Nationale Partij Suriname tegen stem voor Bouterse

61

PARAMARIBO, 22 jun – Binnen de Nationale Partij Suriname, NPS, is er weinig animo om Desi Bouterse te steunen als presidentskandidaat. Dit bleek tijdens een bijeenkomst van de afdelingen waaruit de partij is opgebouwd. Het verleden is niet te vergeten.

Volgens de Ware Tijd noemden sprekers tijdens de vergadering onder meer de staatsgreep van 1980. Maar ook de moord op NPS-lid en vakbondsleider Cyrill Daal mag niet vergeten worden. Aangehaald werd dat Bouterse NPS’ers onder meer heeft vernederd, laten mishandelen en valselijk heeft beschuldigd van corruptie. De NPS heeft daarom de “historische en morele plicht” om niet te stemmen op Bouterse.

Eerder heeft NPS-voorzitter Gregory Rusland te kennen geven dat er geen bezwaar is tegen steun. Binnen oppositieblok V7 is besloten is zelfs besloten mee te stemmen. Rusland heeft het besluit voorgelegd aan de afdelingen van de partij. Die lijken niet geneigd Bouterse zo makkelijk te vergeven. De NPS heeft twee parlementszetels behaald tijdens de laatste verkiezingen. De partij moet de oppositie in en daar moet het bij blijven.

61 REACTIES

 1. Dat is pas een duidelijk standpunt.Behalve dat opa D prominenten mishandeld heeft,loopt er ook nog een opsporings bevel tegen hem internationaal.Als hij ergens heen moet,moet hij steeds immuniteit aanvragen.Zo schandalig mang.Je kan niet met goed fatsoen zo iemand tot president kiezen.President voor de dieven en analfabeten prima.Maar niet voor de rest van het volk.


  Maak melding

 2. Wanneer we praten over corruptie criminaliteit promoten dan wel bevorderen is deze partij een partij waarbij moraal en ethiek boven staat dan hebzucht. Hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen. De signalen als het gaat om devaluatie van het Surinaamse munt zijn voelbaar. Het bewieroken van iemand die niet geleerd heeft hoe een bedrijf te leiden maar meer nog hoe een land internationaal op de kaart te zetten kan alleen in Suriname. Hoe kan een land functioneren waarbij arbeidsethos vrij laag is. Waarbij er gevraagd wordt als je komt naar Suriname om een bedrijf op te zetten, “kom met je eigen personeel’ Dat is heel erg.
  Zie daar waarom men liever achter de kleur paars maar ook geel aan rent want daar worden er voedsel bonnen uitgereikt. Gratis je hoef er niets voor te doen . Een econoom heeft reeds geroepen voor devaluatie.


  Maak melding

 3. Dat is een standpunt NPS waardig. Het is aan de NPS nu om zo snel als mogelijk een nieuw bestuur en voorzitter te kiezen, om de partij weer te laten groeien.


  Maak melding

 4. En drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar van 15 onschuldige landgenoten en slachter van 39 vrouwen en kinderen DESIRE DELANO BOUTERSE is de verwekker van landverrader, terroristen-lover, wapenhandelaar en drugscrimineel DINO BOUTERSE. In de geciviliseerde wereld en zichzelf respecterend volk zou allang korte metten maken met zulke gevaarlijke gekken. Maar de Surinamer loopt kwijlend, slaafs en angstig achter dit bejaarde monster met bloed aan zijn klauwen aan.


  Maak melding

 5. De houding van de NPS bevalt me zeer zeker omdat deze DECEMBER-KILLER door de jaren heen de Nabestaanden BELACHELIJK, BESCHIMPT en VERNEDERD heeft .

  LAAT BRAVO OOM DESI maar in DNA kiezen want door zijn Toedoen is DDB Amnestiepresident geworden in 2010.

  GOD FORGIVES, I DON`T!!!


  Maak melding

 6. Nps op naar de nul zetels. Nps als enige partij die permanent in zijn achteruitkijkspiegel kijkt.

  Wie alleen maar achteruit kijkt, zal nooit de toekomst kunnen zien.

  Weg met de NPS, dit was de laatste verkiezing waarbij ze nog zetels hebben behaald.


