Geen maatregelen DNA tegen Assembleeleden PL

11

PL-voorzitter Paul Somohardjo staat donderdag journalisten te woord voor het gebouw der Kantongerechten voor Civiele Zaken in Suriname. De oppositiepoliticus had voorzitter Jennifer Simmons van De Nationale Assemblee (DNA) voor de kortgedingrechter gedaagd, omdat zij heeft nagelaten de volksvertegenwoordigers Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uit te sluiten bij activiteiten van het parlement.

Somohardjo heeft een beroep gedaan op de Terugroepwet om de twee dissidenten uit zijn partij uit DNA te houden, maar Simmons weet niet zo goed wat ze daarmee moet. De wet heeft overigens nog nooit in de praktijk gewerkt.

Uiteindelijk is donderdagavond tijdens de huishoudelijke vergadering in DNA gestemd over deze kwestie, waarbij het besluit met 29 stemmen vóór en 14 tegen is aangenomen. De Nationale Assemblee zal geen maatregelen treffen tegen de twee Assembleeleden, zoals dat is gevraagd door PL.

11 REACTIES

 1. Paul Somohardjo is een beklagenswaardige man
  En een ongelukkige man bij zijn streven naar geluk, hij is de man met de 1001 beroepen.
  zat gevangen in bomika wegens coup poging. mee gevochten met Lonnie tegen de staat.
  somo zou je kunnen vergelijken met een zwerver. hij is onrustig en koppig.


  Maak melding

 2. Bouterse is niet geschoold maar blijkt de beste strateeg te zijn door de oppositiepartijen tegen elkaar uit te spelen.
  De v.h.pie. van (sandokan santokie) bestaat binnenkort ook niet meer dank zij de strateeg bouterse. De hel is ook losgebarsten binnen de v.h.p. achterban.

  Troebel water vis vangst.


  Maak melding

 3. Ay mi Papie….Pae Somo is nu z,n kluts kwijt. Speelt hij nu de zielepoot in de DNA.Wel,ik zal hem een ding zeggen en dat is: Als Bouta iemand eenmaal knijpt dan laat hij jou niet los. Dus Pae weet
  heel goed wat hij met Baas Bouta geflikt had toen hij DNA voorzitter was voor de Bouta regering 5 jaar geleden. Loekoe Boeng Pae.


  Maak melding

 4. Op de foto komt het duidelijk tot uitdrukking van een oververmoeide Paul Somohardjo
  met op de achtergrond een man met de vorm van autisme.

  Dit vindt je ook bij Ronnie Brunswijk
  Je wordt ermee geboren en zal altijd zo blijven tot je dood.


  Maak melding

 5. De nieuwe regering kan alles doordrukken in het parlement vanwege haar meerderheid. Helaas lopen de coalitie-DNA’ers aan de leiband van hun baas en elke poging tot tegenstem zal hard worden afgestraft. Baas is wel dement aan het worden, maar nog lang niet gek. Hij heeft z’n heldere momenten nog, ondanks dat hij tregelmatig afwezig is wegens ziekte.

  Ben benieuwd wie binnen de NDP z’n kans gaat ruiken en een coup gaat plegen. Want ik denk dat baas politiek buitenspel zal worden gezet dorr z’n eigen beproefde methode: een coup in de partij door een persoon van wie men dat nooit had verwacht. Baas weet dit, maar weet niet met zekerheid wie deze persoon is.
  Overigens is deze persoon dezelfde man/vrouw die zoon Dino had aangezet een coup tegen baas te plegen. Toen baas vernam dat zoonlief echt 100% serieus hem wilde afzetten, heeft hij hem dezelfde poets gebakken en hem verlinkt aan de FBI. Jaja, baas is ongenadig hard, zelfs voor z’n eigen kroost, dus wee degene die ontmaskerd wordt als de fluisteraar. Het beste kan hij/zij nog even koest blijven en pas naar voren treden wanneer baas niet meer op eigen kracht kan lopen. Want binnen de NDP irriteert het velen dat baas alle aandacht op zich eist en de anderen als pikin ningre behandelt. Wanneer meerdere personen echt genoeg hebben van baas, dan moet deze persoon zijn/haar kans wagen.


