Surinaamse invloeden gemixt met Afrobeats

0

Op Keti Koti dag speciale aandacht voor muziek: Terug naar de 16e eeuw, toen de Afrikaanse slaven werden verscheept naar Suriname. Het enige wat zij meenamen was hun religie en muziek. Tijdens de slaventijd werd er veel gezongen op plantages. Een artistiek patroon van afwisselend vraag en antwoordzang. Deze Afrikaanse invloeden hebben zich in Suriname, na de afschaffing van de slavernij gevormd tot een eigen genre genaamd ‘Kawina’.

Flexclusive en Kayente vormen met het nummer ‘Odo Ye De’ (Remix) een hedendaags communicatiemiddel voor de afstand die in het verleden was afgelegd. Met deze Kawina-remix mengt Kayente, Surinaamse invloeden met de welbekende Afrobeats. Bekijk hieronder de videoclip waarin de werelden van deze artiesten elkaar ontmoeten en hun roots wordt herenigd.

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.