Venezuela pikt ook Surinaams gebied in

31

PARAMARIBO, 3 jul – Venezuela heeft ook Surinaams zeegebied ingepikt. Paramaribo heeft al protest aangetekend. Een presidentieel decreet brengt de Bolivariaanse Republiek in aanvaring met meer buren dan Guyana alleen.

In eerste instantie was dit de indruk. Enkele weken terug protesteerde Georgetown fel tegen claims van Caracas op een flink stuk Guyanees territoir. Nu blijkt ook Suriname reden tot klagen te hebben. De Venezolaanse ambassadeur is al ontboden. “We hebben van Venezuela geëist om dit onmiddellijk te corrigeren”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Ware Tijd.

Het protest geschiedde per diplomatieke nota. Caracas heeft een formele reactie toegezegd, maar die is er nog niet. Suriname’s claim op het betreffende gebied, is erkend door de Verenigde Naties. Dat was enkele jaren terug, toen landen hun maritiem gebied mocht uitbreiden. Het gebied behoort tot de uitbreiding. Ook delen van het maritiem gebied van andere Caribische landen vallen onder het decreet.

31 REACTIES

 1. De VLIEGENDE president DDB en de VLIEGENDE
  minister Lackin, zitten rustig thuis, terwijl onze
  communistische Venezuelaanse vrienden ONS
  GRONDGEBIED PIKKEN !

  NDP, lees Onze Grondwet en handel daarnaar !!

  PS Niet dokken heren !
  Venezuela heeft LAK aan de belangen van Sranang !


  Maak melding

 2. Waar is Bouterse nu met zijn grote bek ! Wel mans genoeg om destijds onze broeders beestachtig af te slachten maar nu is hij in geen velden of wegen te bekennen. Stuur gvd de marine op af.
  By the het toch lachwekkend dat zijn beste vriend salon socialist Maduro dit soort kunstjes hem flikt. Pies in mijn broek van het lachen.


  Maak melding

 3. Kijken of Bouterse ballen heeft of surft hij alleen zijn Uzi’s leeg te schieten op vluchtende ongewapende burgers en op een soldaat die zwaar gewoon op een brancard ligt..

  Ik denk dat ik het antwoord wel weet…


  Maak melding

 4. Wahahahaha. Baas en co hadden vijf jaren geleden bewondering voor wijlen Chavaz. Veel eer en aanbidding werd de rode dictator gegeven in de vorm van de paarse diplomatiek, in de hoop op gratis olie. Maar na vijf jaren is Venezuela bankroet, ondanks haar olie rijkdommen. En dat vanwege het corrupt dictatoriaal beleid. Wahahaha, De V-regering is uit op rooftocht, net als vele van haar onderdanen. Verworden Suribabawe is nu bij vele Venezuelen in trek. Eerst waren het Brazilianen, Chinezen, en nu Venezuelanen die om de US dollars het land bezoeken, straks Afrikanen om te roven. Wahahaha. Kondre klarie met dictator en co aan de macht. Neks no fout, soso lobi a gevolg van de paarse keuze der misleiding en zelfverrijking. Wahahahaha, wat zal het niet verworden na deze paarse vijf jaren. Hahahaha…..Venezuelaanse- Afrikaanse wantoestanden.


  Maak melding

 5. Nou,dit hoeft geen probleem te zijn.Het is toch maar een bevriende natie die wat inneemt.
  Het volk van Venezuela en Sur.zijn één.Vraag het maar aan opa D.


  Maak melding

 6. Hahahahahhaaaaaa…….moeten wij ons nog steeds surinamers noemen?
  Zijn wij nog orgineel surinamers?!
  Zijn wij geen guyanese surinamers,chinese surinamers of volgens de latest trend surinaamse venezuelanen ?!
  Hahahahaaaaaaa


  Maak melding

 7. Waar blijven de paarse paupers met hun reacties ? Dit is toch een giller. Ze noemen zichzelf patriotten. Neem aan dat ze massaal richting het front zijn gegaan. Misschien kan Hezbollah ondersteuning bieden. Sranang soso lobie whahaaaa


  Maak melding

 8. Zelfs om dit hele land in te pikken is een fluitje van een cent met deze lafaard als president en die paar padvinders in de Moboekoekazerne die niets kunnen uitrichten.


  Maak melding

 9. En met dit soort landen moet je zeker een samenwerking aangaan, zodat je later een dolksteek in je rug kan verwachten.
  maar nu is die laffe moordenaar van Bouterse in geen heide en velden te bekennen.


  Maak melding

 10. 03 juli 2015

  Eindelijk komt de regering van Suriname in ACTIE !!!!

  Srika heeft ze via eerdere posting op dit forum zeker wakker geschud.

  Nu wachten op het vervolg van de Surinaamse regering !!

  Sinds het bezoek va Willem aan Venezuela lijkt Maduro meer te willen durven. Foute boel !!!
  Srika


  Maak melding

 11. En dat is nu de reden dat de Nederlandse Antillen er niet over peinzen om onafhankelijk te worden. Nederland is wel een beetje vervelend af en toe, maar het is wel handig een grote broer met een flinke knuppel en een grote portemonnee te hebben als je een onberekenbare buur hebt.
  Dat je een Nederlands paspoort hebt dat toegang geeft tot vrijwel alle landen in de wereld, zodat je niet op een rubberbootje een zee over hoeft te steken om in Europa te komen, is ook mooi meegenomen.


  Maak melding

 12. Het staat misschien in HYPER MINUSCULE letters vermeld in de PETROCARIBE – deal met Suriname maar uit pure enthousiasme hebben ” Desiderius ” en zijn bende BEJAARDE rovers dit addertje over het hoofd gezien.

  De Venezolanen zullen wel gedacht hebben ,ach kom! Het zijn toch een stelletje SUKKELS bij mekaar.
  Ze kunnen ons toch NIKS maken, ” el grupo de viejitos cobardes de Suriname ” ( het groepje laffe Surinaamse oudjes )

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 13. @Srika!

  Wij hadden reeds eerder op bovengenoemde situatie gereageerd.
  Ook met verwijzing naar de zeekaart.
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/29614
  Guyana waarschuwt Venezuela voor escalatie zeegrens
  08 Juni 2015 (Bron-starnieuws.com)

  http://www.aporrea.org/tiburon/n271529.html
  http://www.aporrea.org/imprime/n271529.html

  Het wordt steeds erger met die Maduro uit Venezuela.
  Maar Baas Desiderius B. en co. hebben steeds zitten slapen.
  En vandaag komt onze Winston Lacklee met een verklaring hierover naar buiten.
  Misschien kan de nieuw benoemde “vliegende minister” hem ook van dienst zijn.

  Maar als ik mij niet vergist, is er een conferentie van CARICOM gaande in Barbados.
  En er wordt over deze kwestie natuurlijk gesproken.
  Maar op foto zie ik Baas Desiderius B. niet.

  http://www.kaieteurnewsonline.com/2015/07/03/venezuelas-claims-on-guyana-have-dire-implications-for-region-granger-tells-caricom/
  Venezuela’s claims on Guyana have dire implications for region – Granger tells CARICOM
  JULY 3, 2015 | – “Gunboat diplomacy must be condemned”

  http://guyanachronicle.com/reject-venezuelas-gunboat-diplomacy-president-urges-caricom-intl-community/
  03-07-2015: Reject Venezuela’s ‘gunboat diplomacy’ –President urges CARICOM, int’l community

  @Hugo CHAVÉZ!
  En dat is Guyana vermoedelijk onder Donald Ramautar ook overkomen. En i.h.b. met hun (rijstexport) naar Venezuela.

  @Hans van den Broek.(vrijdag 3 juli 2015 om 16:19 uur)
  Nederland is wel een beetje vervelend af en toe, maar het is wel handig een grote broer met een flinke knuppel en een grote portemonnee te hebben als je een onberekenbare buur hebt.

  Je bent bewust de geschiedenis van TRIS vergeten in de kwestie met het (Tigri-gebied).

  Maar wij blijven het nieuws in deze kwestie op de voet volgen.


  Maak melding

 14. ik weet zeker, ,,,,,als Nederland met hoofd letter tegen bouta zegt,jou straf wordt kwijt gescholden en je krijgt een Nederlands paspoort verlaat het land ga je ergens anders vestigen,

  dan zal bouta ,niet om-kijken en loopt hard weg..

  ,ook zijn geliefde met die 8000 srd per maand voor niks..

  het volk kan ka eten.. zo zijn onze manieren..


  Maak melding

 15. Als het moet maakt nederland gehakt van Venezuela. Maduro weet dat ook en daarom brand hij zijn vingers niet aan de Antillen.
  Daarbij komt kijken dat nederland een NAVO land is. Wens Maduro veel suc6 met zijn suicide mission. Intussen schijt Bouterse alle kleuren van de regenboog. Wat een held… Whahaaaaa


  Maak melding

 16. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd beweerd dat er in Suriname de grootste aardoliebron van de wereld was en dat Venezuela dwars door de Guyanese bodem al de aardolie van Suriname via een boorde en een pijpleiding had.

  Nu ik dit bericht leest dat Venezuela ook het grondgebied van Suriname opeist en al die aardolie in dit gebied opeist, zit er dus waarheid in het verhaal van de jaren 60 van de vorige eeuw. Daarom heeft DDB al een petro caribe deal gesloten met Venezuela.

  Oooo, a so a dé. nu snap ik de deal van DDB met Venezuela. Venezuela tja equipment om dwars door de guyanese bodem al de aardolie van Suriname via de bodem van Guyana schuins te boren. Daarom kunnen al die andere buitenlandse aardolie multinationals geen aardolie vinden in Suriname. Venezuela boort al dat aardolie schuins weg naar Venezuela.


