VHP: afschaffing slavernij moment om terug te kijken

20

PARAMARIBO, 1 jul – De Verenigde Hervormings Partij, VHP, vindt dat de afschaffing van de slavernij een moment is om terug te kijken naar het verleden zodat we lessen kunnen leren uit het verleden om een betere toekomst op te bouwen. Een toekomst opbouwen met respect voor elkaars opvattingen. Een respect, dat gebaseerd moet zijn op vrijheid.

Het neemt niet weg dat de sporen van slavernij nog merkbaar zijn. “Na de afschaffing van de slavernij is de mentale slavernij, de ideologie van racisme en de politiek-economische structuur blijven voortbestaan. Zelfs na honderd en twee en vijftig jaar afschaffing van dit mensonterend systeem zijn de gevolgen nog zichtbaar in ongelijkheid”, stelt de VHP. Het emancipatieproces moet worden voortgezet.

De VHP streeft naar verheffing van de totale gemeenschap naar hogere niveaus van welzijn en welvaart. Suriname moet naar een vrolijke toekomst, zonder uitbuiting en zonder ketenen. “Dat is een toekomst waar we met zijn allen aan moeten werken. Wij moeten aan de juiste knoppen draaien om de juiste verhoudingen tussen mensen te krijgen, wij moeten pleiten voor acceptatie en saamhorigheid.”

20 REACTIES

 1. De slavernij is helemaal nog niet afgeschaft. In alle werelddelen worden mensen gedwongen om voor een schijntje zich kapot te werken. De slavendrijvers hebben geleerd dat het financieel voordeliger is om mensen zogenaamd in een dienstverband voor zich te laten werken. Produceren ze niet genoeg meer omdat ze afgebeuld en versleten zijn dan stuur je ze weg en zoek je nieuwe. Zo ging dat ook in Suriname na de afschaffing, vraag maar aan de Javanen en de Hindoestanen. Alleen, die zijn verder gegaan met hun leven na die ellendetijd.

  Dat Keti Koti slaat trouwens nergens op, ten tijde van de afschaffing van de slavernij liepen slaven helemaal niet meer geketend rond. Er waren allang geen ketenen meer om te kappen. Ze moesten werken, ze hadden niet de vrije keuze, maar dat hadden de armen in de wereld, vroeger en nu, ook niet.

  De Joden hebben hun holocaust om mensen moreel te chanteren, de Afrikanen hebben de slavernij om tot in eeuwige dagen uit te melken. Alleen, waarom zou iemand zich nog schuldig voelen voor iets waar de huidige Europeanen part noch deel aan hebben gehad? Bovendien, volgens sommigen hier zijn alle Nederlanders institutioneel racistisch, dus, who cares?


  Maak melding

 2. VHP verklaart:
  De VHP streeft naar verheffing van de totale gemeenschap naar hogere niveaus van welzijn en welvaart. Suriname moet naar een vrolijke toekomst, zonder uitbuiting en zonder ketenen. “Dat is een toekomst waar we met zijn allen aan moeten werken. Wij moeten aan de juiste knoppen draaien om de juiste verhoudingen tussen mensen te krijgen, wij moeten pleiten voor acceptatie en saamhorigheid.”

  Beste VHP, alleen de ADHYATMIK MAARG kan dat bewerkstelligen. Promoten jullie soms het Eeuwenoude Spirituele Pad van de Sanatan Dharma? Nee? Dan hou je beter koest ipv met verklaringen te komen waar je zelf niks voor wil doen.


  Maak melding

 3. Wie zouden terug moeten kijken?
  Nazaten van zij die vrijwillig, geordend en in gezinsverband hierheen zijn verscheept en of nazaten van zij die in de wilde weg aan hun vlerken zijn gepakt, geketend en op baldadige wijze hierheen gesleurd?


  Maak melding

 4. Met een moordenaar als president is de slavernij duidelijk nog aanwezig. De moordenaar die zich waant boven de wet en de staatskas leegrooft is een duidelijk voorbeeld van slavernij.
  De aanhangers van deze moordenaar zullen zeggen dat dat niet zo is maar zij kunnen niet tegen spreken dat hun god geen eigen landgenoten heeft laten moorden en zelfs ook gemoord heeft.
  Moordenaar Desi Bouterse is de grootste vloek die de ontwikkeling van ons land in de weg staat.


  Maak melding

 5. De heler is erger dan de steler. @paraman laten wij niet vergeten dat er ook een partij geweest is die zijn eigen mensen heeft verkocht, en laten wij onthouden dat verdriet voor iedereen even erg is. Het verdriet van de een weegt niet zwaarder dan dat van de ander. En zouden de omstandigheden voor de anderen echt zoveel beter zijn geweest? Wat in het verleden is gebeurd moeten wij in het verleden laten en herdenken. En nooit willen laten terugkomen en daarop focussen. Daarom verbaast het mij dat het verleden van Suriname nu de toekomst bepaalt en wel uit zelfbehoud dat wordt bedekt als liefde voor het land en geef het volk brood en spelen.


  Maak melding

 6. Voor de blanken is de slavernij nog steeds niet afgeschaft.

  Zie daar hoe Nederland gebruik gemaakt heeft van de rechtelijke macht om Bouterse te veroordelen.
  Omdat ze in Suriname geen baas meer kunnen spelen.
  Je hebt Surinamers die achter de slavendrijvers aanlopen en dat is een schande!


  Maak melding

 7. Suriname prijkt op de lijsten van kinderarbeid en prostitutie. Keti koti is hypocriet, opheffen die zooi !!! Anno 2015 bloeit slavernij als nooit tevoren.


