donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePater Toon: leven onder Bouterse moet kunnen

Pater Toon: leven onder Bouterse moet kunnen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 jul – Leven onder een regering geleid door Desi Bouterse moet kunnen. Dit zegt Antonius ‘Pater Toon’ te Dorsthorst, voorzitter van het Comité Christelijke Kerken, CCK. De als fel criticus van Bouterse te boek staande rooms-katholieke priester, lijkt nu wat meer coulant. De amnestiewet hangt nog wel over.

De schaduw van de drie jaar terug aangenomen wet, is niet weggetrokken. Maar voor nuchterheid en gewoon gezond boerenverstand moet er ook plaats zijn. “Je moet onderscheid maken tussen de persoon en de functie die hij bekleedt. Hij is onze president en als zodanig respecteer ik hem”, zegt Te Dorsthorst tegenover de Ware Tijd. Bouterse bereidt zich voor op nog een presidentiële termijn.

De weerstand tegen de amnestiewet verandert er niets aan. Het leven gaat ook door. “Ik vind het nog steeds heel erg jammer dat er nog geen rechtsgang heeft plaatsgevonden. Maar we hebben vijf jaar onder Bouterse geleefd, dus zal het niet onmogelijk zijn om nog vijf jaar onder hem te leven”, aldus Te Dorsthorst. Hij blijft er wel bij dat Bouterse als verdachte zich zal moeten verantwoorden voor de rechtbank.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
 1. Ik neem aan dat dit u persoonlijke mening is ?
  Laten wij niet gaan doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is om een massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel als president te hebben.


  Maak melding
 2. Wat de pater eigenlijk zegt is dat het bekeringswerk gewoon met volle vaart moet doorgaan ongeacht wie de president is. Als de vos passie preekt, Hindoestaan let op je gelovigen!


  Maak melding
 3. Pater Toon vertelt mij niets wat ik nog niet wist; de meeste mensen, die te horen krijgen dat ze aan een ongeneeslijke ziekte lijden, plegen toch ook geen zelfmoord? Ze proberen er zo lang als mogelijk het beste van te maken en ze blijven hoop koesteren dat het uiteindelijk goed zal komen. Waarom zouden we dan de hoop en de moed moeten verliezen als een lastig, oud en fragiel mannetje de boel verziekt in het land?


  Maak melding
 4. Pater Toon, maakt uw borst maar nat. Ik bedoel de Christelijke Kerken. Door de komende verarming van de Surinaamse bevolking die nu zichtbaar gaat worden heeft de missie in Suriname heel veel veldwerk te doen. Dit dankzij uw president. ik dacht dat de figuur en de functie niet te scheiden was. Hoe zou ik dit moeten zien pater? Een bankrover bij een bank te werk stellen, een pedofiel in een kindercrèche, een notoire snelheidsduivel chauffeur laten worden van een Ferrari. Laat uw president en zijn adjudanten maar beginnen om geroofd geld/vermogen terug te storten of zo u wil terug ploegen in het land. Dan ga ik proberen de persoon van de president te scheiden van het ambt president.


  Maak melding
 5. Als iemand zich heeft schuldig gemaakt aan een strafbaar feit, moet die ter verantwoording worden geroepen en berecht. En pater Toon van de RK zou ook moeten uitleggen, waarom de RK 50 miljoen mensen heeft vervolgd en vermoord gedurende de middeleeuwen tot eind 1700, omdat die een andere denkwijze hadden dan de RK. Of om dichtbij huis te blijven. Waarom heeft de RK nooit een onderzoek willen instëllen naar kindermisbruik van de katholieke priesters in SU.


  Maak melding
 6. Pater Toon go home!!!
  Wat heb je daar nog te zoeken,laat de Surinamers in Suriname zelf bepalen wat ze willen.
  Ga maar naar over zee ik ga daar vertellen wat je wilt.
  Suriname is een onafhankelijk land daar bepalen Surinamers zelf.

  Ga je maar met die pedofielen bezig houden daar zijn jullie goed in.
  Laat Suriname met rust.


