‘Vervangen gevelwapen presidentieel paleis dom’

56

PARAMARIBO, 4 jul – Eng nationalistisch en dom. Dit vindt parlementariër Shailendra Girjasing (VHP) van de vervanging van het gevelwapen van de Geoctrooieerde Sociëteit aan het presidentieel paleis. De vervanging komt neer op ‘dom nationalisme’.

Alsof daarmee de geschiedenis kan worden uitgeveegd. Slavernij, immigratie en het kolonialisme maken een onuitwisbaar deel uit van wat Suriname vandaag is. “Het is een enge nationalistische gedachtegang om niet aan het koloniaal verleden te willen worden herinnerd’, zegt Girjasing tegenover Dagblad Suriname. De bedenkers, waaronder de reparationscommissie, zien het anders.

Suriname moet afrekenen met al wat herinnert aan een vernederend verleden. Girjasing vindt het maar absurd, zeker wat betreft het wapen op het paleis. “Als je niet eraan herinnerd wil worden, kun je dan net zo goed het hele paleis afbreken en een nieuw gebouw opzetten. Vele gouverneurs hebben van daaruit verdeel- en heerspolitiek gevoerd. Je kunt dan ook hetzelfde gaan doen met andere koloniale gebouwen.”

56 REACTIES

 1. Misschien is het inderdaad dom om het wapen te vervangen, hierdoor wordt Paramaribo straks misschien afgevoerd van de Wereld Erfgoed lijst, maar ik kan me ook voorstellen dat er Surinamers zijn die het wapen willen vervangen, net zoals er Amerikanen zijn die ‘the battle flag of the confederacy’ willen neerhalen. Nederlanders willen vast ook de symbolen die hen aan het Nazi regiem herinneren vervangen, als de Duitsers een paleis op de Dam hadden gebouwd en op de voorgevel een groot hakenkruis hadden geplaatst, zouden ze dat hakenkruis de volgende dag dat de Duitsers vertrokken uit Nederland, hebben laten verwijderen. Dat dit wapen zo lang na de onafhankelijkheid nog op het paleis prijkte, komt omdat het niet echt opviel, het standbeeld van Wilhelmina hebben ze toch de volgende dag dat Suriname onafhankelijk werd, laten verwijderen en iedereen in Suriname was het ermee eens.

  Het is ook dom van Girjasing om als Hindoestaanse Surinamer, deze actie uitgevoerd door Creoolse Surinamers dom te noemen. Nota bene op een moment dat de VHP zegt een nationale partij te willen worden. Al zou de actie dom zijn, dan getuigde het van wijsheid als Girjasing zich er niet openlijk over uitgelaten had, als Surinamer heeft hij het recht het dom te vinden, maar als VHP PARLEMENTARIËR die zegt in de toekomst niet alleen voor Hindoestanen op te willen komen, had hij zijn mond beter kunnen houden.

  Als Christen kan ik het cremeren van overledenen afwijzen (ik heb er persoonlijk geen moeite mee), maar het zou dom zijn van mij, als ik tenminste samen wil werken met Hindoes, om dat voor Hindoestanen belangrijk gebruik dom te noemen, omdat in mijn ogen de gecremeerde mensen bij de opstanding niet uit het graf zullen kunnen verrijzen.

  .


  Maak melding

 2. Geweldig initiatief, ik voelde me trots, een srananmang te zijn, toen ik dit nieuws item bekeek. Eindelijk af van koloniale ding.
  Er zullen altijd mensen blijven die verliefd blijven op de witte mensen.


  Maak melding

 3. Deze man spoor echt niet met wat hij zegt dan pakt hij water van de SWM zonder te betalen en nu raast hij gewoon iets doms uit zijn nek weet je wat zulke moeten doe in de sommelsdijkkreek springen
  daar hoor hij thuis


  Maak melding

 4. Ik zou de naam van Susana Du Plessis, de MOORDENARES, NIET als straatnaam willen.
  Hetzelfde geldt ook voor Gouverneur Van Sommeldijcks? Kolonialen die hun stempel hebben gedrukt in de Geschiedenis van Suriname door middel van MOORD en ONDERDRUKKING dienen niet geëerd te worden in de Annalen.