  Maak melding

 6. @M.karrell,

  Het euvel is niet dat Bouta een strateeg is, maar dat die anderen ezels zijn en ten onder gaan aan hun eigen ambities. In het land der blinden (luie wammesen die Bouterse niet wetenschappelijk hebben willen analyseren) is eenoog koning.


  Maak melding

 7. ik ben benieuwd wat deze regering er van gaat bakken..

  tot nog toe zijn de 26 leden van de winnende partij een stel domboo ongeletterden .

  ze weten niet eens,dat ze lid zijn van het poppenkast,laat staan dat ze een mening hebben..

  allemaal ja knikkers..

  die lackin,die is één grote lul,die niks af weet van buitenlands belijdt,laat staan investeerder aan te trekken..

  trouwens wie wil in sme onder deze moordenaar boef drugs-crimieneel zijn geld toevertrouwen..

  zelf die columbianen,haaitianen,panamezen blijven ver weg van sme,bang als ze zijn voor de amerikanen..

  op 14 jullie a.s. is de inauguratie of te benoeming van de nieuwe. pres..,

  ,hoeveel landen zijn uitgenodigd en welke zijn dat..

  hebben ze nu wel een stoel gereserveerd voor Holland.

  .is obiangoo ook welkom..en die gannees..


  Maak melding

 8. Paul Somohardjo is bezig de Javanen uit elkaar te drijven, deze man heeft een zeer slechte reputatie. en kan zich niks meer over zijn verleden herinneren. Hij verraad zijn afkomst is altijd een schoft geweest en zal ook zo blijven.

  Paul Somohardjo heeft net een paar manden van zijn leven gewerkt (hij is werkschuw) als bestuursopzichter en verder
  nooit meer.
  Hij is van huis uit KTPI geweest later NPS, Kern Groep, SRI, Pendawalima en nu PL.


  Maak melding

 9. Kan men dit volk besparen van deze manifestaties van machtsmisbruik en gezagsondermijning? De zaak verloren te hebven in elk beroep is toch duidelijk beeld en taal dat de twee plaats moeten maken voor serieuse volksvertegenwoordigers. Men verkwist op seze manier geld van get volk doir onproductieve assemblee vergaderingen die besteeds worden over deze kwestie. Vriend en vijand dienen de vonnissen te respecteren en de verliezende partij zich terugtrekt en elders hun heil zoekt. De winnende partij dient dan vooral wijs of wijzer hun mensen te kiezen om zitting te nemen in het parlement.

  Ik denk en geloof dat een uitgeproceerde zaak een eindoordeel heeft waaraan partijen zich moeten schikken. We kunnen niet een wet veranderen omdat het niet werkt voor een persoon of een groep van personen alleen omdat die jaren terug gemaakt werden?

  In plaats dat recht zegevierd is wil en moeten hier het bepalend factor. Macht.

  Inplaats dat de regering voor het volk zorgt, verzorgd het volk haar. Energie is eer fundamentele recht dat een regering dient te garanderen. Brandstof stroom en water.

  En trouwens vraag ik mij af waarom nog geld lenen wanneer alles voor meer dan 100% wordt verhoogd? Dollars zullen op den duur zelf komen. De importeurs en handelaren meten dan zelf alternatieven creëren om hun producten te importeren. Een geducht koers beleid moet niet op basis van vraag en aanbod zijn maar op basis van wet en regulering. Vreemd dat in een wettelijk geregeld monetair beleid handelaren bepalen wat hoeveel de wisselkoers wordt.

  Heb je geen dollars dan importeer je niet. Er zijn alternatieven om te overleven in ons land als er beleidsmatig ook daadwerkelijk een balance wordt geschapen in de inkomsten en uitgaven per maand. Minimum loon moet iemand in staat stellen om te leven. Waatom anders een minmumloon systeem als je toch niks kan doen met dat geld.

  wij houden van een partij omdat wij geloof hebben in hun dat ze zullen verwezenlijken wat beloofd is. Hallo, houd van jezelf en je gezin en eis je recht op!

  Mijn menig. God bless Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.