VHP gaat voor ‘professionele oppositie’

29

PARAMARIBO, 6 jul – De Verenigde Hervormde Partij, VHP, wil naar een professionele stijl van oppositie voeren. Dit zegt partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi. Als direct resultaat zal de partij een zelfstandige fractie vormen. Samenwerken met anderen is nog niet wat het wezen moet.

Onlangs was dit nog te merken. Bij het stemmen voor een nieuwe leiding in het parlement, zijn afspraken niet nagekomen. “U heeft gemerkt bij de verkiezingen voor de voorzitter en ondervoorzitter dat er nog partijen of parlementariërs zijn, die nog geen keus hebben gemaakt over waar ze precies thuis willen horen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Ook het uiteenvallen van verkiezingsblok V7 is een factor.

De nodige conclusies moesten worden getrokken. “Wij hebben de afgelopen tijd intern veel discussies gehad over het optreden van V7”, aldus Santokhi. Het uittreden van de politieke partij BEP en van twee parlementariërs van Pertjajah Luhur deed de deur dicht. Samenwerken met andere fracties in het parlement kan altijd nog. Maar dat zal niet in vast groepsverband meer zijn.

29 REACTIES

 1. Dit verhaal wordt ons altijd voorgehouden, maar als puntje bij paaltje komt dan zijn ze te vinden onder de amandelboom.
  Daar gaat onze belastingcentjes weer!


  Maak melding

 2. wat verstaat tokkie onder professioneel oppositie voeren ?
  hij zit pas 5 jaar in de opp en is nu al prof .
  wat gaat hij dan doen na 10 jaar in de opp gezeten te hebben?


  Maak melding

 3. Beste Chan,
  Dat is het beste wat je kan doen. Met het oprichten van V7 is er toch geen zetels in alle distrikten behaald( Coronie en para )
  Het volk heeft jullie afgewezen . Mevr. mathoera die zo machtsdronken is is door verleiding van abop kandidaat voorzitter voor dna moeten accepteren,hetgeen een heel zware belediging is voor ons als vhp- er in het algemeen en voor de totale hindoestaanse gemeenschap in het bijzonder.Vrij goedkoop is zij voor macht terwijl we in een rechtsstaat leven.
  Ondanks dat zij weet dat zij door stemmen van nps, bep ,spa,da91 is binnengekomen. Gebleken is dat de vhp nu onderdanig is aan abop, zware nederlaag.


  Maak melding

 4. Wat doet deze man met de v.h.p. heeft hij ook een goudmijn gehad of is hij zodanig gehypnotiseerd door dibrie de duivel dat hij volledig de kluts kwijtgeraakt is, zielig toch voor het bestaan van de v.h.p.


  Maak melding

 5. Als ze maar niet meewerken bij het kiezen van de pres.en de vice pres.moegen ze alle soorten oppositie voeren.Ook onder de amandel bomen zitten ,hoort er bij.


  Maak melding

 6. Pas als jij je MULO examen niet haalt begin je te beseffen dat je da afgelopen vier jaren je het huiswerk niet hebt gedaan.

  Santokhi moet nu naar huis. Er zijn veel meer capabele mensen binnen VHP die het juiste kunnen doen.

  Vergeet niet Santokhi dat jij de bedenker was van de Coup-Narain. Dit is publieksgeheim.

  Alleen de militaire coupplegers en december moordenaars praten niet.


  Maak melding

 7. je kunt zelf concluderen,dat de sme se mens totaal onbetrouwbaar is..
  ze lopen weg voor een sigaret,laat staan principes op na houden..

  als ze een gratis rotie krijgen een glas bier,dan dansen ze voor je neus weg..

  geeft het dombo volk brood en spelen..

  waarom heeft een paraan niet een bedrijf opgezet z.a. die meneer op Lelydorp die ook een hindoestaan is..

  ze hoeven niet te wachten op die maripa,mopé,knippa,awara die door de natuur wordt gerijpt en naar beneden valt..