  De heer Ingenieur Van Blommesteijn hoort thuis in de geschiedenisboeken van Suriname.

  De Surinaamse Geschiedenis bewijs je geen dienst door het verwijderen van Symbolen?


  Maak melding

 5. Pa pa dibrie b. is vijf jaren terug geboren met zijn Tonton Macoute, niks aan te doen dank zij El Somo en en de zo trotse Charlie Bravo BBzie.
  A potie volk rest nog toekijken wat de toekomst zal bieden met de dictator.
  Hopend als outsider dat de amerikanen dit fenomeen voor altijd zal wegvagen uit de geschiedenis van zo’n mooi land.


  Maak melding

 6. Zullen we ook het monument van de revolutie vervangen of laten afbreken??????
  Het herinnert ons eraan dat een door het Surinaams volk gekozen regering, ongrondwettelijk is omvergeworpen.
  Het herinnert ons aan de gevolgen hiervan o.a.: mensenrechten schendingen,
  gruwelijke moorden van andersdenkenden,
  een wrede binnenlandse oorlog,
  achteruitgang en terugval van de economie,
  moreel verval van de bevolking,
  cultuur van omkoperij en eigenbelang


  Maak melding

 7. Wat kunnen Surinamers zich genuanceerd uitdrukken.
  Als deze meneer op een dag president wordt mag hij de oude wapen weer ophangen.


  Maak melding

 8. PARAMARIBO, 4 jul – Eng nationalistisch en dom. Dit vindt parlementariër Shailendra Girjasing (VHP) van de vervanging van het gevelwapen van de Geoctrooieerde Sociëteit aan het presidentieel paleis. De vervanging komt neer op ‘dom nationalisme’.
  ————–
  Ik zal willen weten als dit egootje het kelderen van bab en maai in de nabij gelegen Surinamerivier ook als dom zou bestempelen.
  De voorouders van deze hondsdolle dalit hebben niet geleden onder de barbaarse behandeling van de vroegere kolonisator. Die kwamen hier in vergelijking met de negerslaven gewoon vakantiehouden met het toeschuiven van een loon en grote lappen grond. Girjasing, loop naar……………….!


  Maak melding

 9. Girjasing moet nog leren lesje leren “mond houden 101′. Hij had kunnen zeggen dat cosmetiese operaties mensen niet slimmer maken, maar dat een beleid met grote begrotings tekorten fataler zijn dan een nieuwe wapen en bovenop dat de president zelf justitia, pietas en fides niet begrijpt of respecteert.


  Maak melding

 10. -Het zal tot de dood een Surinaams-Nederlands ding blijven.

  -Wat vertel je aan de jongeren dan als de vraag gesteld wordt wie dat gebouw heeft neergezet????wat wordt bedoeld met al die tekeningen achter die wapen????

  Girjasing, bedoeld Hooghart en Zunder hoe dom deze twee mannen zijn. Vind ik zelfs ook.

  -Ik heb veel gereisd en werd door gidsen begeleid die vertelde hoe de geschiedenis van hun land in elkaar zit. heel interessant allemaal. Ze verdienen gewoon aan ons. Wat doen de Surinamers??????

  De geschiedenis VERNIETIGEN!!!!


  Maak melding

 11. Dit is gewoon “verkrachting” van monumentale gebouwen!!! Maar zoals bekend geven Suris niet hierom, vandaar dat veel monumentale gebouwen in Su zwaar vervallen zijn!!!


  Maak melding

 12. @Henry.
  De Onderdrukkers en MOORDENAARS moeten WEL worden vermeld in de geschienis boeken van Suriname.

  Heb je het nu over DDB en Brunsie?


  Maak melding

 13. Niet slim van Gajadien om de mensen die dit plannen of toe juichen dom te noemen. Niet doordacht en verspilling van middelen en energie is eerder van toepassing.

