Theo Para suggereert ‘foltering’ bij dood Mitch Henriquez

24

Publicist Theo Para heeft in de dagelijkse online rubriek Nieuwsbreak van de Volkskrant gesuggereerd dat het gewelddadige optreden tegen de Arubaan Mitch Henriquez, die daarbij het leven liet, zou kunnen vallen onder de delictomschrijving foltering.

Para verwees daarbij naar het VN verdrag tegen foltering, waar Nederland ook partij bij is. In het interview spreekt Theo Para, die ook in Aruba heeft gewoond, ook over de gevoelens in Aruba. Uiteraard ontbreekt het thema Suriname niet bij de auteur van De schreeuw van Bastion Veere, om de rechtsorde in Suriname.

Ook een luchtiger onderwerp als zomerhitte, schaduw en zijn geliefde Coropina kreek komen aan bod. Lees het artikel hier.


24 REACTIES

 1. Dat is maar goed ook dat je eerst in je eigen land Suriname gaat kijken, wat daar allemaal heeft plaats gevonden, en nog steeds plaats vind zoals mensenrechtenschendingen en grondwetrechtenschendingen.


  Maak melding

 2. Meneer para hou jij je maar bezig met je werk. Als zo de beelden bekijk dan heeft deze behoor tegen gestribbelt. Als hij niets had gedaan was zonder meer weer vrij gelaten. Doordat hij zich heeft opgewonden heeft deze man ademnood gekregen . Wie zegt dat hij geen drugs of medicatie gebruikte. Daar lees je nergens iets over. Trouwens de rellen in denhaag zijn gepleegd door voornamelijke achterlijke en door inteelt verwekte marokkanen en turken. War ze hebben bereikt, ik verdedig de politie niet , het zijn niet mijn vrienden, maar als deze man gewoon had meegewerkt was er niets gebeurt. In zuid oost heb je het zelfde probleem en wat voor volk is het , het zijn echt allemaal van afro afrikaanse komaf die altijd tegen stribbelen. Ze doen nooit tot dat uiteindlijk blijkt dat ze elkaar doosschieten of doodsteken. Wie moet dan het rotzooi opruimen, ambulance , brandweer en politie.


  Maak melding

 3. Het zou gemeld moeten worden bij het VN Comité tegen Foltering, dat eerder Nederland ook op de vingers had getikt vanwege het beleid ten aanzien van vreemdelingen in detentie.


  Maak melding

 4. Kolibrii heel goed verwoord.En je heb helemaal gelijk de hele gedoe in schilderwijk heb niks te maken met demostratie zijn weer de root marokanen en turken


  Maak melding

 5. Zeg maar tegen Nederland dat het foltering is,dan zal je aan den lijve voelen,vraag maar aan Prim.

  Dit is geen Suriname waar je altijd nonsens schrijft.


  Maak melding

 6. Kan allemaal wel wezen maar meneer liep te roepen dat hij een wapen had. Door dat te doen in de sharia driehoek van Den Haag is niet handig. Uiteraard treedt de politie dan op. Dit heeft niets met politiestaat of foltering te malen. Diverse mensen hebben verklaard dat hij de politie meerdere malen stond uit te dagen. Dat was dom. Hij had rekening moeten houden met zijn vrouw, zijn zwangere dochter en aanstaande kleinkind. Zo doe doe je dat als je volwassen bent. Je gaat niet als een 16 jarige te keer.


  Maak melding

 7. @Kolibri
  Wat heb jij een bekrompen geest Kolibrie om je zo denigrerend over Turken en Marokkanen uit te laten?
  Nou, ik ken Turken en Marokkanen waar jij, Kolibrie, best goed terecht kunt voor TAALLES hoor? Sorry, maar je vraagt erom!