  Maak melding

 8. Wij mogen van de oppositie (VHP) een constructief en een
  professionele stijl van oppositie voeren verwachten. Dus geen
  geld en tijd verspillen. Dit is mannentaal.

  Volgen de Voorzitter van de NPS kunnen zei onmogelijk op
  Bouterse hun stem uitbrengen gezien zijn verleden. Ken jij
  nog de tijd van die Fio Fio`s? en weet je nog wat met de heren zijn gebeurd?

  Volgens mij gaat de geschiedenis zich weer herhalen.
  Politiek voeren is geen Evangelie of met sentiment gaan strooien. Maar keihard handelen.

  Hoelang denkt de NPS (Rusland) dit spelletje te spelen?


  Maak melding

 9. Bouta nodig iedereen om te praten hoe ze verder willen gaan regeren, hij weet nu al dat het moeilijk is gaat hij VHP 4 keer roepen , om te praten , maar toen er dingens worden besloten over trein ,enzv. is er nooit over gesproken en hij kom nooit in de parlement, hopen dat hij deze keer doet


  Maak melding

 10. Ga maar met je hele partij,samen met LONNY,SOMO,..netjes richting de domme rij,en goed luisteren wat de èchte regeringsleiders gaan doen,en vooral goed opletten.wat de BAAS zegt..gesnopen ?


  Maak melding

 11. hahahahahahahah ding mang dies tja ding boi!!!!!!!!
  toki toki zegt samen werking op en gaat professioneel oppositie voeren .toki voelt de hitte in zijn nek .vanaf het begin van v7 zou het zeven even zijn .mevrouw simon had gelijk maar het volk zag het ook al in .ze dezen zich voor alsof ze de redder des vaderland waren toen ze een samenwerking verband aangingen ,allemaal lucht .
  tijger zonder tanden bla bla bla ,die hele heisa van vertrouwen uitstralen was een farce .die uitslag van de verkiezingen in griekenland is er netzo een voorbeeld van .nederland en de eu dachten dat ze deze slag zouden winnen maar ze zijn er bekaaid van af gekomen .de grieken bepalen wat er in hun land gebeurt en niet de eu of dijselbloem .bal bla bla .zo had nederland ook willen bepalen voor su maar bouterse hebben wij gekozen ,holland jij de pot op samen met jou nredimusus .wij zijn er nog steeds ,het volk heeft het zelfs verlengt voor bouterse nog vijf jaar .griekenland je hebt mijn morele steun , het volk bepaalt en niet de voorzitter van de eu junker of dijsel bloem ,de grieken hebben hun waardigheid ,suriname heeft zijn waardigheid .
  bouta go go


  Maak melding

 12. Ik heb sterk het vermoeden dat Santokhi en zijn VHP woorden gebruiken waarvan zij de inhoud niet van kennen. Dit geldt ook voor de partners NPS en Pertjajah Luhur, de politieke partijen uit een andere tijdsperiode van de vorige eeuw.

  Ik versta onder professionele oppositie niet het dwarsbomen van het beleid van de huidige regering, maar juist samenwerken met de regering op punten die van belang zijn voor het landsbelang en punten waar de bevolking van Suriname ongeacht etnische achtergrond er profijt van hebben.

  Uiteraard zullen er meningsverschillen zijn t.a.v. het beleid, maar dat wil niet zeggen dat mean opzet en als een domoor het beleid gaan frustreren. Die tijden zijn voorbij. De oude strategieën tegen de NDP regering hebben niet gewerkt en zullen in de toekomst nooit meer werken. De tijden zijn veranderd en dit moet penetreren in de kanus van Hans, Henk Molenaar, Henry,enz.enz.


  Maak melding

 13. Pero
  Als er een tijger zonder tanden is dan is het DDB. U heeft wellicht de foto gezien van het het eerste gesprek tussen beide heren. Toen zij elkaar een hand gaven keek DDB naar beneden en Santokhi recht in het gezicht van Bouterse. Santokhi was in de ontmoeting duidelijk de baas en dat is een neutrale opmerking.

