Nationale Assemblée Suriname weer compleet

24

De Nationale Assemblée (DNA) is weer compleet. Fungerend voorzitter Ronald Hooghart heeft dinsdag tijdens de eerste parlementsvergadering sinds de verkiezingen van 25 mei, de overige 50 gekozen volksvertegenwoordigers beëdigd. Ze zijn vervolgens toegelaten nadat hun geloofsbrieven zijn onderzocht en goed bevonden. Nadat het parlement een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter heeft gekozen, zal Hooghart aftreden en als gewoon lid doorgaan in De Nationale Assemblee.

Lees ook:
Ronald Hooghart beëdigt kandidaat–parlementariërs
Sapoen en Chitan toegelaten tot parlement Suriname
Jennifer Simons weer voorzitter Surinaams parlement

24 REACTIES

 1. Soso Lobi Mr. Hooghart;
  Veel groetjes van alle brothers in Coronie; U bent een echte Coroniaan zoals ReddFoxx.
  Remember “Stay Black”


  Maak melding

 2. Wat een zielige vertoning, niet eens op zijd kunnen beginnen, bejaarde boef tot voorzitter gebombardeerd en zelfs de president had geen tijd om de opening bij te wonen.


  Maak melding

 3. He he, eindelijk compleet. Nu gaan we wat beleven. Ze popelen om zich te laten gelden. Zowel van onder de banken als van boven de tafels.


  Maak melding

 4. 01 juli 2015

  Hebben jullie de commotie van Brunswijk en Somo kunnen begrijpen?

  Uiteindelijk lopen zij met hangende pootjes naar de Assemblee om hun beëdiging niet mis te lopen.

  Stelletje politieke grappenmakers !!

  Vandaag, in het stadhuis van Rotterdam is de fam. Bouterse wel goed vertegenwoordigd. Want het is tet-tet te tet. Alleen Pa kan (nog) niet aanwezig zijn. Wat een 01 juli feest en trouwerij in Rotterdam!!!
  Srika


  Maak melding

 5. Het was een echter Freak Show.
  Zelden zoveel incompetentie in 1 ruimte bij elkaar gezien.
  Seniele baas was fungerende voorzitter of was hij de live act.
  Alles en iedereen te laat.
  Baas was nog eens extra te laat.
  Een stroom van blunders en dingen die niet kunnen kloppen.
  Luister aub naar de woorden van Miesikaba en Bouterse en hoor dat zij zich absoluut niet voorbereid hebben en zelfs met Chanthoki MEE praten.


  Maak melding

 6. De poppenkasr met Katrijntje Simons is weer compleet, het zogenaamde harde werken voor het arme volk kan beginnen, om dit volk nog armer te maken.


  Maak melding

 7. Het theater van de lach is weer geopend….het kluchtenfestival kan beginnen. Graaien, roven, stelen, liegen, bedriegen en bedelen. Nog 5 jaar !!!!!!!! Wat een dom, hersenloos volk.


  Maak melding

 8. Lonnie en somo dong pasa dong ,de ene domme loopt de andere domme achterna .dit is da lamme leidt de blinde.
  Lonnie heeft een verbond gesloten met de overige oppositie partijen ,ze zeggen dat het een zeer sterke oppositie wordt.
  dit is de zoveelste verbond die deze lelekoes sluiten die geen hout snijdt. Deze lonnie en toki houden zich zelf voor de gek niet het surinaamse volk .die gehele zogenaamde sterke oppositie is nog niet bekonken en zie hier ,belfort heeft niet op mathoera gestemt omdat belfort een rekening met toki toki had te vereffenen .
  Zie hoe deze varkens hun eigen beschamen ,ze liegen bedriegen hun eigen .bouterse staat lp scherp tegen elk van deze domme achterlijke oppositie leden .lonnie bokoharam en toki de taliban hebben een verbond gesloten tegen de sterke man van su .jullie moeten een ding goed begrijpen ….bouterse is op alles voor bereidt laat daar geen misverstand over bestaan ,alles wat binnen de democratische spelregels bestaat zoals het ontslaan van somo ,bouta klapt je zonder zijn handen te gebruiken .er komt nog meer jullie v7 met lonnie v8 zijn gewaarschuwd .
  eigenlijk is het geen v7 maar even7 .men neemt jullie niet serieus ,hoe kan je een man als lonnie serieus nemen ,deze man ga ik zo vertalen…..joe kang loeroe na agoe uit na boesie maar joe no kang poeroe na boesie uit na agoe ,letterlijk vertaalt lonnie kan zijn dredelige pak aan trekken maar zijn ordinaire achterlijke achterbuurt manieren ga jij niet kunnen veranderen ,het zit hem in de genen geloof mij pero.en zo is ook zijn achterban ,ze weten niet beter ze denken dat ze nog in het bos zijn ,die jungle gedachten is ingekerft in deze marons.pero gaat niet generaliseren het zijn niet al die marons die de gedachten gang van lonnie nastreven ,sommigen schamen zich voor lonnie als maron de wijze hoe hij zich gedraagt.asabina is een man waar lonnie heel veel van mag leren hoe je uit je woorden komt en hoe jij je als volks vertegen woordiger gedraagt.maar goed wij gaan spannende tijden tegemoet in het parlement ,wij wachten af .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang wij hebben hem die mandaat voor nog vijf jaar gegeven en wij vertrouwen hem ,het is een president die durft en stanvastig is .dit soort presidenten heeft su nodig .vene en toki kunnen heel wat van leren .


