Standvastige Brunswijk: Bouterse krijgt toch tegenkandidaat

26

PARAMARIBO, 7 jul – Desi Bouterse krijgt sowieso een tegenkandidaat in de ‘race’ om het presidentschap. Deze garantie geeft Ronnie Brunswijk, voorzitter van de politieke partij Abop. Dat de grootste oppositiepartij geen eigen kandidaat wil, doet er niet toe.

De VHP die negen parlementszetels bezit, wil zelfs eventuele steun verlenen aan Bouterse. Het aanvankelijke plan voor een oppositionele kandidaat lijkt aldus schipbreuk te lijden. Alleen Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur lijkt nog te vinden voor het door Brunswijk geopperde plan. “Mijn plan gaat gewoon door”, zegt de Abop-leider tegenover de Ware Tijd. Hij laat zich dus geenszins ontmoedigen.

Zijn plan werd wereldkundig, toen bleek dat er voor Abop geen plaats was in het nieuwe kabinet. Volgens Brunswijk was er sindsdiens geen reden meer om ook maar te overwegen te stemmen op Bouterse. De oppositie met Abop zou eigen kandidaten moeten aanvoeren. De VHP heeft Bouterse voorwaarden gesteld voor eventuele steun. De kans is nu groter dat de NDP-kandidaten in het parlement gekozen worden.

26 REACTIES

 1. Ik zou zelfs willen dat Bellie de president kandidaat wordt.Zo wordt hij er van afgehouden om op opa D te stemmen.
  Voor een keertje heeft Lonnie gelijk.Na al de scheldkanonnade van de NDP en Limbo,kan je onmogelijk nog samenwerken met opa D.
  De kiezers hebben de NDP gekozen.Laten die ook een ervaren hoe de revo aanvoelt.Vooral Misiekaba die brulde en huilde om de revo die hij niet eens gekend heeft.


  Maak melding

 2. Het is Brunswijk zijn recht om kandidaten voor te dragen. Ik ben wel benieuwd als het Brunswijk zal zijn voor president en Amafo vice president. Dat wordt dan echt de lamme leidt de blinde


  Maak melding

 3. Bravo for Press, zelfs geen enkele domme djoeka zal erin geloven
  Als het aboi koni zou zijn, dan Yes We Can.
  Plse remember “Stay Black”
  Groetjes
  ReddFoxx


  Maak melding

 4. bravo heeft groot gelijk,,het zijn alle twee moordenaars veroordeelde drugs-crimies.

  .gestolen van de staat ,zelf verrijkt,hebben tig aantal kinderen en tig aantal vrouwen,bezitten de grootste deel van het land en de rijk-dommen..

  ze willen het op het top punt uitmaken wie de het machts-centrum mag beheersen..

  iedereen moet beseffen,dat je als mens niks meeneemt naar je hiernamaals..

  ook die dikke vette salaris niet,, helemaal geen grond,huis,weelde welvaart..ook geen vrouwen en kinderen..

  soso legie annoe..je gwé.


  Maak melding

 5. Vraag 1: wat is er met Chantokhie gebeurd?

  Vraag 2: Wat gebeurt er met Brunswijk? konsens fong fong? een beetje laat, niet? wij zitten nu al in de stront.


  Maak melding

 6. Het zou mij niet verbazen indien ” Santa Claus ” uit Marowijne ZICHZELF als Presidentskandidaat stelt !!!

  Nou, wie weet wordt ” Pródo miesi Amafo ” the next First Lady van de ” Bromtjie djari ” ( Suriname )

  Ik ben benieuwd !!!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Dit is een hanen gevechtje dat heel kwalijke gevolgen kan krijgen.
  Brunswijk en Somohardjo doen er verstandig aan als lachende derde langs de lijn te gaan staan.
  De oppositie kan straks in de NDP wijken gaan scoren zodra blijkt dat Bouterse helemaal niets waar kan maken en de arme wijken achter uit gaan.


  Maak melding

 8. Forummers, odi odi.

  Baas Bouterse krijgt toch tegenkandidaat namens Bravo Ronnie.
  En als je naar die foto kijkt bij het bovengenoemd artikel is het niemand anders dan de (dementerende) Willy Soemita .