  Maak melding

 7. hé hé eindelijk worden WE langzaam maar zeker wakker..

  het begin is er en nu het gevolg..

  laten we met z ’n allen achter deze gedachte gang gaan staan en deze moordenaar drugs-dealer z..w. vader als zoon weg sturen nu het nog kan..

  ,nog voor de benoeming..

  anders zitten we de komende tijd weer opgescheept met allerlei ellende die nu al niet te overzien zijn..

  kijk maar naar de gemiddelde suri,,die is al blut voor de tweede week en het is maar afwachten of wij deze maand nog onze salaris krijgen..


  Maak melding

 8. Liever een achteruitspiegel dan jezelf niet in de spiegel te kunnen kijken. Rug recht en niet never nooit nunca in zee met een moordenaar. Het is zo raar dat mensen continu willen dat de NPS met beschimmeld beschuit moet samenwerken. Nooit nooi tnooit je waarden en normen laten varen voor een plaats in de oppositie….te yu e nyan nanga dibri yu mu nyan nanga langa forku…tjek somo, tjek brunsie, tjek moonarath…Prima standpunt


  Maak melding

 9. Sabidirie, wat heb je zelf op je kerfstok, dat je massamoord en en criminele drugsaktiviteiten zo makkelijk wegwuifd, of is het alleen maar een ontbreken van moreel besef en geweten


  Maak melding

 10. @Sabidirie,

  Wie alleen maar achteruit kijkt, zal nooit de toekomst kunnen zien ?

  ===============================================

  Zullen we alle gevangenen maar amnestie verlenen ? Als ik jouw moet geloven moeten we niet achteruit kijken. Dus de pedo’s, verkrachters en moordenaars kunnen rekenen op vergiffenis.
  Mens je bent niet bij je bol. In een fatsoenlijke rechtstaat worden moordenaars voor de rechter gebracht en veroordeeld.


  Maak melding

 11. @Sabidirie,

  Ik weet dat bij jou ALLE WAARDEN EN NORMEN zoek zijn, vandaar dat je deze CRIMINEEL dan ook AANBIDT.

  Ik zou niet meer op jullie reageren, had ik mezelf voorgenomen. Meneer Sabi, geloof me: De NPS komt terug!!!


  Maak melding

 12. Dit standpunt van de NPS had ik ook verwacht van DOE. Eén dag voor de verkiezingen dacht ik nog op DOE te stemmen, gelukkig heb ik dat uiteindelijk toch niet gedaan omdat Jesserun mij de ogen opende, ik zou me nu precies zo @#$% voelen als de jongetjes die door de RK priesters misbruikt zijn in de loop van de tijd, met het verschil dat het ene dominee C.B. was die mij @#$% had.

  NPS heeft 100% gelijk om niet mee te werken aan het kiezen van Bouterse tot president, al zou dat zelfs betekenen dat de NPS ophoudt te bestaan, dan nog is het te verkiezen boven je ziel verkopen aan de duivel omdat de rest van Suriname, inclusief DOE, daar blijkbaar geen moeite mee heeft.


  Maak melding

 13. @sabidirie
  waarom maak je je druk om de NPS? zij zijn toch geen bedreiging voor jou? immers de ndp heeft hun partij helemaal leeggezogen met een geldstofzuiger, die in suriname heel populair en schijnt te zijn. en hij wordt tot slijtens toe gebruikt.

  maak je niet druk, no badda!


  Maak melding

 14. toch zijn wij zo heilig in suriname, hoeveel personen ook alweer zijn er gered vanuit sodom en gomorrah? 2 of 3? nou dat kunnen dan de 2 of 3 van de nps zijn. meer heb je niet nodig. miss sabidirie.


  Maak melding

 15. Het is inderdaad mogelijk een andere NDP’er dan Bouterse te kiezen als president.
  Santokhi heeft te snel de handdoek in de ring gegooid. Deze man doet soms zeer dom aan. Alsof hij niet goed heeft nagedacht. Kon hij niet de optie lichten dat de VHP een andere NDP’er dan Bouterse als presidentskandidaat zal steunen? Waarom heeft geen enkele V7-leider het hierover gehad? Waarom zijn ze er allemaal vanuit gegaan dat het logisch is dat namens de NDP alleen Bouterse in aanmerking komt voor het presidentschap?
  Wie z’n eigen opties niet kent, die wordt aan alle kanten gen@@id.


