Uitslag uitgesteld door fout in wiskunde-examen VWO Suriname

9

PARAMARIBO, 8 jul – De uitslag van het eindexamen VWO is uitgesteld. Het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, OWC, heeft ter elfder ure de opdracht gegeven om het bekendmaken van de uitslag te verschuiven. Er zitten fouten in het wiskunde-examenwerk.

Het betreft formuleringsfouten in het werk voor Wiskunde I en Wiskunde Q (voor de A-richting). De opdracht was niet op te lossen. De fouten kwamen aan het licht, toen bleek dat veel leerlingen de opdracht niet konden maken. Het werk wordt nu aangepast. “Alles wordt gedaan in het voordeel van de leerlingen. Niemand gaat achteruit”, zegt een betrokken onderwijskundige tegenover de Ware Tijd.

Alle VWO-scholen zijn intussen op e hoogte gesteld. Op één school is de uitslag al bekendgemaakt. Het ministerie wil dat ook op deze school het werk weer bekeken wordt. De kans bestaat nu dat bepaalde leerlingen wat voordeliger uitkomen. “Het kan zijn dat mensen die zijn afgewezen nu nog een herkansing krijgen of dat de mensen die herexamen hadden, alsnog slagen”, zegt OWC-topfunctionaris Robert Peneux.

9 REACTIES

 1. Net zoiets als tijdens je rij-examen wordt gevraagd om te keren op een hele smalle weg. Gebrek aan kwaliteitscontrole alom.


  Maak melding

 2. Kan iemand me uitleggen, als het in deze gaat om een ABOP ministerie?
  Want als dat het is, geef ik de president kroot kelijk; “Zie je wel, een partij zonder fisi”.
  Geen ABOB ministerie; “OK waar er gewerkt wordt worden er fouten gemaakt”.


  Maak melding

 3. Kruwa, het gaat niet om een ABOP ministerie, maar om het ministerie onder leiding van de super knappe minister Aswhin Adhin, dezelfde Adhin die straks onze Vice President wordt. Onder zijn bewind leerden onze wiskunde studenten dat 1 + 1 = 0. We moeten duimen dat hij straks, als vice president, door gewijzigde beleidsinzichten, niet gaat beweren dat 1 + 1 = 3.


  Maak melding

 4. Uitslag uitgesteld door foutin wiskunde examen?
  Mi mars. Op zowel de AMS als de VWO is het examen resultaat bar slecht. Door ingrijpen van het ministerie zijn de uitslagen aangehouden. De afbraak van Suriname is helemaal compleet. Zelfs het onderwijs brokkelt af. Nu gaat men aan plastische chirurgie doen want het resultaat moet opgekrikt worden. De camouflage politiek van de incompetente minister van onderwijs die straks ook nog vice president wordt begint zich af te schilderen. Laat hem komen vertellen wat er echt loos is.


  Maak melding

 5. HENKES @,,Het was eentje van ABOB,die daar werkt,waar deze gasten werken is t altijd een groot probleem.vooral als ze moeten nadenken !!


  Maak melding

 6. Welke minister is hiervoor verantwoordelijk?????????? En welk departement?/ Departement van hopeloze zaken zeker. Allemaal hulpeloos en hopeloos. En die mijnheer gaat vice-president van het land worden??????????????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.