VHP-fractie in Surinaams parlement officieel

9

PARAMARIBO, 8 jul – De Verenigde Hervormings Partij, VHP, heeft officieel een eigen fractie in het parlement. De fractie is gepresenteerd aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons.

Dit gebeurde per brief. Aangegeven wordt dat de fractie bestaat uit negen parlementariërs. Volgens de brief is partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi aangesteld als fractieleider. Asiskumar Gajadien wordt plaatsvervangend fractieleider. De andere leden van de VHP-fractie zijn Riad Nurmohamed, Mahinder Jogi, Sheilendra Girjasing, Krishna Hussainali-Mathoera, Dew Sharman, Djoties Jaggernath en Jitendra Kalloe.

De VHP nam als lid van oppositieblok V7 aan de verkiezingen deel. Daar wordt nu dus mee gekapt. V7 bestaat intussen niet meer na ontbonden te zijn door de samenstellende politieke partijen. Partner BEP helpt ondertussen de regering vormen, NPS heeft een eigen tweemansfractie. Pertjajah Luhur is verdeeld in twee kampen. Met de brief kreeg Simons ook de beëindigingsovereenkomst van V7.


9 REACTIES

 1. De VHP maakt nu pas hele verstandige keuzes. Door een eigen fractie te vormen zal de identiteit van de partij verder zichtbaar worden. De in mijn ogen constructieve opstelling van de VHP in de afgelopen gesprekken in de media zie ik duidelijk een andere houding. Een houding die de VHP zeker regeermacht opleveren. VHP blijf vooral te focussen op nationale vraagstukken en blijf een waardige partij die zich niet met ongefundeerde scheld praktijken bezighoudt.


  Maak melding

 2. Hallo,
  Wanneer gaat de verenigde hindoestaanse partij opblazen?
  Deze komedie kepers denken niet van wijken.
  Gaan jullie maar zo door, met jullie raciale politiek,dan zullen alleen nog de hindoestanen op jullie stemmen.
  Jullie begrijpen nog steeds niet dat jullie Surinamers zijn.

  Als je president van een land wil worden dan moet je voor iedereen zijn,en niet alleen van jouw soort.


  Maak melding

 3. de verenigde hindoestaanse partij gaat eigen fractie vormen .ze vertrouwen elkaar niet die even7.
  nu komt de vhp zeggen dat het kies stelsel moet veranderen .mie gado ,hoe bedoelen deze mannen dat het moet veranderen .toen zij de verkiezingen voorheen wonnen was die kiesstelsel goed ,nu dat ze verloren hebben vragen de regering het kiesstelsel zo snel mogelijk te veranderen .de vhp had toen toch ook mee gewerkt om dit kiesstelsel in te voeren en toen wonnen zij de verkiezingen dat toen nieuw front hete .de vhp doet alsof zij niet erbij waren en dat het de ndp dit heeft bedacht .en daarom zeg ik pero dat deze partij opgedoekt moet worden het is een etnisch denkende partij en daarom gaan ze geen voet aan de grond krijgen in dit land .neem je verantwoording toki toki en doe nou niet alsof de vhp nog maar twee jaren bestaat en van niets wist van kies stelsel .jullie partij bestaat meer dan 60 jaar wat voor visie hebben jullie opgebracht om dit land vooruit te helpen .de vhp heeft alleen maar kritiek op de ndp wat heeft deze vhp aan projecten uit gevoerd voor land en volk sinds haar bestaan in vergelijk met de regering bouterse die nog geen 30 jaar bestaat .vhp nps hebben geld van nederland gehad wat hebben zij gedaan voor dit land , oeg spiet kong ,leg dat uit .eigen belang had prioriteit bij deze partijen .ontelbare grote projecten heeft de ndp uit gevoerd en met eigen middelen en dat is een grote prestatie .de vhp en nps gunnen de regering bouterse niets en daarom heeft het volk ze ook afgestraft .nu roepen deze domos de regering moet haar puin ruimen ,wat voor puin .jullie fronters even7 zijn die puin .zie hoe deze partijene zelf geen eenheid kunnen uitstralen zie hoe verdeeld ze zijn en hebben ze het over puin ruimen .de regering heeft deviezen ondanks dat ze heel veel geld heeft uitgegeven waarvan het volk voordeel van heeft en het volk kon profiteren toen het goed ging .goud en olie prijzen zijn gekelderd ,dus moet er bezuinigt worden ,niks mis mee zuinig aan met de middelen die wij hebben maar deze v7 aanhangers duimen dat het slecht gaat omdat het niet hun politieke kleur is die de macht heeft .hoe dom moet je zijn om te duimen dat het slecht gaat terwijl het ook jou land is en je gaat het dan ook merken als het slecht gaat .deze mensen maken de ndp aanhang uit voor dom ,wie is hier dom als je de uitspraken van deze fronters leest .mocht v7 de verkiezingen hebben gewonnen zou ik toch hopen dat ze het dan beter zouden doen dan de ndp maar ik ga niet hopen dat het slecht moet gaan omdat het niet mijn politieke kleur is .wat een achterlijke figuren die ira ,ray ,blakka bakra ,molenaar mies koosje .dit is pure afgunst ,jullie zijn net krabben in een vat ,als die ene krab uit die ton naar boven wil voor zijn vrijheid ,trekken deze redimusus hem weer naar beneden .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .
  heb vertrouwen in eigen kunnen ,dit jonge natie moet vooruit .


  Maak melding

 4. VHP steunt de regering vooral omdat het vooral Hindoestaanse ondernemers van VHP-huize zijn die niet betaald zijn door de regering. Dus ze laten de arme Hindoestanen in de steek en kiezen voor het belang van de rijkere Hindoestanen. Zoals altijd.


  Maak melding

 5. Ze waren gewaarschuwd om niet met paars javaanse slangen V7 te vormen. V7 is verworden V0. Het worden vijf jaren van on rust,onvrede en corruptie.


  Maak melding

 6. Gajadien te veel commentaar over LVV brengt eveneens nadelige gevolgen voor de vhp. Eerst was het corruptie verhalen en nu algoe verhalen.


  Maak melding

 7. Geweldig!

  waar was al die bombarie voor de verkiezingen nou nodig.
  en trouwens
  de enige kerel in deze fracie is Krishna Mathoera!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.