COC Nederland wil boycot hip hop groep uit Suriname

24

De Nederlandse vereniging tot integratie van homoseksualiteit COC roept Nederlandse clubs en concertzalen op om de Surinaamse hip hop groep Hakuna Matata Gang HMG uit Suriname te weren. De band, die op dit moment door Nederland toert, heeft een song waarin homo’s worden bedreigd met de kogel. Dit melden gaysite.nl en het AD vandaag.

“Het is bedreigend voor homoseksuele bezoekers en een belediging voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in Nederland en Suriname. We doen een dringend beroep op podia om afstand te nemen van deze band en hun concerten te annuleren”, zegt COC-directeur Coen van Dijk.

Het nummer ‘Bullet’ van de Hakuna Matata Gang featuring Surinames Dancehall artiest King Koyeba gaat over de ‘bullet’ (kogel) voor ‘batty boys,’ een scheldwoord voor homo’s. De band zingt onder meer: ,,Toch vertel je op school dat je zo bent geboren, laat me die sprookjes niet horen, ik ga je fokking hoofd boren.’

24 REACTIES

 1. Maar er is wel een Schengenvisum aan die gasten verstrekt.
  Het ministerie van Winston Lacklee (BuZa) is de sponsor van deze groep.
  Dus het visitekaartje van………!!!

  http://nos.nl/artikel/2046301-coc-roept-op-om-surinaamse-band-te-weren.html
  COC roept op om Surinaamse band te weren
  VANDAAG, BINNENLAND.

  http://www.almere-nieuws.nl/10324/coc-protesteert-tegen-surinaamse-antihomoband/

  http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2095861/COC-schrap-concert-Surinaamse-antihomo-band-in-Arnhem

  ARNHEM – Homobelangenorganisatie COC wil dat Club Supreme uit Arnhem de Hakuna Matata Gang weert, omdat de band nummers speelt waarin homo’s worden bedreigd met de kogel.

  Maar gelukkig dat deze gasten ook niet te zien zijn bij N.S.J.
  40e editie van festival North Sea Jazz is begonnen
  10 juli 2015


  Maak melding

 2. Ik denk dat het een serieuze zaak voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland moet zijn om muziekgroepen die geweld prediken tegen homo’s te weren.Wij moeten afstand nemen van deze groepen, de z.g. dance hall artiesten uit Suriname die Jamaicaanse rappers na-apen. Boze tongen beweren dat de aanhang van V7 en NieuwFront op Waterkant.net allemaal uit homo’s bestaat.

  Dance Hall is een Jamaicaanse rapvorm waarbij vaak extreem aanstootgevende teksten worden gedebiteerd.De opzwepende ‘murder music’ wordt in verband gebracht met de moord op homo’s. In Jamaica ontketenen deze gasten een ware heksenjacht tegen homo’s waarbij er reeds doden zijn gevallen.

  Dancehall-iconen als Beenie Man, Buju Banton, Bounty Killa, Elephant Man, Vybz Kartel en de vijfkoppige groep and TOK, krijgen nog moeilijk optredens in Europa en Amerika.Ze worden overal geweerd.


  Maak melding

 3. Er zijn gelijknamige- en er zijn ongelijknamige polen.
  Ongelijknamige polen trekken elkaar aan en gelijknamige polen STOTEN elkaar af.
  Lang leve de wisselstroomdynamo, de tractiemotor van de elektrische trein, de ruitenwissermotor, de startermotor, elektrische brandstofpomp, de stofzuiger, de koelventilator en zo zouden wij nog een hele tijd door kunnen gaan.


  Maak melding

 4. Hallo Fer.

  Ik ben terug, van weggeweest.
  Odi odi, en tan bun >

  Mr. Toek……e

  Ps ik heb niks tegen Homo´s, zolang ze maar van me afblijven!!!!!!!


  Maak melding

 5. RobG, als ik de laatste zin van de 1e alinea in jou posting lees, kom ik tot de conclusie dat Henk Molenaar dus ook een …… is ?

  Waar of niet waar ?