  “Wie het verleden vergeet, is gedoemd het te herhalen”


  Maak melding

 14. Kruwa
  Zullen we ook het monument van de revolutie vervangen of laten afbreken??????

  Je slaat de spijker op zijn kop. De slachtoffers van de decembermoorden worden door het Paarse Gepeupel bestempeld als landverraders en hun moordenaars als ‘Helden van de Revolutie”

  Het is om te kotsen.

  Is nu echt het merendeel van de Surinamers zo dom en amoreel?


  Maak melding

 15. het vervangen van een echte wapen door een plastiek soort stof dat ook wapen van sme heet,,brengt gen ontwikkeling in het land..

  begin jou salaris voor de helft en je vrouw helemaal in te leveren om het volk enig sinds tegemoet te komen..,,

  het zij alleen om huize asiana de bewoners hun lijden te verlichten..

  de mensen zijn in de afgelopen 5 jaar belazerd door grond papieren die waardeloos zijn,niemand heeft tot nu toe wat mee kunnen doen..

  die 18000 woning zijn op een paar na bijna af..


  Maak melding

 16. Dat stelletje analfabeten en leeghoofden die tot deze daad zijn overgegaan, zijn mede veroorzakers voor al die problemen die zich in dit land momenteel afspelen, en tevens alle Internationale overeenkomsten aan hun laars lappen.


  Maak melding

 17. Ben Neman@ Wat doe je dan aan je naam Ben Neman en de taal
  die praat dat laat je zeker aan niks denken en de euro,tjes en zelf je koloniale manier van denken als het in je straatje past of je hebt het nodig dan is het wel goed wees maar trots op jezelf met je selectief koloniaal denken begin maar met het slopen van Parbo en kijk vooral niet naar de tv daar zie je ook genoeg nazaten van de kolonisator begrijp jij,jezelf wel nee heh? dat dacht ik al,

  laat me


  Maak melding

 18. Girjasingh ,wij weten L jare. Dat jullie vhpers onderkruipsels zijn van de witte man ,de goeie vhper nagesproken .toki is een mooi voorbeeld van maar dit soort figuren gaan hun doel nooit bereiken en dat is bewezen .deze girjasingh wil een symbolisch wapen gaan vergelijken met een gebouw.deze gasten gunnen die ndpers niets en dat doet ze pijn .ze kunnen niet in het macht centrum dus proberen ze alles af te kraken ,maar wij gaan door ,de vhp was ook tegen de onafhankelijkheid maar wij hebben het door gedrukt jammer niet eerder.nu proberen ze bouterse onderuit te halen in het buitenland ,wat hebben ze bereikt ,vraag het .jullie vhpers hebben een identiteit probleem ,je bent surinamer of je bent indier.nederlander kan je niet zijn wel op een stukje papier .je hebt je huids kleur niet mee om nederlander te worden .nog dat haar.slijmen helpt niet vraag het velen een mooi voorbeeld is toki.
  afgunst jaloezie dat is het probleem bij deze vhpers,als er een beeld of wapen van india op het paleis moest prijken zouden deze vhpers blij zijn .dat gaat niet gebeuren . Suriname is van ons allen maar sommigen denken dat ze de wereld aan hun zij hebben mooi niet .


  Maak melding

 19. Dan moet men ook de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE vervangen, die zorgt dagelijks voor emotionele herinneringen bij de nabestaanden van 15 onschuldige landgenoten en 39 vrouwen en kinderen die door dit bloedmonster zijn gemarteld, verminkt, afgeslacht en standrechtelijk vermoord. Maar het domme, laffe, angstige geindoctrineerde Surinaamse volk likt die vette, bejaarde reet van dit monster met bloed aan zijn klauwen. Hypocriet volkje.


  Maak melding

 20. @Pero, die ziekelijke haat die je hebt tegenover de Hindoestanen is onterecht. Ze hebben wel hun doel bereikt.