  Maak melding

 8. Beste chan,
  Slavernij is bij de vhp niet afgeschaft. mevrouw mathoera is door andere etnische politieke partij gedwongen voor de nederlaag voor de vhp om kandidaat voorzitter voor dna te zijn.
  Een totale nederlaag voor de hindoestanen in het algemeen en de vhp in het bijzonder.
  Nooit verwacht dat mevr mathoera zo goedkoop was.
  Als ze geen respect voor zichzelve heeft , hou maar rekening met het respect voor de hindoestanen. Internationaal belediging voor de hindoestanen. Ook een belediging voor kps.
  Waarom is ze zo machts dronken terwijl we in een rechtsstaat leven. AUB zulke nederlaag achterwege laten jij en je partij.


  Maak melding

 9. mevr mathoera je bent niet door vhp dna lid geworden , maar door de stemmen van nps/da91/ spa en bep.
  door je kandidaar stelling als dna voorzitter beledig je de totale vhp achterband. door je toedoen verzwakt je de totale vhp bestuur en achterband.
  machtsdronken achterwege laten please.


  Maak melding

 10. De erfgenamen van de blaka mangs kunnen niet om gaan met hun erfenissen.
  In Para waren de ex-slaven niet tevreden met wat ze kregen van de plantage als ze bleven.Dus kochten ze de hele plantage’s op.
  Maar kijk wat de erfgenamen mee gedaan hebben.Voor die nog in Sur.zijn gebleven,zijn het weekend of vakantie oordjes.
  Straks wordt deze dag nog alleen door hindoestanen herdacht.


  Maak melding

 11. Paraman:de afrikanen hebben hun eigen mensen geronseld en verkocht aan de blanken,ze hebben meegeholpen aan de slaverny.
  Alles draait om GELD en MACHT,de ziekte die SURINAME IN DE BAN HOUDT.SOSO LOBIE.


  Maak melding

 12. Maar als het waar zou zijn dat de Europeanen, Afrikanen hebben omgekocht om andere Afrikanen te ronselen voor de slavenhandel, waarom hebben de Europeanen dat dan gedaan? Heb je deze leugen klakkeloos aangenomen, zonder je af te vragen hoe het daadwerkelijk zou zijn gegaan? Hadden de Europeanen omkooppraktijken nodig om mensen uit Afrika te ontvoeren en naar de andere kant van de wereld te brengen? En wat moesten de blanken in Afrika gaan doen? Wat moesten de blanken in Azië (Indonesië en China) gaan doen? Waarom hebben ze mensen uit Afrika en Azië geronseld / gehaald? Waarom hebben ze mensen uit deze werelddelen op de boot gezet richting Noord- en Zuid-Amerika en een deel van Europa? Ging het de slavenhouders enkel en alleen om zoveel mogelijk geld te verdienen? Ze hadden ook naar Noorwegen kunnen gaan om daar mensen te gaan ronselen.


  Maak melding

 13. Zou dat geronsel door de ”eigen mensen” te laten ontvoeren, de Europese slavendrijvers en de slavernijperiode minder wreed maken? Probeert men met deze leugen de gruwelijkheden van het koloniale tijdperk te vergoeilijken?


  Maak melding

 14. Binnen de oppositie zal men serieuze stappen moeten ondernemen om alvast uit te kijken naar een president, vicepresidentskandidaat en een kapabele lijstentrekker binnen de gezamenlijke oppositie partijen, voor de komende verkiezing in 2020
  Chandrikapersad Santokhi (partijlijder VHP) is reeds voor de tweede keer afgewezen door de kiezers
  Nu is het de beurt aan een ander partijgenoot om zich te profileren.
  Voorzitter: Rusland, Manorath, Castelen, Mungra, Jessurun, Soeminta en Somohardjo. Moeten de strijdbijl in de schuur opbergen. Bouterse, en de rest zijn nog gewild bij het volk.


  Maak melding

 15. De Misleider Santokhi!
  (de samenzweerders zijn: Rusland NPS, Santokhi VHP, Somohardjo PL en
  Brunswijk ABOP) de vier partijen met een (boerenverstand) koloniaal mentaliteit.
  Men kan zoveel vertellen, maar als er geen democratie binnen de partij heerst dan zijn zij even ver!
  IK NOEM ZE: DE RACISTEN PARTIJ (Nengre bij Nengre, Yuka bij Yuka. Yampaneisi bij Yampaneisi en Kuli bij Kuli)

  “De gedachte bestaat nog steeds dat de VHP een Hindoestanen partij is”
  Wie probeer Santokhi in de maling te nemen, let maar op de kandidatenlijst
  van de afgelopen verkiezing, dan zal men snel tot andere gedachten komen.
  Deze man Santokhi komt bij over als zeer gevaarlijk. Is meer een
  machtswellusteling dan een vooruitstrevende leider.
  Let op zijn woorden maar niet op zijn daden. (zuiver een kuli mentaliteit)
  De vos verliest zijn haren maar niet zijn streken.


  Maak melding

 16. De koop- en verkoop van mensen is destijds afgeschaft maar de uitbuiting van mensen natuurlijk niet.
  Nederland heeft met de VOC de eerste in internationale mensenhandel opererende MNC opgezet en dit is voor vele andere MNC’s een groot voorbeeld geweest, tot aan vandaag de dag. Voor een klein land was Nederland wel heel erg demonisch bezig. Vraag me af hoe ze aan al deze ongezonde ideeen kwamen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.