Sapoen strijdt voor ‘hervorming’ Pertjajah Luhur

16

Sapoen strijdt voor ‘hervorming’ Pertjajah Luhur
PARAMARIBO, 25 jun – Raymond Sapoen blijft zich inzetten voor hervormingen binnen de politieke partij Pertjajah Luhur, PL. Zoals het er nu aan toe gaat, is de partij gedoemd politiek ten onder te gaan. Verzet wordt op de koop toe genomen.

De maatregelen die het partijbestuur onder leiding van Paul Somohardjo treft, werden al voorzien. Maar de behoefte aan hervorming is te groot om er niets aan te doen. “We praten niet alleen over het leiderschap, maar ook over het management. Je moet de rol evalueren van Pertjajah Luhur binnen deze multi-etnische samenleving”, zegt Sapoen tegenover SRS. Het moet allemaal moderner.

Dat steun wordt verleend aan de verkiezing van Desi Bouterse tot president, is politiek gezien een logische stap. Van verraad of overlopen is geen sprake. “We zijn nog steeds lid van PL. Wanneer de situatie zich voordoet om omwille van coalitievorming zoveel mogelijk draagvlak te vinden, moeten wij die mogelijkheid verkennen. Het is te ver gezocht te praten van verraad of overlopen”, aldus Sapoen.

16 REACTIES

 1. Meneer Sapoen,
  Als je hervorming van een partij wilt, moet je in de partij blijven en strijd voeren. En niet van buiten af. Waarom heb je dit niet voor de verkiezing geroepen? Wat je nu zegt is slap gezeur. Je hebt zwakke knieën en wordt misbruikt om PL te splitsen.
  Ben benieuwd wat je voor terugkrijgt of wie weet hebt gekregen. Een ministerpost? We benne benieuwd…


  Maak melding

 2. Hulde aan Sapoen!

  Er straalt GEGELIJKEIGLKHEID uit van wat Sapoen hier weerlegt!
  Ik heb de indruk dat deze Sapoen een zeer, zeer intelligente man is en daar moet de Javaanse gemeenschap heel zuinig mee zijn als men toch niet wil over gaan in algemeen politiek maar in het etnische wil blijven hangen. In beide opties zal deze Sapoen van onschatbare waarde zijn.

  Natuurlijk moest zijn naam besmeurd worden als verrader want dat doet de Hindostaanse VHP met alle tegenstander. Ik heb de indruk dat VHP-ers de allerslechtste mensen op aarde zijn. Als je wilt weten wat haatdragendheid is en erin verdiepen, dan moet je deze mensen ten voorbeeld nemen.

  Als ze door hun haat bevangen zijn, is de hoogste boom niet hoog genoeg voor een tegenstander om eraan te gaan bungelen. Doen ze met iedereen in een strijd. Ongeacht wie. Dus òòk met hun eigen mensen.

  HET BLOED WILLEN BLIJVEN ZIEN als ze een strijd aangaan zit ingebakken in een Hindostaans. Vandaar dat iedere hindostaan RECHTEN wil gaan studeren of advocaat worden. Om invloed uit te kunnen oefenen. In een nieuw land aangekomen, kijken ze EERST ROND NAAR WÁÁR HET PARLEMENT ZICH BEVINDT. Studie = strategie! De motivatie voor studie is dus niet omdat een hindostanen beta mensen zijn. Integendeel. Is gewoon dat waar de wil is, de weg er ook is. Simpel!

  Kijk maar naar wethouder Rabin Baldewsing hier uit Den Haag die als een simpele Mavo-leerling is begonnen. Ik heb hem nu zelfs met een soort van burgemeesters ambtsketen of iets wat daarop lijkt gesignaleerd 🙂 zó gaat het in hindostaanse kringen. Mooi voer voor psychologen en cultuur antropologen!

  Maar met de rechten studie is het trouwens straks in de toekomst einde verhaal voor deze mensen om hiermee massaal titels als collectors item binnen te willen slepen. De Nederlandse overheid stelt dat DAT DE RECHTEN STUDIE EEN TE MAKKELIJKE STUDIE IS. WANT VAAK IS DE OPLEIDING TOT VERPLEEGKUNDIGE VEEL EN VEEL ZWAARDER!!!! 🙂 🙂

  Maar… ik dwaalde even af va Sapoen. Hulde aan Sapoen dus!


