BEP nog tegen ‘voortijdige’ amnestie decembermoorden

32

PARAMARIBO, 23 jun – De Partij voor Broederschap & Eenheid in de Politiek, BEP, is nog steeds tegen amnestie voordat berechting heeft plaatsgehad. Dit zegt partijvoorzitter Celsius Waterberg. Dat de partij nu een regeercoalitie samensmeedt met verdachte Desi Bouterse, betekent geen concessie.

In elk geval blijft de BEP erbij dat pas amnestie verleend kan worden als het strafproces is voltooid. Nu heeft de politieke partij van Bouterse de meerheid behaald in het parlement. Dit moet politiek vertaald worden. De meerderheid heeft bepaald en BEP schikt zich ernaar. “De minderheid moet zich vereenzelvigen met de meerderheid”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. Het uitgangspunt blijft onveranderd.

BEP is tegen amnestie. Dat was de partij al toen ze deelnam in de eerste regering Bouterse. De parlementariërs van BEP stemden niet mee, toen de amnestiewet werd aangepast. Het kostte de partij uiteindelijk zijn plaats in het kabinet. BEP nam aan de verkiezingen deel in combinatieverband. Dit oppositionele verbond, V7, verloor. Voor Waterberg betekent het dat de meerderheid der kiezers ook de amnestie goedkeurt.

32 REACTIES

 1. Ach mosterd na de masltijd, amnestie is niet meer terug te draaien, het is er om te blijven. Beter zou zijn als Bep had gezegd wij doen niet mee vanwege amnestie, maar dat zullen ze niet doen, ook vhp, nps en pl trouwens niet, ze zijn allemaal net zo hypcriet als de pigmentloze waterkanters, hans, henk, koos, jojo en nog een paar.


  Maak melding

 2. Iedereen lult erover maar niemand van dit laffe, bange volk durft stappen te ondernemen tegen multi-moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE. Het is 1 grote hypocriete kliek in dit corrupte narco-staatje.


  Maak melding

 3. En nu is volgens Waterberg de meerderheid der kiezers juridisch zo goed geschoold dat ze een gefundeerde mening hebben over de amnestiewet?

  Als een patiënt zich op de poli van Waterberg aanmeldt met pijn op de borst en dokter Waterberg constateert dat hij een hartinfarct heeft en een harttransplantatie moet ondergaan. Het hele Surinaamse volk vindt echter dat die patiënt zuur op de maag heeft een Rennies en een dagje rust is voldoende om van de klachten af te komen. Ik vraag me dan af of Waterberg, als beter geschoolde, ook zo makkelijk zijn eigen mening ter zijde zal schuiven voor de mening van het volk.

  Waterberg moet zich niet achter ‘het volk’ verschuilen, hij moet gewoon zeggen dat hij, nu hij voordelen voor zichzelf ziet, hij geen bezwaar meer heeft tegen de amnestiewet.
  Wanneer Bouterse hem, net als Somohardjo, na een jaar een trap onder zijn kont geeft, moet hij ons niet om vergiffenis komen smeken.


  Maak melding

 4. Als BEP geen mep wil (van de NDP) dan dan houdt ze verder haar klep want het is net zoiets als samenwerken met de verkrachter van je vrouw en beweren dat pas wanneer een rechter zegt dat er verkracht is er ook een verkrachting heeft plaatsgevonden, anders niet!


  Maak melding

 5. BREAKING NEWS: Ik heb begrepen dat DDB gaat DEVALUEREN; Eigenlijk is dit geen BREAKING NEWS omdat dit sedert VORIG JAAR werd voorspeld door de DESKUNDIGEN.

  Ik wil nu TOP-ECONOOM ABDUL AMZAD zijn SMOELWERK zien;
  Waar heeft deze man in HEMELSNAAM zijn BUL gehaald? Zeker gekocht net als BRAVO in een SUPERMARKT!!