  -samen werken met India
  -ze kennen hun roots
  -ze hebben hun eigen namen
  -ze zijn ondernemend en hebben vele zaken
  -velen zijn goed geschoold en hebben tot banen en
  -ze kijken niet achteruit wat heel erg belangrijk is om voorruit te komen.

  Dat ze onder de paraplu van de witte man zijn heeft meer te maken wat ze zelfs bij kunnen leren om hogerop te komen.

  Wat heb jij?????NIETS Wanneer komt er een slavernijmonument????vraag Hooghart en Zunder maar.


  Maak melding

 21. Dit is een sterk staaltje van geschiedvervalsing. NDP heeft altijd geschiedvervalsing gepleegd. zie maar de geschiedenis boeken die niks vermelden over de decembermoorden en de penarie die volgde.
  Als de NDP het goed had gedaan zouden ze Paramaribo moeten plat gooien. Alle oude monumentale gebouwen neerhalen. Alles weghalen wat ons herinnerd aan de koloniale periode. Te beginnen met het presidentieel paleis. van dom nationalisme valt er echt niks te vreten. Als we het fijn vinden of niet, Suriname is een creatie van Nederland. Zie ook de polderwerken en de plantages. Zie de taal waarin we communiceren. Zie al het goede werk die de missie en kerk in Suriname hebben volbracht en nog steeds doen. Want nog steeds moet de blanke het voor ons doen, want we zijn allemaal ondergedompeld in onze eigen belangen. allemaal ingekapseld en ziende blind en horende doof voor de noden van de zwaksten in de samenleving. Er moeten zich een hoop gaan bevrijden van de slavenmentaliteit. En de Ghanese koningshuizen en de Arabieren ter verantwoording roepen die de slavernij van hun zwarte broeders hebben laten faciliteren.
  Het zou fijn vinden dat deze volk zijn geschiedenis kent. Waar ze vandaan komen en waar ze naar toe gaan.


  Maak melding

 22. For your eyes only.
  De “commissie” die het voor elkaar heeft gekregen met leden met duistere namen, heeft wel goede bedoelingen, die passen allemaal alleen maar in het straatje van onze leenheren.
  Dit is weer zo een onprofessionele , ondeskundige en aan alle kanten rammelende beslissing van mensen die met niks doen, de Surinaamse burger heel veel geld kosten. Een snelle daad om indruk te maken zonder eerst een discussie op gang te brengen ivm meer bewustwording, het volk er echt bij betrekkend zodat we met zijn allen precies weten waar het om gaat. Maar nee, het volk is dom en moet betutteld en beroofd worden.


  Maak melding

 23. flyer; Sorry Ik ben Albert met een hoofdletter.
  Allereerst wil ik laten weten dat ik geen Bouta fan ben want ik ken die man helemaal niet persoonlijk maar we mogen God prijzen dat het zo gelopen is dat er maar vijftien liquidaties hebben plaats gevonden en niet meer zoek maar naar de veroorzaker.
  Herhaaldelijk zijn er tegencoups voorkomen. maaar indien het chandrika in 2007 was gelukt dan zou het geen vijftien zijn geweest vooral omdat hij met die vhpers van hem het hadden gemunt op etnische zuivering. Er zou vanaf dat moment geen vrede meer zijn in Suriname maar wapengekletter. Kan je mij volgen…Flyer.
  Daarom wil ik dit aan jou voorstellen…. flyer; voordat jij begint een omgeving te bekritiseren over een onverdragelijke stank . VERGEET NIET DAT JIJ EEN SPLEET HEBT PRECIES ONDER JOUW NEUSGATEN en als je niet weet welke spleet ik bedoel kijk dan maar in de spiegel, die weerspiegelt de realiteit.
  O ja ik wil dit nog even kwijt : ik ben Surinamer van hindustaanse komaf en ben trots Surinamer te zijn ik durf te zeggen dat ik een echte Surinamer ben omdat Suriname in mijn Familie sterk vertegenwoordigd is wij zijn christenen wij hebben in de Familie
  Creolen, Chinezen, Hollanders,Indianen en ook marrons. Soso lobie geen drugscoeriers of dr.handelaars liefde voor elkaar wij dienen geen geld, geld speelt ons niet de baas geen kasten in de Familie wie wij dienen is de ENIGE ALMACHTIGE GOD en zingen de GOSPEL zoals een vhper vaak had opgemerkt.


