Bouterse wordt bij acclamatie gekozen in parlement

21

PARAMARIBO, 8 jul – De laatste schijn is weggevallen van weerstand tegen de verkiezing van Desi Bouterse tot president. De politieke partij Pertjajah Luhur doet niet mee. Bouterse wordt nu zeker bij acclamatie gekozen.

Er zullen geen tegenkandidaten worden aangesteld door de oppositie. Om een kandidaat te kunnen aanwijzen zijn minimaal zeven parlementariërs nodig. Met het wegvallen van Pertjajah Luhur, blijft alleen nog Abop over. De partij van Ronny Brunswijk wil er graag nog een strijd van maken. Maar Abop heeft slechts vijf zetels in het parlement. Er blijft dus weinig meer over dan het bijltje er bij neer te leggen.

Brunswijk wilde tegenkandidaten voor het president- en vicepresidentschap. Maar de grootste politieke partij in de oppositie, de VHP, gaf vrijwel gelijk aan niet mee te zullen doen. Net als PL wordt de benarde financiële toestand in Suriname aangehaald als reden om de verkiezing zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Bouterse en Ashwin Adhin zijn nu verzekerd van enkele verkiezing tot president en vicepresident.

21 REACTIES

 1. Gefeliciteerd Surinaamse gemeenschap.Ons geliefd land Suriname moet tot ontwikkeling komen.
  Samen het land opbouwen met kritische begeleiding.
  SUCCES REGERING EN DNA


  Maak melding

 2. ai bouta en adhin .
  niemand minder dan het surinaamse volk heeft gesproken .
  wij hebben desi delano bouterse gekozen tot president van de republiek suriname ,onze vice president van de republiek suriname wordt ashwin adhin .

  wij het volk van suriname wensen deze twee gekozen leiders heel veel sterkte toe ,en moge zij de kracht gezondheid wijsheid krijgen van de almachtige om hun werk voor land en volk naar eer en geweten uit te voeren .

  strede strede wie no sa vrede gado de wie vesie mang .
  herie libie te na dede hopen wij voorspoed voor ons geliefd suriname .

  pero takie . so so lobie .


  Maak melding

 3. Jammer. Niemand kan zich er ooit nog op beroepen dat hij tegen heeft gestemd tegen een van moord verdachte voor de tweede keer als president. Dit zal de geschiedenisboekjes ingaan als de volledige capitulatie van de Surinaamse samenleving en oppositie voor een persoon waarvan nog steeds niet bewezen is dat hij onschuldig was en voor een president die zich niet inzet om recht te doen aan de familie van de 8-december-slachtoffer-Surinamers.
  Een president voor alle Surinamers? Dus niet! In ieder geval niet voor de familie van de vermoorden voor wie hij zich niet wil inzetten opdat hen recht gedaan wordt.
  VHP, NPS, PL, BEP, DOE vinden de economie belangrijker dan het recht op recht van de Surinamer.


  Maak melding

 4. DDB moet maar laten zien wat hij kan: Niet Lullen maar Poetsen. Nu kan je niemand meer de schuld. Ga zo snel als mogelijk je Eigen Rommel opruimen.

  Sorry, maar ik weet al op voorhand dat DDB hier toe niet in staat zal blijken te zijn.

  DE KUNST OM DE BOEL TE BEDRIEGEN, DAAR IS HIJ WEL GOED IN.

  Ik word STRONTZIEK van die zogenaamde econoom Amzad Abdoel, die alles GOED PRAAT terwijl het land Economisch het Ravijn in dondert.

  Ik Heb een Hekel aan Dit Soort Figuren!!!


  Maak melding

 5. Gefeliciteerd Suriname met die moordenaar als president en met de verdere ondergang van Suriname, het Griekenland van Unasur.
  En maar zeggen hoe trots ze wel niet zijn.