  Maak melding

 6. strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede wie sa vetie gie sranang .het volk heeft bouterse nog vijf jaren gegund en wij gaan voor die vijf jaren .suriname moet en zal vooruit gaan , deze president hebben wij gekozen omdat deze president het meent met dit land .vene heeft zijn beste gedaan maar vene , a no bing sarie , joe bing moes mik moro moeitie . vene ,tjekre tjekre heeft jou de das omgedaan en dat heeft gemaakt dat nps nog maar twee zetels heeft .vene alleen heb je in mijn ogen een grote fout gemaakt ,je moest je gedragen als een waardige verliezer en bouterse de hand schudden en het ambt keten over dragen aan de president en dat was en is bouterse .
  vene respecteer het volk die deze man heeft gekozen , jou volgelingen ding ati bita toe .niemand is perfect .zie landen waar presidenten hebben gemoord maar rutte schud ze de hand ,doen zaken met ze .loop niet achter die nederlander aan ze hebben heel veel bloed aan hun klauwen .verzoen het proces hoe dan ook su moet vooruit .laten wij elkaar niet voor de gek houden dat de slacht offers van de revolutie tot leven zullen worden gebracht ,ik hoop dat deze slachtoffers hun nabestanden financieel gecompenseerd worden ,om het leed wat te verzachten in materiele zin .emotioneel weten wij dat het zwaar is maar het is niet anders . ik weet honderd procent dat bouterse spijt heeft voor wat er is gebeurt , als bouterse gemoord heeft weet ik niet ik was er niet bij en weet je ik hou niet van geruchten . wel was pero blij dat de regering aron was weg geschoten en tot op heden geen spijt te hebben ,corrputie voe voeroe in de rij staan voor rijst ,suiker olie van alles moest men in de rij .mensen hadden het land ontvlucht .nee ik herhaal die regering moest weg ,en daarna hadden wij het nog slecht maar bij een revolutie ga je dit krijgen .suriname is vooruit gegaan met de ndp staat als een paal boven water , vene gaf de aanzet en bouterse zette door en het volk heeft geprofiteerd daar het goed ging .nu hebben wij een dip en gaat men bezuinigen broekriem aanhalen zegt men .haar na broekoe strak , tot betere tijden en die komen er ,die projecten moeten straks komen schouder er onder .mensen van v7 ik motiveer jullie aanpakken opbouwen dat land de ndp heeft gewonnen .v7 duim dat het goed gaat ,als het slecht gaat gaan jullie het ook voelen opbouwen dat land .de nps wordt officieel opgegaan in de ndp reken maar .
  wij gaan gouden tijden tegemoet .


  Maak melding

 7. Oh la la…Bullshit talk van die Waterberg. Gaat hij nu witte voetjes maken en toch samenwerken met Bouta. Wie maakt hij wijs. Zeker de domme massa van Suri people. Ji wan break Waterberg!!!!!


  Maak melding

 8. @ Pero,

  Trek je rechtervoet in, want dan zit je helemaal in de reet van je Baas. Ik zeg je dat de BEP eenzelfde lot beschoren is als PL. Je Baasje duldt geen oppositie in zijn coalitie. Hij is een dictator, en die manipuleert alles en iedereen. Wil jij me uitleggen wat er de afgelopen vijf jaar in Suriname is verbeterd? Noem het bij naam, dan ben je een kerel! Nu zit je alleen maar je paarse ka uit te kramen zonder dat je weet waar het over gaat! In de 18e en 19e eeuw hadden de slaven een BAAS, maar die tijd is blijkbaar stilgestaan, zoals met alles in Suriname. Je bent nog steeds een slaaf, alleen heb je dat met je domme verstand nog niet door!


  Maak melding

 9. flyer ben je loops ,als niemand durft om bouterse aan te pakken waarom ga jij dan niet ,wees dan dapper en stap op bouterse af .
  wees jij dan een held en geef het goede voorbeeld inplaats achter die pc dom lullen met jou praatjes van niemand durft bouterse aan te pakken .jou front was aan de macht en hebben alles op zijn beloop gelaten en noch maals ze waren allemaal bezig met politiek gewin en nooit werkelijk onderzoek gedaan .alles wat men naar buiten brengt zijn geruchten laat men met bewijzen komen ,te beginnen vanaf het begin van oorzaak en gevolg ,tot aan de dossiers die 60 jaar bewaard moeten blijven .wees dapper flyer en vraag holland jou meester waar die dossiers blijven .


  Maak melding

 10. Meneer Waterberg,
  De 8 december moorden en de amnestiewet was geen issue van de verkiezing. Hoe kan je stellen dat de bevolking geen problemen mee heeft?
  Goedkope politiek. Let op. Dit besluit zal zich zeker wreken.
  Straks gaat de BEP op in de NDP. Dan is deze missie van DDB ook gelukt

  Ook voor Doe. Breeveld had 5 jaar geleden: “Vanwege mijn christelijk geloof kan ik niet voor Bouterse stemmen om president te worden.” Is hij van geloof veranderd?

