Gedetineerden willen meeliften met verkiezingswinst Bouterse

35

PARAMARIBO, 5 jul – Gedetineerden hebben president Desiré Bouterse om gratie verzocht. Dit meldt de Times of Suriname. Als aanleiding wordt deze keer geen nationale feestdag aangehaald. De gedetineerden willen meeliften met de verkiezingswinst van Bouterse.

De overwinning van de Nationale Democratische Partij, NDP, moet als mooie gelegenheid gelden voor Bouterse om over zijn hart te strijken. Het hoeft geen eenzijdig voordeeltje te worden, stellen de gedetineerden in een brief aan het staatshoofd. “Een vroegtijdige vrijlating zal maken dat wij ook kunnen werken aan de opbouw van ons geliefd land”, staat in de brief. Een deel van de groep zou met gratie meteen vrij zijn.

Dit mag reden genoeg heten. De briefschrijvers hebben al een dag in gedachten als vertrekpunt. Het zou de dag moeten zijn waarop Bouterse herkozen wordt tot president. Ook de veertigste onafhankelijkheidsdag van Suriname zou als goede gelegenheid kunnen tellen. Veel gevraagd misschien, maar gratie is al enkele jaren niet meer gegund. De gedetineerden menen aanspraak te maken. Zij hebben zich goed gedragen en braaf mee gedaan met het nieuwe resocialisatieplan van Justitie.


35 REACTIES

 1. President van de criminelen, tuurlijk als massamoordenaar en een veroordeling als drugscrimineel niet zo gek bedacht van die bajesklanten, alleen 1 pech hebben ze Belfort is exit, die kan ze dus niet helpen


  Maak melding

 2. En geef die gedetineerden eens ongelijk, immers de laffe president is weggekomen met zijn zelf benoemde amnestiewet. Onze broeders zijn op een beestachtige wijze afgeslacht. Het is ook laf om een gewonde militair op een brancard als een hond te laten afschieten. Kijk dat is Desi Bouterse….. Zelfs een kippendief wordt zwaarder gestraft dan een meervoudige moordenaar. En dat die gedetineerden nu gratie vragen verbaast mij niet.


  Maak melding

 3. Waarom hebben de gedetineerden niet aangehaald dat een kippendief zijn gevangenisstraf moet uitzitten, terwijl een moordenaar/drugshandelaar zich verschuilt achter een nepamnestiewet.


  Maak melding

 4. Het moet zijn ; ” GEDETINEERDEN willen meeliften met verkiezingswinst RASECHTE CRIMINEEL ”

  De gedetineerden zouden hun VOORBEELD FIGUUR alvast warm kunnen maken om als WERKGELEGENHEID te lanceren, het vervaardigen en plaatsen van …… PAARSE DIEVENIJZER ” !!!!

  Een ” hot item ” wat betreft propoganda materiaal in aanloop tot de eerstvolgende verkiezingen ( 2020 ) als je het mij vraagt.

  Dus in het vervolg géén ” PAARSE VLAGGENPARADE ” maar een ” PAARSE DIEVENIJZERPARADE ” aan huis !!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Het zal me niet verbazen in dit land als dit verzoek gehonoreerd zal worden door de grootste crimineel van het land, die zelf al ruim 30 jaar achter de tralies had moeten zitten, maar dankzij grondwetrechtenschendingen was het mogelijk voor deze moordenaar, en zelfs ook nog om president van dit land te kunnen worden, het zegt tevens al genoeg over het moraal van bepaalde grote groepen van dit volk.


  Maak melding

 6. “Een vroegtijdige vrijlating zal maken dat wij ook kunnen werken aan de opbouw van ons geliefd land”, staat in de brief. Een deel van de groep zou met gratie meteen vrij zijn……

  Mag ik een kotszakje….


  Maak melding

 7. z.a. altijd heeft de s.l.m. vandaag ook vertraging en staat stil op schiphol..

  zal in theorie misschien van-avond rond zeven uur vertrekken en mijn familie staat al daar te schijten in hun broek.,

  en dat met een verschil van 50 euro goed koper dan die blauwe vleugel..

  maar helaas hebzucht ..