  Maak melding

 6. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons moet donderdagochtend voor de kort geding rechter verschijnen.
  Pertjajah Luhur (PL) heeft via haar raadsman Gerold Sewcharan een kort geding aanhangig gemaakt. Aan Simons is
  per deurwaardersexploot gevraagd om de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan de toegang tot het
  parlement te ontzeggen.

  de kort geding rechter moet niet bij de assembleevoorzitter maar bij V7 en dit is al intussen opgehouden te bestaan.
  WAT NU.

  Pertjajah Luhur (PL) is op het ogenblik een illegale partij in de DNA. Paul Somohardjo met zijn 3 overige partijgenoten moesten ook niet toegelaten (beedigt) worden.
  HOE RECHT IS HET RECHT


  Maak melding

 7. Het treinprojekt is volledig mislukt, zoals alle projekten van deze megalomane gek. Maar de paarse trein dendert de komende jaren in sneltreinvaart richting afgrond. Staatskas is leeggeroofd en het leningenplafond is reeds lang bereikt. SRD staat op devalueren net als in januari 2011. GRIEKSE TOESTANDEN in het verschiet.


  Maak melding

 8. Beste Flyer, mark my words de geldpers gaat binnenkort aan. De apathische surinamers zullen straks koffers moeten kopen om hun geld te vervoeren. De lachende derde is Jos Steeman Shipping.


  Maak melding

 9. Henk molenaar ,ik zie dat je het syndroom van bouterse hebt .
  jullie kunnen doen,zeggen wat je wil ,die trein van de ndp dendert door ,opstakels overwinnen wij ,weet je waarom ,omdat wij geloof en durf hebben en dat is bewezen .en mooi voorbeeld zijn die vele bruggen ,asfalteren ,geld naar het volk medisch onderwijs .ja teveel om op te noemen .voelen deze even7 aanhang niet dat ze weer over vijf het mogen proberen .molenaar joe ede tranga .
  mijn tijd ga ik even beter besteden dan te reageren .


  Maak melding

 10. als ik simons was,,v-.z dan zou ik staande de vergadering ontslag nemen en hard weg lopen..

  je bent niet waardig om het land te vertegenwoordigen,als je ook nog voor de rechter moet verschijnen..

  waardeloze trut..


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar,

  Dat oeverloze gezwam van Pero is niet de moeite waard om daar aandacht aan te besteden.
  Ik ben moe geworden van Amzad Abdoel en Pero.


  Maak melding

 12. Iedereen weet zo langzamerhand waar Pero voor staat. Zijn ongebreidelde adoratie voor het staatshoofd. De een wordt er ziek van, de andere vindt hem/haar een paarse kakkerlak en ga zo maar door. Ik snap dan ook niet waarom dan telkens weer toch een reactie volgt op zijn/haar input. Het lijkt wel alsof Pero werkt als de spreekwoordelijke rode lap op een stier.


  Maak melding

 13. Henry
  @Henk Molenaar,Get a life

  Dat oeverloze gezwam van Pero is niet de moeite waard om daar aandacht aan te besteden.
  Ik ben moe geworden van Amzad Abdoel en Pero.

  ik word niet ziek van pero omdat ik een zieke hond heb die ook pero heet.pero vind ik een zielig karikatuur rob g ook en nog eentje
  daarom lees ik hun posting niet meer ik sla ze gewoon over alleen maar onzin waar ik niet wijzer van word .

  laat me


  Maak melding

 14. Pero, heb jij het nu nog niet goed door , ER IS HELEMAAL NOG GEEN TREIN, alleen in de fantasie van een stel idioten, en wat heb je aan asfalt als in de regentijd de mensen met de roeiboten naar huis moeten, en is het water weg er alleen een weg overblijft met gaten over blijft of verandert in een grote rupsbaan op de kermis, omdat er geen goede fundering onder dat zelfde asfallt gemaakt word, kortom Prutswerk, maar kan het ook anders met een stel incapabele zakkenvullende crimininelen als regering


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.