  Maak melding
 7. Beste allen ,

  Na het lezen van de 1 ste 5 reacties ,dacht ik dat dit surinamers waren van nederlandse afkomst die hun muil niet kunnen open in Nederland en zitten afgeven op Onze Suriname .nog minder over bechting e.t.c .Wees positief en indien je een positieve bijdrage wil leveren ga terug na huis .Gado de wi Fesimang broeders


  Maak melding
 8. Een understatement voor bepaalde figuren. Een half woord moet genoeg zijn voor de goed verstaander. Ze gaan niet bedelen voor de waardeloze srd maar voor de harde euro. Die moeten we nog steeds in de Euro landen verdienen. Zoals in de jaren 80. Geen medicijnen, geen infrastructuur, koers 1 op 1000, penarie, bestond geen geasfalteerde wegen meer in Su, belabberde medische voorzieningen, een super verouderde wagenpark, geen voedsel, etc. etc.


  Maak melding
 9. Mensen met een grote smoel hier. Ze hadden moeten weten en zien hoe lelijk en de-humaan de armoede eruit zag tijdens de militaire periode. Een jongen die geen medicijn had voor een ringworm die op zijn gezicht zat. Elke dag werd het maar groter en god zij dank dat ik de medicijn Daktarin had meegenomen. Of die ene respectabele mijnheer die iets lekkers wou kopen, een ring bol in de stad en zag hoe hard hij zijn geld aan het tellen was en er achter kwam dat hij niet genoeg had om het te kopen. Wegen die er niet meer waren en om auto’s op de weg te houden moesten mensen benzine uit andere auto’s stelen. En je mag nog blij zijn als je auto ergens geparkeerd had, dat als je terugkwam nog alle wielen nog aan de auto zaten. De enige wilde bus die werd bestormd door een horde passagiers die huiswaarts wouden na gedane arbeid in Paramaribo. Dit zijn maar enkele voorbeelden. Nee, het was geen periode om te vergeten en geen periode om trots om te zijn. Ik heb vele pakketten naar Suriname moeten sturen met tweedehandse kleren en wat nog meer.


  Maak melding
 10. Beste Harold,

  de eerste vijf reacties zijn van mensen met een realistische, rationele visie. Ze getuigen van een fatsoenlijk normen en waardenbesef over hetgeen er de afgelopen decennia in Suriname heeft afgespeeld onder leiding van de drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar van 15 onschuldige landgenoten en tevens de slachter van 39 onschuldige vrouwen en kinderen in Moiwana t.w. DESIRE DELANO BOUTERSE. Dat jij als slaafse, paarse meeloper deze misdaden tegen de menselijkheid voor het gemak maar onder het tapijt veegt, geeft wel aan uit welk hout jij gesneden bent.


  Maak melding
 11. Kunnen de nabestaaden van de vermoorde burgers ook onder een regiem van Bouterse leven?
  De slager van Paramaribo die nooit en te nimmer spijt heeft betuigd voor zijn afschuwlijke misdaden.


  Maak melding
 12. Toontje jij moet niets komen vertellen ,vlak onder je neus gebeurd er amnestie met die kleine jongens in die kerk van jou ,,,zie Rome, en vooral in su waar niemand zich druk maak,,,,
  dus patertje toontje lager zingen,,,DES的2015年新闻, i love su woon en werk…..


