Dissidenten Pertjajah Luhur op alles voorbereid

21

PARAMARIBO, 27 jun – De dissidenten binnen de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, zijn op alles voorbereid. Volgens vaandeldrager Raymond Sapoen wordt met alles rekening gehouden. partijvoorzitter Paul Somohardjo heeft de tegenaanval ingezet.

Onder meer is gedreigd met het weren van Sapoen en mededissident Diepakkoemar Chitan uit het nieuwe parlement. Praktisch kan het, omdat Somohardjo als oudste lid de rest van het parlement mag toelaten. Jennifer Simons, die gedoodverfd wordt als aankomend parlementsvoorzitter, vindt het verkeerd als de twee worden geweerd. De grondwet schrijft voor dat ze toegelaten moeten worden.

Het duo is gekozen tijdens algemene verkiezingen. Met geldige geloofsbrieven mag niets ze tegenhouden. Als Somohardjo dus weigert, is dit een schending van de grondwet. Het is ook wat Sapoen aanhaalt. Hij noemt het kinderachtig van Somohardjo. De dissidenten willen niets anders dan hervorming van het leiderschap binnen de partij. De aanhang slinkt dramatisch en dat is een trend die moet worden gekeerd.


21 REACTIES

 1. De heer
  De heer P.Somohardjo handelt zeer onverstandig en naïef naar zijn partij toe, een
  goed verstandig (mens) politicus (partij voorzitter) zou zo iets idioots nooit hebben gedaan.
  Wie wordt straks de lachende derde? In elk geval geen pl.
  Soms zijn mensen dom agressief en berouw komt pas na de zonde!
  Politiek en Religie zijn keiharde business, laat niemand je wijsmaken met zoete woorden,
  ook Paul weer niet.
  De tijd van de gehoorzame schapen is allang voorbij man.


  Maak melding

 2. Ai boi somo. Je maakte het meeste kabaal. Sprak zo hoog over de wet en je partij. Nu keert je eigen partij tegen je en respecteer je de grondwet niet. Politiek = vies, vuil & laag


  Maak melding

 3. 27 juni 2015

  Met het beëdigen van Paul Somohardjo krijgt deze tijdelijk een sterke troef in handen.

  Hij hoeft bijv. geen vergadering uit te schrijven, voor het beëdigen van de leden van de Assemblee om zo Bouterse onder druk te zetten.

  Maar dan maakt Somo misschien zijn grootste fout. Bouterse heeft naast enkele troefs ook nog sterke speelkaarten.

  Of wil Somo nog proberen zijn rivaal Sapoen te treffen om geen volksvertegenwoordiger te zijn/worden ?

  Let op: Sapoen is nog geen volksvertegenwoordiger !! Hij, Sapoen, heeft bij wet nog de vrijheid Pendawalima te verlaten zonder verdere consequenties.

  Als zelfstandige, dus geen lid meer van Pendawalima, zal Sapoen door Somohardjo beëdigt moeten worden.

  Terugroeping zou pas kunnen als Sapoen als lid van de Pendawalima beëdigt wordt en pas dan de partij zou verlaten !!
  Dit is, juridisch gezien niet het geval !!!

  Dus Somohardjo, wees wijs en leidt normaal de eerste vergadering van het nieuw in te stellen Assemblee van Suriname!!!

  Welke jurist gaat graag in op de post van Srika?????
  Srika


  Maak melding

 4. Volgens Simons schrijft de grondwet voor dat ze toegelaten moeten worden.
  In dezelfde grondwet staat ook dat degene die de grondwet heeft geschonden, in geen geval de functie van president of vice president mag bekleden. Haar baas is met de de coupe van 1980 de grootste grondwetschender van Suriname en had nooit als president gekozen mogen worden.


  Maak melding

 5. Somo Chutiapersad de Amnestiewet was in strijd met de Grondwet. En je hebt de Grondwet verkracht.

  Nu toepassing Tjekre Tjekre tactiek. Als de wet onduidelijk is en of multi interpretabel is dan moet de keuze vallen wat het belang van het volk het meeste dient.

  Sapoentje en DiePak Chatta willen jullie verandering in PL , dan moeten jullie dat intern doen volgens de statuten van de partij.

  Het is hypocriet ten top als jullie nu de stemmers id steek laten.
  En deze 2 zetels behoren feitelijk toe aan VHP en NPS.

  Zonder V7 combi had PL nauwelijks 3 zetels gehaald.

  Maar nu wel doorgaan, want bij eerstvolgende verkiezing zal men niet op verraders stemmen.


