Boek over minimumloon in Suriname

2

Minister Michael Miskin (l) van Arbeid neemt een exemplaar van het boek `Minimumloon in Suriname, een traject van 45 jaar’ in ontvangst uit handen van de schrijver Imro Smith. In het boek worden alle inspanningen beschreven die vanaf 1969 gepleegd zijn door de sociale partners om te komen tot een minimumloon. Het minimumloon in Suriname is met vallen en opstaan uiteindelijk na vier decennia tot stand gekomen. Waarom het zo lang heeft geduurd en hoe het komt dat pas in 2015 het minimumloon is gerealiseerd, is uitvoerig vastgelegd in het boek.

2 REACTIES

 1. Moest wel lang duren voor er een minimum loon kwam.In het verleden waren de banen niet voor het oprapen.De mannen gingen de goudvelden in of werden balata bleeders.
  Bij vrouwen was het nog erger.Daar waren ze prive lerares of verpleegster.Wie dat niet was leidde een marginaal leven als de moeder van Loes en Ronald als wasvrouw.[op het lange,smalle erf]
  Anders restte alleen nog de prostitutie.Zo kon ook een Maxi Linder ontstaan zonder minimum loon.
  Dus wie een baantje had als gezel bij de meester of anders,ging niet klagen over minimum loon.Was je zo weer op straat.


  Maak melding

 2. Staat er ook geschreven hoe dat allemaal komt? Niet? Lees dan “de verlossing van de erfzonde.” Zeker weten dat het boek over minimumloon hierbij in het niet valt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.