  Maak melding
 13. pater toon toch ,weet jij wat de priesters wereldwijd hebben aangericht in naam van de here jezus christus .
  zie zorogeta waar zelfs de paus naar argentinie gaat, waar rutte er naar toe gaat ,waar willen alexander vaak naar toe gaat waar duizenden mensen zijn vermoord .breken jullie mij de bek niet open mie mang .een ding hadden nederland en front gemeen , bouterse gaan wij pakken .zo werkt het niet ,wie zonder zonde is leg dan de eerste steen .wie bewijst dat het bouterse is die gemoord heeft .ik zal zeker niet beweren dat bouterse schone handen heeft absoluut niet .
  waar er een revolutie uitbreekt moet je dit soort toestanden verwachten ,maar met nadruk zeg ik dat men eerst moet weten wat er gebeurt is ,voor men een oordeel kan vellen .wat men nu hoort zijn tegen strijdige berichten van links en rechts ,je weet niet wat je geloven moet .een ding staat voor pero als een paal boven water en dat is die staats greep .de militairen hebben de macht over genomen en dat was voor pero een zegen ,los van de slachtoffers .die corruptie tierde welig . men heeft het over toen bosje aan de macht was het slecht ging ,ja het ging slecht maar toch heeft het volk profijt van gehad ,doordat bosje toch grote bruggen en geasfalteerde wegen had kunnen realiseren ondanks dat ze geen nederlandse hulp kregen .wat had de regering aron voor het volk voor de staats greep niets geen enkel grote project hadden ze kunnen realiseren ,bijna alles moesten wij in de rij .
  rijst suiker bak olie bruine bonen allemaal levens behoeften moest je in de rij gaan staan en ook kon je het niet meer krijgen omdat de voorraat op was .staan in die surinaamse zon no makkelijk vooral tegen twee en drie uur . oeng libie mie ,goed dat die regering was weg geschoten ,ik herhaal het moest gebeuren ,nu zijn wij jaren verder en het gaat goed ondanks dat de grond stoffen prijzen gekelderd zijn .wij hebben deviezen en ik maak mij geen zorgen .
  ik heb geloof in deze regering ,ze menen het met dit volk met name bouterse .dankzij de ndp is veel gerealiseerd .natuurlijk kan het beter maar tijd ,ze hebben pas vijf jaren gezeten met bosje tien jaar en zie ze werken .wat hebben vhp ,nps achter gelaten voor dit volk ondanks hulp .die pater of priester toon ,het volk heeft gekozen, geen weg terug wij bepalen wie president wordt het volk zoals de grieken hebben bepaalt .jullie geloven toch in democratie.
  hoeveel priesters hebben kinderen misbruikt ,alles gaat de doofpot in , de paus weet er alles van ,laten wij elkaar geen boeler noemen heel veel priesters hebben boter op hun kop ,ik generaliseer niet maar er zijn er heel wat .ik snap niet waarom su geen onderzoek doet naar priesters die kinderen hebben misbruikt ,ik weet het honderd procent zeker dat er een aantal zijn die kinderen hebben misbruikt ,alleen zijn de mensen bang om er vooruit te komen ,het is een taboe in de samenleving .verder vindt ik dat de nabestanden van de december moorden recht hebben op smart geld ,schade vergoeding of hoe je het wil noemen .als je de zaak verder bekijkt zie je dat de regering venetiaan een vies spelletje heeft gespeeld door lonnie amnestie te verlenen terwijl deze crimineel ook veel bloed aan zijn handen heeft .vene wilde tweedracht saaien ,hij heeft gegokt samen met de vhp maar ze hebben verkeert gegokt ,nederland was er ook bij .ik geef de regering bouterse geen ongelijk om dan maar ook amnestie aan te vragen en gekregen .laat vene komen uitleggen waarom niet alle beiden amnestie .


  Maak melding
 14. Pater Toon heeft gelijk!
  Als iemand iets heeft gedaan moet die berecht worden. Zó zit het rechtssysteem in elkaar. T.z.t. moet Desi dus voor het gerecht moeten verschijnen. Is niet anders want anders gaan tegenstanders nog duizend jaar door etteren!

  Alleen datzelfde rechtsyteem is zo krom als maar zijn kan want vanuit datzelfde Katholieke kerk van waaruit pater Toon preekt is er zóveel misdaden tegen de menselijkheid gepleegd dat nu pas met mondjes maat wat opgebiecht wordt ook al is het niet van harte omdat binnen de Katholieke kerk autoriteiten het hand boven het hoofd worden gehouden. Kinderen werden aan seksuele escapades van oversten en er bloodgesteld en er werden zelfs kindermoorden gepleegd en bepaalde dingen verdoezeld binnen klooosters om berechting onmogelijk te maken.

  Pater Toon kan zich beter in India laten installeren om daar wat voor het volk te gaan betekenen want want is bekend dat wat dáár gebeurt niemand met een grote bek uit het westen zich aan durft te branden. Ik heb het dus over MOORDEN. Aan de lopende band dagelijks moorden van kinderen omdat ze toevallig meisjes zijn en vrouwen om dat een vrouw in India NIKS waard is in vergelijking met Suriname waar veel respect is voor het vrouwelijke geslacht.

  Dus pater TOON moet geen spijkers op laag water gaan zoeken in Suriname. Surinamers zijn een beschaafd volk. De december moorden vonden in een militair context plaats. Ik heb de naam pater Toon trouwens nooit zien opduiken als iemane die zich hard heeft gemaakt voor berechting van Nederlandse militairen inzake de moorden en misdaden die ze begingen in Indonesië. Dus wáár hebben we het in Godsnaam over met berechting. Het recht is nou eenmaal krom.

