Zoon Surinaamse parlementsvoorzitter overleden

41

PARAMARIBO, 10 jul – Edward Geerlings, zoon van parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings – Simons, is overleden. Edward, helikopter piloot, sukkelde geruime tijd met zijn gezondheid.

Hij is vaker in het buitenland behandeld voor een ongeneeslijke aandoening. De laatste keer gebeurde dit in mei in Cuba. Zijn moeder voegde zich enige tijd na zijn vertrek bij hem. Geerlings – Simons is vaker naar het buitenland geweest om haar zoon bij te staan. Haar werk als parlementsvoorzitter is vaker voortgezet door de toenmalige ondervoorzitter Ruth Wijdenbosch.

Edward is de oudste uit het gezin Geerlings – Simons, dat drie kinderen telt. Het slechte nieuws komt extra hard aan. Geerlings – Simons is verwikkeld in een controverse over het lidmaatschap van twee parlementariërs. De twee, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, moeten hun zetel terug geven, vindt de politieke partij Pertjajah Luhur. De partij heeft een rechtszaak aangespannen tegen Geerling – Simons.


41 REACTIES

 1. Dat laatste staat helemaal los van het eerste. Riooljournalistiek.

  Het ergste wat je als ouder kan overkomen is een kind verliezen. Gecondoleerd, fam. Geerling.


  Maak melding

 2. Dus mama Geerlings-Simons wist al geruime tijd dat de zoon het zou verliezen van de Almachtige.
  Het verlies komt minder hard aan, maar toch gecondoleerd.

  De formulering van de condoleances is dezelfde die zij kennelijk gebruikt heeft bij het condoleren van de standrechtelijke executie van eerbare Surinaamse militairen, burgers en deskundigen zonder enig vorm van proces. En rechtvaardiging daarvan middels de gewijzigde Amnestiewet in strijd met grondwettelijke verbod om zulks te doen.

  RIP zoonlief.


  Maak melding

 3. ELLENDE en NARIGHEID tesamen ! Het is het ERGSTE wat een ouder kan overkomen.

  Zij is TOTAAL GÉÉN fan van mij aangaande de politiek maar toch bij deze zeg ik gecondoleerd met het smartelijk verlies want ” HODIE MIHI CRAS TIBI ” ! ( heden ik morgen gij ) herinnert een Latijnse gezegde ons allen.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. Mw; Simons.

  Sterkte met het verlies van uw zoon, hij was toch ook in Nederland behandeld ?
  Ik wens U en gezin, diep uit het grond van mijn hart, heel veel sterkte met het heengaan van uw zoon.
  Moge zijn ziel in vrede rusten.


  Maak melding

 5. Als je de geschiedenis van deze Simons kent en die van Bouterse, hebben ze bijna dezelfde gelijkenis, haar zoon is nu overleden, en zal hem nimmer meer terug zien, netals die moordenaar zijn zoon zo goed als zeker niet meer terug zal zien, vanwege zijn gezondsheidstoestand, gelukkig bestaat er toch nog gerechtigheid, t.o.v. de nabestaanden 8 december, doordat Bouterse moorden op zijn naam heeft staan, en Katrijntje Simons hoofdrolspeelster is geweest betreffende de amnestiewet, gerechtigheid zal alles overwinnen, en onrecht zal afgestraft worden.


  Maak melding

 6. Het leven zit vol met verassingen en verassing sorry a fas fa ye libi nanga du sani tege sma aai fadong jammer genoeg tap yu ptjing Mevr. aai lee nanga bescherm onnodig om noti omdati ye kisi paai!Luku sa meet yu of sa yu kisi tapu yu preti no! Moro da pasi! Heb geen intrinsieke betrouwbaarheid 200% is heel veel om aan te duiden of benoemen al la kondre sma sabi de1 disi! Maar toch nog gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst namens Durga Mata OOM Shanti shanti shanti…….

  V.H.P. soso lobie en innigheid…..


  Maak melding

 7. manu.

  Het is niet relevant wat je schrijft, degene die rotzooi heeft gezaaid moet boeten en niet, hun kinderen of klein kinderen.
  Maar goed, het is jou mening dat mag, we leven tenslotte in een democratische wereld !


  Maak melding

 8. Ben ook geen fan meer van mevrouw Simons, maar bij het verlies van een kind, vind ik zeer ongepast om haar niet te condoleren en politiek getinte zaken in deze voor haar moeilijke tijden, te betrekken.
  Wie de schoen past trekke hem aan!


