Drieling en ouders bezoeken minister

13

De ouders Hendrik Lienga(r) en Methia Winamba-Lienga(m) en een begeleidster van het Boven-Surinamegebied vrijdag bij aankomst op het kantoor van minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De drieling (Floyd N’kele Neginh, Lloyd Quinley Giyano, Qiyense Afielle Lily) komt net als andere drielingen ook in aanmerking voor sociale voorzieningen vanuit het ministerie. Sinds 2010 hebben tien drielingen het daglicht gezien in Suriname. Het gezin krijgt van de Staat vijf jaar lang sociale steun in de vorm van onder andere begeleiding, gezin coaching, vrije geneeskundige behandeling voor de moeder en de drieling, babyvoeding en babyverzorgingsartikelen.

13 REACTIES

 1. Zo. Drie drieling is hard gegroeid mang. Ze hebben zelfs al eigen kinderen. Zie foto. Die mevrouw Amafo zal zich te pletter geschrokken zijn.


  Maak melding

 2. Boxel

  Ik vind het heel knap van je dat je een 4 ling gaat verwekken.
  Tussen haakjes; ´´ als je van te voren weet hoeveel kinderen je vrouw /vriendin gaat baren, waarom niet gelijk 10 kinderen laten baren ???? Het gebeurt over de hele wereld, als er meerlingen geboren worden, dan helpt de Gemeente zo niet ook de Overheid met de eerste levens behoefte voor deze kinderen !
  Hun ouders hebben niks aan Amafo gevraagd, ze krijgen het maar.

  Blaka Bakra.

  Hoezo bedel cultuur ?

  Het is gewoon een gebaar van Amafo namens de Surinaamse overheid, en dat is gewoon menselijk.
  Ik heb nergens gelezen dat de ouders van deze 3 ling, een beroep hebben gedaan aan het adres van de Overheid of aan Amafo. Het is gewoon een menselijk gebaar van Amafo namens de Overheid, en haar zelf !


  Maak melding

 3. Maar in Suriname wordt vaak in 1 gezin wel ieder jaar een kind geboren. Vaak is het verschil in leeftijd van de kinderen net 7 maanden. Deze mensen hebben binnen twee jaar toch ook bijna een drieling? Dom van ze om het in 3 keer te doen want nu lopen ze nog net de steun mis. Jammer hoor.


  Maak melding

 4. AHE.

  Een kind die geboren wordt na een tussen poos van 7 maanden
  is totaal 21 maanden. Een zwangerschap duurt 9 maanden x 3
  is 27 maanden. meerlingen zijn kinderen die achter elkaar geboren zijn, met een tussen poos van een half uur.
  Wat je beweerd klopt niet, want iemand die ieder jaar een kind baart heeft nog geen 3 ling wat je wel beweerd !!


  Maak melding

 5. Altijd weer dezelfde lieden op de site.die onethische opmerkingen maken.zelf over pas geboren,onschuldige babys,jullie houden zg heel veel van Suriname,en het volk.,..hun ware gezicht zie je nu weer;met name ..BOXTEL,.BLAKA BAKRA,MORENITO,die HENK MOLENAAR zal zich strakjes ook nog melden.bij dit zootje ongeregeld.


  Maak melding

 6. @Printa
  Van de anderen weet ik het niet maar mijn opmerking ging over het simpele intellect van de ouders, hun onvermogen voor hun kroost te zorgen en de minister Amafo. Een paar feiten:
  – De ouders zijn “katholiek” dus mogen ze geen voorbehoedsmiddelen gebruiken. Resultaat = Vader & Moeder plus acht kinderen.
  – Vader is pastoraal-en hout(be)werker, moeder schoonmaakster, waar blijft de steun van de Surinaamse RK kerk?
  – Amafo zegt dat er speciale voorzieningen zijn speciaal voor ouders van 3-lingen, tezamen twv SRD3750,– p/m. Is dat niet een incentief om niet te hoeven werken?


  Maak melding

 7. @J. Zwartmans.
  Odi, odi.

  Je bent heel duidelijk in je reacties.
  Soms, soso lafu!

  Tweelingen, drielingen of meer, zijn straks ook de nieuwe generatie van Suriname.
  Hopende dat alle kinderen een goed en gezond leven in Su. te gemoed gaan en ook op een goede manier hun bijdrage later zullen leveren aan het land.

  En n.a.v. bepaalde reacties verwijs ik ook naar de volgende sites.

  http://dagbladdewest.com/2015/07/10/suriname-verwelkomt-10-drielingen-in-vijf-jaar/

  Suriname verwelkomt 10 drielingen in vijf jaar
  http://www.srherald.com/suriname/2015/06/19/sociale-zaken-komt-drieling-5-jaar-tegemoet/

  http://lpmnews.com/nieuwe-drieling-op-bezoek-bij-minister-amafo/

  http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=42443:drieling-eduards-krijgt-maandelijks-srd-3750&catid=73:binnenland&Itemid=65

  Have A Nice Day.


  Maak melding

 8. J. Zwartmans – Als je de humor niet begrijpt kan ik er niets aan doen.

  Printa – Soms is het inderdaad net over het randje, maar een heleboel reacties m.b.t. dit artikel moet je ook met een korreltje zout nemen. Surinamers kunnen ook pestkoppen zijn zoals je weet. Maak je niet druk joh, want als Rayman, Verveer of Harold Braam van weleer ditzelfde zou zeggen dan lachen ze erom toch?

  Bijvoorbeeld de reactie van Labaria; sorry hoor maar daar kan ik wel om lachen :-). Daarvoor hoef ik geen klootzak te zijn.


  Maak melding

 9. Zwartmans,
  Zeker geen hard feelings. Ik heb niet veel met de Surinaamse politiek dus overwegend deze berichten trekken echt mijn aandacht en ontlokken een reactie van mij. Ik ben me ervan bewust dat ik soms hard kan zijn in mijn oordeel, maar ik ben eerlijk en probeer toch altijd het respect te bewaren.

  Helaas had ik nou net geen zin om serieus te zijn.

  Verder wens ik de familie en de kinderen uiteraard alle gezondheid, succes en geluk toe!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.