VHP linkt steun NDP-kandidaten aan ‘issues’

17

PARAMARIBO, 6 jul – De Verenigde Hervormings Partij, VHP, is niet onwelwillend als het aankomt op steun voor de NDP-kandidaten voor het president- en vicepresidentschap. Volgens VHP-leider Chandrikapersad Santokhi worden wel voorwaarden gesteld.

De belangrijkste is dat de NDP bepaalde ontwikkelingsissues opneemt in het nieuwe regeringsprogramma. Tijdens de ontmoeting met NDP-functionarissen is het nog eens aangehaald. De NDP lijkt bereid de issues ook op te nemen. Maar de VHP wil het zwart op wit zien staan en heeft daarom om een brief gevraagd. “Wij hebben beslist dat we geen kandidaten presenteren”, zei Santokhi na de ontmoeting.

Steun aan de NDP zou het verkiezen van de president en vicepresident in het parlement mogelijk maken. De NDP met regeerpartners beschikt over twee zetels te weinig. Als de rest van de oppositie tegenkandidaten wil presenteren, is de VHP er dus niet bij. “We kunnen vertraging creëren, maar we willen dat de regering zo snel mogelijk veiligheid brengt en de financiële problemen oplost”, aldus Santokhi.

17 REACTIES

 1. krasse taal van toki , hopelijk zal lonnie en somo dit niet in dank afnemen .lonnie en somo hebben geen visie deze partijen zijn spek en bone ding mang ede tranga zie lonnie zie somo .de lamme leidt de blinde als het om somo en lonnie gaan .lonnie doet aan fysiek geweld
  somo doet aan fysiek geweld ,ik zou graag met lonnie in gesprek willen gaan .lonnie dong marinus b dong somo dong .geloof mij somo en lonnie moeten plaats maken voor capabele javanen en capabele marons die kaas van politiek hebben gegeten .lonnie moet wachter worden geloof mij hij heeft die lichaam er voor en somo mag bami en dauwet gaan verkopen .ik vroeg mij af hoe het mogelijk was dat somo parlement voorzitter was .somo praat alsof hij hete casave telo heeft gegeten .lonnie praat
  alsof hij faja domprie eet .ding toe mang dies vin ding srivie .die twee passen bij elkaar alleen niet in het parlement .volgens mij hebben somo en lonnie zelfs de lagere school niet doorlopen .


  Maak melding

 2. Santokie met bouterse in zee gaan boi joe no leer joe les no als politie man, ik zou het anders zien maar ja dibrie bay joe geest kaba.
  Vaarwel V.H.P.


  Maak melding

 3. Nu in eens kan er wel gestemd gaan worden op een moordenaar, indien er bepaalde issues opgenomen worden in het regeerakkoord, en is het 8 decemberproces geen hot issue meer, netals intrekking amnestiewet, wat een slangen lopen er rond in Suriname.


  Maak melding

 4. als je de bevindingen van de v h p goed leest,,zit de n d p en consorten goed diep in de problema..

  deze komende 5 jaren zullen niet zo makkelijk zijn voor het dombo volk,die zonder hersenen hebben gestemd op populisme biegie ting..

  het wordt echte echte tjé potie..

  pé jó kome ,kome foe san..


  Maak melding

 5. Tot zover mogen wij aannemen dat de VHP (Santokhi) haar verantwoordelijkheid
  tegenover het volk hebben begrepen. En niet de weg van politiekdwaasheid hebben gevolgd, na de NDP volgt de VHP als grootste politieke partij. Mag niet zo zijn dat deze
  twee partijen zich laat dicteren door kleinere partijen. In de politiek is het zo, dati awan anu mus fu wasi na tra anu. Ze moeten mekaar kunnen ondersteunen in het belang van land
  en volk.

  Een moment van onbedachtzaamheid kan maken dat men jaren schreit.


  Maak melding

 6. VHP heeft slim bekeken laat NDP nu maar zelf 5 jaar of korter hun problemen oplossen ,die hun zelf veroorzaak hebben, hun wouden 5 jaar om te bewijzen ,laat hun nu doen


  Maak melding

 7. Het ‘ onder de amandelboom – politiek ‘ heeft averechts gewerkt .
  Santi ( pre – si – denny ) is ZWAK en heeft geen ander alternatief .
  Compromis sluiten is het enige optie , zeer constructief !!!


  Maak melding

 8. Sang! Ik krijg bijna tranen in mijn ogen als ik deze nieuwe standpunt van VHP lees.

  Zó hoort het toch ook? Als een partij heeft gewonnen heeft HET VOLK DAT BESLIST. En dat moet je respecteren. En zoals het in een goede politieke partij in een gezond democratisch politiek klimaat betaamt moet je medewerking verlenen in beland voor de opbouw van het land. Dan ga je niet als vechtende honden over straat!

  Nu heeft het HET VOLK VAN SURINAME zelf door dat tegenwerking steeds vanuit dezelfde kamp(en) komt/kwam en dat is ook slecht voor de reputatie van VHP die pretendeert VOORUITSTREVEND te zijn ( ook al zijn er bedenkingen over de V in VHP die eerst stond voor VERENIGD maar veranderd werd in vooruitstrevend. Naamswijziging was uit tactisch oogpunt. Want iedereen weet dat je de naam van het beestje kunt veranderen maar zijn aard niet!).

  Met dit nieuwe standpunt gaat VHP
  zelfs bij mij respect afdwingen want iedereen moet gaan voor de vooruitgang van SURINAME. We moeten eindelijk gaan voor EENHEID i.p.v. dat de ene bevolkingsgroep de ander(en) wil gaan overheersen. VHP moet eindelijk eens ophouden met zich te gedragen als een KOEKOEKSJONG!