  Maak melding

 24. Ik ben her ermee eens dat Suriname een andere hoofdstad moet krijgen. Paramaribo is veels te koloniaal en al vernietig je de helft van alle gebouwen in Paramaribo, dan nog blijft het de koloniale sfeer behouden.
  De militairen waren overigens niet te beroerd Fort Zeelandia te gebruiken voor hun doeleinden. De commissie heeft een voorstel in beraad om Bouterse te hernoemen tot Piki Ningi. De naam Bouterse doet te veel denken aan Zeeuwen uit Holland. Voor veel NDP’ers is de naam Bouterse te pijnlijk en helemaal de naam Waaldring.


  Maak melding

 25. Witte man van voren en van achteren, maar de witte man komt bruggen bouwen in Su, de witte man heeft de sociale wetten voor Su gemaakt omdat suris te dom zijn ze zelf te maken…..enz!! Volgensmij werkt de Ndp behoorlijk veel met witte mannen uit nederland dus de verwijzing naar de Vhp ontgaat me een beetje!!


  Maak melding

 26. Te merken dat de vHp-ers nog steeds loyaal zijn aan Nederland, echte redimusus. Dit symbool had op de dag van Onafhankelijkheid vervangen moeten worden gezamelijk met het strijken van de NL vlag. Blijkbaar door een administratief foutje vergeten, maar nu mag het in een museum staan waar de vHp-ers er elk jaar bloemen en kransen mogen leggen.


  Maak melding

 27. HENK MOLENAAR,..KRUWA,..GIRJASING [waterdief], ! Nooit gehoord van het woord Revolutie ?…om te zien wat voor grote EZELS dat jullie zijn met het onvermogen om dat te kunnen begrijpen.,,Weg met die ROMMEL,en jullie 3 zijn DONKER RODE REDIE MOESOES.graad kmoppo v dja jongoe.


  Maak melding

 28. Girjasing geeft aan waar hij of misschien ook zijn partij voor staan. Niet voor niets is de kleur van de VHP orange. Als het aan de VHP lag zou SU nooit onafhankelijk zijn geworden. Als het aan de VHP lag zou Staatolie nu Esso of Texaco heten. Deze gasten hebben totaal geen geloof in eigen kunnen, alles wat van overzee is beter. Maar over 5 jaar zal hij het wel melden. Ik betwijfel dat hij terugkomt.


  Maak melding

 29. Dat ding zal wel over een jaar of twee spontaan en verveloos van de gevel donderen, want van onderhouden hebben Surinamers geen kaas gegeten. Zie de totale infrastructuur. Of hoort dit ook bij de “vooruitgang”?


  Maak melding

 30. printa
  HENK MOLENAAR,..KRUWA,..GIRJASING [waterdief], ! Nooit gehoord van het woord Revolutie ?…om te zien wat voor grote EZELS dat jullie zijn met het onvermogen om dat te kunnen begrijpen.,,Weg met die ROMMEL,en jullie 3 zijn DONKER RODE REDIE MOESOES.graad kmoppo v dja jongoe.

  ga maar eerst opzoeken wat het verschil is tussen een revolutie en een coupe om te zien wat voor grote EZELS dat jullie zijn met het onvermogen om dat te kunnen begrijpen.PAARSE MOESOES.graad kmoppo v dja jongoe

  LAAT ME


  Maak melding

 31. Terwijl er door een bepaalde in Suriname en overzees wonend etnische groep voor de zoveelste maal flink wordt gescholden (tegen discriminatie en racisme aan) is er vandaag een nieuw bericht verschenen op deze nieuwssite dat er nog steeds ‘koloniale’ elementen in nieuw wapen op paleis aanwezig zijn.

