Ronald Snijders tiende keer op North Sea Jazz festival

2

Fluitist Ronald Snijders speelde dit weekend voor de tiende keer op het North Sea Jazzfestival, dat begon in 1976 en toen werd georganiseerd door Paul Acket. In 1980 trad hij voor het eerst daar op in Congrescentrum Den Haag met zijn band Black Straight Music, gevold door concerten met de Ronald Snijders band in 1983 en 1996. Later met de Ronald Snijders extended band met kawina drummers en in Ahoy Rotterdam met de Ronald Snijders extened funk band.

Hij was gastsolist bij gitarist Franky Douglas Sunchild (in Den Haag), het Surinam Music ensemble met special guest Bennie Maupin (ex Miles Davis/ Herbie Hancock) in Rotterdam, de bands van zangeres Giovanca en trompettisten Saskia Laroo. Onder de musici waarmee hij vanaf 1980 in eigen bands optrad zijn onder andere Glenn Gaddum, Ferial Karamat Ali en Nol Sicking- keyb, Ivor Mitchell, Ishaq van Niel, Eric Calmes en Lesley Joseph- bas, Clark Snijders, Eddy Veldman en Walther Muringen-drums, Giovanni Essed en Cherish Snijders- percussie, Franklin Caesar – sax, Joe Rivera- trumpet, May Peters- trombone.

Onderstaande foto is van zijn concert met de Ronald Snijders band op North Sea Jazzfestival Den Haag, 1996 met Robby Alberga -gitaar, Lloyd Tjon – drums, Patrick Lauwerends – contrabas en Glenn Kloppenburg – skratyi. Dit jaar speelde hij als gast van zangeres Ntjam Rosie plus band op vrijdag 10 juli 1715 u in de Darlingzaal te Ahoy, Rotterdam. Volgend jaar hoopt Ronald Snijders 65 jaar te worden. In verband daarmee zal hij een aantal extra concerten en andere muzikale activiteiten presenteren, onder andere in Suriname.
NSJ_snijders

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.