  Maak melding

 6. de politiek in surinaame doet helemaal niks niks niks stichting 1 voor 12 bestaat 10 jaar louis vismale heeft 10 jaar gegeven van zijn leven voor de mensen van suriname die in noot zijn dit is gewoon werk dat bouterse moet doen 10 jaar wacht hij op de politiek om hulp maar komt niet wat is dat kan bouterse niet zien dat hij hulp nodig heeft deze man is aan het werk voor mensen in noot voor surinaame dit is diep triest wat er alle maal gebeurt in suriname de politiek doet helemaal niets mensen dit kan toch niet een minister heeft zijn werk meer dan goed gedaan edwardt belfort en dan nog zegt bouterse abop heeft het niet goed gedaan president bouterse jij moet je diep en diep schamen dat jij niks hier aan doet god zeegen 1 voor 12 louis vismale god blees you


  Maak melding

 7. Raymond Sapoen is een gladde spreker, hoewel hij zijn bluf spraak niet kan verbergen. Somo heeft een punt bij zijn interpretatie van de terugroeprecht wet. Het zal kunnen leiden tot een dilemma in de uitvoering van juridische procedures en rechtsgang.


  Maak melding

 8. De OVERLOPERS Sapoen, Chitan en Sakimin zeggen het negatieve imago en stigma dat de PL heeft, dat de partij alleen uit ONBETROUWBARE OVERLOPERS bestaat, te willen wissen door OVER TE LOPEN.


  Maak melding

 9. Het lijkt alsof die gehele front v7 een vloek is geworden sinds somo deel van was gaan uitmaken .een en al verdeeldheid valt te bespeuren .pl,nu nps .je zag het al aankomen die verdeeldheid .die gehele eenheid die deze v7 in gedachten had tegen de ndp was een grote grap een grote flop .ze deden moeite eenheid uit te stralen naar het volk toe maar,zoals ik al zei ,het waren clowns bedriegers die probeerden het volk wijs te maken dat ze voor het volk op komen .zij hadden nog niet door dat het volk ze had ingepepert,zie hoeveel van die redimusus hier hun klote ka vertellen ,allemaal mosterd na de maaltijd bere voeroe vertellen ze . Ze zijn zo radeloos dat ze verder splitsen .je vraagt je af hoe het zou gaan als deze bedriegers regeermacht zouden krijgen .die gevormde regering van samen raapsels zou echt geen jaar regeren ,dang na ding ka dies wan lees de paarse aanhang de les voor ,het zijn deze paarse ka zakken lopen te verkondigen dat zij visie hebben ,terwijl ze nog geen eens een eenheid naar dit volk kunnen uit stralen . Mies koosje,molenaar,laat me,ray,blaka bakra,en allen die zich hier geroepen voelen ,oeng draai drie lees salto dang smeer oeng tingi go boi .het enige wat v7 moet doen is quorum verlenen en ja knikken als er wetten moeten worden gemaakt en besluiten genomen moeten worden .voor de rest moeten deze front v7 zwijgen of zijn ze al ten grave gedragen .
  volgens mij bestaan ze niet meer ze willen deze ellendige samen raapsel van partijen snel doen vergeten .somo,toki,rusland,jesrun,castelen , en simpatisanten ,tijd voor bezinning tijd om te splitsen ,nu hebben deze leugenaars volks bedriegers vijf jaar om een andere benaming te bedenken en hebben jullie tijd om de wonden te likken .want ndp njam ding mang dies, ze wilden het niet geloven dat a volk bing soot ding mang dies voor de leugens ,dat de regering bouterse niets en dan ook niets heeft gedaan voor het volk .hopelijk is het een leerles voor deze leugenaars.
  strede strde wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .


  Maak melding

 10. Die vieze teef Simons vindt dat Somo de grondwet schendt, maar wat heeft deze teef al die vijf voorgaande jaren gedaan. Zij heeft zeker de grondwet niet geschonden? Was die nep amnestiewet geen schending van de grondwet oerdomme Simons. En jouw God Bouterse heeft die grondwet niet geschonden. Ja alle anderen die geen NDP-ers zijn schenden de grondwet maar de NDP-ers niet die geven het voorbeeld hoe het zal moeten gaan in Suriname.
  Simons is geestelijk heel arm vandaar haar adoratie van een moordenaar en drugscrimineel.