  Maak melding

 8. Geen denken aan ,deze boeven deze werk schuwen moeten hun straf uit zitten .deze mannen hebben maar een ding in hun kop.makkelijk aan geld komen door anderen van hun zuur verdiende geld te beroven .men moet gewoon volmacht geven om deze rovers neer te knallen .je moet deze geweten loze verkachters ,rovers het gevoel geven dat je het op ze hebt gemunt als ze in de fout gaan . Joe no moes borgoe ding mang dies.sommigen lopen te verkondigen dat het niet helpt ,maar ik pero geloof er in .je moet mensen ook een kans geven op perspectief maar dan moeten ze willen aanpakken ,maar je hebt ook mensen waar je denkt dat deze een voer bakroe hebben .
  lissie voe voeroe nanga dong ,dat joe moes poer gie ding mang dies.


  Maak melding

 9. Al die gedetineerden zijn Kids van Bruinswijck en de Amofos. Laat ze zo lang mogelijk daar blijven, dan hoef ik voorlopig geen diefenijzer voor mij ramen en deuren te laten aanbrengen.
  Soso abanies, die kids van Bruinswijck en Co.
  Soso Lobi
  ReddFoxx and Crew


  Maak melding

 10. Quote; “Een vroegtijdige vrijlating zal maken dat wij ook kunnen werken aan de opbouw van ons geliefd land”.

  De gedetineerden kunnen ook vanuit de gevangenis aan de opbouw van hun geliefd land werken door onkruid wieden, vuil opruimen, trenzen schoonmaken enz enz.


  Maak melding

 11. @ hANS,.door jou blinde haat naar onze pres..DDB verlies jij elke realiteit uit het oog; in een fatsoenlijk land heeft elke gedetineerde OOK RECHTEN,maar zoals het altijd toegaat bij gefrustreerde mensen met een trauma [met alle respect voor jou probleem].,grijpen ze alles aan om hun syndroom gevoel te bevredigen is je valium op ?haal nieuwe.,and take a nice long sleep mie mang !


  Maak melding

 12. @Henk Molenaar,..Ben je al door je kotszakjes heen,? geen wonder want jij doet niks als kotsen op de site de zakjes fabriek verdient een kapitaal aan jou.maar by the way, “van jou moet ik echt BRAKEN”.ik heb een emmer nodig voe loes a torie.


  Maak melding

 13. Alle haters van onze president, onthou èèn ding,nl ;OOM DESIRE -DELANO -BOUTERSE,is ook jullie PRESIDENT.dus relax.en doe wat onze/jullie leider zegt om Suriname op grote hoogte te brengen ipv de zaak proberen te frustreren.don`t live in the past. 70 er jaren.


  Maak melding

 14. @Pero, je bent hypocriet. Je pleit wel om deze criminelen te executeren maar je criminele president omarm je wel.

  Enige uitleg is wel op zijn plaats of ben je verblind door die gratis bordje bruine bonen van je president.


  Maak melding

 15. Over dievenijzer gesproken : dit zou toch niet meer nodig zijn in sweet Sranang ?? Sommige gedetineerden kan je niet meer re- socialiseren, maar natuurlijk kan sommige dieven tot inkeer komen, maar de kans hierop is 1 op de 10.000 !
  Sari tori man,als je eenmaal als een dief geboren bent : hebt je, je hele leven lang een stigma ( op) achter je naam staan.


  Maak melding

 16. “I don’t live in the past !” zegt een Desi-slaaf !

  Ik leef NU en heb een staatsschuld van MEER
  DAN 6 MILJARD en een Bedrijfsleven dat door
  wanbetaling van de overheid, u overgaat tot ontslaan
  van personeel !

  Ik leef NU in een staat die geen begrotingen kent,
  financieel ongedekte sociale voorzieningen start,
  bankbiljetten bijdrukt om Ineffectieve en onproductieve
  politieke-NDP-uitgaven te dekken !

  Ik leef NU in een staat, waarbij het HOOFD
  Terrorismebestrijding, zoon Dino, het land wil
  verkopen aan de Internationale terreurbende van
  Hezbollah !