  Er is ook nóóit een publieke hetze ontstaan omdat vele lounge landgenoten van ons zich in Suriname en in Holland hebben verrijk door zwart geld systematisch wit te wassen. Als goed is weet iedereen dat het decennia’s zo geschiede dat als je vanuit Holland geld voor je familie naar Suriname wilde overmaken het dus ONDER DE TOONBANK ging bij ons zogenaamde hardwerkende landgenoten hier in Holland. Het ging dus STANDAARD buiten de boekhouding om. Het geld wat ze in Suriname begraven hielden ging naar je familie in Suriname en hier werd het wit gewassen op allerlei manieren! Nooit niemand publiekelijk over gehoord. Dus wáár hebben we het over met berechting?

  Is berechting een selectief iets?


  Maak melding
 15. Ja pater Toon, op een gegeven moment ga je hier in Surinsme alles normaal vinden, want normen en waarden, zijn hier ver te zoeken, en ze zijn hier teveel bezig met hun eigen problemen, die zonder dat ze het zelf door hebben, gecreĕerd zijn geworden door Bouterse en zijn paarse roversbende, waar ze zelf op gestemd hebben.


  Maak melding
 16. laten de bandieten die zich verrijkt hebben met geroofd geld het geld teruggeven aan de Surinaamse natie. De NDP regering heeft 1 ding voortgebracht. Miljonairs, multimiljonairs, half miljardairs, groot grondbezitters (duizenden hectares). Dollars en euro miljonairs. laten ze dat terug ploegen in de Surinaamse economie. En die ene mijnheer hier, die het heeft over zwart geld. NDP regering heeft het patent om zwart geld wit te maken. Geroofd geld tot legitiem verdiend geld maken.
  En dan heeft die mijnheer het over India. Die mijnheer is volkomen de kluts kwijt. Ik hoop dat hij zijn hoofd nog op zijn romp zit en niet ergens in een zwart gat.


  Maak melding
 17. Pero schreef: “pater toon toch ,weet jij wat de priesters wereldwijd hebben aangericht in naam van de here jezus christus?”

  Wat is het verschil tussen de Katholieke kerk en de kerk van Steve Meye, waar Bouterse nu lid van is? In naam van dezelfde Jezus Christus roept Bisschop Steve Meye dat we Bouterse zijn zonden moeten vergeven.
  De katholieke kerk heeft toegegeven dat de manier waarop hun priesters misbruik gemaakt hebben van de macht die ze hadden over de kinderen die onder hun hoede geplaatst waren, maar Steve en Bouterse hebben nooit toegegeven dat ze iets misdaan hebben, ze hebben nooit vergiffenis gevraagd aan de nabestaanden van hun slachtoffers, integendeel beweren ze nog steeds dat neks no fout. Pero, als je het nog niet wist; Dat is het verschil!

  Meneer of mevrouw ‘van 1502 tot 1863’, Pater Toon woont in Suriname, het is zijn goed recht om misstanden in Suriname, het land waar hij burger van is, aan de kaak te stellen, hij hoeft daarvoor niet per se ook een mening te hebben over misstanden die elders in de wereld voorkomen, zoals b.v. in India. Als hij daar ook kritiek op heeft, is dat mooi, maar als hij daar geen kritiek op heeft omdat hij er b.v. niets van afweet of hij zijn handen al vol heeft met de problemen van Suriname, heb jij niet het recht om hem de mond te willen snoeren als hij ageert tegen de misstanden in Suriname. Het zou een mooie grap zijn als iemand over alle misstanden in de wereld eerst een mening zou moeten hebben voordat hij de misstanden in zijn eigen samenleving aan de kaak zou mogen stellen.


  Maak melding
 18. Toon zingt een toontje lager. En Romeo Hoost die zich hier onder verschillende avatars uit moet ook maar eens vervolgd worden voor het aanstichten en aanwakkeren van de binnenlandse oorlog toen in Suriname. Hierbij heeft hij gezorgd voor wapens en geld voor de rebellen. Deze oorlog heeft honderden Surinamers het leven gekost. Dat hij Bouterse een moordenaar noemt is dus meer dan hypocriet want aan zijn handen kleeft het bloed van niet 15 maar honderden Surinamers. Precies zoals die Nederlander die chemicaliën had geleverd aan het midden oosten waarmee mosterdgas is gemaakt en honderden de dood in zijn gejaagd, is vervolgd, moet ook deze massamoordenaar genaamd Romeo Hoost vervolgd worden en met hem alle leden van de toen heersende bevrijdingsraad.