  Maak melding

 6. Zo zo laten we allemaal als een vrouw doen en inplaats van cement draaien konten draaien hupiiii yeahhhhh waar zijn de rechten van de surinamers op grond onderwijs schoon drinkwater ect gebleven waarom strijden we niet voor die rechten waarom richten we geen briefen naar internationale org over deze zaken ? nee die dingen zijn niet van belang enkele mensen die gods werk hinderen wel nou nou wel ik kom uit een uma biri samen met miljarden andre mensen op arde.als een man een vrouw verzierd is het molest maar als een man een man verzierd is het sweet cute straks gaan killers verkrachters skinheads alcaholics rovers ook rechten zoeken dan houd het op


  Maak melding

 7. @J. Zwartmans op zaterdag 11 juli 2015 om 10:13 uur

  Odi odi. (alias Toekoenarie).
  Je hebt gelijk in deze.
  Ik heb ook niets tegen Homo’s/Lesbo’s en Transgenders.
  Als ze mij ook niet lastig vallen. En daarom hou ik die (pero) scherp in de gaten.

  Maar er is wel iemand op het forum genaamd (pero).
  Die is wel gek op (transgenders).
  Google b.v. naar Afbeeldingen Transgenders.
  En die komen ook veel voor in Su.
  En waar is onze forumlid (Sra) gebleven?
  Volgens mij mag hij van onze (pero) niet meer reageren.
  En de bekende (Pasew) is reeds geruime tijd ondergedoken in Den Haag.


  Maak melding

 8. Ik snap uberhaupt niet dat er geen beter onderzoek gedaan wordt voordat men n visum verstrekt aan zulke achtergestelde idioten die denken dat ze alles aan de wereld kunnen vertellen terwyl ze zich gedragen en manifesteren als apen.
  Minister van BUZA Winston Lackin moet geweten hebben wat deze idioten vertegenwoordigen.
  M.a.w.OLIE OP T VUUR HIER IN NEDERLAND.
  Visum intrekken en op t 1e vliegtuig terug.
  Gelyk voorbeeld stellen,afgelopen met die idioterie.WAARVAN AKTE.


  Maak melding

 9. De vergelijking van Paraman gaat niet. Hij heeft het over allerlei soorten motoren. Dingen dus. Homo’s zijn nog altijd mensen en die blijken elkaar lang niet altijd af te stoten.
  En J. Zwartmans, waarom zouden homo’s aan jou willen zitten? Een goede reden is genoeg.


  Maak melding

 10. @Milton, ik mag het niet luid fluisteren maar Henk Molenaar is inderdaad een …………., maar dan wel een van de vrouwelijke kant. Netjes uitgedrukt, hij is een notoire rel………..! Het is trouwens ook ontzettend rustig m.b.t. de dijk Esmerald.


  Maak melding

 11. Ophef voor niets

  Eerst dwing men het christendom op.
  En als Jaimaicanen met de bijbel in de hand.
  Homo’s bassen.
  Staat COC op om politiek correct de freedom of speech de keel dicht te knijpen.
  In Nederland zijn de Hollanders allerminst homos riendelijk zoals men doet voorkomen.


  Maak melding

 12. COC Nederland heeft het recht om de hip hop groep uit Suriname te boycotten of willen we dat ook gaan verbieden.het is een Ned aangelegenheid het is hun land daar heeft de HMG zelf voor gezorgd waarom heeft Kenny B geen last van een boycot the beat van het lied is wel heel goed en met een normale tekst was het misschien een wereld hit maar nee ze moesten weer leuk doen en wat krijg je nu wat je verdient een boycot maar ik zal dan wel weer een land verrader of een redie moesoe zijn omdat ik niet aan een leiband van niemand wil lopen.

  laat me


  Maak melding

 13. FER . E

  Odi odi terug mang .

  Ik heb al 2 jaar niet meer gereageerd, maar lees wel alles iedere
  dag, wat onze Broeders /en Zuster op deze Forum schrijven.
  Jammer dat sommige niet meer reageren, zoals Pasew Anna Z
  Sra en Esmerald. Misschien wel ,maar dan onder een andere naam. Ben wel blij dat onze Pero dat wel doet, maar het zal hem wel veel moeite kosten omdat de vraag naar Cassave zeer hoog is ! Dus zijn inspanning en Arbeid wordt nu toch beloond.
  Fer : ik wist niet dat Pero op Trangenders viel, soso lafu dies na fatu, en daar hou ik van. Het leven is te kort om je eigen druk te maken over alles en nog wat. ( Ieder zijn / haar meug. )

  Get a life.