  Ik leef NU in een staat die de Grondwet en de
  mensenrechten op ernstige groffe wijze schendt !
  Zo hebben wij nu een nep-amnestiewet, wordt een
  persoon met DIK strafblad als president benoemd,
  en mogen bepaalde politie- en justitie-onderzoeken
  niet uitgevoerd worden ! Zie Misdaden Dino tegen de
  staat Sranang en Moord op vier ongewapende
  Verdachten van roof !

  Ik leeft NU in een staat die weigert het bedrijfsleven
  te betalen, en die vindt dat de bedrijven geen prioriteit
  hebben, weinig waarde hebben voor de economie en
  voor de arbeidsmarkt !
  Schuld aan bedrijfsleven opgelopen tot meer dan
  200 MILJOEN !

  Ik leef NU en wacht op Gouden Kerst, 18.000 Woningen,
  Snelwegen, Sneltrein, neiuwe ziekenhuizen, Rendement
  uit niet gepleegde productieve investeringen die valuta
  zullen opleveren !

  Ik leef Nu en wacht op de nieuwe slaventijd, nu onder
  het juk van China ?
  China gaat ons land NU leningen GEVEN (gratis ja) om
  uit het door NDP-veroorzaakte staatsfaillissement te
  geraken !

  Ik wacht NU !!! En ik ben NU nog steeds een sribi-srafu !


  Maak melding

 17. Printa loop jij soms ook met boter op je hoofd, je hebt het over een fatsoenlijk land, welk fatsoenlijk land heeft er dan een massamoordenaar en drugscrimineel als president, welk fatsoenlijk land heeft er er dan zoveel volgelingen van zo’n president, en ZOU ik me zelf willen verdoven dan kan ik toch beter “Het” exportproduct van Su. “coke” ergens zien te verkrijgen, en Printa haat is het verkeerde woord eerder komen afkeer en walging aan de orde afkeer van een misdadiger en walging van de paarse piepeltjes die hem wel in zijn hol willen kruipen


  Maak melding

 18. Hebben ze geen lift in de gevangenis??
  Deze gedetineerde moeten niet zeuren, ze zijn zelfs zo lui dat ze de trap niet willen nemen foefoerbeesten.
  Ze moeten potverdomme harder werken in plaats van te gaan roven, vekrachten noem maar op. Straks willen ze een ministerpost opeisen. Ik hoop dat de liften in santa boma jaren buiten gebruik zijn. Ik weet niet of ik de tekst goed heb begrepen zoniet mijn excuses hiervoor. Ik wil gewoon mijn mening ventileren !!!!


  Maak melding

 19. @Printa met dat soort mensen als jij, die hersenloos bepaalde uitspraken doen, komt dit land nooit mee vooruit, door te stellen dat gedetineerden in een fatsoenlijk land ook rechten hebben, jouw paarse voorzitter moordenaar Bouterse had ook het recht op een eerlijk proces wat op zijn eind liep, maar er moest halsoverkop een amnestiewet komen voor deze massamoordenaar, omdat ze de bui al zagen hangen voor een eventuele veroordeling, en jij durft te praten over een fatsoenlijk land?net als die zogenaamde fatsoenlijke mensen die op die paarse roversbende gestemd hebben zeker, menen zonder princiepes stemmen voor een moordenaar als president, vandaar geen ontwikkeling in dit l.and


  Maak melding

 20. printa
  Alle haters van onze president, onthou èèn ding,nl ;OOM DESIRE -DELANO -BOUTERSE,is ook jullie PRESIDENT.dus relax.en doe wat onze/jullie leider zegt om Suriname op grote hoogte te brengen ipv de zaak proberen te frustreren.don`t live in the past. 70 er jaren.

  En jij Paarse Kakkerlak: “Don’t live in the 80 en 90 ties.”

  Doe wat Oom Bouterse zegt???

  Dat deed zoon Dino ook…….


  Maak melding

 21. Zo zielig hoe types als Printa als een loops teefje achter een moordenaar en drugsdealer aan blijven lopen….en het “Oom Desi” blijven noemen.


  Maak melding

 22. @ Printa,

  Bouterse mag dan president zijn van alle Surinamers, met name van de Suri’s die in Suriname wonen, maar de vraag is of alle Surinamers hem wel als president dan wel als mens respecteren.


