.” Ook Desi zegt niet veel, maar doet. En ook hij bekrachtigt een afspraak ritueel met het drinken van een drank, bereid uit bloed en aarde, de sweri.

  Wordt de afspraak geschonden, dan neemt de god van de sweri wraak. Dit bleek toen oom Edwin Bouterse vroeg naar de decembermoorden. “Desi kon hem niet vertellen wie de moordenaars waren, want de soldaten hadden een sweri gedronken, net als de negers vroeger. Wie een sweri verbreekt, zal sterven.”

  En zo was het land een tijd lang gevangen geweest in de ban van de duisternis door een onrechtvaardig verleden van Machtsmisbruik…en het blijven ontkennen van de waarheid, en het grootste deel van het volk had hier zijn medewerking aan gegeven.
  Moeder Aarde en de voorouders van de eerste bewoners leden ook heel erg onder het duistere onrechtvaardig verleden,…..doordat alle wegen naar Waarheid en Gerechtigheid geblokkeerd werden.

  Totdat op een gegeven moment de Macht van Het LICHT de kracht van de duisternis totaal verzwakte en bij vele mensen weer het gevoel voor eerlijkheid…..waarheid en Rechtvaardigheid ging ontwaken en leven…en er eindelijk Gerechtigheid in het land kwam.

  De multiculturele bevolking was zich ook van bewust dat ze van elkaar konden leren en geen enkel bevolkingsgroep boven een ander hoorde te heersen.
  Het koloniale/slaven systeem mocht zich niet blijven herhalen……door drang naar macht en rijkdom te blijven handhaven

  De kinderen kregen eerlijke en inspirerende leiders waar ze vol respect een goed voorbeeld aan konden nemen…..en de voorouders en Moeder Aarde van het land waren weer gelukkig en tevreden.
  En er werd vrolijke muziek gemaakt en gedanst in het gehele land, want SURINAME had een transformatie naar ZUIVERING ondergaan.

  Eerlijkheid en Respect de basis voor een Gelijkwaardige- Harmonische samenleving.

  Important message from the Great Spirit of Light!


  Maak melding

 32. “VHP wil helpen in impasse decembermoorden”

  T.a.v. deze issue, zit ik met smart te wachten op een reactie van @Ray.

  @Ray, komt er weer een brief van jou richting Chan om te vragen wat hem in hemelsnaam bezielt?

  @Ray, ik had je gewaarschuwd; politiek is zo verschrikkelijk vuil.


  Maak melding

 33. Die Sathoki zou een voorbeeld kunnen nemen aan Somo Consequent zijn bij het terugroepen van de 2 verraders, de 2 moreel verwerpelijke gedrochten, de geldhoeren.


  Maak melding

 34. De voorzitter van de vhp geeft een stem aan de wens van vele V7 kiezers door de amnestie kwestie aan te kaarten. Als oppositie is hij niet instaat eisen te stellen maar een een voorstel te doen. Een zeer goede daad van Santokhi. In grote delen van de samenleving, zeker onder jongeren is deze issue niet relevant. En geen enkele andere politieke partij die het aankaart. Desalniettemin een dilemma voor het volk en de rechtstaat die opgelost dient te worden. Tegelijkertijd kijkt de voorzitter van de vhp ook vooruit en komt met issues voor een betere toekomst.


  Maak melding

 35. De rollen zijn voor Santhoki nu omgekeerd hij is nu SOMO 2 geworden,meneertje gaat nu SUBTIEL slijmen bij de BAAS. hij mòet zwaar inleveren,nu begint Bouterse de touw binnen te halen hij heeft niks te verliezen CHAN,de sherrif is al schaakmat gezet.voor SOMO is het te laaat,is te laaat ze komen ALLEMAAL aan de beurt op de schaakbord.tegen de GROOTMEESTER. Gregory Rusland heeft eieren voor zijn geld gekozen,die heeft geen politieke visie das over duidelijk.hij zit de komende 5 jaar in het hoekje in de oppositie,jammer voor deze eens zo grote beweging onder JOPIE PENGEL.


  Maak melding

 36. @Hugo CHAVÉZ neem een VALIUM,““ècht het helpt,ook dat je rustig blijft en niet de taal deskundige gaat uithangen ,en netjes blijft in je reacties.jij bent een van de ordinaire schreeuwers,die met hetzelfde retorische gelul over 8 dec proberen te scoren.de huidige generatie[jongeren] heeft geen tijd voor jou retoriek en uitleg dus je kan lullen tot dat je een half ons weegt DESIRE DELANO BOUTERSE is de wettig / democratisch gekozen leider / president van ons geliefd Suriname.pak die valium,doe wat ik je zeg,..ga slapen en sta hopelijk met een gezonde geest weer op en laat dat schelden want de gemeenschap heeft er genoeg van ja…en bij deze ook van jou !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.