  Maak melding

 9. Gecondoleerd is wat je kan zeggen alsook R.I.P. E. Geerlings.

  Al hetgeen anderen op deze pagina aangeven is rancune die hier niet thuis hoort.
  Zelfs je ergste vijand behandel je met de nodige respect die je ook verwacht t.o.v. jezelf.
  In een andere posting kun je dit naar voren halen maar niet hier.


  Maak melding

 10. Ja, mevrouw Simons een moeder hoort haar zoon niet te begraven. Zo ook bij de vele moorden die toen gepleegd zijn door uw grote leider.
  U wordt gecondoleerd. Verdriet is universeel.
  En sociale wetten bestaan echt mevrouw. Wie goed doet, goed ontmoet.
  Sterkte met het verlies. Geen enkele moeder mevrouw, wil zijn kind begraven.


  Maak melding

 11. Simon het is zwaar om je kind te verliezen, het zelfde hebben de moeders op 8 december moeten meemaken. Toen was het nog erger want hun kinderen waren niet ziek. Gecondeleerd en sterke ik hoop dat u afstand neemt van anmeste anders krijgt u nooit rust in je leven en het geld ook voor bouta


  Maak melding

 12. Manu , jij behoort bij de top van waardeloze figuren op dit forum.
  wat een drol ben je zeg !!! ga je kont wassen , en doe een schone onderbroek aan…..looser ..Bah !!!


  Maak melding

 13. Natuurlijk is het verschikkelijk je kind te verliezen, maar wat ik er mee wilde zeggen in het geval van Simons, dat zij nu zelf ondervind hoe zwaar het is je kind kwijt te zijn voorgoed,
  Wanneer je weet dat nabestaanden van de decembermoorden hun zonen zijn kwijtgeraakt doordat ze vermoord zijn door je voorzitter, en daarbij ook nog de hoofdrol hebt gespeeld met een amnestiewet voor die moordenaar, dan heb je totaal niet stilgestaan met het grote verlies en verdriet wat nabestaanden al die jaren hebben moeten doormaken, en nog steeds door moeten maken.


  Maak melding

 14. Teruggeven aan God wat van hem was. Volgens de voorspelling van de Zigeunerin moet de NDP binnen niet al te lange tijd hun ijlende voorzitter teruggeven aan God.
  Sterkte met de verwerking aan beiden…


  Maak melding

 15. Het is heel heftig een kind te verliezen, wie je ook bent.
  Dat verdiend een ieders medeleven, hoe je ook over de nabestaande denkt.

  Manu en Pero jullie reacties zijn stijlloos en laat zien wie jullie zijn.


  Maak melding

 16. mevrouw simon moge uw zoon zijn ziel in vrede rusten .
  Verder wenst pero u heel veel sterkte .

  ………………………………………………………………………………………..
  jojo ,je bent een hypocriet een waardeloze v7 aanhanger die vel van leer trok en met allerlei beschuldigingen naar deze mevrouw uithaalde en nu zeg jij pero is stijlloos.ik geef mijn mening over hoe jullie hypocriet zijn ,straks als bouterse er niet meer is gaan zijn ook zo reageren en daarom zeg ik ,deze gasten zijn waardeloos.het komt niet uit de harten van deze gasten .
  distantieer je desnoots maar komen jullie niet slijmen dat je mee leeft met die mevrouw.


  Maak melding

 17. Iedereen valt over Manu heen maar als een van de kinderen van DDB was overleden, had ik ook hetzelfde gezegd als Manu.

  Ik weet dat het ongepast is wat Manu heeft geschreven maar ik kan zijn gedachtegang volgen.

  Als een moeder haar kind verliest, is dat een REGELRECHTE RAMP!!


  Maak melding

 18. Mevrouw Simons sterkte met het verlies van uw zoon.

  Aan iedereen die Bouterse en 8 december hierbij betrekt wens ik succes. Het moet zwaar zijn om met zoveel woede en haat te lopen. Alleen demonen kunnen dat.


  Maak melding

 19. J. Zwartmans.
  manu.

  Het is niet relevant wat je schrijft, degene die rotzooi heeft gezaaid moet boeten en niet, hun kinderen of klein kinderen.
  Maar goed, het is jou mening dat mag, we leven tenslotte in een democratische wereld !

  God weet wie,waarom,hoe en wanneer hij straft en niet jij J. Zwartmans. of is karma geen mogelijkheid zie dino zie de kinderen
  van brunswijk als God degene straft die rotzooi heeft gezaaid dan is hij niet gestraft die is van alles af bv die 8 dec doden hun fam die worden nog steeds gestraft of hebben die ook rotzooi heeft gezaaid.