  Schep als draagvlak een EENHEID IN BEVOLKING binnen de Surinaamse politiek. Je mag heus je politieke doelstellingen hebben die de SURINAAMSE BEVOLKING deelt, ongeacht ras. Laat de witte man niet naar de Surinaamse politiek kijken als een AMUSANTE SOAP want ze lachen ons uit. Als de witte man het over onze politieke systeem heeft dan hebben ze het over BANANEN REPUBLIEKEN! No meki witi mang lafu unu!

  VHP heeft dus een wijs besluit genomen. Alleen we moeten niet slapen voor geval adders op de loer zijn of dat Trojaanse paarden binnen paraderen want het probleem in Suriname is begonnen met WANTROUWEN.

  Ga met zijn allen voor Suriname want dat verdient het land eindelijk: EENHEID!!!


  Maak melding

 9. Ik ben het eens met Santhoki. Het heeft geen zin om vertragings- tactiek toe te passen. In de VVE wordt hij Bouterse toch gekozen. Maar het opnemen van issues van de VHP in het verkiezingsprogramma en die uitvoeren is echter een utopie. Je kan de NDP – lees Bouterse – niet vertrouwen. Hij heeft je nu nodig om zijn doel te bereiken. Daarna mag je het bekijken.

  Het zou goed zijn om in de verklaring op te nemen dat de President verplicht om tekst en uitleg in het parlement te komen geven over het gevoerde beleid.
  Samenwerken met Bouterse betekent ook einde politieke carrière Santhoki. Daar is de meester schaker erop uit.


  Maak melding

 10. Drs. Amzad zegt dat de economie uitstekend is en dat de oppositie slechts paniek wil zaaien.
  Gilmore kijkt slechts naar de goeie commentaren van de ratingburos.
  Drs. Desi zegt: “A moni de”.
  Andy zegt dat we prioriteiten moeten stellen, opdat de vele ambtenaren betaald kunnen worden.
  Chan wil helpen meedenken, want als het fout afloopt ben jij de grote zondebok.
  Voor Drs. Desi zal het een worst wezen wat er met de economie en het land gebeurd, hij heeft zijn buit al binnen.
  Voor hem zijn de vele informatie gesprekken slechts een show die erbij hoort.


  Maak melding

 11. WIE HEEFT GELUISTERD NAAR WAYNE TELGT AFGELOPEN ZONDAG OP APINTIE:

  Toen de Staatskas werd leeggeroofd, zijn toen geen Maatschappelijke Actoren geraadpleegd? Nu blijkt dat de Kas leeg is, wordt iedereen haast opgetrommeld, hoe nu verder.

  Ik heb meerdere malen aangegeven dat DDB de boel belazerd; Deze man is CEO van de FIRMA LIST EN BEDROG, KAMPIOEN BEDRIEGIE MAN.

  DDB heeft het nooit gemeend met het land Suriname anders had hij nooit toegestaan dat zijn vriend Ramon haast de hele BEGROTING heeft WEGGEDRAGEN bij OPENBARE WERKEN.


  Maak melding

 12. vhp heeft groot gelijk,je kunt niet zonder meer JA zeggen tegen die boeven bende moordenaars,

  het zijn die armoe zaaiers,die er onder lijden in het land,,

  want de …armoede is de grootste vijand..,,in plaats van desie is de grootste vijand van de natie..een sta in de weg..

  ik zou dat schriftelijk laten vast leggen voordat er gesteund wordt..

  alle inspraak nu is gewoon volks verlakerij,want de instalatie gaat het oude liedje gewoon door..


  Maak melding

 13. Ook wij Surneds volgen de politiek hier met argusogen en ook wij constateren dat NL verworden is tot een bananenrepubliek, hetgeen onder andere mede geluxeerd is door de kredietcrisis waardoor alle heilige huisjes zijn komen om te vallen. Het rommelt hier aan alle kanten in politiek opzicht. Kijk maar naar de vele corruptieschandalen binnen de VVD en de perikelen rondom het wanbeleid en het bestuur van de NS: Van Boxtel moet nu tijdelijk de honneurs waarnemen na het vertrek van Huges.


  Maak melding

 14. En tja, die lui van de VHP zijn ook niet helemaal kosjer. Eerst noemden ze zichzelf Verenigde Hind…… bla bla bla…… …, gevolgd door Vooruitstrevende Her…….. bla bla…….; ben benieuwd wat de volgende wijziging in de partijnaam zal zijn. Laten we alert zijn op eventuele “Griekse geschenken” of ”Trojaanse paarden” en/of eventuele ”addergebroed” of ”witte graven”.


  Maak melding

 15. Santhoki is nu wel bereid te stemmen op de machtstaat.
  op de surinaamse maffia.Dat heeft hij z.n achterban voorgehouden.
  Hij heeft dus leugenaar of opportunist.


  Maak melding

 16. Ze beseffen bij de VHP niet dat het regeerakkoord geen garantie biedt dat de opgenomen punten ook zullen worden uitgevoerd. Santokhi gedraagt zich als een politieke beginneling. Hij zal keihard voor de gek worden gehouden. Dan moet hij achteraf niet klagen. Deze man heeft een zeer korte geheugen. Blijkbaar is hij al vergeten hoe de NDP zich de afgelopen 5 jaar heeft gedragen en hoe ze de zaken (niet) heeft aangepakt.
  Wie het verleden negeert krijgt de klap gepresenteerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.