  Maak melding

 23. mies koosje ,zolang nederland zegt dat bouterse een crimineel is maak ik mij geen zorgen , en dat weet het volk en ook die redimusus nederland weet dat ze bouterse vals beschuldigen met hun kroon getuige , wat nederland zegt neem ik met een korreltje zout mie mang .koosje ik heb maar een vraag ,laat nederland die dossier openbaren die 60 jaar bewaard moet blijven dan kunnen wij verder praten .dit is de slager die zijn eigen vlees keurt .ook het geval van die 8 december moorden , bewijs wie gemoord heeft ik wil het ook weten koos .ik ga eigenlijk niet in herhaling vervallen met steeds die 8 december moorden oprakelen als wat de oppositie doet .15 jaar kansen gehad maar deze toki toki was bezig met segebai en crimineel bezig terwijl zijn voorganger gilds bezig was met witwas praktijken ,weer was vene bezig te overleven voor wat somo zijn partij heeft aangedaan .jullie zijn gehandicapt koosje .suriname moet vooruit .zelfs die school kinderen weten niet wat er is gebeurt op 8 december wat deet vene al die tijd ,en nu zeggen deze waardeloze losers als mies koosje en trawanten dat de aanhangers van de ndp dom arm en achterlijk zijn !!!!! schaam je mies koosje .wordt wakker .denk jij dat mensen klakkeloos achter nederland en front gaat aanlopen ,dat jij dat de grieken achter europa en nederland zouden aanlopen van wat zij zeggen, de grieken hebben bewezen dat ze hun waardigheid hoog in het vaandel hebben zoals wij surinamers pal achter bouterse hebben gestaan toen nederland had gedreigd geen geld te geven als bouterse zou worden gekozen .wij leven nog koos , het leven gaat door zeg het voort .
  strede strede wie no sa vrede bota na wie vesie mang ,herie libie te na dede bouta na wie vesie mang .


  Maak melding

 24. hij heeft of wil een ambassade openen in afrika-zuid..

  dan kunnen de afrikanen de zee oversteken en in sme zich als nieuwe slaven vestigen vrijwillig natuurlijk..op eigen initiatief..

  de nieuwe regering kan dan het geld wat ze meenemen goed gebruiken..


  Maak melding

 25. Op basis van het GELIJKHEIDSBEGINSEL moet
  na het aannnemen van de NEP-amnestiewet-DESI,
  voortaan in ALLE GEVALLEN aan ALLE
  VEROORDEELDEN en aan ALLE VERDACHTEN,
  STEEDS AMNESTIE worden verleend !

  Wanneer een land amnestie verleend voor
  ernstige mensenrechtenschendingen zoals
  MASSAMOORDEN, meerdere malen gepleegd,
  dan kun je ook geen andere criminelen of
  veroordeelden, WEL OPSLUITEN !

  Men verlaat de rechtsstaat Suriname, vernietigt die
  rechtsstaat en moet dan ALLE gevolgen van de NIET-
  RECHTSSTAAT (de WILLEKEURSTAAT) onder
  ogen zien !

  Het recht verlenen om straffeloos massamoorden
  te mogen pegen, betekent een FREE FOR ALL,
  om misdaden te plegen !

  Een Onrechtsstaat, een DICTATUUR !


  Maak melding

 26. Pero wederom ben je hypocriet, je wilt wel weten wie de dec moorden op zijn geweten heeft maar untussen steun je wel de amnestiewet. Openbaring dossiers nederland is maar een onderdeel van het geheel. Laat Bouterse zijn verhaal doen bij de rechter.


  Maak melding

 27. Ik denk dat Bouterse reeds zijn straf heeft gehad

  Straf wordt gezien pas als de persoon is veroordeelt en in de gevangenis is opgesloten. Dat is straf
  .
  Het geval Bouterse is anders.
  Justitie heeft nooit een serieuze poging gewaagd/geprobeerd om de man achter slot en grendel te krijgen.
  Is dit de schuld van Bouterse of de schuld van Justitie en Politie.

  Die man heeft reeds zijn straf gehad, door 33 lange jaren geestelijk gemartel te zijn.
  Nu moet worden bewezen of hij werkelijk die moorden heeft gepleegd. Mocht dit niet het geval zijn,
  dan heeft hij recht op een schadevergoeding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.