  Ik bedoel er niks mee; dat zeggen ze hier, je mag een Homo zijn, maar als je maar met je poten van me afblijft !!
  Homo´s en Lesbo´s hebben ook ouders als ik, maar ik kan het niet bevatten, dat iemand op iemand valt van het zelfde geslacht, ( wat dat betreft ben ik heel kortzichtig. )
  Hierop zal ik veel reactie krijgen, doe maar ik word toch niet boos.


  Maak melding

 14. @GeorgeD-Niet-denker :

  Freedom of speech houdt in GEEN GEVAL in dat
  je haat mag prediken tegen bevolkingsgroepen of
  personen ! Of personen met geweld mag bedreigen,
  oproepen tot geweld, moeten de bullet krijgen !

  Dat is gewoon strafbaar, strafbaar fascisme !

  Maakt niet uit waar jij die ONZIN vandaan haalt, of
  uit welk boek of voor jou “heilig” boek !

  PS : Deze ziekelijke teksten zijn ook een gevolg van
  de Sranang overheid die een ouderwetse/achterlijke
  kijk heeft op samenwonenden van hetzelfde geslacht !


  Maak melding

 15. Kom op christenen, niet schijnheilig doen, ok?
  De bijbel staat vol met afkeur voor homofilie. De bijbelse god bestookte zelfs met vuur steden waarin er flink gesext werden tussen mannen onderling en vrouwen onderling en tussen mensen en dieren. Die twee steden werden compleet vernietigd en alle inwoners werden vermoord. Door GOD!!!!!! Die van de bijbel!


  Maak melding

 16. Gelet op de mensonterende boodschap die de achterlijke Surinaamse rapgroep HMG propageert vind ik, dat zij terecht gestenigd zouden moeten worden, want wie de ander het licht in de ogen niet gunt, heeft zelf geen recht meer van leven. Kennen de vrome Surinaamse gelovigen de Bijbelse spreuk nog, “Oog om oog tand om tand”?

  Het leeuwendeel van de wereldmensheid heeft homohaat verbannen, en dan komen een stel zwarten uit de rimboe om Europa en de rest van de wereld vertellen, dat ze tegen homo’s zijn. Krankjorum toch, die leven nog in de stenentijdperk! Je zult maar zo geboren zijn, en dan, haat je dan jezelf? Homofilie is geen ziekte maar een aangeboren eigenschap waar niemand er iets aan kan doen.

  Tegen alle Surinaamse homohaters zeg ik; wie zonder zonden is werpe de eerste steen”. Aangezien 99% van de religieuze Surinaamse bevolking de een of andere gebedshuis en heilige boek aanhangt, aldus in permanente zonde leeft, zijn er maar weinigen, zoals ik, die het recht hebben tot steniging van deze duivelskinderen (de gelovigen).

  En steniging van de kwaadaardige mensheid is mijn ding, of het hele zootje Hiphoppers oppakken en retour afzender sturen, want dit zijn in mijn ogen ongewenste gasten die niet in de 21ste eeuw thuishoren maar in hun achtergebleven bananenrepubliek waar ze zich via de bomen kunnen verplaatsen (op dit moment met natte voeten, want de bananen bomen liggen er momenteel in het water). Dan hebben we toch nog gerechtigheid als ze weg zijn.
  django


  Maak melding

 17. Deze Surinaamse Hiphop band heeft het tegen homo’s, terwijl deze gasten zelf op homo’s lijken. Zie de kleding en de sieraden (de ringen aan de vingers, ze zijn net wijven), bij een echte kerel zal je dit nooit zien. Bij dit soort gasten mag men onderlinge stiekem billenwerk verwachten, en dan maar zeggen dat ze anti-homo’s zijn. Ze zijn goed in projecteren, want ze hebben de uitstraling van de roze garnaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.