  Maak melding

 9. @Srika,

  Is het een feest of juist een domper dat de grang mang van de familie niet aanwezig kan zijn vanwege een veroordeling voor criminaliteit?
  De pasgetrouwden moeten vooral zweren niet in de criminele voetsporen van de grang owroe mang te treden. Dat zal ze tenminste enige vooruitgang brengen.
  Overigens, die tet-tet-te-tet feest, wordt het gefinancierd van de geheime verdachte Zwitserse bankrekening van foerfoeroe grangpa? Vertel het ons, sinds je ingewijd schijnt te zijn in een criminele familiegeschiedenis.


  Maak melding

 10. @pero,

  Jullie bulldog baasje gaat constant proberen te verhinderen dat er eenheid in de oppostie komt. De komende 5 jaar zal hij iedere dag proberen en pogen iemand uit de oppositie om te kopen. De oppositie zal geen rustig moment gegund worden. Want de amnestie van brigadier bulldog moet en zal doorgaan. Tkv ALLES!


  Maak melding

 11. 1 Schaafijsman dus ( ijsman) in het DNA nu helemaal totaal compleet deze heb rust gebracht in parlement ahahaaa naar zeggen!De massamoordenaar zal natuurlijk heel blij om zijn!Zelf was ie niet ter plekke en pleegt nu brieven coup.Niet lang meer!!!


  Maak melding

 12. en de poppenkast spel gaat gewoon door na een pauze van een maand..

  met wisselende spelers uiteraard.,dus nieuwe leerlingen erbij..

  hoelang het gaat duren,zal de tijds geest bepalen,maar dat er nieuwe ontwikkelingen gaat komen is zeker..

  pas-op je kunt zó ge-resuffeld worden..,het is all in de game..


  Maak melding

 13. -Hooghart heft het altijd over koloniale gedoe. Wel dit is echt een Surinaams kenmerk en is bedoeld voor Hooghart;; NOOIT op tijd beginnen en altijd laat komen.
  Zijn eerste dag al begint hij te laat en zijn baas Bouterse is de grootste afwezige.

  Poppenkast allemaal. Een stukje tekst vooral van de persoon die een voorbeeld moet zijn:::

  -01 Jul, 00:01

  -Edward Belfort heeft dinsdag niet gestemd op de kandidaat van de oppositie, Krishna Husainali-Mathoera (VHP). Hij stemde wel op Marinus Bee (ABOP) die kandidaat was voor het vicevoorzitterschap van De Nationale Assemblee. Toen Mathoera 18 stemmen kreeg in plaats van 19, werden de wenkbrauwen gefronst. Het was al heel gauw duidelijk dat iemand van ABOP zich niet gehouden heeft aan de gemaakte afspraken binnen de oppositie toen Bee wel 19 stemmen kreeg.

  -Als Bouterse zich niet aan de regels houd, zal niemand dat ook gaan doen.


  Maak melding

 14. Wat klets je nu weer Pero, in het bovenstaande artikel is geen 1 woord gerept over Somohartjo of Brunswijk en wie presteert het weer met zijn verwarde hoofd er een ellenlang epistel over op te stellen onze DDB adept, man ga eens een poos in de regen lopen misschiem dat je daar wat van opfrist en helderder kunt nadenken i.p.v. deze wartaal aan ons toe te vertrouwen


  Maak melding

 15. Wat pero hier boven gezegt heeft is niets anders dan feiten die op waarheid berusten ,bewijzen jullie het tegen deel.nee dat kunnen ze niet omdat het bewezen is dat v7 geen eenheid heeft,het is ook weer bewezen dat mathoera vhp en belfort abop toki een hak heeft gezet ,terwij ze verklaarden een sterke oppositie gezamenlijk zouden gaan voeren .maken jullie je eigen niet belachelijk .de samen leving is niet aan het slapen. Ze zien wat er voor poppen kast van oppositie jullie voeren .anderen zeggen dat de ndp oppositie leden omkopen ,schamen deze mannen zich niet op dat woordt omkopen te gebruiken ,dat wil zeggen jullie zijn gevoellig voor geld en hebben geen enkel eigen waarde ,en het zijn deze oppositie leden die de mond vol hebben als het gaat over normen en waarden .oem sjing .jullie moeten je schamen om te zeggen dat de ndp oppositie leden omkoopt .lonnie op zijn beurt bedreigt zijn gekozen dna leden ,door te zeggen dat als ze overstappen de gevolgen niet te overzien zijn .waar is de democratie van deze oppositie,ze moeten zich schamen .