  Maak melding

 16. Ach aan jullie moreelcorrupte ezels is het water naar zee dragen om op te reageren.

  Aan selectieve verontwaardiging en morele hoogdoenerij hebben we niets, daarom worden jullie keer op keer afgestraft.

  Jullie soort waren niets, zijn niets en zullen nooit iets worden.

  Totnutoe hebben wij wel gelijk om jullie selectieve verontwaardiging aan onze laars te lappen, het loont.


  Maak melding

 17. NIET BELANGRIJK DEZE PARTIJ DIT ZIJN STUIPTREKKINGEN VAN DE NPS ,HET KOMT DOOR DE NDP ,BOUTA GEWOON NEGEREN VAN VIER NAAR TWEE EN TRAKS IN 2020 WORDT HET 0 ZETELS . GEEN TIJD AAN SPENDEREN .

  STREDE STREDE WIE NO SA VREDE BOUTA NA WIE VESIE MANG ,HERIE LIBIE TE NA DEDE BOUTA SA VETIE GEI SRANANG .


  Maak melding

 18. Beter geen zetels meer dan je zelf verloochenen.
  Principes kunnen duur zijn maar aan het eind van de dag zal men respect hebben voor deze houding.

  De president kan zijn gezicht nergens laten zien buiten Suriname zonder zich belachelijk te maken.


  Maak melding

 19. De partij moet zeker het verleden niet vergeten ook hun eigen leiders van toen niet Pengel aaron venetiaan het zijn geen jaren waar men zich voor hoeft te schamen in tegen deel deze leiders hebben hun best gedaan en handen geen verleden bij de politie en werden nergens voor verdacht jullie moeten beginnen met van uit de eigen partij een weg terug te vechten vraag de ouderen om raad voor al venetiaan en meer van deze leiders praat met vhp en ook met brunswijk kom terug met het nieuwfront geef jongeren een plaats en zit niet stil begin met de weg terug ga nu Door en trek Door de straten laat zien waar Julie zijn en wat Julie willen vertel en laat het verschil zien ik moet er bij zeggen er was een minister Edwards belfort die heeft echt zijn hart laten zien en spreken voor surinaame hij heeft zijn werk meer dan goed gedaan hij verdien een 10 als alle ministers het zo doen komt het helemaal goed met suriname leve de nps nieuwfront God blessure surinaame


  Maak melding

 20. De NPS heeft vanzelfsprekend het recht om dat standpunt in te nemen. Maar feit blijft dat het in de Surinaamse geschiedenis nog nooit is voorgekomen, dat een politieke partij is gegaan van 20 zetëls naar 2 en die partij een comeback heeft gemaakt. Dë politieke partijen die zo een achteruitgang hebben ervaren bestaan niet meer!!!


  Maak melding

 21. @Jacobus, in bananenrepubliek is alles mogelijk. Ieder fatsoenlijk land zou de innige samenwerkingsband met China wantrouwen mede gelet op de misdaden tegen de menselijkheid die China in Tibet en onder de Oeigoeren begaat. Helaas krijgen de Chinezen in Suriname alles voor elkaar zolang er maar met geld gesmeten wordt. Bouterse is natuurlijk bang voor de Chinezen want die laten zich niet spotten met hun manier van handeldrijven. Worden Chinese mijnwerkers bedreigd door inlanders ? Geen probleem voor China. Die laten een bataljon militairen uit China overvliegen ter bescherming van de mijnwerkers. Denk je dat naderhand ooit een inlander het heeft gedurfd om de mijnwerkers te intimideren en te beroven ? Dat zegt toch al genoeg hoe ver de Chinezen bereid zijn te gaan. Zo zal Suriname zijn onafhankelijkheid op den duur kwijtraken en een marionet van China worden. Thailand, Noord-Korea, Tibet ondervinden het wat het is om onder Chinese juk te moeten leven.


  Maak melding

 22. Van de week las ik een artikel. Een van de nabestaanden van die schietpartij in Charleston vergeeft de schutter. Let wel dit Is pas gebeurd. Dan kijk ik naar die ka NPS. Ze kijken niet eens hoe Suriname ontwikkeld kan worden maar blijven In de jaren 80 steken. Als je vind dat Bouterse een verkeerde strategie heeft waarin je je jet kunt vinden ok. Maar blijven In de jaren 80 Is niet goed voor de vooruit gang van het land. Dat moet een ieder beseffen. Terecht dat ze hebben verloren. Geen respect voor zulke wezens.


