‘Suriname heeft veel te leren van Zuid Afrika’

24

PARAMARIBO, 3 jul – Suriname heeft veel te leren van Zuid Afrika. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. Op zoveel gebieden heeft het Afrikaanse land grote vooruitgang geboekt. De lessen kunnen ook Suriname ten goede komen.

Zoals in de mijnbouw. De betrekkelijkheid van deze economische activiteit gaat ook aan het land van Nelson Mandela niet voorbij. “We kunnen van Zuid Afrika leren hoe zij de shift hebben gemaakt van mining naar landbouw” zei Lackin bij de introductie van een Zuid-Afrikaanse delegatie. Mogelijkheden van samenwerking zullen bekeken worden. De delegatie ontmoet onder meer personeel van de universiteit.

Ook met de Centrale Bank van Suriname zal gesproken worden. Behalve economische samenwerking, zal ook worden gekeken naar culturele samenwerking en de gevolgen van klimaatsverandering. “Maar ook de relatie tussen Celac (Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en het Caribisch gebied, red.) en de BRICS-landen komt aan de orde. We willen kijken hoe het maximale te halen uit deze relatie”, aldus Lackin.

24 REACTIES

 1. Daar hebben wij lei mofo Lackin weer !
  Deze man is de slechtste mini-ster van buitenlandse in Suriname die ook ooit hebt gezien. Waar is die lange rij met investeerders ?


  Maak melding

 2. We kunnen inderdaad veel leren van Zuid Afrika, maar ik denk, dat ons land nooit in de buurt komt van Zuid Afrika en de reden is ook heel eenvoudig.
  De meeste Zuid Afrikanen willen hard werken voor hun geld, veel Surinamers niet.
  Het is een kwestie van arbeidsmentaliteit.


  Maak melding

 3. De inzichten en boodschappen vanuit de LICHTWERELD dienen voor Bewustwording,,,, Bezinning en Zuivering voor de mens en Respect voor Moeder Aarde wat allen ook het Hoger Plan dient.

  waarheid?
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4512/Cultuur/article/detail/2596431/1996/04/12/Bouterse-als-re-iuml-ncarnatie-van-magische-bosneger.dhtml

  Worden daarom de belangrijke boodschappen van de Inheemsen over Moeder Aarde en het milieu ontkend en hebben zij daarom als Eerste bewoner van het land geen zeggenschap meer over hun grondrechten? zoals ook in America??

  Geleid door het LICHT……with the Great Power FROM THE SPIIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 4. Op zoveel gebieden heeft het Afrikaanse land grote vooruitgang geboekt. De lessen kunnen ook Suriname ten goede komen.

  De vooruitgang is niet geboekt door de locale bevolking maar door immigranten Nederlanders, Engelsen, Indiers, Chinezen, Arabieren.

  Daar kan lackin veel van leren maar niet van zijn eigen groep !!!


  Maak melding

 5. Kunnen we van Zuid Afrika leren hoe men daar:
  -Voorkomt dat grondstoffen concessies naar hoge regeringsgezinde partijleiders worden gesluisd.
  -Nagaan waar een partner van een minister van BuZa, 1 miljoen U$ dollar vandaan haalt om te investeren in een cassave fabriek.
  -Voorkomt dat een dom volk, mensenrechtenschenders, moordenaars en drugshandelaars als hun baas kiezen.
  -Corruptie bestrijdt.
  -Het volk leert om te werken en deze niet op een regering te laten wachten voor gratis huizen en percelen.


  Maak melding

 6. @cohise,
  Mee eens! En daarbij komt kijken dat Zuid Afrika een hekel hebben aan anderen die hun baan afpakken. Ze worden publiekelijk gelyncht.