  Maak melding

 16. Volgende episode van De Verkwanseling van Sranan.
  De Surinamers hebben hiervoor gekozen. De manipulaties, ook Grondwet schendingen tijdens en na de verkiezingen krijgen ze als de kers op de taart. En het hoorspel vervolgt zich. Desi en zijn handlangers blijven aan set.


  Maak melding

 17. Feiten uit het verleden:

  – Amnestiewet –
  Technisch gezien gaat het niet om een nieuwe wet, maar om de uitbreiding van een bestaande amnestiewet uit 1989. Daarmee ging het Jungle Commando van Ronnie Brunswijk vrijuit voor misdaden gepleegd tijdens de Binnenlandse Oorlog. Die regeling wordt nu verruimd zodat ook de Decembermoorden eronder vallen.

  – Moiwana Vonnis –
  In augustus 2005 heeft het hof de republiek Suriname veroordeeld voor de massamoord en aangegeven dat er een proces en een schadevergoeding moesten komen.
  De Surinaamse overheid liet tijdens de regering van president Venetiaan ter compensatie een aantal huizen bouwen maar tot op heden zijn de daders niet vervolgd.

  – Terugroeprecht –
  Wet Terugroeping Volksvertegenwoordigers (bij afkorting WTV). Deze wet werd op 22 februari 2005 afgekondigd in het Staatsblad van de Republiek Suriname en is met ingang van de volgende dag in werking getreden.

  – Drugsveroordeling –
  Het jaar 2000, door rechtbank in Nederland bij verstek veroordeeld wegens handel in cocaine tot elf jaar celstraf.
  Bouterse die na jarenlang onderzoek terechtstond voor zes drugstransporten werd uiteindelijk slechts voor één zaak veroordeeld. Hij werd bij verstek aangemerkt als dader bij de zogeheten Stellendamse zaak, een in 1997 onderschept transport van 474 kilo cocaïne. In de bewijsvoering maakte justitie gebruik van de verklaringen van een kroongetuige, de Belg Patrick van L., die verklaarde dat hij met onder anderen zijn landgenoot Marcel G. en Bouterse dit transport had geregeld. Patrick had een deal gesloten met justitie. In ruil voor de belastende verklaring zou justitie positief adviseren bij een gratieverzoek van de tot acht jaar cel veroordeelde Van L. De verklaring was voor het Haagse hof betrouwbaar materiaal.

  Bij al deze aantijgingen, veroordelingen, maken en aannemen van o.a. deze wetten zat de NDP in de OPPOSITIE.


  Maak melding

 18. Pero
  “.lonnie op zijn beurt bedreigt zijn gekozen dna leden ,door te zeggen dat als ze overstappen de gevolgen niet te overzien zijn .waar is de democratie van deze oppositie,ze moeten zich schamen ”

  Pero u heeft het over feiten. Brunswijk heeft niet gezegd dat bij overstappen “de gevolgen niet te overzien zijn”, hij heeft gezegd dat de consequenties zwaar zijn. U weet niet welke afspraken er door ABOP met haar kandidaten gemaakt zijn. Misschien hebben ze wel voor een boetebeding getekend of zo iets.

  U vindt dat overstappen met behoud van zetel democratisch is. Men kan het ook zien als kiezersbedrog men heeft immers op de ABOP gestemd en haal “programma”. Als men NDP had willen stemmen dan had men niet op ABOP of Lijstduwer Belfort gestemd. Overstappen met behoud van zetel is dus ONDEMOCRATISCH


  Maak melding

 19. Het parlement van Suriname lijkt wel kleuters in een speel zaal.Dat is nou lachen geblazen.Brunswijk heeft zich laten gebruiken al die jaren en nu loopt hij zielig te doen.Bouterse is altijd een alleen heerser geweest.Ook met die groep van 16 was het al zo. Als je niet achter hem loopt word je eruit gegooid.Zo gaat het vraag het maar aan Sital.Die liggen al jaren met elkaar overhoop.Je kunt het toch zien dat Suriname niet vooruit komt.Die gasten verrijken zichzelf ten kosten van alles.Dat is de realiteit.Het volk wordt in de mailing genomen want ze weten het niet beter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.