  PARAMARIBO, 9 -3-2015: – Willy Soemita staat op het punt te vertrekken maar komt misschien toch terug als Pres. van Su.


  Maak melding

 9. waar hebben somo en lonnie visie ,deze mannen zijn er niet om een bijdrage te leveren .deze mannen gaan om eigen belang en dat zie je openlijk .deze mannen leven in hun eigen wereld . lonnie en somo zijn trieste gevallen van neppe amaturistische parlementariers .
  kijk naar die hoofd van lonnie ,het is een driehoek en let op de uitspraken van lonnie ,lonnie komt moeilijk uit zijn woorden ,dit geldt ook voor somo .


  Maak melding

 10. Van de heer Lonny mag je alles verwachten. Deze man hoort nog in de schoolbank te zitten. Of men maakt misbruikt van die man zijn achterstand.


  Maak melding

 11. Aay mi Brada….Que Pasa!!! Is dit een chantage van Lonnie. Als Amafo Pres wordt dan kan Lonnie VP worden. Wel we wachten maar af. In elk geval het wordt spannend.


  Maak melding

 12. Ik vind dat Brunswijk gelijk heeft nu heeft gezien hoe de duivel werkt. Brunswijk zet jouw plan gewoon door en laat zien dat niet iedereen de moordenaar adoreert.


  Maak melding

 13. Suriname zal nooit vooruit komen met al dat gespuis die dit mooie land steeds verder het verderf in drijven.
  Eigen belang staat voorop bij iedereen in de politiek, er wordt niet naar de staatsburgers geluisterd!
  Zelfverrijking is het toverwoord in de politiek, landsbelang doet er totaal niet toe!
  Wat een bananen republiek, er zijn geen andere woorden voor.

  Hoe een mooi land totaal ontredderd zal achterblijven, jammer maar het is niet anders zolang er moordenaars en drughandelaren dit land misbruiken voor eigen belang.

  Suriname is en blijft blind voor de waarheid.


  Maak melding

 14. Is Bigi Bravo weer uit op een nieuwe binnenlandse oorlog? Hij heeft er de middelen voor en hij ligt op ramkoers. Zou zeer dom zijn, maar de tegenstellingen zijn gelijk als in 1985. God behoede het Surinaamse volk. De opmerkingen van Brunswijk lijken op een openlijke oorlogsverklaring. Ik hoop dat ik het mis heb.


  Maak melding

 15. blaka bakra ,jullie front hebben voor dit probleem gezorgd dat jij je hart vast houdt dat lonnie binnenlandse oorlog kan gaan beginnen. bouterse willen berechten en lonnie amnestie verlenen om de front regering te steunen .het was een domme zet fout van deze vhp, nps pl en nederland.ze hadden het gemunt op het hoofd van bouterse .jullie hebben verkeert gegokt .hoe is dat mogelijk dat de ene amnestie krijgt en de ander wel berechten .zijn de moorden die lonnie gepleegd had minder dan een niet bekende surinamer .of lonnie amnestie en bouta amnestie ,of geen van beiden .front heeft tweedracht gezaaid in de samenleving om eigen gewin .jullie hebben verkeerd gegokt .nu wast nederland zijn hand ook in onschuld ,ding libie na keka gie front v7 .blaka bakra oeng konie te oeng dong .maar ik maak bij niet druk met lonnie ,ik heb vertrouwen in de regering bouterse dat wij ons niet laten chanteren door deze abop ,deze domme langwerpige achterhoofdige lonnie heeft die boesie nog in zich , die man weet niet beter .zomaar venetiaan en front poer na agoe uit na boesie ,terwijl joe nooit no kang poeroe na boesie uit na agoe .het zit in deze lonnie zijn genen die agoe dinkie .ik kam niet alle marons overeen ,sommigen schamen zich voor lonnie voor wat hij doet .asabena is een man die uitstraalt ,hij asabena straalt gezag uit ,die man heeft normen en waarden en zo heb je nog heel veel marons die uitstralen en goed geschoold zijn .lonnie heeft zijn master n gehaald maar a boesie joe no mang poeroe uit na mang .
  normen en waarden zijn zoek bij deze man .blaka bakra het was jullie held en nu verachten jullie deze man .blaka bakra je pleegt verraad mie mang ,oeng tang in oeng manarie mijn president gaat door op de ingeslagen weg ,niets en niemand zal en kan hem tegen houden .
  bouta doe je best en god staat je bij met ons land.