  Girjasing heeft groot gelijk om te zeggen dat het een domme zet is geweest.
  Die domheid zit hierin dat de koloniale elementen zichtbaar aanwezig zijn in het nieuwe wapen.

  Ben benieuwd naar de reacties van de paarse pauper die altijd schelden op de hindustanen.


  Maak melding

 32. Er wordt gezegd dat het oude symbool op de dag van de onafhankelijkheid verwijderd had moeten worden.
  Wat suggereert men hiermee? Dat de VHP dat niet heeft gewild.
  De onafhankelijkheid is een feit geworden onder Henk Aaron van de NPS. De regering was toen een NPS-regering en die heeft het nagelaten dat oude symbool niet te verwijderen.

  Figuren van een bepaalde etniciteit hebben het tot hun hobby gemaakt om de VHP en de hindustanen voor van alles en nog wat te beschuldigen. Zelfs fouten die de VHP niet heeft gemaakt, wordt de VHP in de schoenen geschoven.


  Maak melding

 33. Kolder je zegt ,witte man Heeft bruggen gebouwd in suriname.
  kolder wij hebben bruggen laten bouwen in suriname door de nederlandse ballast nedam en wij surinamers hebben er voor betaalt ,het is geen ontwikkeling geld heeft die bruggen betaald ,het is harde valuta die suriname zelf heeft opgebracht zonder sreun van nederland .je moet trots wezen , vraag het aan al die vhpers en npsers waarom zij het niet hadden kunnen bouwen toen zij aan de macht waren .ze hadden ontwikkeling geld van nederland maar hebben die bruggen nooit kunnen bouwen .zie hoe commewijne tot ontwikkeling is gekomen zie die cppename brug ,die water dief girjasingh en de gehele vhp ,nps hadden kritiek toen die bruggen werden gebouwd ,nu rijd die water dief zelf elke dag over die brug ,die grote waterleiding pijp die deze dief illegaal heeft geplaats en grote hoeveelheid water ten nadele van anderen naar zich toe eigende moet hij terug betalen .onze belasting geld is het.vandaar dat die water druk bij andere mensen heel laag of dat mensen geen water uit de kraan kregen .
  De nps ,vhp hebben zoveel ontwikkeling geld gekregen vraag het ze wat met dat geld hebben gedaan sinds hun bestaan in vergelijk met de ndp die nog geen 30 jaar bestaat.als het aan nederland ,nps,vhp, ktpi,pl had gelegen hadden wij nog steeds geen bruggen over de suriname en cppename rivier .waar zijn deze partijen hun visie als ze het hebben over ontwikkeling .dankzij de regeribg bouterse bestaat staats olie .ere wie ere toekomt .al deze antieke partijen die steeds bezig waren met hun apartheid politiek ,hebben su achteruit geholpen .de nps,vhp hadden het over verbroedering politiek,wat verstaan deze mensen daaronder verbroedering,apartheid was het. Weg met die gedachten gang .je bent niet in india of gana .kam mij nog heel goed herinneren dat de veerboot van ansoe naar paramaribo van maandag tot vrijdag van zes tot zes ging varen en zaterdag van zes uur in de ochtend tot 00uur ging varen .ik dank god dat er toch een ndp is opgestaan om het volk de weg te wijzen .de vhp nps waren etnisch en corrupt bezig al die jaren .vraag het ze wat ze met al die ontwikkeling gelden deden .bouta wij staan achter jou , laat ze praten zolang ze maar niet het laatste woord hebben .ze kunnen zeggen wat ze willen wij doen ons best en hebben er geloof in wat wij doen .de vhp bestaat meer dan 65 jaar wat was hun verdienste voor de natie ,laat zij een paar projecten opnoemen die zij hebben gerealiseert met ontwikkeling hulp .de ndp heeft al die projecten zonder ontwikkeling geld gerealiseerd.en ook nog een jonge partij.deze nps , vhp hebben afgunst en dat geldt ook voor al die redimusus .bota gog go


  Maak melding

 34. @Wim en andere soortgenoten,

  De VHP was bij haar oprichting een Hindoestaanse partij en het Oranje is het symbool van het Hindoeisme (heeft dus niks met Nederland te maken) en de Olifant is het symbool van intelligentie, vooruitgang, kracht en voorspoed, van de God Ganesh. Nu weet je het dus stop maar om steeds het oranje van de VHP te koppelen aan de Oranjes. Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen dus doen jullie dat ook niet. Tenzij je voor ezel wil doorgaan natuurlijk.