  Maak melding

 23. Zo lang de politiek alleen om geld gaat zal het nooit wat worden in surinaame en in een land waar geen rechts gevoel is en waar misdaad loont zal de gene winnen wie het meeste geld heeft en het meeste geld betaalt voor een stem vrienden dienst en omkoping maar ja we gaan het zien hoe het gaat


  Maak melding

 24. @sabidirie
  je bent leeg,je hebt geen geschiedenis,je hebt geen verleden,je hebt geen ziel zo,als jij vergeeft,vergeef dan de hele wereld wat ze in het verleden hebben gedaan,je hebt geen geschiedenis,je weet niet wie of wat je bent,je weet niet waar je vandaan komt omdat je niet achteruit kijkt,om je toekomst te weten moet je,je verleden kennen zielig hoopje shit dat je bent en kijk vooral niet naar 1 juli (ketie kotie) en al die feest dagen je kijkt toch niet achteruit nationale varken,smeerlap verbrand alle geschiedenis boeken je bent een grote schande voor Su en je partij

  dus laat me


  Maak melding

 25. Hoe zullen de politieke partijen reageren als OAS tot de uitspraak komt dat de nep amnestiewet ongeldig is.
  Want de uitspraak zal er zeker komen tussen nu en de komende 5 jaar.


  Maak melding

 26. Het zou de NPS sieren als ze in zee zouden gaan met de NDP. He ontbreekt deze koningen en keizers van de arrogantie aan zelfreflectie.Zelfonderzoek van de partij zou aan het licht brengen dat alle ellende in de Surinaamse geschiedenis als oorzaak heeft de arrogantie en betweterigheid van de top binnen deze verschrompelde impotente politieke partij.

  Deze top van de NPS, het zijn allemaal nakomelingen van de veranda slaven, spelen het ” struisvogel spel “.Ze doen met opzet de ogen dicht om niet te willen zien dat de NPS met haar laatste reis naar de vergetelheid is begonnen.

  Ze wanen zich nog steeds in een ivoren toren te zijn. Het zal me niet verwonderen als men bij de verkiezingen van 2020 geen enkele zetel zal halen. De tijd dat de NPS niet eens de kiesdrempel zal halen is aangebroken.


  Maak melding

 27. Het blijft een achterlijke domme partij. In de NPS zijn het bepaalde sleutelfiguren, die hun schaapjes allang op het droge hebben, die de koers bepalen. Rancune, blinde haat en Bita-hati zijn er troef. De hand van Vervuurt, Venetiaan, Baboeram. Kruisland en ander mastodonten vreten de partij van binnenuit op! Deze gasten zijn totaal niet toekomstgericht want owee als anderen even belangrijk worden als zij. De NPS doet er goed aan zich te ontdoen van dit kankergezwel!!


  Maak melding

 28. Die BAKROE,.genaamd Arrogantie zit nog steeds in de Groene club.ma mie jeetje jongoe wanneer worden deze EZELS,nou wakker zeg !!…vrouw IRENE PENGEL ,..ze had jullie gewaarschuwd toch ,oeng jissie bing tranga toch,… nu maken jullie deze zelfde arrogante fout weer[WERK SAMEN MET BOTA]


  Maak melding

 29. Let op mijn woorden ,2020 gaat men massaal weer stemmen op de NPS om ze uit de slechte economische toestanden te redden.In dit land leven we met teveel ondankbare mensen helaas.


  Maak melding

 30. Dan stemmen ze, , dan niet, wach maar, in de 2020 is het helemaal gedaan met nps, ga jullie zo door , met je jullie oude opa en gramma gedachten.

  in 2020 voor spel ik een regering van VHP NDP, dan is het helemaal gedaan met de nps,

  doei doei nps, doei doei.