  Ook in de verkiezing tot president doet Bouterse enorme concessies aan de oppositie door beleid over te nemen. Bouterse weet dat hij nog niet kan rekenen op DOE en dat Groep Sapoen ook twijfelachtig is en dat zijn eigen partij onbetrouwbaar en ongedisciplineerd is. Als hij door de lege schatkist niet meer kan faciliteren lopen er heel wat mensen gewoon weg zodra hun DNA pensioen geregeld is.
  Ook het op kopen van stemmen valt niet mee dus de belofte dat de VHP en NPS geen tegenkandidaat gaan stelen is al een heel grote stap voor hem.
  Hij zal de VHP nodig hebben en zal nu afspraken moeten maken. Als hij die breekt staat Bouterse in zijn hemt. Reken maar dat er slimme afspraken gemaakt gaan worden.
  Als eerste zal er een echte wet op het constitutionele hof moeten komen en niet een nep college met politieke benoemingen zoals de vorige wet.
  Ten tweede zal er transparant financieel beleid moeten komen met checks en balances, een Wet openbaarheid van bestuur en anti corruptie.
  Ten derde zal er zicht op het de financiele stand van het land moeten komen.

  Met die drie dingen hangt Bouterse zichzelf op aan zijn eigen staart.

  Zodra alles duidelijk wordt gaat Brunswijk alle ontevreden mensen in Paramaribo ronselen door geld te strooien en bruine bonen party’s in de Wijken vol met Bouterse fans.


  Maak melding

 14. pero je bent gewoon een steun trekende suri/ned die de weg kwijt is,je kunt nergens heen dan in ned. overleven..

  en toch ,,,,het gaat je goed..


  Maak melding

 15. @pero, deze is voor jou:::::::::

  =De Nationale Democratische Partij (NDP) is bereid de ontwikkelingsissues van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) op te nemen in het regeerprogramma. Een groot deel van deze vraagstukken komt ook voor in het paarse verkiezingsprogramma. De oranjepartij mag binnen een week nog meer punten toevoegen aan de ingediende lijst. De NDP zal schriftelijk bevestigen dat de ontwikkelingsvraagstukken opgenomen zullen worden in het uit te voeren regeringsprogramma. Op basis van de brief en het gesprek van vandaag zullen de structuren van de partij beslissen of de presidents- en vicepresidentskandidaat van de NDP zullen worden ondersteund.


  Maak melding

 16. Het is de leiders die de strategieën van de partij bepalen en niet de leden!
  Er zullen weinigen zijn onder u dat zich kan herinneren over de verkiezing in het district Saramacca van één van onze grote leider Jopie Pengel (NPS)
  .
  Sewbaret Misser was een gekozen lid van de VHP en heeft zich toen terug getrokken om de toen afgewezen J.Pengel (Paramaribo) de kans aan te bieden om toch in de staten te komen!

  J.Lachmon had het begrepen en ingezien dat zonder de heer J.Pengel (NPS) in de Staten de VHP het niet alleen zou klaren tegen de sterke Jongens van toen.

  DIT WAS POLITIEK EN GEEN BACOVEN WINKEL.
  Politiek voeren is geen daad van vijandschap.
  Maar van kennis en inzicht..


  Maak melding

 17. @jojo,

  Ook gij maak zich schuldig aan het gebruik van achterhaalde krachttermen als het gaat om de heer Bouterse in de politiek.Ge maakt gebruik van achterhaalde termen in relatie tot de mega overwinning van de NDP en de persoons Bouterse.Ik vermoed dat de politieke realiteit aan velen inclusief u is ontgaan.

  Ge weet heel goed dat een tijger zonder tanden verpersoonlijkt is in de heer Santokhi, de man die u blindelings adoreert. Santokhi heeft in het verleden nooit een aktie ondernomen om de heer Bouterse dwars te zitten in zijn politieke carrière.Hij haalde zijn vermeende kracht uit de valse hoop van buitenlandse interventie in Suriname. Achtera wordt dit bestempeld als podium talk van politici.