  Maak melding
 19. @pero: ,maar met nadruk zeg ik dat men eerst moet weten wat er gebeurt is ,voor men een oordeel kan vellen .wat men nu hoort zijn tegen strijdige berichten van links en rechts ,je weet niet wat je geloven moet .

  Beste pero,

  Men kan alleen het e.e.a. te weten komen wanneer Bouterse zich onder ede laat verhoren. Maar dat weigert hij nu juist. En om dat te voorkomen heeft hij de Amnestiewet in het leven laten roepen. Dus zal Bouterse nooit een officiele verklaring geven dat hij onschulgig is of schuldig is. Hij blokkeert zelf de opheldering erover. Wat is zijn belang?


  Maak melding
 20. Pater Toon en andere democraten in Sranang
  blijf u inzetten voor de Sranang-rechtsstaat die
  de NDP bezig is te ontmantelen !

  Spoedig zal de Inter-Amerikaanse Mensenrechten
  Commissie de Bouta-prive-Amnestiewet NIETIG
  verklaren, dan komt het volgende hoofdstuk,
  het definitieve strafvonnis voor Desi !

  De hardrugshandel-veroordeling in Nederland
  staat ook nog !

  Desi is een “lame duck”, een koe die dat niet ziet,
  kijk maar naar de voor SURALCO SUPER-goedkope
  deal, die hij zonder overleg met het volk heeft afgesloten !
  Moro dong no e bestang !!!
  (de USA heeft Desi in the pocket !)

  PS : Broodje MEGA-staatsschuld e doro !!


  Maak melding
 21. is deze pater een vriend geweest van Pinochet?
  hij vindt zeker paus Pius XII zeker de beste paus aller tijden.
  U weet wel de paus die de nazi’s een vrijgeleide gaf naar
  Zuid Amerika gaf.


  Maak melding
 22. Wie een hond wil slaan, vindt al snel een stok. Er is zelfs iemand die terug gaat naar de middeleeuwen. Dat noemen ze in Suriname dus vooruit kijken!

  Evenzeer wens ik geen slaaf te zijn,
  evenals ik geen meester wil zijn!
  Dat is pas democratie!


  Maak melding
 23. Dit is het ware katholisime ! ( zegt een in een katholiek gezin geborene) Krijgt pater Toon als dank voor zijn knieval nu jonge jongetjes geleverd door B ?


  Maak melding
 24. Ach Hitler was ook aardig voor zijn Duitse herder en heeft mooie wegen aangelegd..

  Het totale morele failliet van Suriname….


  Maak melding
 25. Halleluja: De barmhartige Samiritaan staat op.

  Bouterse wordt de gezegende en gekozen president van de Republiek Suriname.

  Er zijn 10 geboden. En er is èèn vergever. God vergeeft, wie zijn wij mensen om niet te vergeven?


  Maak melding
 26. mijn vraag zal altijd zijn, waarom het dossier moest opgeborgen
  en na 60 jaar weer openen. dus niemand weet wat er gebeurt is
  nogmaals de witte man heeft een dikke vinger in deze zaak.
  iedereen blabla wat hier op waterkant.


  Maak melding
 27. weleerwaarde pater Toon

  Dat de gelovige mensheid van vroeger o.a. dwaasheid in pacht had is een geschiedenis feit, maar dat de mensheid van tegenwoordig met al zijn kennis van de 21ste eeuw zich nog steeds schaart achter de idiote Bijbel en Koranverhalen is intriest te noemen, te kwalificeren als de slaafse epigonen oftewel de hypocriete slijmballen van deze tijd die slechts fungeren als doorgeefluik van de gevestigde religieuze grootmachten.