  Maak melding

 7. @chochisie
  als toevoeging een ondernemer in Suriname heeft onlangs gezegd dat er voor ondernemers heel veel te doen is in Suriname maar neem je eigen personeel mee dat verklaard alles dat dit land niet geleerd wordt om te arbeiden. Surinamers worden getraind om een baan te ambiëren binnen de ambtenarij Zie daar de figuren die zich opwerpen als zijnde volksvertegenwoordiger. menigeen houdt zijn hart vast wanneer deze figuren Suriname moeten presenteren in het buitenland. Ik vind het jammer dat dit prachtig land 5 jaar een past op de plaats moet maken als het gaat om ontwikkeling.


  Maak melding

 8. Wahahahahaha van verworden Suribabwe tot Zimbabwe. Soort zoekt soort op. Wedden dat er alleen met landen waar warlords en dictators het voor het zeggen hebben zal worden samengewerkt. Hahaha. Ai boi, om zo verder het volk, zoals in die arme onderdrukte landen waar de dictator en co. het voor het zeggen hebben. Hahaha, na vijf jaren zal de vals geprofeteerde rust, vrede en voorspoed voor nog vijf paarse jaren velen doen verworden als in die arme onderdrukte Afrikanen. Vnl het paars domme volk.


  Maak melding

 9. Eerst was het Obiang uit Guinė, waar je overigens niks meer over hoort waarmee samengewerkt zou worden, en nu zal er een samenwerkingsverbond met Zuid Africa aangegaan worden, zo te zien is het onmogelijk om met een moordenaar als president, met daaromheen alleen maar geboefte, samenwerkingsovereenkomsten aan te gaan met landen die iets kunnen betekenen voor Suriname, maar volgens leeghoofd Lackin bied dit land perspectieven voor Suriname.


  Maak melding

 10. Suriname kan van iedereen wel iets leren. Vooral de bevolking is in politieke zin nog heel erg onderontwikkeld.
  De regeerders echter hebben ingezet op Afrikanisering van Suriname, gezien de bewondering voor Ghana, Nigeria, Zuid-Afrika. De Chinezen lijken inmiddels op de 2e plan te geraken, onder de Afrikanen.


  Maak melding

 11. lackin hoeveel blakaa-mangs zijn er in sme die willen werken..

  de meeste zo niet allemaal zitten bij lantie of hebben een uitkering ook nog zen-even..

  als er geen hindoestanen,javanen,chinezen waren in sme,dan at jij en de jouwen letter ka in surbo..

  geniet lekker van de belasting betaler in afrika..


  Maak melding

 12. @ Cochise, wat bedoel je percies?

  Zuid Afrika is op vele gebieden achter op Suriname, enigste wat Zuid Afrika goed doet is infrastructuur, maar dat hebben ze voor een groot deel te danken aan de apartheid tijd. ANC doet niks, het is een nog grotere criminele bende dan de NDP en ik denk dat Lackin vooral daarin geinteresseerd is.


  Maak melding

 13. Waarschijnlijk is het voor hem al een gepasseerd station, maar als dat nog niet zo is, dan zou onze eigen pikin Ingi boi, door de daden van Zijne Excellentie Nelson Mandela te bestuderen, kunnen leren hoe een oprecht mens en groot staatsman te worden.


  Maak melding

 14. Wat Suriname vooral kan leren van Zuid Afrika is dat in Zuid Afrika geen moordenaar president kan mag worden. Dat de president van Zuid Afrika elk land kan bezoeken en geen interpol signalering achter zijn naam heeft. Suriname kan ook van Zuid Afrika leren dat adoratie van een moordenaar ongepast en onbeschaafd is. In het Zuid Afrika van nu mag een moordenaar geen president zijn maar die hoort achter de tralies.


  Maak melding

 15. Suriname en Zuid-Afrika willen banden aanhalen
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/30049

  Dus wij kunnen veel leren van Zuid-Afrika:

  Maar laat diverse ontwikkelingen van Z-A ook zien op de TV.
  Want er is ontzettend veel nieuws over Zuid-Afrika.

  http://m.nydailynews.com/news/scenes-terror-deadly-anti-foreigner-riots-erupt-south-africa-gallery-1.2189430

  http://mg.co.za/article/2015-06-25-sacp-our-zuma-mistake

  http://www.emergingafrica.nl/sector-nieuws/mijnbouw-afrika

  Maar misschien heeft onze minister Winston Lacklee van BuZa.
  ook een gesprek gehad met de Zuid-Afrikaanse delegatie over het volgende onderwerp.
  http://mg.co.za/article/2015-06-17-south-africans-want-a-passport-in-each-hand

  En tot slot kan ik jullie deze niet onthouden.
  Hij is geen Zuid-Afrikaan.

  Zimbabwe: Robert Mugabe to Marry Barack Obama.
  http://allafrica.com/stories/201506301423.html


  Maak melding

 16. Suriboy,

  Mijn posting heeft niets te maken met criminaliteit, maar alles met de wil om te werken voor je geld.
  In Zuid Afrika, maar ook in veel andere landen, is die wil veel groter, dan bij ons.
  Dat bedoel ik met arbeidsmentaliteit.
  Het zit in de genen van veel Surinamers – let wel: ik heb het niet over alle Surinamers – om met zo weinig mogelijk werken zo veel mogelijk te verdienen.
  Maar in een aantal arbeidsintensieve sectoren gaat die vlieger niet op.
  Daar moet je gewoon hard werken voor je geld en dat harde werken ligt veel Surinamers niet en dan vertel ik niets nieuws.
  Wat dat betreft kunnen we nog veel leren van het buitenland.


  Maak melding

 17. Ik blijf me vermaken met zoveel reacties van mensen die niet worden gehinderd door enige kennis.

  Echt waar, ik weet niet wat ik zou moeten doen zonder die lach om steeds dezelfde randdebielen hier op het forum. Vooral sujetten als janssen, heerlijk hoe die zich dompelt in zijn domheid en racisme.

  De pretenties waarmee ze hun stukken schrijven is al helemaal een lachertje. Mensen die nooit verder hebben gelezen dan de katernen van de Telegraaf of de ware tijd willen een partijtje komen meeblazen over de wereld politiek en internationale verhoudingen, verdragen en samenwerking. Het moet niet gekker worden.

  Eigenlijk had ik dit na al die jaren hier op dit forum te vertoeven voor mijn plezier moeten kunnen weten.

  Ik heb al vaker gezegd dat Suriname meer kan leren van Zuid Afrika dan van Nederland. Het is het paradigma van de troepen hier op het forum dat nodig bijgesteld moet worden.

  Ik weet dat een deel aan de overkant van de plas bivakkeert, mijn advies…..blijf daar en kom niet eens op vakantie. Er is hier niets voor jullie, de enige bijdrage die jullie zouden hebben is als cabaretier. Maar daar hebben we hier nu geen behoefte aan

  We hebben behoefte aan mensen die niet praten maar de handen uit de mouwen steken. Hun kennis en kunde leveren aan volk en vaderland. Dat is mijlen ver van jullie.

  Lackin, ga door op deze ingeslagen weg. Naast de mijnbouw hebben we vooral behoefte aan de kennis en expertise op het gebied van de gezondheidszorg die vooral voor de regio en dus ook Suriname een welkome aanvulling zou zijn.

  Aan de randdebielen, blijf vooral posten hoor, het is best fijn om af en toe tussen de serieuze zaken door een keer lekker te kunnen lachen. Heerlijk is dat.

  Nog een tip, ga op onderzoek, pak een boek, lees iets anders dan de telegraaf en de ware tijd als je iets wil weten van de wereld.


  Maak melding

 18. Aay baja die Lackin brult weer een heleboel uit z,n nek. Als het maar waar gemaakt wordt met de beloften. De afgelopen 5 jaren zijn de arme mensen van Suri in de maling genomen. We zijn nu 5 jaren verder,dan komt hij weer met zoiets. Waar blijven de bruggen van Corantijn- en de Marowijne rivier. De tram verbinding van Par,bo naar onverwacht. Deze zijn allemaal in de doofpot terecht gekomen. Che mi Gado.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.