  Weetje weetje:
  Vraag”Wie van de Suriname politiek kan je nog vertrouwen?
  Antwoord: Zucht…. hmmmmmm


  Maak melding

 11. Het gevolg van deze uitspraak is duidelijk.
  Brunswijk is uitgenodigd en komt met hangende pootjes langs en BEP staat alleen.
  Rancuneus en Slim van Baas


  Maak melding

 12. Pero: ” ik weet honderd procent dat bouterse spijt heeft voor wat er is gebeurt , als bouterse gemoord heeft weet ik niet ik was er niet bij en weet je ik hou niet van geruchten”

  Zo dom zijn de Bouta Teefjes nu….

  Wat een gelul.


  Maak melding

 13. die hele coupe wie weet heeft de witte man zelf de moorden gepleegd vandaar dat het dossier 60 jaren achter slot moet, dus let op wie niet weet weet niks ga die torie denken


  Maak melding

 14. Aay mi Papie. Wat is Waterberg nu aan het doen vind ik nog niet zoooo erg. Neem die Breeveld van DOE. Oh wat erg met deze gozer. Hij had 5 jaar geleden gezworen als een gelovige Christen om Bouterse niet te steunen voor de Presidentschap. Wat doet die knakker nou.Hij werkt nu samen met NDP en komt in de coalitie. Wat is de Politiek toch Vies he. Nee,het is meer voor eigen Belang.


  Maak melding

 15. beste Pero

  ” ik weet honderd procent dat bouterse spijt heeft voor wat er is gebeurt”

  U weet heel erg veel. Uit de praktijk blijkt echter niets van die spijt..

  1) Laat Bouterse als hij zo onafhankelijk is zijn kant van het Valk dossier etc. openbaren dan heeft het geheimhouden in Nederland geen enkele zin meer. Aan gezien u Bouterse beter kent als u broekzaak kuntu een en ander ook wellicht gewoon publiceren.
  2) Als iemand spijt heeft laat deze dat blijken en legt men verantwoording af zodat er vergeven kan worden. Het kernpunt van nabestaanden is dat zij met vragen zitten en af willen ronden. Wat is er nu makkelijker dan dat iemand die spijt heeft, oprechte spijt heeft dat die openheid van zaken geeft. Let wel dit is een belofte van de president die aan de Amnestie wet gekoppeld is. Een belofte die nu al 3 jaar een loze belofte is.


  Maak melding

 16. blaka bakra mie mang , draai drie lees salto dang smeer joe go daar zit die ka in jou kont .een ieder geeft zijn mening leer dat te respecteren als je zegt dat jullie waardeloze fronters v7 zeggen dat jullie eerlijk zijn en democratisch .niet verwonderlijk dat jullie het van vene hebben die wiesatie bita atie ,afgunst en jaloezie dat is het probleem met jullie .wie zonder zonde is leg maar de eerste steen als je denkt dat je anderen de les gaat voorlezen hoe het moet .deze losers komen over alsof ze intellectuelen zijn maar jullie weten geen moer .alleen maar bla bla bla ,15 jaar hebben ze kansen gehad om zich te bewijzen wat hebben ze van gebakken ,witwas praktijken corruptie ,gronden inpikken van derden ,drugs geld wit wassen ,autos met drugs criminelen segebai verhandelen zo kunnen wij nog door gaan .het volk lust ze niet .deze gasten werken niet ze leven in nederland van een uitkering of verkopen drugs ergens in de bijlmer ,blaka bakra ik heb werk voor je wil je wachter worden .mie pero e pai joe .oeng redimusu.


  Maak melding

 17. Pero heeft het over dom lullen vanachter de pc, wees zelf eens dapper en loop op de eerste de beste Nederlander af in Suriname en maak hem uit voor pedofiel, dat doe je hier toch ook, held op sokken vanachter je pc tje, licht kans dat je de dichtsbijzijnde tandarts op kunt zoeken


  Maak melding

 18. Pero@ wat is dit voor kinderachtig geklets en dat noemt zich volwassen de zelfde redenatie als een kind van zes GROW UPPPP.