  Maak melding

 31. NPS dit is een heel sterk standpunt en daar ben ik erg blij om. Je laat hiermee zien dat er nog integere Surinamers zijn die een morele plicht hebben om het kwaad te bestrijden. Ik ben erg blij dat de NPS niet is vergeten maar dat ook onomwonden naar buiten brengt wat Desi Bouterse de NPS en Suriname de afgelopen 35 jaar heeft gedaan. Desi Bouterse de moordenaar denkt dat hij God is in Suriname hij beledigt, vernedert , laat anderen (=tegenstanders) moorden en soms moordt hij zelf, dat niemand hem kan tegen spreken. Hij doet wat hij wil, vertrapt de grondwet, beschuldigt anderen valselijk, wakkert tegenstelling tussen de bevolkingsgroepen op en hij komt ermee weg niemand roept hem tot de orde. Ik hoop dat de standvastigheid van de NPS deze man , Bouterse, Surinamers wakker zal schudden dat Bouterse in feite de ontwikkeling van Suriname tegenhoudt. Dat ze nu gaan inzien dat Bouterse de crimineel alleen zijn straf wil ontlopen maar niks kan betekenen voor Suriname. NPS blijft richting geven aan Surinamers dat de wandaden die Bouterse gepleegd heeft niet ongestraft kunnen blijven en worden vergeten. Het zijn wandaden tegen Surinamers en niet tegen buitenlanders en al zou dat tegen buitenlanders zijn dan zou men dat niet ongestraft laten en vergeten.
  Suriname is beteraf zonder deze moordenaar.


  Maak melding

 32. Nationale Partij Suriname tegen stem voor Bouterse!

  Maar dat is toch begrijpelijk.
  Hierin kan je de NPS geen ongelijk geven.

  Behalve de moord op vakbondsleider Cyrill Daal en anderen, zijn nog meer markante Surinamers uit de NPS vernederd.
  Ik zal het op 2 personen houden.

  Over wijlen Dr. Ir. Frank Essed & wijlen Michel Christiaan (Michael) Cambridge.

  Na die staatsgreep in 1980 onder leiding van Desi Bouterse werd Frank Essed net als meerdere andere adviseurs en politici gearresteerd en naar de Santo Boma gevangenis gebracht. Essed heeft in totaal 9 maanden vastgezeten en kreeg in pas maart 1983 te horen dat er niets tegen hem gevonden was.

  Michel Christiaan (Michael) Cambridge
  Eind 1973 werd hij minister van Opbouw in het eerste kabinet van premier Arron waarbij zijn voorganger Frank Essed zijn adviseur werd. Vier jaar later bleef Cambridge in het nieuwe kabinet aan op hetzelfde ministerie. In februari 1980 kwam een einde aan dat ministerschap door de Sergeantencoup onder leiding van Desi Bouterse. Na enkele dagen ondergedoken te hebben gezeten meldde hij zich net als Arron en nog enkele afgezette ministers na uitdrukkelijke garanties van de Nationale Militaire Raad (NMR) dat hen niets zou overkomen.
  In januari 1981 werd Cambridge vrijgelaten uit de gevangenis maar nog wel onder huisarrest geplaatst vanwege vermeende corruptie, totdat duidelijk werd dat het onderzoek daarnaar niks heeft opgeleverd.


  Maak melding

 33. DDB had in 2010 al geen eens in aanmerking MOGEN komen om pres te wprden gezien zijn onzuivere verleden en dat geldt nu wederom, maar ja de regels in Su zijn er voor de show niemand die zich eraan houdt…. doe ik binnenkort ook maar niet meer………….


  Maak melding

 34. STELLETJE ARME EZELS !!!,…Sommo en Santhoki rijden paardje op jullie.ga maar voor EEUWIG in de DOMME RIJ,..van de oppositie banken om daarna na 5 jaar helemaal te bossen als een luchtballonnetje.


  Maak melding

 35. De heren die zo voor Oom Desi zijn. “Zouden jullie ook zo reageren als jou vader, broer of oom ook slachtoffer waren van de 8 december moorden?” Schijnt dat respect voor de nabestaanden ver te zoeken is. Gelukkig zijn er nog mensen in SU die principes hebben. Velen gaan voor eigen belang. Wacht maar totdat Oom die er niet meer is. Dan zal iedereen die nu weggelopen zijn hun oude huis opzoeken. Want dan houdt de NDP op te bestaan. Time will tell


  Maak melding

 36. Er zijn veel mensen die het begrip democratie en menselijkheid niet begrijpen en elkaar dwangmatig voor willen schrijven wat vooral anderen moeten doen en wat ze moeten denken.

  Wees blij dat er andersdenkenden zijn zodat er over 5 jaar of eerder weer iets te kiezen is.