  Maak melding

 17. In 2007 had Suriname een geschilletje met Guyana dat internationaal werd opgelost. Toen was de moordenaar Bouterse die president Venetiaan beschuldigde dat de president niet daadkrachtig was en dat die een groot Surinaams gebied verkwanseld had. Deze moordenaar Bouterse had toen president Venetiaan van alles beschuldigd waarom maakt deze moordenaar nu zijn bek niet open. Door de domme Surinaamse massa is een medogenloze killer van eigen broeders president van ons land en is ons land nu erg geïsoleerd. China. Cuba, Brazilië en Equtoriaal Ginee zullen Suriname niet helpen. Dit in tegenstelling tot Nederland toen in 2007.
  Waar blijft de zogenaamde moordenaar president waarom komt hij Venezuela op tv niet veroordelen. Deze killer kan zijn wapens alleen op weerloze eigen mensen richten en afslachten, zie 8 december 1982, Moi Wanna 1986 en de vele andere moorden die Bouterse liet plegen.
  Er zullen meer volgen, die is het begin van het einde van D Bouterse. Ik zei het al eerder dat het binnen 2 jaar gedaan is met hem en zijn NDP.
  Suriname is beteraf zonder deze vloek Bouterse.


  Maak melding

 18. Jullie hersenloze geflipte nederlanders lullen gewoon in de ruimte!!!kyk naar jou land nederland,de vooruitgang,hoe het tot stand ws gekomen en hoe ht nu de ondergang in gaat!lul niet in andermans zaken maar ovr jou stom land,vr jullie koploze,achter gudu’s aanrennende nederlanders die geen ka weten maar regels willen geven en nageleefd willen zien worden!dit is echt een zien doen laat doen,stomme copy cats zyn jullie!fucking broke land hbbn jullie,oeng no mang tek a gudu foe sranang moro drom dat gelul ovr de president,ministers enzo!!!oeng no lul,mi e begi oenoe!geradbaakte rommels dat jullie zyn!!!


  Maak melding

 19. Venezuela tekent een kaartje waarop het een groot deel van het zeegebied voor de kust van Guyana en Suriname tot haar economisch zone verklaart. In principe kunnen Guyana en Suriname dit voor kennisgeving aannemen, echter als Venezuela proefboringen voor de kust van Guyana gaat verhinderen wordt het anders. Suriname en Guyana hebben niet de militaire kracht om Venezuela tot de orde te roepen, dus moet het anders.
  Om te beginnen moeten Guyana en Suriname zelf ook zo’n kaart uitbrengen waarop hun economische zone staat getekend, bepaald volgens internationale normen.
  De Noordzee is ook op die manier verdeeld tussen Engeland, Schotland, Denemarken, Duitsland, Nederland en België.
  De verdeling is gebaseerd op het verloop van de onderlinge landgrenzen. Omdat Duitsland er wat bekaaid afkwam hebben ze van Nederland wat extra gekregen.
  Suriname en Guyana kunnen hetzelfde doen, liefst samen met Frankrijk. Juridisch staan ze dan sterk. Op de kaart van Venezuela is te zien dat de rechten van Trinidad en Tobago zorgvuldig worden gerespecteerd. Venezuela weet dus bij wie ze het wel en bij wie ze het niet kunnen flikken om zeegebied in te pikken. Guyana en Suriname moeten vrienden inschakelen zodat Venezuela letterlijk en figuurlijk weet waar haar grenzen liggen. Maar, er moet nu natuurlijk wel snel wat gedaan worden!


  Maak melding

 20. Beste Surina,

  Die hele gebied beslaande Surina en die Guyanas is van ons, van de Venezuelas. Wij hebben al deal gesloten met China dat gaan zij daar olie boren!!
  Dus jullie Surina moeten niet opstandig worden en dat gebied betwisten. Het is al milennialang ons gebied en van niemand anders!!! China gaat spoedig daar onderzoek doen en boren voor ons.


  Maak melding

 21. foxxy@ zullen we bij het probleem / onderwerp blijven
  en dat is Venezuela pikt ook Surinaams gebied in en waarover jij nu raaskalt is nu niet aan de orde met je zwakke afleidings- manoeuvre
  laat me


  Maak melding

 22. De potentieel grootse OLIE- en GASBRONNEN van
  Sranang worden als gevolg van een DEBIELE
  communistische Surinaamse buitenlandse politiek,
  gewoon GESTOLEN !
  Nog wel door onze GRATIS-Zusterstaat Venezuela

  PS : Onze communistische Zeemacht en
  Luchtmacht zijn nog te druk bezig met
  de Sranang-USA-oorlog, om DINO te bevrijden
  uit de imperialistische USA-jail en om OBAMA
  een lesje te leren !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.