  flyer ben je loops ,als niemand durft om bouterse aan te pakken waarom ga jij dan niet ,wees dan dapper en stap op bouterse af .
  wees jij dan een held en geef het goede voorbeeld inplaats achter die pc dom lullen met jou praatjes van niemand durft bouterse aan te pakken

  laat me


  Maak melding

 19. blaka bakra jij hebt geen visie mie mang .deze blaka ka gaat naar een ontwikkelt land nadat hij su is ontvlucht en zit su nu af te kammen je bent strot stront ben jij blaka ka die nederlander heeft zijn land opgebouwd en wees hem dankbaar dat je een uitkering hebt .nu blaas je hoog van de toren omdat je in je rijtjes huis zit of in een flat tien hoog , waar heb jij het over ,heb jij die voetsel banken gezien die huis uitzettingen ,kinderen die naar school gaan zonder voeding .
  deze gasten doen alsof holland het paradijs is .die hollanders hebben hun land opgebouwd en deze blaka ka doet alsof hij daar welkom is ,ze moeten redimusus als jou weg jagen uit nederland ,ik laat jou voor rutte en wilders .die uitkeringen worden gekort wo ka


  Maak melding

 20. We weten het toch allemaal dat de soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend. Voor Waterberg is de amnestie kwestie geen issue. Als het echt een issue was voor Waterberg, ja dan zou hij nooit besloten hebben om de regering Bouterse te gaan steunen. Dit is daarom ook de reden geweest waarom Santokhi zijn valse hoop liet varen om nog president te worden. Waterberg kiest niet voor het lot van de verliezers, nee hij sluit zich aan bij de overwinnaars en dat is zijn volste recht.


  Maak melding

 21. @pero,

  Jij speelt jouw rol goed, maar ik weet zeker dat ook jij twijfelt. Het gaat moeilijk worden de komende jaren, want er is de afgelopen 5 jaar te veel geld verduisterd, verspild of uitgegeven. Ook jij weet dat.


  Maak melding

 22. paradoks mie mang ,wees rieel elke regering kan teveel hebben uit gegeven .de regering bouterse heeft dan teveel uit gegeven dat kan je zien ….maar de regering heeft uitgegeven aan het volk en dat heeft het volk gemerkt .suriname boerde goed toen het goed ging en ik vindt dat je het volk ook van moet laten profiteren ,voorgaande regeringen als front had het volk niet laten profiteren toen ging het ook goed .wanneer mag het volk dan profiteren vraag ik mij af .nu zijn de grondstoffen noem maar op gekelderd dan is het toch logisch dat men moet gaan bezuinigen .deze fronters hoor je maar een ding zeggen …en dat is dat de regering niets heeft gedaan voor het volk .als de regering niets voor het volk heeft gedaan …zou het volk dan weer voor ze stemmen ,,die gehele v7 dacht het volk dom te houden . maar het volk had ze door .in nederland wil het volk toch ook een graantje mee pikken als het goed gaat .die gehele v7 hebben hun eigen graf gegraven en dat is maar goed ook .blijven jullie van de v7 in de oppositie en duim dat het slecht gaat ,zo dom en achterlijk zijn deze gasten .alle respect voor de oppositie van nederland die graag ziet dat het goed gaat in hun land al zijn ze in de oppositie .dat kan je niet zeggen tegen die redimusus van v7 .als het slecht gaat denken zij dat het alleen de ndpers het gaan voelen zo achterlijk zijn ze .nee ze willen hun kleur aan de macht , en het zijn mensen die suriname lief hebben .
  terede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa tenapoe baka bouta .


  Maak melding

 23. @Pero

  Regeren is voor uitzien. Dat betekend niet uitgeven om dat het je populair maakt maar als het goed gaat sparen voor als het wat minder gaat. Vroeg anticiperen op wat gaat gebeuren en niet doorgaan met verspillen omdat het je populair maakt.

  De overwinsten gebruiken om de schulden te reduceren zodat lenen goedkoop wordt als je het nodig hebt als het wat minder gaat of investeren in alternatieve productiecapaciteit zodat je minder afhankelijk wordt van eindige voorraden natuurlijke hulpbronnen.
  Er is 5 jaar voorbij gegaan en het door de vorige regering gespaarde en de $ 1.000.000.000 extra inkomsten uit goud en olie zijn verdwenen in de buik van het volk zonder iets tastbaars achter te laten. In tegendeel de schulden zijn geëxplodeerd, veel projecten zijn gestaakt, de deviezen voorraad is onder het minimum, De schulden bij EBS, Staatsolie en het bedrijfsleven (door niet betalen regering) zijn groot. Ziekenhuizen konden/kunnen hun rekeningen niet betalen.
  Het gevolg is dat een devaluatie voor de deur staat, waardoor de burger voor alle populaire daden van de regering een enorme rekening gepresenteerd krijgt.

  Deze regering dempt de put als het kalf verdronken is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.