Onweer eist dode en brengt schade in Suriname

10

PARAMARIBO, 28 jun – Door hevig onweer in Suriname valt een dode te betreuren. Ook is in verschillende delen van Paramaribo de energievoorziening uitgevallen. Andere delen van de kuststrook zijn evenzeer getroffen. Overal liggen verwrongen dakplaten en omgewaaide billboards.

Landbouwgebieden hebben te lijden van flinke schade aan de aanplant. Ook zijn arealen onder water geraakt. De dode viel in het verkeer. Een boom knakte en viel op een passerende personenauto. De chauffeur raakte bekneld. De toegesnelde brandweer kon alleen nog het lijk uit de auto verwijderen met de snijbrander. Op andere wegen zorgde het weer ook voor ongemak, zij het met minder ernstig gevolg.

Op meerdere plekken vielen elektriciteitsmasten om. Dit zorgde voor stroomuitval, waar energiebedrijf EBS oplossingen voor zoekt. Volgens de Meteorologische Dienst zal het onweer nog enige tijd doorgaan. Het betreft dan wat minder hevige, verspreid voorkomende regenbuien met windvlagen. Ook bliksem en donderslagen kunnen vaker voorkomen. Meer op surinameoverzee.com.

10 REACTIES

 1. Kom net 2dagen terug uit su.Aan allen die beweren dat het goed en geweldig gaat met su,,dit is mijn antwoordt,bulshitt…doof en blind zijn hen die dat zeggen.Su is richting afrika,of chavez..Het land is prachtig,maar de straten lopen onder,groenten niet te betalen,voor ingezetenen,alles en ook alles kun je klaarspelen als je maar betaalt.Dat het stormt en waait,su doet totaal niets aan millieu.Ben geweest richting matapica,je ziet duidelijk hoe de oceaan de strand afkalkt,overal wordt er goud gezocht met achterlaten van een maanlandschap.De chinezen overheersen het land tesamen met de guyanezen en brazilianen.Alles wordt geimporteerd,door chinezen en hindiostanen,vlees kleding,zelfs melk,hoe moet de kleine boer dan in suriname doen met zijn producten.Alle belofte,s van desi,worden terug gedraaid,schoolgeld moet weer worden betaald,eten,op scholen, en naschoolse opvang..wordt afgeschaft,…dank zij de slimme suri,s die estemd hebbn.Su zit in n miljarden schuld.


  Maak melding

 2. De baas van Steve Meye en mega-crimineel DESIRE DELANO BOUTERSE… waarschuwt en straft van bovenaf het Surinaamse volk voor de blunder die zij gemaakt hebben, door massaal op een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar te stemmen. Die God van jullie is gelijk een “drone”. Hij helicoptert boven die narco-staat en niets ontgaat hem.


  Maak melding

 3. Vleermuis, ik ben blij dat je de realiteit naar de hersenloze surinamers brengt. Zoals ik al eerder zei vraag de meeste surinamers waar matapica ligt, ze weten het niet. Daar zal het beginnen met rampen in su. En geloof me de busi gado, de watra ma en grong mama zijn teleurgesteld en dit is wat su en de leider vh land voor terug krijgen. Er kont nog meer sariiiiiiii tori.!!!!


  Maak melding

 4. Koers per euro SRD 3,78.
  Momenteel reeds 4 weken in Suriname voor het mede helpen verzorgen, om beurten, van onze moeder van 93 jaar nog 8 weken te gaan.
  1 bos kousenband (8 stuks) 5 SRD = € 1,32
  1 kg kip 10 SRD = € 2,62
  1 bos tayerblad 5,50 (5 stuks) SRD = € 1,46
  10 st. okers 5 SRD = € 1,32
  1 emmer van 2 kg zoutvlees 68 SRD = € 18
  1 ltr benzine 4,13 SRD = € 1,09

  Gisteren een sibi boesi, zie de waretijd, en alles loopt onder water. Straatbeeld is één en al groot gevaar vanwege de grote gaten die je niet ziet aankomen door het water in de kuilen.
  Zigzaggend verkeer (auto en bromfiets en scooter en motor) en niet te vergeten de mensen die oversteken en van je verwachten dat je moet stoppen (hoofdzakelijk de Marrons).

  Dit zijn de zaken die ik ben tegengekomen:
  Duur leven
  Prijzige groenten
  Stelende chinezen (winkeliers) door 50 cent per artikel hoger aan te slaan.
  Druk verkeer Paramaribo waar je ook naartoe gaat
  Scheldende mensen die geen rekening houden met hun omgeving
  Onveilig gevoel zelfs vak voor je deur
  Monddood gemaakt door de angst dat je iets zal worden aangedaan (hoofdzakelijk de brutale en alles opeisende Marrons)

  Een land die beter verdient maar het niet krijgt dankzij de politiek en de graai / steel cultuur die er heerst.

  En toch moet ik hiermee leven uit liefde voor mijn moeder.
  Was die er niet dan kan dit alles mij gestolen worden.
  Even volhouden dan mag de volgende uit Nederland overkomen om moeder te verzorgen.


  Maak melding

 5. Het noodlot bij noodweer? Een zeer slecht voorteken voor het gehele land en volk van verworden Suribabawe wat hen deze komende vijf jaren staat te wachten. In ieder geval niet de rust, vrede en voorspoed, want velen hebben zonder het te willen, willens en wetens gestemd op hen die sinds 1980 tot heden hebben gezorgd voor onrust, onvrede en armoede onder het volk.


  Maak melding

 6. Dit was mij al bekend in 2005. want ik heb daar gevist en mijn net werd nog gejat door guyanezen…de kust lijn ten opzichte van 1970 al met 400 meter afgekalf in 2005. Het zal nu met 100 meter vermeerderd zijn…luchtfoto,s uit 31 aug 2004 wijzen de situatie.


  Maak melding

 7. De natuur (het weer) is aan het oefenen hoe ze Bouterse gaan pakken. Want er is geen enkele moeder in Suriname die sterke melk had en haar kind gezoogd heeft ermee die Bouterse kan aanpakken. Dus gaat moeder Natuur het karwei opknappen.


  Maak melding

 8. Fijn te horen hoe Surinamers zelf over Suriname praten. Wat doen wij zelf als wij masaal naar Nederland vertrekken om er te wonen en geld te verdienen? Zijn wij nu zelf de bakra gworden en hun metaliteit overgenomen? Een nadenkertje. Wat doen we zelf om de situatie te verbeteren


  Maak melding

 9. Lachertje, jij bent echt een lachertje! Hoe graag zoy ik naar suriname willen gaan en met mij zovelen. Maar als je zal weet dat je daar temaken met losgeslagen honden die vooral uit het bos , honderig zijn verdreven naar de stad, denk je nou echt dat deze idioren niet op zoek gaan om hun buik vol te vreten. En hoe doen ze dat, precies ze komen jou , je gezin en alles vernietigen. Wie is hier de schuldige, zou de regering hier niet iets moeten. Ik blijf liever daar waar ik geen last heb


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.