  Maak melding

 18. DOE IS EEN SEKTE
  Nogmaals politiek voeren is geen Evangelie, anders moet je naar de kerk

  Denk even terug in de tijd van Vakbondsleider en Politicus pater Weidmann (PSV).

  Alle praatjes ten spijt over de heer Bouterse (NDP)
  (de wil van het volk is de wil van god)
  Ligt democratie in de aart van de mens?
  of zijn wij met ons allen dictators?
  Nyanman no lobi Nyanman


  Maak melding

 19. Veel Surinamers zijn zo oerdom dat zij na ruim vijfendertig jaren nog niet inzien dat D Bouterse de ontwikkeling van ons land stagneert. Met deze moordenaar aan de macht zal ons land nooit enige vooruitgang boeken. Na 5 jaren Bouterse is de financiële basis die de regering Venetiaan/Sardjoe zo moeizaam opbouwde totaal vernietigd. En ook nu hebben de domme Surinamers het niet door, toen Bouterse in 2010 aan de macht kwam begon hij als een machtsdronke gek met ’s lands geld te strooien en zelfs te roven en te laten roven voor eigen bate tot het land nu failliet is.
  Niemand vraagt aan deze gek hoe hij aan 500 miljoen US dollar komt. Niemand vraagt inzage van de kosten van zijn vele nutteloze buitenlandse reizen.
  Niemand vraagt deze vloek over Suriname hoe het nou komt dat het land failliet is na zijn 5 regeringsjaren, wat met onze financiële reserves is gebeurd de afgelopen 5 jaren.
  Deze man is de grootste rover van onze staatsmiddelen en wij vinden het maar heel gewoontjes, onze staatsmidellen is de spaarpot van Bouterse. Hoe is het zover kunnen komen dat deze moordenaar, drugscrimineel die al jaren in de gevangenis had gemoeten geadoreerd wordt terwijl hij eigenlijk de bron van ellende voor ons land heeft gecreeerd en in stand houdt.
  Meneer Chan jij voorop werkt niet samen maar bestrijdt deze vloek Bouterse met als doel hem voorgoed af te zetten opdat de 21e eeuw nog iets positiefs kan brengen voor ons land.
  Het zal niet makkelijk gaan want Bouterse heeft meer dan 4 verloren generaties jonge Surinamers gecreeerd die totaal blind zijn en die geestelijk zo arm zijn dat zij niet inzien dat de grootste vijand van Suriname D. Bouterse is en niet enig ander buitenland.
  Suriname is beteraf zonder deze moordenaar, rover, brandstichter, verkrachter en drugscrimineel D Bouterse.


  Maak melding

 20. hierbij wordt duidelijk gezegd,dat de vhp niet persé hoeft mee te lopen als die anderen,maar alle ideeën zijn van harte welkom..,,want wij ndp’ers weten niet hoe verder te gaan met al dom-boos in het centrum..hersenloos..

  ze weten ook niet aan wie zij de schuld moeten geven na de instalatie..want een mislukking wordt het zeker..

  money nó dé..

  precair..


  Maak melding

 21. punten v h p zullen worden opgenomen in het regeer programma..,zo lang die er is..

  aldus die lackin..

  m.a.w. het regeer akkoord is waardeloos, idee loos, zonder enig inzicht / karakter..

  het lijkt meer op gebruikt toilet papier z.a. in n d p kringen wordt gezegd..