  De goedgelovigen die het godsgeloof ondersteunen worden gewetenloos, met behulp van door het Vaticaan zelf geschreven Bijbel, dagelijks voor de gek gehouden, dat ene Jezus terugkeert op aarde om de mensheid te verlossen van de erfzonde. Er zullen generaties komen en gaan, maar de mens die volgens de Bijbel Jezus heette zal nimmer meer opstaan. Dood blijft dood, alleen de natuur leeft eeuwig.

  Met veel bloed heeft de godsdienstige mensheid zich een plaats veroverd op deze aardbodem door eeuwenlange onderdrukking en allerlei gruwelijkheden tegen de menselijkheid en de levende Natuur te betrachten, zo zal de religieuze mensheid ook in de Jool nederdalen en geheel ten onder gaan door haar zelf gefabriceerde godsgeloof. Zij zal voorzeker niet ontkomen aan de vervloeking der vervloekten, daar ze de voortzetting van de eeuwige vloek(kunu) die op alle godsdiensten rust zelf in werking hebben gezet op grond van egoïsme en hoogmoedswaan.

  De tijd is nu rijp en gunstig om eindelijk het recht te laten zegevieren door vervolging van de meest criminele organisatie ter wereld, het Vaticaan en haar organen over de gehele wereld genomen.

  Voorts zijn alle redenen aanwezig om heden ten dage wereldwijd alle kerkleiders, religieuze staatshoofden, sekteleiders die een godsgeloof aanhangen, de Paus en Bisschoppen, Imams en andere Moslimleiders met onmiddellijke ingang in hechtenis te nemen en te onderwerpen aan een gerechtelijk en strafrechterlijk onderzoek. Tegelijkertijd dienen alle godsdienstboeken vernietigt te worden en hernieuwd een “boek” worden geschreven waarin alle volken en rassen van de wereld alom vertegenwoordigd en verenigd zijn als eenheid. En de grondwet dient per omgaande wereldwijd te worden aangepast. Recht en waarheid maken vrij, als u begrijpt wat ik bedoel.

  django


  Maak melding
 28. Ik ben het helemaal eens met django, dat de tijd nu rijp is en gunstig om eindelijk het recht te laten zegevieren door tot vervolging over te gaan van de meest criminele organisatie ter wereld, het Vaticaan en haar organen die over de gehele wereld verspreid zijn.

  Deze pater Toon speelt mooi weer en gaat stoïcijns verder met wat zijn voorouders c.q. voorgangers en de kerk in Suriname hebben achtergelaten, door kerstening en consolidatie van het vervloekte katholicisme. Hij zit in de Surinaamse binnenlanden de djoeka’s te misbruiken en dom te houden met zijn idiote Christendom evenals Roel Lugard met zijn mooie ideeen voor de Marrons wat op hetzelfde neerkomt. Oftewel -hoe besodemieter ik de bevolking met mijn galgenhumor en schijnheiligheid- (oftewel het geloof.)

  Toon is snel klaar met zijn vingerwijzing naar de ander, terwijl hij en de kerk geen recht hebben van spreken, want hun achtergrond is doorspekt met genocide, moord, oplichting, doodslag, foltering en onderdrukking van de onschuldige wereldmensheid. Het enige recht wat Toon heeft en de kerk is het aanrecht. Meer niet.

  Let wel: Als de ene gelovige met zijn wijsvinger naar zijn medegelovige wijst, dan wijzen negen vingers naar zichzelf. Dus Toon moet een heleboel toontjes lager gaan zingen, want zijn mening over Bouterse en Brunswijk slaat als een tang op een varken. Ik weet zeker dat hij niet weet waar hij over heeft, deze zogenaamde vredestichter, oftewel bemoeial, is bezig een wit voetje te halen bij de Surinaamse bevolking en bij Bouterse en Brunswijk.

  Wat geweldig he, dat hij de oorlogvoerende partijen tot verzoening heeft gebracht in 1992! Gewoon een slijmbal eerste klas, die het verdient om met onmiddellijke ingang tot God te worden opgenomen, want een kerkrat, die zo zijn best heeft gedaan om de bevolking op te ruien prijs ik meteen de hemel in. Hij heeft gewoon misbruik gemaakt van de destijdse onvrede onder de bevolking om zichzelf en de kerk up te graden, dit loeder. Dus opgerot naar Helios met deze gelovige idioot Toon te Dorsthorst..Bon voyage et long retour, zodat Suriname gevrijwaart wordt van dit soort kolonialistische religieuze figuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES