‘Rancune en schijndemocratie in Nationale Partij Suriname’

8

PARAMARIBO, 12 jul – De Nationale Partij Suriname, NPS, verwordt tot een partij van rancune en schijndemocratie. Dit stelt de actiegroep Seti NPS (organiseer NPS, red.). Voormannen van de actiegroep worden weggezet als ‘kwaadwillige personen’ en hoon en spot is hun deel.

In plaats van de weg van open communicatie kiest voorzitter Gregory Rusland voor intimidatie en marginalisatie. En dan is er de schijndemocratie. “De leiding van de partij beroept zich op structuren maar men weet heel goed dat deze niet naar behoren functioneren. De werkelijke macht wordt uitgeoefend door een kleine groep loyalisten”, stelt de actiegroep. De realiteit wil wel dat de partij is afgegleden. .

De ooit machtige NPS heeft maar twee parlementszetels. Dat is de helft van bij de vorige verkiezingen. De actiegroep gaat dan ook voor een omslag. “De dramatische afgang van de NPS heeft de roep naar nieuw leiderschap aangewakkerd. Rusland is er niet in geslaagd de trend neerwaarts, die hij heeft aangetroffen om te buigen naar een positieve situatie.” De democratie moet wortel schieten. Het debat moet in ere worden hersteld.

8 REACTIES

 1. Ik snap niet dat deze groep van Seti NPS het basisprincipe van
  partijpolitiek nog steeds niet door heeft.

  Politieke partijen propageren democratie (de minst slechtste bestuursvorm), echter is het overduidelijk dat er binnen elke politieke partij een ‘dictatoriaal systeem’ aan de orde is !

  Dit heet het partijprogramma of het beleid van de partij ! Wie binnen een politieke partij een andere mening is toegedaan dan het beleid, kan subiet wieberen !

  Ook de zgn terugroepwet in Suriname heeft een dictatoriale inslag want op dit moment denkt Somo dat alle PL leden kudde dieren zijn die enkel moeten doen wat hij zegt.

  Ergo Seti NPS, jullie gaan het niet winnen van de oude garde dus zou er een revolutie (een heel vies en eng woord binnen de NPS) moeten plaatsvinden binnen de partij om jullie doelen te bereiken.


  Maak melding

 2. die suri politiek is een bron-bere politiek ,,,het is vies stinkt van heel ver al..

  iedereen wordt door besmet je wil of niet..

  ga niet bemoeien doe je eigen ding blijf ver van die gedonder..

  werk voor je zelf,bouw je eigen ik en je gezin.familie op,,,zorg dat je kinderen het meest verst op school brengen een beter toekomst hebben..

  in de afgelopen 40 jaar is duidelijk bewezen,,dat politiek een smerig bezigheid is in sme..,altijd in het negatief heeft gestaan..

  de meeste,zo niet allemaal hebben gestolen,bedrogen,voorgelogen gemoord een vermogen opgebouwd,,maar hebben ze een gelukkig leven,,

  ,ik denk van niet..

  kijk maar zelf om je heen..ze stinken van het geld en toch..


  Maak melding

 3. Democratie en Suriname zijn twee zaken die niet met elkaar samen gaan.
  Er zijn wel grapjassen die dat beweren maar als je vraagt hoe dat tot uiting komt kunnen ze het alleen maar op papier uitleggen.
  In de praktijk zitten de wetten en hun toepasbaarheid vol gaten en open ruimtes voor eigen interpretatie.
  Hieronder enkele voorbeelden dat het niet werkt:
  1. De president legt geen verantwoording af aan het parlement want daarvoor is hij onvoldoende bekwaam.
  2. Er zijn vele ministeries maar alles wordt centraal beslist en bestuurd met als primaire doel dat de grote massa (vaak ongeletterd en zonder kennis van zaken) koest te houden.
  3. Humeur van de president is bepalend voor wat er op enig moment gebeurd.
  4. De scheiding der machten wordt toegepast wanneer het de president en regering uitkomt onder het mooto niks no fout.
  en zo zijn er veel meer voorbeelden aan te halen.
  ik hop dat de regering zo snel als mogelijk wordt beedigd en dat ze heel voortvarend hun beleid van de afgelopen vijf jaren kunnen herzien of voortzetten.
  En de arme bevolking wens ik heel veel sterkte nu en in de komende tijd.
  Het zal er niet beter op worden.
  Er moeten nog veel leningen binnenkort worden afgelost want de inkomsten zijn ergens anders heen.
  Alle welvaart zoals gebouwen, bruggen, rotondes, wegen, en dat soort zaken zijn door leningen betaald.
  en die moeten nou eenmaal een keer worden terug betaald.


  Maak melding

 4. Het is nu al 1 voor 12 bij de NPS; Ze zijn nogsteeds te groen in deze groenepartij.
  Jammer en misschien heel binnenkort een gepasseerde partij.
  Soso Lobi
  ReddFoxx


  Maak melding

 5. @Milton, je meent het ? Jouw NDP heeft zeker een onbevlekte blazoen …. Het is toch een schande dat in een rechtstaat een moordenaar tot president gekozen kan worden. Je bent de laatste hier die met het vingertje mag wijzen.


  Maak melding

 6. Het is simpel. NPS heeft het geld niet dat NDP en VHP hebben. Dan is een evaluatie heel makkelijk. Ik denk niet dat een 1 partij was, die tegen het verkiezingsgeweld van de NDP kon. Als dart eerlijk toegegaan is, laat ik in het midden…
  Bovendien met de leider de doorsnee kiezers aanspreken. Dat mis ik bij de huidige voorzitter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.