  Maak melding

 16. Wat een vunzig, ranzig en hypocriet zootje ongeregeld is het daar in die corrupte, criminele narco-staat. Niet gehinderd door enige kennis van zaken betreffende het besturen en regeren van een land, gaan deze mega-criminele, bankrovers, verkrachters, drugsveroordeelde meervoudig moordenaars, die op alle internationale opsporingslijsten bovenaan staan rustig verder met het liegen, bedriegen en bestelen van een dom, laf, slaafs geindoctrineerd volk. Nog 5 jaar !!!


  Maak melding

 17. Al zet je een mongool in als tegenkandidaat, maar ik vind wel dat er een tegenkandidaat tegen Bouterse moet worden geplaatst en ook tegen die vice president. Want ze hebben gewoonweg niet met 34 zetels of meer gewonnen en dat moet ze worden duidelijk gemaakt.
  De VHP gedraagt zich intussen als de Verdrietige Haperende Partij en gaat zgn in ’s lands belang de regering steunen indien sommige van haar punten worden overgenomen in het regeerakkoord.
  Maar iedereen die de NDP kent weet dat de punten wel zullen worden overgenomen, maar nooit zullen worden uitgevoerd. Blijkbaar alleen de VHP dus niet. Verdrietig Hoopje Passivisten!


  Maak melding

 18. Pero:” mijn president gaat door op de ingeslagen weg ,niets en niemand zal en kan hem tegen houden .
  bouta doe je best en god staat je bij met ons land.”

  Welke weg is dat dan beste Pero?

  Of moeten we dat aan Dino vragen?


  Maak melding

 19. Oh la la. Wat is de VHP aan het doen bij NDP.Gaat de VHP in s,lands belang de Paarse Bende steunen om enkele punten mee te nemen in de regeerakkoord. Baas Santokhi” dji wan break”. Die punten van jou komt gewoon in de doofpot bij NDP. Houd toch op zielepoot VHP. Wordt wakker en ga geen domme dingen doen bij Bouta. Die is slimmer dan je denkt Santokhi!!!


  Maak melding

 20. Brunswijk handelt uit rancune.De man gaat niet bij zichzelf te rade waarom de heer Bouterse zijn partij bedankt heeft. Een zelfonderzoek zou terecht op haar plaats zijn voor de Abop. De uitspraken over de NDP en de president die een aantal van de kopstukken in het openbaar hebben gedaan zijn niet in goede aarde gevallen. Ik vind het alleen jammer voor de heer Brunswijk dat hij zijn ondergeschikten binnen de partij maar niet in het gareel kan houden. Wie weet komt er alsnog een regering van NDP en Abop met steun van de VHP.Alle tekenen wijzen er op dat de VHP zich niet meer zal laten leiden door de rancune van de NPS. de NPS is in mijn ogen geen volwaardige politieke partij meer en ze hebben dus ook geen recht van spreken. Het is gebeurd met de NPS. Het is met hen gedaan.


  Maak melding

 21. Edward Belfort (Justitie & Politie),heeft het goed gezien weg bij die pijl en boog schieters domme gasten.
  Brunswijk is zo een domme gast met geld rond strooien is een schande voor de binnen land bewoners.of als ze te koop zijn voor geld, hoe hoog hou jij je mensen?schande wat jij doet Brunswijk,

  en dan dom lopen roepen zonder mij geen rekering ,maar hoe dom kun je zijn ,rijk zijn wil niet zeggen dat je slim ben .


  Maak melding

 22. pero en rob g die hebben een glazen bol dat jullie niet moe worden of hebben jullie niks beters te doen ja dat zal het zijn maar het zal niet lang duren voordat ze zich weer zullen verstoppen

  laat me


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.