  Maak melding

 11. Nu in ėėn keer weet Katrijntje Simons hoe het volgens de grondwet moet gaan, behalve toen het van toepassing moest zijn voor die massamoordenaar, haar voorzitter, toen kon er ineens hals over kop een amnestiewet geregeld moest worden, terwijl er een strafproces tegen die moordenaar gaande was, toen werd de grondwet weer voor de zoveelste keer door deze paarse bende vertrapt.


  Maak melding

 12. Ik snap niet waar die Sapoen zich zo druk om maakt. De Javanen hebben nl sowieso de reputatie van onbetrouwbaaar, calculerend en opportunistisch en ze weten de dolk goed te hanteren in de rug van een ander. Sapoen is daar opnieuw het levende bewijs van. Dit keer heeft hij @sslicker Chintan ook een dolk in de hand gestopt.
  Hoe wil Sapoen de partij hervormen? Het enige wat met die partij kan gebeuren is dat het splitst door de acties van Sapoen omdat er 2 kampen zijn: de kamp Somo en de kamp Poentje. Van hervorming zal er geen sprake zijn.


  Maak melding

 13. Pero,Srika en rob g wat is nu jullie reactie op de reacties van
  Manu,Afro en Kruwa waar zijn jullie schijtende domme lafaards,
  nu zijn jullie niet thuis zeker onder jullie steen gaan liggen of aan het doen wat pero altijd adviseert oeng draai drie lees salto dang smeer oeng tingi go en dat noemt zich volwassen gister hebben jullie je partij te schande gezet met jullie domme uitspraken en vandaag zet jullie partij jullie te schande en zo zal het altijd gaan dombo,s rob g die word verstandig hij heeft het al door maar jullie blijven dom.

  laat me


  Maak melding

 14. Zielig dat mw Simons het durft te hebben over
  al of niet handelen volgens Onze Grondwet !

  Dezelfde mw Simons die van DESI de regels uit de
  Grondwet niet mag/mocht hanteren bij de benoeming
  van de president !
  Een van de eisen is : de kandidaatpresident mag geen
  handelingen tegen de Grondwet hebben verricht !
  DESI valt dus keihard af, als kandidaat !

  Simons mocht van DESI de Grondwet ook niet lezen/
  noch hanteren bij de behandeling van de DESI-NEP-
  Amnestiewet !
  Simons mocht niet lezen dat er en VERBOD geldt voor
  EEN IEDER , zich in te laten met zaken die onder de
  rechter zijn !

  Bovendien denkt SIMONS dat je met een eenvoudige
  DNA-wet een VERBOD uit de Grondwet kan
  omzeilen !
  Hoe kan een lagere DNA-wet een VERBOD in een
  hogere wet (de hoogste wet, De Grondwet) ongedaan
  maken ???
  Voor wijziging van de Grondwet is een tweederde
  meerderheid vereist in de DNA !

  Dus : miss SIMONS, stop met jezelf te vernederen/
  stop met het aannemen van OPDRACHTEN van een
  dictatoriaal figuur als DESI !

  PS : U heeft en eed op de Grondwet afgelegd !
  De rechtsstaat en de democratie zullen u en uw
  opdrachtgevers vermorzelen ! Leve Sranang !


  Maak melding

 15. Kijk naar de reacties van de paarse paupers en je ziet hoe dom, achterlijk en a-moreel deze Bouterse fans zijn. Door deze kakkerlakken gaat Suriname naar de kloten als het al niet naar naar kloten is.

  De economie stort in, de staatskas is leeg, Suriname heeft nog nooit zo veel nutteloze ambtenaren in dienst gehad, de srd persen draaien op volle toeren, goudvoorraad is op, de staatsschuld is 6 miljard, alle megaprojecten zijn mislukt en niet zo’n beetje ook.

  En nog is Bouterse razend populair bij het domme ongeletterde deel van de bevolking, en blijkbaar nu ook onder politici van andere partijen.


  Maak melding

 16. Men zou eens beter in de wet moeten duiken. Zodra men gekozen is middels de vaststelling van de bevoegde instanties is men volksvertegenwoordiger. Het toelaten tot de DNA is slechts de vaststelling of men voldaan heeft aan de eisen die de kieswet stelt.

  In een rechtstaat trekken Sapoen en Chitan aan het kortste eind.


  Maak melding

 17. De NDP is de grootste verkrachter van de grondwet van Suriname. Verkrachter van de natuurlijke rijkdommen van Suriname en straks zal het inzicht bij het volk doorbreken dat ze verkracht zijn. Maar alleen ezels kiezen weer voor de paarse meester. De jeugd die de toekomst zou hebben, hebben hun eigen toekomst laten verkrachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.