  Maak melding

 35. Sang, die Indianen hebben lang in de zon gestaan baja, ineens zijn ze helemaal chocolate van kleur.
  Als Pengel/beeld nou lang in de schaduw wordt geplaatst wordt deze misschien nog blank!

  Sinds de verkiezing is er minder omzet baja. Het schijnt dat ze hun zaad niet kwijt kunnen of willlen.


  Maak melding

 36. Men kan proberen het koloniale uit het straatbeeld te halen ,maar het is een stuk van ons leven en dat krijg je never weg.Je kan het verleden een plek geven maar je KAN en MAG het niet vergeten,zoals we de oude straatnamen niet zullen vergeten.
  De toekomst heb je in de hand maar het verleden is een deel van je en dat blijft je leven lang bij je.Wat het koloniale betreft is men te gauw geneigd aan kleur en discriminatie te denken.jammer want onze eigen Surinamers in Suriname discrimineren ook onderling.


  Maak melding

 37. Het SYMBOOL van de NDP :

  RUIM ZES MILJARD STAATSSCHULD en
  geen zicht op verdienen van VALUTA,
  want staatsgeld is uitgegeven aan ONZINNIGE-
  ONPRODUCTIEVE NDP-uitgaven !!!

  PS : In het eerlijke land Sranang, met eerlijke regering
  zoekt de eerlijkste Sranang-staatsburger Abrakadamsky
  (die van het Openbare werken verdwenen jaarbudget)
  tegen forse betaling naar de neergestorte Helikopter en bemanning !
  Over de lading die de heli vervoerde is veel speculatie,
  misschien was het wel OMO of VIM !!!


  Maak melding

 38. Wat een mooi begin van het relaas van Henkes. Jammer dat hij, in de laatste alinea, het geloof erbij haalt in de vergelijking of men wel of niet moet cremeren van overledenen. Hij suggereerd hierdoor, misschien onbedoeld, een minderwaardig geloof soort in tegenstelling tot het christendom. Iedereen heeft zijn eigenwaarde en mag geloven in welke onzinnig geloof dan ook. Toch!


  Maak melding

 39. Wil men een nieuw wapen, een van de opties is om vormgevers mee te laten doen voor het ontwerpen ervan, gericht op verleden heden en eventueel de toekomst


  Maak melding

 40. Hahahahaa..veranderen julie maar eerst de achternamen die jullie van je plantage eigenaren hebben. Goed idee tok familie. bouterse, rozendaal, wijdenbosch,neede, brunswijk,abrahams.en nog velen..Laat ons het Surinaamse versie zien.Begin bij je zelfe!!!


  Maak melding

 41. @ Ramon,

  Inderdaad is het om te lachen. Juist die mensen die luidkeels roepen dat koloniale symbolen verwijderd moeten worden uit de Surinaamse samenleving, zijn degenen die al vanaf hun geboorte opgescheept zitten met koloniale familienamen.
  Zeg je dat tegen ze dan roepen ze dat het hun geld zal kosten om van die namen af te komen en te veel rompslomp met het overschrijven van hun bezittingen.

  De Zeeuwen met de achternaam Bouterse hopen niet dat de Surinaamse Bouterse een verre familielid blijkt te zijn.


  Maak melding

 42. beste Pero

  Wellicht heeft u last van Borderline en pendeld u heen en weer.

  Nu roept u dat de Ballast Nedam bruggen betaald zijn met harde Surinaamse Valuta. Ze zijn niet betaald door de regering Wijdenbosch die heeft slechts alluinaarde als onderpand gegeven.
  Deze bruggen zijn betaald door de regering Venetiaan I in een periode dat de Surinaamse gulden door het verspillen door Wijdenbosch heel erg instabiel was en weg gleed in Super inflatie.