  Kritiekloos mee lopen maakt ellende zie de voor beelden Hitler, Stalin en Mao Tse Toeng maar ook Castro. Ik had tot mei nog redelijk veel respect voor de man, tot dat ik in Cuba geweest ben. Leuke en mooie mensen die de wereld buiten hun land niet kennen.
  In Cuba ploegen ze nog met Ossen en verdiend een boer die de tabak laat groeien voor Sigaren die ons $ 20 stuk kosten pakweg $ 20/ maand. Veel Surinamers zijn bezig met hun adoratie voor de grote Baas Suriname naar dat niveau te bevorderen.


  Maak melding

 37. In Het huidige Suriname heerst de hierarchie van de Paarse grootbekken, moordenaars drugs- en andere criminelen, toch goed dat er nog mensen zijn met principes en besef van fatsoen en moraal, vertegenwoordigd in de NPS, de VHP en andere partijen, en ook hier op “waterkant” die zich niet omver laten blazen door gestoorde vuilspuiters als een Sabidirie, Pero, Printa, RobG en meer van dat volk dat moordenaars, drugsdealers en andere criminelen aanbid, hoe laag kun je zinken, niveau kakkerlak?


  Maak melding

 38. Laat me, ik ben leeg en jij zit vol haat, wat heeft die haat van je totnutoe opgeleverd. Jij domme schijtluis weet niet eens met je verleden om te gaan maar zit erin gevangen.

  He jullie zwakbegaafden vissen weer achter net net, ga maar lezen, NpS werkt lekker mee, het was een vals bericht, dus weer geen houvast voor jullie soort, weer wachten op de volgende houvast.


  Maak melding

 39. “de NPS heeft oude opa en gramma-gedachten”,

  Jaja, in een DICTATUUR zijn rechtsstaat en mensen-
  rechten oude gedachten !

  Totdat er militairen of milities aan uw deur staan,
  u meenemen en doorzeven met honderden kogels,
  dan blijkt het achterlijke van uw zienswijze !

  Leve de “Nieuwe Gedachten” : Mega-staatsschuld
  en Lege Kas, amnestie voor massamoordenaars,
  geen staatsafdrachten van de bigi Scalians, promotie
  voor Corrupte minister die OW-jaarbudget heeft
  weggetoverd, CBvs drukt willekeurig bankblijetten bij !!

  PS : De verraders van de rechtsstaat SOMO en
  BRUNSI hebben beide HUN PAI voor hun mede-
  werking aan de NEP-Amnestiewet,al gehad !
  Staan buiten spel !

  De PAI voor de HOOFDVERRADER van Onze
  Grondwet en Onze Democratie, volgt binnenkort !

  EXTRA : Grondwet art 92 :

  “Artikel 92
  Om tot President of Vice-President te kunnen worden
  gekozen moet een kandidaat:

  de Surinaamse nationaliteit bezitten;

  de leeftijd van dertig jaren hebben bereikt;

  niet uitgesloten zijn van het passief en het actief kiesrecht;

  geen handelingen hebben verricht strijdig met de Grondwet

  Voorafgaand aan zijn kandidatuur moet hij tenminste
  zes jaren woonplaats en hoofd- of werkelijk verblijf in
  Suriname hebben gehad.”

  Let vooral op de eis : GEEN handelingen hebben verricht
  strijdig met de Grondwet !
  DUS geen coupplegers, moordenaars of drugshandelaren !


  Maak melding

 40. @aboikoni,

  Vergeef het hun Vader WANT zij weten niet wat zij doen. Maar pikin ingie wist WEL wat hij deed! Hij speelde zelf voor Vader.


  Maak melding

 41. In Suriname is alles mogelijk.Het is een onbestuurbaar land.Het volk weet het zelf niet meer hoe het verder met het land moet gaan.Omkoperij en vriendjes politiek is de gewoonste zaak.Straks nemen de Chinezen het land over.Het zal mij niet verwonderen als dat zou gebeuren.Straks moeten die Surinamers chinees gaan leren.Bouterse en zijn aanhang praten al chinees.Ik lacht mij Rot om mijn eigen land.