  Maak melding

 3. er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden, een ervan is de brokobana, of zoals de nederlanders het noemen: er met gestrekt been instappen. alleen, met brokobana kun je je gestrekte been wel breken. denk daar wel aan.


  Maak melding

 4. Sapoen is een redimusu. Waarom zou je samenwerken met een landverrader / massamoordenaar. Somo moet die Sapoen een schop onder zijn kont geven.


  Maak melding

 5. @Van 1502 tot 1863
  Emancipate yourself from mental slavery.
  Er schuilt jaloezie en wrok achter jouw posting.
  Als iemand zich van een simpele Mavo-leerling zich kan opwerken tot burgemeester, wees dan trots op zo’n persoon.
  Probeer hetzelfde te bereiken, of stimuleer tenminste jouw kinderen datgene te doen, waar jij niet in staat bent geweest te doen.
  But please bro, let it go and please have consult a shrink!!!!!


  Maak melding

 6. Sapoen heeft het advies van Brunswijk en Cambiel opgevolgd, hij verkocht, vanwege onderbuik gevoelens, zijn ondersteuning aan degene die de meeste poen geboden heeft..


  Maak melding

 7. Sapoen is een beroepsverrader want dit is niet de eerste keer. Machtswellust is zijn grote zwakte want hij onbreekt de ruggengraat om oppositie te voeren. Zijn lulverhalen zijn bedoeld om zijn verraad te camoufleren.


  Maak melding

 8. Waar was dan de massale ontevredenheid binnen de PL waar Sapoen het over had? Er is geen massale ontevredenheid binnen de PL. Sapoen ziet gewoon geld, positie en macht voor zichzelf.


  Maak melding

 9. Deze meneer is gewoon niet te vertrouwen. Er wordt wel even gauw vergeten dat hij ook bij de Pendawalima hetzelfde heeft gedaan. Op eigen kracht lukt het hem blijkbaar niet, dus dan maar zo. Men vergeet toch zo snel.


  Maak melding

 10. Je hebt hier van de geestelijke idioten, infantiele debielen die steeds racistisch bezig zijn. Intellect nul komma nul. Net als die van hun leiders in Su. De meesten hebben niet eens een Mavo diploma op zak. zelf met afkijken en spieken hebben ze dat niet gered, en nu zijn ze allemaal multimiljonairs.


  Maak melding

 11. Mies koosje ,niet zo negatief,het is toch v7 die met de gedachten rond liep om de ndp een verkiezing nederlaag te bezorgen .je ziet het , alle bereken is nog geen ontvangst.die hele coup is mislukt .
  het is deze zelfde mies koosje die had gehoopt dat v7 zou winnen .koos gaan jullie leren wat eenheid is.


  Maak melding

 12. En dat alles wist hij voor de verkiezingen niet, hij wacht eerst de vekiezingen af, en dan kom je er achter dat de partij hervormd moet worden. het gaat allemaal om eigen belang, en heeft kiezers bedrogen en misleid.


  Maak melding

 13. @Van 1502 tot 1863 op donderdag 25 juni 2015 om 07:04 uur.
  Lees nogmaals een gedeelte van je eigen reactie.

  En nu even een korte verwijzing naar een ander artikel uit het Parool.nl.
  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/4080121/2015/06/18/Vinod-Subramaniam-nieuwe-rector-VU.dhtml

  De Vrije Universiteit (VU) heeft Vinod Subramaniam benoemd als rector magnificus. Hij zal per 1 september het stokje overnemen van Frank van der Duijn Schouten.


  Maak melding

 14. @FER.E
  Bedankt voor de link, maar is wel anders van inhoud en niet specifiek over rechten studie.

  Waar ik het over heb is om karakter van ‘pretstudie’ eraf te halen. Omdat iemand die dat juridische in de vingers heeft er zó doorheen fietst. Nu is de studie te juridisch technisch. Er moet een bredere juridische komen. Bijvoorbeeld koppelen aan psychologie, economie, sociologie, politicologie of zo. Je kan je voorstellen dat je als jurist natuurlijk meer moet weten omdat er meer in de maatschappij speelt. Van de andere kant willen ze dat bachelor studenten van bijv. beta faculteiten makkelijker in rechten studie door kunnen stromen.

  Dat zijn dus plannen over herziening van de rechtenstudie omdat er naar het schijnt te veel juristen zijn. En waar te veel van is, moet je de koren
  van het kaf scheiden. Specialisatie hoort er ook bij. En dat is voor iedereen een goeie zaak.

  Thanks fer.e!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.