  Maak melding

 22. ira je uitademt poep ,dom gelul .wat jou probleem is ,je hebt het syndroom van bouterse ,niet bjij alleen maar al die even 7 aanhangers .suriname is ook jou land hoe kan je zo dom en achterlijk praten ,niet verwonderlijk dat je een hindoestaan bent .wat voor verbeelding heb je , jullie vhp hebben meer dan 60 jaar suriname ge regeert wat hebben jullie van gebakken .leg het surinaamse volk dat uit .wat heeft de vhp aan projecten in dit land gerealiseerd in godsnaam .keka oeng no doe alleen jullie vhp onderling verrijken dat hebben jullie gedaan .als er nu geen geld in kas is zoals jullie aan geven prima ,de regering heeft het volk laten profiteren toen het goed ging en het gaat nog steeds goed .
  het geld is naar het volk gegaan en daarom hebben wij deze president weer vijf jaar gegeven .er is genoeg deviezen jullie maken een heisa van maar het volk weet inmiddels wie al deze ophef veroorzaken .de vhp heeft geen keus dat weten ze .mijn verzoek aan ira geef aan wat voor projecten de vhp sinds haar bestaan hebben gerealiseerd in dit land suriname .de ndp kan jou bewijzen wat ze sinds haar bestaan in korte tijd heeft gedaan .
  dankzij de ndp kan suriname zonder nederland .waar konden de vjhp nps het .olie en goud prijzen zijn gekelderd natuurlijk moet er bezuinigt worden .jullie van de even7 zijn zo achterlijk dat ze duimen dat het slecht gaat in suriname omdat hun politieke kleur niet aan de macht zijn .waar zit jullie verstand mie gado!!!!!
  erken dat de ndp de verkiezingen gewonnen heeft en hoop dat het goed mag gaan als je surinamer bent .die mannen zijn democratisch gekozen .dit zijn de goed geschoolde fronters v7 die het met suriname menen .dit zijn de mensen die in nederland zitten ,hebben hun werk of uitkering en maar wat roepen dat de regering bouterse haar puin moet ruimen zonder anderen .welke puin , waar is puin .wij eten drinken doen alles .zie die puin bij rutte en de grieken ,zie die puin die in nederland heerst , no spang met su wij lijden geen honger wie honger in dit land lijdt is lui lui lui .
  zolang ik al;les in su kan krijgen en werk en gezond ben ben ik pero rijjk ,ook de vele surinamers die hard werken en niet klagen .deze ira zit op zijn kont in nederland en ziet die problemen in nederland niet maar wil in su zijn onzin komen vertellen , jij niet alleen .wij willen front v7 niet ze horen in de oppositie .
  wat denken jullie dat er hongernoot is in su .zie die problemen in nederland en europa .de grieken hebben bewezen dat ze waardigheid hebben en deze grieken hebben mijn morele steun .
  europa en rutte gaan poepen ,rutte moet zijn volk gaan vertellen en eerlijk vertellen als ze hun geld terug krijgen of niet .er is werk aan de winkel voor rutte dijselbloem en niet te vergeten wilders ,de man die ik graag mag .
  bouta go go go tripras go go go


  Maak melding

 23. Afro beter had ik het niet kunnen verwoorden. Onze grote roerganger heeft een groot aantal infantiele- en geestelijk incapabele jongeren gecreëerd. Ze zeggen de jeugd heeft de toekomst. Maar deze jeugd heeft haar toekomst te grabbel gegooid. Huilen zullen ze. Net als in de jaren 80. Ik heb toen de armoede mogen aanschouwen. Net zo lelijk als de constructeurs van de armoede toentertijd. Zelf zijn ze allemaal stinkend rijk geworden die land- en schatkistrovers. Rovers van het intellect van de jongere Surinamers.


  Maak melding

 24. DE WIL VAN HET VOLK IS DE WIL VAN GOD
  Ligt democratie in de aart van de mens?
  of zijn wij met ons allen dictators!

  Drie en Dertig lange jaren heeft men die man geterroriseerd en steeds doet men een stapje verder. De ernstige
  beschuldiging aan het adres van die man komt uit een bepaalde hoek.

  Personen dat geen kaas heeft gegeten over politiekpropaganda en meehelpen schreeuwen van moordenaar zijn meelopers.
  Of ze hebben de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

  Het probleem met wij Surinamers is dat we niet hebben geleerd om dankbaar te zijn. Of revolutie wordt nooit of zelden
  in dankbaarheid afgenomen. Er gaat nog meer gebeuren in dit land. Is gewoon een kwestie van tijd!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.