  Anders om beweert u steeds dat de Frontregeringen door ontwikkelingshulp overeind gehouden zijn. Ga aub ook eens na hoeveel zogenaamde revo regeringen nog aan hulp binnen geharkt hebben. Eerst na de december moorden is de hulp echt gestaakt.

  Ga aub eens na hoeveel hulp projecten die in wording waren met ontwikkelingsgelden gelden als gevolg van de revo regeringen gestaakt zijn en vernietigd zijn. Wat te denken van de vernietiging van Landbouwmaatschappijen Patamacca, Pheadra en Victoria. Wat te denken van het stagneren van de ontsluiting van Apoera voor de bauxiet. Het gaat mij niet om goed of fout maar een eerlijker vergelijking.

  U redeneert tegendraads en tegen de feiten in.

  De zo geprezen bruggen zijn voorbeelden van maximale verspilling. Die over de Suriname rivier is een copie van de Main Span van de Saudi Bahrain Causeway, gebouwd onderleiding van de zelfde mensen. Edoch 25 km 4 baans Saudi Bahrain Cause way, Half brug half dam en grenseiland hebben $ 700.000.000 gekost terwijl de bruggetjes in Suriname $ 200.000.000 gekost hebben. Op de Saudi Bahrain CAuseway heeft Ballast Nedam indertijd formeel $ 70.000.000 winst gemaakt als mede een even groot bedrag als koerswinst.

  Vergeleken met de Saudi Bahrain Causeway zijn de Surinaamse bruggen heel erg onder de maat te noemen. Dat komt omdat de opdrachtgever geen kader had om de rol van opdrachtgever te vervullen.

  Begrijpt u nu waarom men in Haarlem bij de rechtbank het bewijs zo op kan halen hoeveel steekpenningen Ballast Nedam via de ondernemingen van haar partner D. Sardjoe aan Bouterse en Wijdenbosch heeft moeten afdragen.

  De geschiedenis heeft zich herhaald met de brug bij Carolina. Een brug van 500 meter kost $ 32.000.000 een brug van 200 meter kost $ 20.000.000 waarna men vergeet dat men meer dan 10 km nieuwe weg aan moet leggen. Nu moeten de mensen omrijden en is de weg al aan gort gereden door de hout cowboys.


  Maak melding

 43. Men kan proberen het kolonialisme uit het straatbeeld weg te halen, maar het kolonialisme zal men niet uit de Surinaamse mens weghalen. Te beginnen met Bouterse, Abrahams, Boerenveen, Korendijk, Huizen, Berggraaf, etc. etc.
  Het koloniale taal, het Nederlands moeten we maar ook gaan verbannen. Op welke taal gaan we dan overstappen? Taal van de super kolonisator de Engelsen, het Engelse taal. O, gaan we het links rijden in Suriname ook afschaffen.
  Wat gaan we doen met de polders in Suriname?
  Tegen domheid valt niet te strijden. Oer, Oer dom.


  Maak melding

 44. We doen tenminste! Geen eeuwig welles nietes zwarte piet gezeik, we meppen zo hard en lang totdat alle zwarte pieten gewoon piet worden genoemd.


  Maak melding

 45. Daqt is de typische koloniale gedachte van deze man. De Hindostanen zeggen ook dat ze (vrij vertaald) door Nerderland gehaald zijn en dus meer met Nederland hebben dan met Suriname. Gelukkig zijn er ook velen die beseffen wat dit ons land is en wij onze eigen stempel op alles wat van ons is, kunnen drukken.
  Het presidentieel paleis is niet van Amsterdam en van Sommelsdijck maar van Suriname. Je hoeft niet alles af te breken maar wel overdacht je eigen bewustzijn etaleren.
  Als Fernandes in een pand van de Vries trekt laat hij het logo van de Vries ook niet hangen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.