  En aan de hand van je opmerkingen blijkt dat je niet eens goed op de hoogt bent over het onderzoek naar Mitch Hendriqeus. UIT ONDERZOEK BLEEK DAT MITCH HENDRIQUES NOCH ALCOHOL NOCH DRUGS HAD GEBRUIKT!

  Dacht je dan niet dat met bevindingen wat in richting drugs of alcohol zou wijzen deze niet uitgebuit zou worden tegen deze stakker die slachtoffer is geworden van iets wat hij niet had voorzien en dat van zijn familie?

  En jij hebt het over Afro’s?
  Onthul je hierbij je origine?
  Maar de Afro’s vallen mee hoor? Heus! Ik heb geen drugsbaronnen onder hen opgespoord 🙂

  Verder is het niet dat ik het wil opnemen voor de Nederlandse politie maar die zijn het boegbeeld van hoe een politieapparaat moet functioneren. Discriminatie heb je nou eenmaal in alle gelederen van de bevolking, dus ook bij de politie. Maar hier was dat niet aan de orde. Was gewoon pech en door dom ingrijpen van een stelletje onkundige agenten.

  Discriminatie is iets wat je over jezelf heen kan roepen. Als ‘blaka man’ heb ik daar geen last van. Het is hoe jij je opstelt en je rang in de pikorde.

  Natuurlijk zal een witte je in het begin uitdagen. Ik weet er alles van. Maar als ze zien dat je niet onder doet voor hun qua papieren en kundigheid /professionaliteit, dan gaan ze met hun staart tussen de benen en zoeken ze een ander pispaaltje!!!!


  Maak melding

 8. Familie van het slachtoffer heeft GEEN aangifte gedaan tegen de staat der Nederlanden, omdat 1 der agenten een Arubaan is. Zie hier de hypocrisie van de mens. Deze man komt op bezoek in een ander land, misdraagt zich en pleegt verzet. We leven in een tijd van zero-tolerance, dus dit doe je op eigen risico. PUNT !!…Als je in dictatoriale een narco-staat als Suriname je mening ventileert, wordt je gemarteld, verminkt, afgeslacht en standrechtelijk vermoord door een toekomstig president die zich vervolgens zelf-amnestie verleent.


  Maak melding

 9. Correctie; familie(neef) gaf aan niet te denken dat het discriminatie zou gaan omdat er ook een Arubaanse agent bij te betrokken zou zijn, overigens behoort die niet bij de 5 agenten die nu geschorst zijn. En de familie wilt eerst in alle rust Mitch Enriques begraven en dan pas wel of niet juridische stappen ondernemen. Lijk mij niet meer dan logisch, dus niet zomaar onzin uitkramen Flyer met je hypocrisie!


  Maak melding

 10. van …. tot…… lees eerst het commentaar van Koos eens, en wou je niet zeggen dat het geen kutvolk is die een paar nachten achtereen de boel vernielt en winkels plundert, welke mentaliteit houdt je er zelf dan op na.
  Ik weet zeker dat Mitch H. nog zou leven als hij een wat minder grote bek had gehad en niet gedreigd had met de woorden ik heb een wapen, en waren die toestanen in de schiderswijk er niet geweest, maar blijkbaar is het normaal als je uit bepaalde bevolkingsgroepen komt je een ontiegelijke grote bek tegen de politie en andere hulpverleners mag hebben, van mij mogen zie de gasten eens flink afdrogen, in de boten stoppen waar de vluchtelingen uit Nrd. Afrika de Middellandse zee mee oversteken, en de boten retour sturen, laat ze daar maar eens het zelfde gedrag vertonen wat ze hier hebben, hetzelfde geld voor zij die van de andere kant van de atlantische oceaan komen


  Maak melding

 11. Van 1502 tot 1863! Hoe dom is jou geest. Tuurlijk die paar marrokanen en turken die jij kent zijn toevallig jouw buren. Geloof me broer al wordt iemand geschopt en geslagen door een turk of marrokaan, ze zullen altijd voor hun volk opkomen en blijven ontkennen dat zij niets gedaan hebben. Een lafe daad van ze staan binnen korte tijd met de hele familie voor je deur om wraak te nemen. In hun eentje zijn als een in een ratten val. En zo moet je ze behandelen.