  Maak melding

 20. aboikoni
  Mevrouw Simons sterkte met het verlies van uw zoon.

  Aan iedereen die Bouterse en 8 december hierbij betrekt wens ik succes. Het moet zwaar zijn om met zoveel woede en haat te lopen. Alleen demonen kunnen dat.

  en wat op 8 dec en moiwanna is gebeurt met zoveel liefde en geluk dat kunnen alleen maar de aller liefste engeltjes hebben gedaan of kunnen dat doen de 1 nog stommer dan de ander.


  Maak melding

 21. Mevrouw Simons , gecondoleerd met dit grote verlies !

  @Aboinokoni :
  De demonen zij diegenen die GEZONDE
  ongewapende burgers van Sranang hebben
  GEMARTELD en DOORZEEFD met kogels !

  Zowel bij de 8 Decembermoorden alsook bij de
  massamoord op de dorpelingen van Moiwana !

  Streven naar rechtvaardigheid is wat anders dan
  haat !

  In een rechtsstaat worden ALLE moordenaars en
  ALLE Massamoordenaars gewoon veroordeeld !


  Maak melding

 22. Ooh, ik kwam haar tegen in de gang van het RKZ. op weg naar de uitgang. Niet wetende dat ze van bezoek kwam van haar zoon die daar lag; de blik op haar gezicht was bedenkelijk. Ik wens mw.Simons veel kracht met dit kostbaar verlies. De mensen die oordelen wil ik adviseren het niet te doen,want je weet niet wat morgen jou lot gaat zijn.Ziekte en dood kan een ieder van ons overkomen. So take care!


  Maak melding

 23. mevrouw simons ik voel met u mee..

  denk hierbij ook aan al die moeders,vaders,ooms,tantes van de 15 vermoorden door jou lijder die jij ook met macht vertoon die amnestie hebt verleend en de moord proccesen op dood spoor is gekomen..


  Maak melding

 24. LAAT ME

  Lees mijn reactie op Munu´s goed, dan zal je bergrijpen wat ik bedoel. Wie goed doet, goed ontmoet : degene die rotzooi hebben gezaaid,
  krijgt vroeg of laat ook hun aandeel !
  God´s molen maalt heel langzaam maar wel zeker,niemand ontloopt zijn / haar straft, en er is geen Hemel en Hel.
  Hier is gelijk de Hemel en Hel ; als je dood bent, dan is alles ook over.


  Maak melding

 25. beste Pero
  u reactie is stuitend, er is een verschil tussen de functie, de daden van een persoon en het ouderschap en de wijze waar je daar mee omgaat.


  Maak melding

 26. manu

  Als je de geschiedenis van deze Simons kent en die van Bouterse, hebben ze bijna dezelfde gelijkenis, haar zoon is nu overleden, en zal hem nimmer meer terug zien, netals die moordenaar zijn zoon zo goed als zeker niet meer terug zal zien, vanwege zijn gezondsheidstoestand, gelukkig bestaat er toch nog gerechtigheid, t.o.v. de nabestaanden 8 december, doordat Bouterse moorden op zijn naam heeft staan, en Katrijntje Simons hoofdrolspeelster is geweest betreffende de amnestiewet, gerechtigheid zal alles overwinnen, en onrecht zal afgestraft worden.
  —————————————–
  De duivel wikt, maar God beschikt!!!
  Heel fijn te weten dat MANU een blauwdruk heeft van zijn/haar toekomst.
  Sommige varkens zijn vele malen erger dan lieden, die zij willen bestrijden.


  Maak melding

 27. Als ik de reacties lees moet ik concluderen dat de steeds aangehaalde 8 december en moiwana doden ook offers geweest zijn van hun de fouten van hun ouders.
  Dood is dood, maakt niet uit wie, hoe, wat, waar …..


  Maak melding

 28. Dit heet: PAY BACK TIME!!!
  Je mag kwaad niet met kwaad vergelden maar deze vrouw heeft voor de amnestiewet gekozen om haar zelf te bevoordelen net zoals een ieder die overgelopen is naar de ndp,en begint nu terug te betalen.
  KARMA MI BOI KARMA!!!


  Maak melding

 29. Nederland wordt geschuwd en veracht door het verleden en men moet niets meer van die bakras hebben.
  Maar waar rennen ze naartoe als er medische hulp nodig is voor de rijken in suribabwe….
  PRECIES NAAR NEDERLAND.
  Ook deze Edward is in nederland behandeld.
  Mevrouw Simons heeft het erg moeilyk gehad.
  Ondanks dit alles wens ik deze mevrouw erg veel sterkte toe.
  Ik ben trouwens ook moeder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.