  Maak melding

 42. @Afro,

  ik vind je reactie verwerpelijk, abject, achterhaald en externe dom. De generatie die het op dit moment voor het zeggen heeft in de NPS moet plaatsmaken voor mensen met vernieuwende ideeën die het verleden beschouwen als een positieve ontwikkeling in de Surinaamse ontwikkeling tot een volwassen natie.Het mag en kan niet zo zijn dat jullie willen gaan bepalen wat de norm is. De norm wordt de NDP, de norm wordt bepaald door overwinnaars en niet door sentimentele verliezers met hun klaagzang.

  @Jojo,
  mijn petje af voor Cuba. Ik vind het alleen jammer dat jij de geschiedenis bekijkt met yankee ogen.De Amerikanen willen bepalen wat de norm is voor de wereld.Net als alle grote naties van voorheen, zal de VS ten ondergaan aan hoogmoed, onderschatting van anderen,enz. Castro had een ideaal en dat werd gedwarsboomd door de yankees en hun bondgenoten. Het land is decennia geboycot en geïsoleerd. Cuba is een land zonder ledematen geweest, totaal verminkt door Amerika en toch konden zij ondanks de grote armoede overleven.Dat jullie nog het droge lef hebben om de Cubanen ondanks de zware opgelegde beperkingen beschuldigen.Foei toch,foei toch.Bekijk de geschiedenis vanuit het historisch perspectief.

  @hans,

  Jij zal het nooit leren. de NDP heeft gewonnen en wij zijn trots op het behaalde resultaat. de grote klappen gaat nog komen. De NDP zal bij volgende verkiezingen minimaal 2/3 van de stemmen krijgen.Jullie oordelen vanaf de verkeerde kant van de lijn, de kant van de gebakken lucht verkopers, de proza slijters,de wannabe moraalridders. Jij bent gezegend met de poldermentaliteit. de lucht vol schreeuwen om de menselijke geest te vervuilen met polder onzin, betweterigheid, en zich vervolgens heimelijk terugtrekken achter de dijken van Suriname.


  Maak melding

 43. NPS heeft gelijk, is een partij met principes net als de VHP.

  De andere partijen hebben last van hun geheugen of er is zoveel informatie van de jaren 80 gedelete. In de geschiedenisboeken staat helemaal niets vermeld over de decembermoorden vandaar dat de jeugd geen moer weet over deze moordenaar.


  Maak melding

 44. @RobG
  Ik ken het verhaal van de Amerikanen in Cuba sinds 1896 heel goed.
  Bekijk de zaken eens van uit het gehele perspectief in plaats van wat krom is recht te praten.
  Ik wilde Cuba ervaren voor dat Castro door was omdat ik de man voor mij zelf op een voetstuk geplaatst had en nog steeds een beetje. Ik heb nu het resultaat aan den lijve (met cubanen ervaren.
  Zet nooit een leider te hoog op een voetstuk, kijk heel goed naar haar of zijn competenties en agenda.

  De agenda van Baas is niet de agenda van het volk als je er eerlijk naar kijkt.
  Tegenmacht en tegenspraak is belangrijk. Luister ook eens naar de argumenten van een andere zijde en doe een poging ze te begrijpen. Dat helpt een beetje.

  Ja. leer mij wat van de wijze waarop Amerikanen naar de wereld kijken. Ik heb een Ambassade in het midden oosten van hun van een security up grade voorzien en weet dat zij de wereld naar hun voorbeeld willen leiden en geen idee hebben wat de mensen buiten hun hek aan het doen zijn.


  Maak melding

 45. wie zijn de schuldige dat er een coupe werd gepleegd
  was het de vakbond of was het aaron die de militairen padvinders noemde.je kan een militair geen padvinder noemen en daar is het respect gebroken. wie niet weet, weet niks


  Maak melding

 46. De agenda van baas is niet het agenda van het volk, zegt de bewezen ezel jojo doodleuk.

  De agenda van rutte of Obama bijv. is niet het agenda van het volk, volgens deze ezel blijkbaar van wel.

  Die fantast heeft de Amerikaanse ambassade van securitynupgrade voorzien, jojo denkt ik zit op waterkant.net en ik kan onbeschaamd liegen, de andere v7 ezels geloven me toch wel.

  Het blijft lachen hier op waterkant.


  Maak melding

 47. In Suriname is alles mogelijk.Al schiet je mensen dood.Je krijgt amnestie.Als land zijn wij diep gezonken.Het menselijk gevoel is helemaal weg in het land.Daar gaat het om macht en wapens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.