  Maak melding

 12. Oh ja mijn taal daar is niets mis mee hoor, hoop jij het begrijpt dat je op dit soort media eigenlijk verder moeten denken dan je leest en blijkbaar kun jij dat niet. Over taal les gesproken , ik denk dat jij beter een les moet nemen voor begrijpend lezen.


  Maak melding

 13. Hans

  Als dit wat zich heeft afgespeeld andersom was geweest, had je dan het zelfde standpunt ingenomen?
  Had je dan überhaupt gereageerd?
  Aan welke kant van de Atlantische Oceaan zit jij?
  Moet jij niet met zo’n bootje terug gestuurd worden?


  Maak melding

 14. hotemetoot , ik kom niet in dat soort situatis, en als er een voetbal hooligan of een andere aso zo gereageerd had tegen de politie, had ik er ook geen probleem mee gehadgewoon eens leren je grote bek te houden, dat ssort geintjes moet je ook niet uithalen in Suriname, krijg je op zijn minst ook klappen, en ik hoef dus niet teruggestuurd te worden , meneer de koekwaus


  Maak melding

 15. Enkele zeggen dat hij heeft tegengestribbeld met als gevolg dat hij hardhandig is aangepakt. Als je weet dat je onschuldig bent en je merkt dat de politie gewoon uit wraak je hardhandig wilt aanpakken, dan volgt er bij zo iemand automatische een zelfverdedigingsreactie. Je wilt weten waarom je wordt gearresteerd. De politie is er van bewust dat de woorden van deze meneer als zou hij een revolver in zijn broek hebben en dan wijzend naar zijn kruis , als grap bedoelt is ? De politie heeft op zijn beurt dan willen laten zien dat zij niet met zich laten sollen door hem dusdanig hardhandig aan te pakken ,met als gevolg de dood van deze meneer. Dit geweld, politiegeweld, is toch een veel ergere vorm van misdaad dan wat men de jongeren van schilderswijk beschuldigd ?


  Maak melding

 16. Ik ga jullie nu zeggen de rellen die in den haag zijn geweest is rellen van eerdere voor gevallen de eerste dag was het voor mitch daarna was het gewoon voor de haat dat politie in den haag vaker mensen dood schiet en daarna gaat het de doofpot in dus mensen die komen met den haag dit dat bek dicht en ter informatie mitch heeft helemaal niet nix fout gedaan die kk mongolen moest eerst zoeken na die wapen na de aanhouding en dan in de boeien niet op hem springen dan knie in ze nek met wurggreep en kk knuppels op die man lossen na al deze shit was mitch mitch niet meer dan komt niet door een normale arrestatie dus nog 1 ding. @ kolibri


  Maak melding

 17. Hoe dom kan je zijn?

  Op een druk bezocht festival gaan schreeuwen dat je een wapen hebt en gaat schieten. Met de huidige spanningen rond het moslim extremistme en de tereur dreiging grijpt de aanwezige politie kei hard terecht in. Je kinderen zullen er maar zijn tenslotte op dat festival. En dat je dan overlijd types geval helaas pindakaas. Dat zielige gedoe erna financiële genoegdoening de ware aard.


  Maak melding

 18. Beste Anna,
  Toen mijn zoon 5 was, kan ook 4 zijn, gaf hij mij antwoord op deze vraag (echt waar). Ik las wel eens voor hem uit de kinderbijbel.
  Hij zei de kip was er het eerst. Hoezo, vroeg ik.
  Hij zei: je zei toch, God schiep mens en dier en niet God schiep mens en een ei.
  Dit staat helemaal los van het drama rond Mitch Henriquez


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.